ASAYİŞ - 07 Eylül 2024 Cumartesi 03:36

Adana’da kural tanımayan sürücülere 2 milyon 145 bin TL ceza kesildi

A
A
A
Adana’da kural tanımayan sürücülere 2 milyon 145 bin TL ceza kesildi

Adana’da alkollü araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren sürücülere yönelik yapılan uygulamada ceza yağdı. Alkollü araç kullananların yanı sıra trafik kurallarını tanımayan sürücülere toplamda 2 milyon 145 bin TL para cezası uygulandı.


Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde kural tanımayan sürücülere yönelik uygulamalarına hız kesmeden devam ediyor. Yapılan uygulamalar çerçevesinde 2 bin 621 araç kontrol edildi. Alkollü araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren 15 sürücünün ehliyetine el konuldu. Araçlarında abart egzoz bulunduran 9 sürücüye, ehliyetsiz trafiğe çıkan 44, kırmızı ışık ihlali yapan 39, kask ihlalinden 87, seyir halinde cep telefonuyla konuşan 46 sürücüye cezai işlem uygulandı.


Kural tanımayan sürücülere toplamda 2 milyon 145 bin TL para cezası uygulandı.



Adana’da kural tanımayan sürücülere 2 milyon 145 bin TL ceza kesildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Güçlü Samsun hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olarak hayata geçirdiği Kilit Parke, Bordür ve Beton Boru Fabrikası ile 2024 yılı içerisinde üretilen ürünlerde 32 milyon TL ile yüzde 60 tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Güçlü Samsun hedefiyle çıktığımız bu yolda şehrimizi daha da ileriye taşımayı ve hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz” dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy ilçesinde kurulan Kilit Parke, Bordür ve Beton Boru Fabrikası ile belediyenin hem altyapı hem de üstyapı projelerinde ihtiyaç duyduğu çeşitli ürünlerin üretimini gerçekleştiriyor. Üretim kapasitesi ile dikkat çeken bu tesiste parke taşları, plak taşlar, begonit taşlar, bordür taşları ve beton boru gibi ürünlerin yanı sıra çeşitli kanalizasyon hattı elemanları üretiliyor. Son teknoloji makinelerle güçlendirilen fabrikanın üretim sürecinde kalite ön planda tutuluyor ve bu sayede üretilen ürünlerin kalitesi de yüksek standartlarda sağlanıyor. 32 milyon TL tasarruf elde edildi Fabrika 2024 yılı içerisinde önemli miktarda üretim gerçekleştirdi. Tesiste 90 bin metrekare kilit parke ve renkli plaktaş, 75 bin metretül bordür, 100 bin metretül beton ve betonarme boru ile 10 bin 265 adet kanalizasyon hattı elemanı üretildi. Üretilen bu ürünler ile birlikte fabrika yüzde 60 oranında tasarruf sağladı. Aynı zamanda bu sayede toplamda 32 milyon lira gibi önemli bir tasarruf elde edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımla sadece tasarruf sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda bölge ekonomisine de katkıda bulunuyor. “Güçlü Samsun hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Güçlü Samsun hedefiyle çıktığımız bu yolda sanayi alanında elde ettiğimiz başarılarla, şehrimizin üretim gücünü ve istihdam oranlarını artırma amacımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Kilit Parke, Bordür ve Beton Boru Fabrikamızda sağladığımız yüzde 60 oranındaki tasarruf, yerel üretimin ve öz kaynakların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Fabrikamız sayesinde ihtiyaçlarımıza daha hızlı ve daha uygun maliyetlerle yanıt veriyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin Mersin Uluslararası Limanı’na ’altın ödül’ Mersin Uluslararası Limanı (MIP), Brandon Hall Group tarafından düzenlenen ’2024 İnsan Sermayesi Yönetimi (HCM) Mükemmellik Ödülleri’nde ’En İyi Genişletilmiş Kurumsal Öğrenme’ kategorisinde ’Altın Ödül’e layık görüldü. Brandon Hall Group HCM Excellence Awards, dünya çapında insan kaynakları yönetimi, öğrenme ve gelişim, liderlik gelişimi ve yetenek yönetimi alanlarında mükemmellik gösteren kuruluşları onurlandırmak amacıyla veriliyor. MIP, aldığı bu ödülle, şirketin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların