ASAYİŞ - 07 Eylül 2024 Cumartesi 01:43

14 yaşında minibüs kullanırken polise yakalandı: Önce ehliyetsiz çocuğun, sonra da babasının sözleri şoke etti

A
A
A
14 yaşında minibüs kullanırken polise yakalandı: Önce ehliyetsiz çocuğun, sonra da babasının sözleri şoke etti

Aksaray’da 14 yaşında minibüs kullanırken polise yakalanan çocuk sürücünün savunması ve olay yerine gelen babanın çocuğuna teselli sözleri herkesi şoke etti. Çocuk sürücü önce polise “İşlem yapmayın” talimatı verip, “Ehliyet mi sürüyor arabayı” diye polise tepki gösterirken, olay yerine gelen baba ise “Erkek evladı bu” deyip oğlunun boynunu sıvazlayıp, “Canın sağ olsun koçum” dedi.


Olay gece yarısı Büyükbölcek Mahallesi Mehmet Ali Demir Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyükbölcek Caddesi istikametine seyreden 68 AAP 030 plakalı minibüsü durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücünün ehliyetiz ve 14 yaşında çocuk olduğu tespit edildi. Polis ekipleri çocuğa kimlik bilgilerini sorarken, çocuk ne ismini söyledi, ne de kimlik bilgilerini bilmiyorum diyerek vermedi. Telefonla babasından yardım isteyen çocuk babasını olay yerine çağırdı. Babası gelene kadar polis memurlarına talimatlar veren çocuk, “Yapmayın, işlem yapmayın” dedi. Polis Merkezi Amirinin “Birine çarpsan öldürsen ne yapacağız?” demesi üzerine çocuk “Ya niye çarpayım ben adam akıllı gidiyorum” derken, amirin “Ehliyetin yok” demesi üzerine ise çocuk “Ehliyet mi sürüyor arabayı ya” diye cevap verdi. Bir süre sonra çocuğun kimliği tespit edilirken, çocuğun 14 yaşındaki Y.C.Ö. olduğu belirlendi. Bir süre sonra olay yerine gelen babası K.Ö. ise Polis Merkezi Amiri ile görüştü. Görevli amir çocuğun babasına çocuğa araç vermemesi konusunda bilgiler verirken, gülerek amiri dinleyen baba konuşmanın ardından oğlunun boynunu sıvazlayıp, “Canın sağ olsun paşam, hiç şey yapma. Canın sağ olsun koçum” dedi. Ardından olayı görüntüleyen basın mensubuna yaklaşan baba K.Ö., “Çekiyorsan da çek bu erkek evladı, hiçbir şey yapmaz, çek. Bu erkek evladı. Ben Kadir Özkanlı’yım. Beni tanıyorsun sen, bende seni tanıyorum” diyerek tehditvari sözler sarf etti. Çocuk sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 900 TL, araç sahibi babasına da 12 bin 900 TL olmak üzere toplam 25 bin 800 TL para cezası kesildi.



14 yaşında minibüs kullanırken polise yakalandı: Önce ehliyetsiz çocuğun, sonra da babasının sözleri şoke etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kızlar Sahada İstanbul Kupası için geri sayım başladı 2013 yılından bu yana Türkiye’nin ilk ve tek kadın futbol turnuvası Kızlar Sahada İstanbul Kupası’na başvurular başladı. Türkiye’nin cinsiyet eşitliğine önem veren şirketlerini bir araya getiren organizasyon, bu yıl 10. defa düzenlenecek. 2013’ten beri kalıpları kırmayı ve cinsiyet eşitliğini sporla desteklemeyi hedefleyen, hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyük değer gören Kızlar Sahada’nın düzenlediği İstanbul Kupası’na başvurular başladı. 9 yıldır çalışmalarını sürdüren Kızlar Sahada ekibi; umutları yeşertmek ve farkındalığı artırmak için 10. kez İstanbul Kupası’na ev sahipliği yapıyor. “Yapamazsın” diye kodlanan toplumsal cinsiyet kalıplarını kırmak, kız çocuklarının ve her yaştan kadınların futbol yoluyla güçlenmesini sağlamak amacıyla çıkılan bu yolda; şirketlerin, daha önce futbol oynamamış olan kadın çalışanlarına yeni bir alan oluşturarak; yeşil sahada da fırsat eşitliği oluşturabilmeleri için son kayıt tarihi 14 Kasım 2024 olarak belirlendi. Turnuvadan elde edilecek gelirler ihtiyaç sahiplerine bağışlanacak Taraftarlara açık olacak turnuvadan elde edilen gelirler; çocuklara, gençlere ve kadınlara destek veren anlaşmalı sivil toplum kuruluşları ve vakıflara aktarılacak. Turnuvaya başvurular, info@kizlarsahada.com adresinden yapılacak. Kızlar Sahada hakkında Kızlar Sahada, 2013 yılında kadınların futbol yoluyla güçlenmesi amacıyla kuruldu. Turnuvalar, kurumsal eğitimler, akademi, futbol okulları, futbolcu gelişim programı ve süregelen birçok projeyle, kurulduğu günden bu yana cinsiyet eşitsizliğinin önüne futbol yoluyla geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kızlar Sahada, Gençlik Kupası ile üniversite ve liselerdeki futbol oynamak isteyen kadınların ve kız çocuklarının sahaya çıkmasını ve sosyal güçlenmeyi artırmayı amaçlıyor.
Ankara Ankara Mamak’ta vatandaşlar sahipsiz köpeklerin çokluğundan tedirgin Ankara’nın Mamak ilçesindeki bir mahallede sayısı her geçen artan sahipsiz köpekler, çevre halkının endişe duymasına neden oluyor. Köpeklerin saldırgan tavırlar sergilediklerini söyleyen bir kişi, yetkililerden yardım talep ederek sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Mamak’ta yer alan Altıağaç Mahallesi’ndeki sahipsiz köpekler, vatandaşların gündelik hayatlarında sorun yaşamalarına neden oluyor. Sayıları her geçen gün çoğalan köpeklerin özellikle sabah ve akşam saatlerinde çoğaldıkları ve saldırgan tavırlar sergiledikleri iddia edilirken, vatandaşlar köpeklerin çocukları daha çok hedef aldığını ifade etti. Korktuklarını ve dışarı çıkmaya çekindiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden İdris Yavuz, yetkililerden yardım isteyerek durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep etti. Konuyla ilgili konuşan Yavuz, şunları dedi: "Çocuklarımızı ne işe gönderebiliyoruz, ne de başka bir şeye. Durumu belediyeye ilettik, müdahale ediyorlar ama köpekler yine çoğalıyor. Sürekli yavruluyorlar. Özellikle bir araya geldiklerinde insanlara saldırıyorlar. Özellikle küçük çocuklara saldırıyorlar. Her akşam birbirlerine de saldırıyorlar. Uyku uyuyamıyoruz, rahatsız oluyoruz. Bıktık resmen. Bir senedir bu durum sürüyor. Her akşam kovalamaca yaşıyorum. Çoğu kişi yemek vermeye geliyor, en çok o sebepten dolayı çoğalıyorlar. Tedirgin oluyoruz, korkuyoruz. Talebimiz, büyüklerimizden bu köpekleri toplayıp barınaklara yerleştirmesi."