DÜNYA - 06 Eylül 2024 Cuma 21:42 | Son Güncelleme : 06 Eylül 2024 Cuma 22:08

Trump’ın sus payı davasında ceza 26 Kasım’a ertelendi

A
A
A
Trump’ın sus payı davasında ceza 26 Kasım’a ertelendi

ABD başkan adayı Donald Trump’ın sus payı davasının Yargıcı Juan Merchan, Trump’ın avukatlarının cezanın ertelenmesi talebine yazdığı cevap mektubunda, cezanın açıklanmasının 26 Kasım’a ertelendiğini duyurdu.

ABD Başkan adayı Donald Trump’ın yargılandığı sus payı davasında yeni gelişmeler yaşandı. Davanın Yargıcı Juan Merchan, Trump’ın avukatlarının cezanın ertelenmesi talebine cevaben yazdığı mektupta cezanın açıklanmasının 26 Kasım’a ertelendiğini duyurdu.

Trump’ın davada 2024 seçimleri sonrasına kadar hüküm giymeyeceğini bildiren Merchan, “Taleple ilgili kararın ertelenmesi ve eğer gerekliyse hüküm verilmesi, mahkemenin herhangi bir siyasi partiye veya herhangi bir makam adayına avantaj ya da dezavantaj sağlamak için herhangi bir karar vereceği yönündeki her türlü düşünceyi ortadan kaldırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Merchan ayrıca Yüksek Mahkeme'nin dokunulmazlık kararına karşı Trump'ın kararın iptali talebini de 12 Kasım'da karara bağlayacağını aktardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 19 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı; 13 şüpheli yakalandı Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; meydana gelen 19 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılırken; 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kent genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 8-15 Eylül tarihleri arasında çalışmalar yürüttü. 6136, 2521 ve 5729 Sayılı Kanuna muhalefet olaylarında; 6 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet ruhsatsız tüfek, 8 adet kurusıkı tabanca, 5 adet kapsam dışı bıçak, 123 adet fişek ele geçirildi. Hırsızlık suçu olduğu tespit edilen; 19 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılırken; 13 hırsızlık şüphelisi yakalandı ve 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 adet çalıntı otomobil ve 2 adet çalıntı motosiklet ile birlikte, hırsızlık malı olan 2 otomobil ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi. Kumar oynatıldığı tespit edilen; 1 işyerinde kumar oynatılması için yer ve imkân sağlayan 1 şahsa adli işlem yapılırken; kumar oynadığı tespit edilen 3 şahsa 19 bin 275 TL idari para cezası uygulandı. Ekipler tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise; toplam 202 yıl 10 ay 9 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 173 şahıs yakalandı, 64 şahıs ise adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yalova Yalova’da bin 700 yıllık antik su kanalı turizme kazandırılıyor Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bağlı Teşvikiye beldesinde bulunan ve yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki antik su kanalının 500 metrelik kısmı restore edilerek turizme kazandırılıyor. Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Teşvikiye Belediyesi arasında yapılan protokol çerçevesinde tarihi su kanalında restore çalışmaları devam ediyor. İl Özel İdaresi tarafından desteklenen çalışmalar çerçevesinde bin 700 yıllık tarihi yapının 550 metrelik kısmı restore ediliyor. Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, Roma döneminden kalma antik su kemerlerini turizme kazandırmak istediklerini söyledi. Nurten, önümüzdeki bahar aylarında çalışmaların tamamlanacağını belirterek, “İnşallah yakın bir zamanda burasını hizmete, turizme açacağız. Halkımızın gezip dolaşacağı, sosyalleşebileceği alanlar oluşturacağız. Bu alanda tünellerin haricinde de insanların oturacağı, çevreyle bütünleşmiş bir şekilde tesislerimiz de olacak” dedi. Nurten, doğa ve deniz turizminin ön plana çıktığı beldede bu tarihi yapının turizme ayrı bir değer de katacağını söyledi. Döneminin şaheseri Geçtiğimiz şubat ayında projeye başladıklarını ifade eden mimar Halil Ubuz, antik su kanallarının tarihlendirilmesinin geç Roma dönemi olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu: “Burada mevcut su tünellerinin uzunluğu 7 kilometre. Çınarcık’ın uç noktasına kadar devam ediyor. Burada amaç suyu depolamak. Suyu depoladıktan sonra insanların kullanımına vermek. Bunun içinde tünellerin çeşitli yerlerinde basınç ayarlayıcı çökertme havuzları yapılmış. Suyun direkt olarak 7 kilometre boyunca gitmesi amaçlanmamış. O dönemde kendiliğinden eğimler mevcut