ASAYİŞ - 07 Eylül 2024 Cumartesi 01:38

Hatay semalarında süzülen parlak cisim kamerada

A
A
A

Hatay’da gökyüzünde görülen ve göktaşı olduğu iddia edilen parlak cisim geceyi aydınlattı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Saat 23.47 sıralarında Hatay başta olmak üzere Şanlıurfa, Gaziantep ve çevre illerde gökyüzünde parlayan cisim görüntülendi. Samandağ ilçesinde güvenlik kamerası kayıtlarına bakan vatandaşlar, gökyüzünde süzülen parlak cismin kayıtlara yansıdığını fark etti. Kayıtlarda; meteor olduğu düşünülen cismin gökyüzünde kısa bir parlamayla görüldüğü fark edildi.

Ramazan İlın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Mamak’ta vatandaşlar sahipsiz köpeklerin çokluğundan tedirgin Ankara’nın Mamak ilçesindeki bir mahallede sayısı her geçen artan sahipsiz köpekler, çevre halkının endişe duymasına neden oluyor. Köpeklerin saldırgan tavırlar sergilediklerini söyleyen bir kişi, yetkililerden yardım talep ederek sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Mamak’ta yer alan Altıağaç Mahallesi’ndeki sahipsiz köpekler, vatandaşların gündelik hayatlarında sorun yaşamalarına neden oluyor. Sayıları her geçen gün çoğalan köpeklerin özellikle sabah ve akşam saatlerinde çoğaldıkları ve saldırgan tavırlar sergiledikleri iddia edilirken, vatandaşlar köpeklerin çocukları daha çok hedef aldığını ifade etti. Korktuklarını ve dışarı çıkmaya çekindiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden İdris Yavuz, yetkililerden yardım isteyerek durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep etti. Konuyla ilgili konuşan Yavuz, şunları dedi: "Çocuklarımızı ne işe gönderebiliyoruz, ne de başka bir şeye. Durumu belediyeye ilettik, müdahale ediyorlar ama köpekler yine çoğalıyor. Sürekli yavruluyorlar. Özellikle bir araya geldiklerinde insanlara saldırıyorlar. Özellikle küçük çocuklara saldırıyorlar. Her akşam birbirlerine de saldırıyorlar. Uyku uyuyamıyoruz, rahatsız oluyoruz. Bıktık resmen. Bir senedir bu durum sürüyor. Her akşam kovalamaca yaşıyorum. Çoğu kişi yemek vermeye geliyor, en çok o sebepten dolayı çoğalıyorlar. Tedirgin oluyoruz, korkuyoruz. Talebimiz, büyüklerimizden bu köpekleri toplayıp barınaklara yerleştirmesi."
Balıkesir Balıkesir’de davullu klarnetli keşkek dövme geleneği asırlardır sürüyor Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde davullu klarnetli keşkek dövme geleneği asırlardır sürüyor. Bu gelenek devam ederken, dövülen keşkek ise bölgede düğünlerin vazgeçilmez yemeği oldu. Düğünlerde çeşit çeşit yemek hazırlanırken, düğünün son günü de keşkek ikramı yapılıyor. İçine et karıştırılarak kazanlarda pişirilen buğday gençler tarafından karıştırılırken, buna da keşkek dövme deniyor. Ören Mahallesi’nde Beyza -Fatih Mengi çiftinin düğününde de gelenek yaşatıldı. Damat Fatih Mengi ve babası Hamdi Mengi de konuklarla birlikte keşkek dövdü. Damadın babası Hamdi Mengi, keşkek dövenlerin boyunlarına havlu astı. Hazırlanan keşkek pilav ve nohut ile birlikte ikram edildi. Keşkek dövme sırasında davul klarnet veya zurna çalınırken, bazen de oyunlar oynanıyor. Davul ve klarnet eşliğinde dövülen keşkek düğünlerin vazgeçilmezi oldu. 60 yıldır keşkek yediğini anlatan İsmail Çokgider, “Ben 70 yaşımdayım. 60 senedir bu keşkeği yerim. Hatta, bugün de Hamdi Mengi arkadaşımızın düğününde ikinci kez gittim keşkek aldım. Dokunur dediler. Bana hiç dokunmaz. Çünkü, bu keşkeğe alışığız. 60 senedir yiyorum. Keşkek düğünlerin Burhaniye’de olmazsa olmazıdır” dedi. Damat babası Hamdi Mengi de, “Bugün oğlumuzun düğün merasiminde keşkek ikramında bulunduk. Keşkek, bizim Burhaniye’mizin yöremizin olmazsa olmazıdır. Dostlarımızı sevdiklerimizi davet ediyoruz. Keşkek buğdaydan olur, çok güzel yöremizin yemeğidir. Olmazsa olmazımızdır bizim. Dostlarımız bugün bizi onurlandırdılar. Bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdi keşkeği eşle dostla davulla döveriz. Dövenlere terini silmek havlu ikram edilir. Davulsuz zurnasız bu işler olmaz. Bu gelenek asırlardır sürüyor. Biz de gelecek nesillere bırakmak istiyoruz” dedi. Mehmet Özkan ise, “Burhaniye’mizde marangoz Hamdi abimizin düğününde buluştuk. Sabah davullarla birlikte keşkeğimizi dövdük. Burhaniye’nin yöresel yemeklerinden keşkek olmazsa olmazımızdır. Pilav, keşkek nohut eşliğinde düğünümüzü de yaptık. Misafirlerimiz de geldi. Hepsine, yiyenlere, içenlere şifa olsun inşallah” dedi.