işgücüne katılımını artırmaya yönelik kararlı çalışmalarını bir adım öteye taşımış oldu. Kadın gücüne destek Ödül, MIP’nin topluma katkı sağlamak amacıyla başlattığı ’Ne eğitimde ne de istihdamda olan genç kadınlar’ (Kadın NEET)’lere yönelik Terminal Traktör Operatörü Eğitim Programı kapsamında elde edildi. Kadınların liman sektöründe istihdamını teşvik etmek amacıyla başlatılan Kadın NEET’lere yönelik Terminal Traktör Operatörü Eğitim Programı, 24 Nisan 2024 tarihinde başladı ve ilk yılında 34 kadın katılım sağladı. Program, genç kadınların mesleki becerilerini geliştirirken sektöre entegre olmalarına yardımcı olmak için 30 saatlik eğitim ve iş başında uygulama sağladı. Mersin Uluslararası Limanı’nda düzenlenen Terminal Traktör Operatörü Eğitim Programı, katılımcıların yoğun ilgisi ve başarılı sonuçlarıyla tamamlandı. Programa katılan 34 kişi, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak MIP tarafından verilen ’başarı sertifikası’ almaya hak kazandı. Bu program, MIP bünyesinde terminal traktör operatörü olma yolunda atılan ilk adım olarak öne çıktı. Katılımcıların bundan sonraki süreçte ’CE’ ve ’D’ sınıfı sürücü belgesi ile Terminal Traktör Operatörü Sertifikasını almaları gerekiyor. Bu girişim, MIP’nin ’Toplumsal cinsiyet eşitliği beyanı’na uygun olarak hayata geçirilirken, eşit fırsat komitesi cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, bu prestijli ödülü almaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Singh, "Kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak, MIP olarak insan kaynakları yönetimindeki en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Terminal Traktör Operatörü Eğitim Programı ile kadınlara yeni kariyer fırsatları sunmaktan gurur duyuyoruz. Gelecekte de kadınların iş gücüne katılımını desteklemeye ve yenilikçi eğitim programlarımızla sektörde fark oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.
Samsun Başkan Sandıkçı: "Eğitim seferberliğimizi sürdürüyoruz" Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede her yaş grubundan vatandaşı ücretsiz eğitimlerle buluşmaya devam ettiklerini ve öğretmenler ile öğrenciler için özel eğitim programları gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini söyledi. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, TÜBİTAK 4005 Okul Öncesi Dönem Çocuklarının İstatistiksel Akıl Yürütme Becerilerinin Geliştirilmesinde Veri Modelleme Etkinliklerinin Kullanımı Ve Oluşturulması Öğretmen Eğitimi’ne katıldı. Eğitimci akademisyenler ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan İbrahim Sandıkçı, mesleki ve bireysel gelişimi daha ileriye taşımak adına yeni çalışmalara imza atmaya devam ettiklerini belirtti. Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde akademisyenlere, öğretmenlere ve ailelere yönelik eğitimlere de ev sahibi olmayı sürdürdüklerini aktaran Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizde başlattığımız eğitim seferberliğimizi sürdürüyoruz. Temel eğitim çalışmalarımızla birlikte, bireylerin mesleki gelişimlerini daha ileriye taşımak adına da eğitimler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimlerimiz çerçevesinde farklı alanlarda uzman eğitimcilerimizi ve hemşehrilerimizi Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde ağırlamaya devam ediyoruz. Ayrıca yeni TÜBİTAK ve TEKNOFEST projelerimizi ekip arkadaşlarımız ile birlikte hazırlarken, mevcut projelerimizi ise uygulamayı sürdürüyoruz” dedi. TÜBİTAK’tan destek Canik Belediyesi, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen ve TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan ‘Okul Öncesi Dönem Çocuklarının İstatistiksel Akıl Yürütme Becerilerinin Geliştirilmesinde Veri Modelleme Etkinliklerinin Kullanımı ve Oluşturulması Öğretmen Eğitimi’ çerçevesinde, Samsun’da ve Canik’te görev yapan okul öncesi öğretmenlerine yönelik eğitimler düzenlenecek. Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek olan eğitimlerde, öğrencilerin istatistiksel akıl yürütme becerilerini geliştirilebilmesine imkan sağlayacak fırsatlar oluşturmaları için veri modelleme etkinlikleriyle ilgili okul öncesi öğretmenlerine uygulamalı ve teorik eğitimler verilecek. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen projenin açılış programına, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.
Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Uçar, İYİ Parti’den istifa etti Bingöl’ün Yedisu ilçesinin Belediye Başkanı Sedat Uçar, İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Yerel seçimlerde Yedisu ilçesinde İYİ Parti’den aday olan Sedat Uçar, yarışı kazanarak belediye başkanı olmuştu. Partisinden istifa etiğini duyuran Uçar, bağımsız olarak başkanlık görevine devam edeceğini bildirdi. Yedisu Belediye Başkanı Sedat Uçar yaptığı basın açıklamasında, “Yedisu ilçe halkımızın teveccühü ile 31 Mart 2024 seçimlerinde başlattığımız adaylık süreci başarı ve zafer ile sonuçlanmıştır. Daha önce ilçemizde varlık gösteremeyen seçilmiş olduğum parti açısından da bu sonuç büyük bir başarı olarak görülmeliydi. Ancak seçildiğim tarihten bu güne kadar Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa ve Bingöl il teşkilatı dışında İYİ Parti’nin herhangi bir biriminde destek görmedim” dedi. Uçar, açıklamasının devamında, “Büyük bir başarı göstererek göreve başladığım ve devam ettirdiğim süreçte parti üst düzey yetkililerinden ve İYİ Parti milletvekillerinden herhangi bir destek, gerek belediyemiz ve gerekse ilçe halkımız ziyaret edilip sorunlarımız dinlenmedi. İlçe halkımızın bu konudaki talepleri ve bireysel olarak benim gördüğüm lüzüm üzerine İYİ Parti’den istifa ederek Yedisu ilçe halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla bağımsız olarak başkanlık görevime devam edeceğim. Almış olduğum bu karar parti genel merkezi ve seçilmiş İYİ Parti milletvekillerimizin olumsuz ve alakasız tavırlarından dolayı kaynaklanmaktadır. Bu karar, ilçe halkımızın ve kanaat önderlerimizin düşünce ve görüşleri alınarak, uzun bir süreçte en ince ayrıntısına kadar sebep sonuçların değerlendirilmesi sonucu alınmıştır. Bu süreçte bize destek veren kadirşinas halkımıza teşekkür eder, bu kararın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Hakkari Yüksekovalı iş adamından örnek girişim: Kendi elektriğini üretmeye başladı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan iş adamı Onur Onay, örnek bir girişimde bulunarak kendi elektriğini üretmeye başladı. Son yıllarda Türkiye genelinde artan elektrik faturalarından etkilenen vatandaşlar faklı girişimlerde bulunuyor. Yüksekova’nın Esendere yolu üzerinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunun sahibi Onur Onay da yüksek elektrik faturalarına çözüm olarak yaklaşık 100 bin dolarlık bir yatırımla güneş enerjisi sistemi kurup elektrik üretmeye başladı. Özel bir firma tarafından kurulan 117 KW’lık güneş panelleri ile aylık elektrik tüketim miktarından daha fazlasını üreten akaryakıt istasyonu, ihtiyaç fazlası elektriği de dağıtıcı firmaya satıyor. İş adamı Onur Onay, “Yıllardır Yüksekova’da akaryakıt istasyonu işletiyoruz. Ben üçüncü kuşağım. İstasyonumuzun elektrik giderleri çok olmasından dolayı böyle bir yatırım kararı aldık. Bizim elektrik artan bir kalem oldu. Biz de bunu en aza indirmek için böyle bir karar aldık. Güneş enerji santrali olarak burası 117 KW’lık bir alan. Burada ürettiğimiz elektriğin fazlasını da satıyoruz, eğer az üretiyorsak biz onlardan satın almış oluyoruz. Şimdiye kadar çok memnunuz. Bu güzel bir yatırım oldu. Elektrik masrafları yaz aylarında tamamen sıfırlandı. Şimdi üzerinde satışını yapıyoruz. Kış aylarında elektrik üretimi çok düştüğü için biz elektrik firmasından elektriği satın almış oluyoruz. Bu yöntemle elektrik giderlerimizi düşürmüş olduk. Bu yöntemi bütçesi uygun olan herkese de tavsiye ediyorum. Toplam burada 250’e yakın panel bulunmaktadır” dedi.