durumda. Hiçbir şekilde suyun akışını sağlamak için herhangi bir mekanik veya insan elinin değeceği bir müdahale söz konusu değil. O dönemlerde enteresan tabi, bu tarzda yapıları Türkiye genelinde, dünya genelinde görmek çok mümkün değil. Bahsettiğimiz net olarak tarihlenen süreç bin 700 yıl önceden bahsediyoruz. İstanbul’da Ayasofya’ya bakıyorsunuz 532’li yıllarda yapılmış bir eser. Burası oradan da eski. Burası hakikaten Türkiye’nin, dünyanın yapılaşmada, suyun akışını, suyun tahliyesini ilerletmek açısından çok önemli bir alanı haline gelmiş.” Ubuz, çalışmalar tamamlandıktan sonra bölgeyi ziyaret edenleri tarihte 2 bin yıl önceye götürmek istediklerini belirtti.
Ağrı AİÇÜ ile Ağrı Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile Ağrı Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü arasında, Emekliler Yılı kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve Ağrı Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ahmet Birik tarafından imzalanan protokole göre, Üçüncü Yaş Üniversitesi, Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi kapsamında emeklilere yönelik eğitim programları açılacak. İş birliği içerisinde faaliyetlerin yürütüleceği protokol kapsamında emeklilerin AİÇÜ’nün eğitim-öğretim, sosyal, kültürel ve sportif hizmetlerinden faydalanabilmesi sağlanacak. AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut protokole ilişkin yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını Emekliler Yılı ilan etmesiyle birlikte “Emekliler Yılı” çerçevesinde emekliye öncelik ve ayrıcalık tanıyan projelerin hayata geçirilmesi için üniversite olarak her türlü imkânı sağlamak için hazır olduklarını söyledi. Emeklilere sunulacak sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin kişilerin emeklilik dönemlerini daha aktif, sağlıklı ve sosyal bir şekilde sürdürmelerine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizde öğrencilerimize ve personelimize daha aktif ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlayabilmeleri için sunduğumuz tüm faaliyetlerimizi emeklilerimiz için de hizmete açıyoruz” dedi. Hayat boyu öğrenme kavramının önemine değinen Prof. Dr. Karabulut, “Medeniyetimizde önemli bir yer tutan, Peygamber efendimizin de ifade ettiği gibi “Beşikten mezara kadar ilim öğrenin” Hadis-i Şerifinin modern dünyadaki karşılığı olan hayat boyu öğrenme, bireylerin adaptasyon yeteneklerini artırır, kariyer fırsatlarını genişletir ve genel yaşam kalitesini yükseltir. Ayrıca, bu süreç bireylerin kendilerini sürekli olarak yenilemelerine ve daha tatmin edici bir yaşam sürmelerine yardımcı olur” diye konuştu. 2024 yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Karabulut, iş birliği dolayısıyla Ağrı Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ahmet BİRİK ve personeline teşekkür etti. Sosyal Güvenlik İl Müdürü Birik emeklilerin, üniversitedeki faaliyetlerden en verimli şekilde faydalanacaklarını belirterek, katkı ve desteklerinden dolayı Prof. Dr. Karabulut’a teşekkür etti.
İstanbul TFF’den ’eşitlik’ vurgusu Türkiye Futbol Federasyonu’nun, eşitlik ve kardeşlik iklimine vurgu yapılan açıklamasında, "Yönetim olarak, tüm paydaşlarla bir araya gelerek, iletilen beklentileri karşılamak adına samimiyetle ve kararlılıkla çalıştığımızı ifade etmek isteriz" denildi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tüm spor kamuoyunun bildiği üzere, bu yola çıkarken futbol ailesine adaletli, ilkeli bir şekilde herkese eşit mesafede duracağımızı ve kardeşlik iklimini koruyacağımızı vurguladık. Bu duruşumuzdan taviz vermeden yürümeye devam etmek ve Türk futbolunun marka değerini layık olduğu yere taşımak en temel hedefimizdir. Göreve gelmemizle birlikte uzun zaman sonra oluşan güven ve umut iklimiyle beraber var olan beklentilerin farkındayız. Bu beklentileri doğal karşılamakla beraber sabırlı olunması önem arz etmektedir. Yönetim olarak, tüm paydaşlarla bir araya gelerek, iletilen beklentileri karşılamak adına samimiyetle ve kararlılıkla çalıştığımızı ifade etmek isteriz. Özellikle belirtmek isteriz ki; Türk futbolunun kazananları, çok konuşanlardan ziyade çok çalışanlar ve bu doğrultuda iyi niyetle çaba sergileyenler olacaktır. Herkesin ortak arzusu olan adalet, güven ve kardeşlik ikliminin tesisi, yalnızca bizim değil; hepimizin aynı zamanda futbol ailesine mensup her bir ferdin sorumluluk ve görev bilinci içerisinde hareket etmesini gerektirmektedir."