ASAYİŞ - 28 Haziran 2024 Cuma 02:34

Haliç Metro Köprüsü’nden denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı kurtardı

A
A
A

Haliç Metro Köprüsü üzerinden bilinmeyen bir nedenle denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı can simidiyle kurtardı.
Olay, saat 00.00 sıralarında Haliç Metro Köprüsü üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, bilinmeyen bir nedenle köprüden denize düşen genç, çırpınarak yardım istedi. Gencin çırpındığını gören tur teknesinin kaptanı tekneyle yardıma koştu. Can simidini denizde çırpınan gence atan kaptan, deniz polisinin de yardımıyla genci tekneye aldı. Tekneyle karaya çıkarılan genç, sahilde bekleyen ambulansa alınarak tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Denize düşen gence can simidi atarak kurtaran tekne kaptanı Hasan Mutlu,
“Oradan gelirken deniz polisi geldi oraya. Polisler, biri denize atladı mı dedi? Ben de görmediğimi söyledim. Sonra polisler ileriye doğru gitti. Polisler de arıyordu tabi, polisler de görmedi onu. Sonra ben karşımda gördüm onu tam köprünün ayağında ışığa doğru gördüm. Denizde eli havada duruyordu köprünün dibinde. Doğru gittim karşıya, çocuğu almaya. Can simidim burada hazır zaten, daha önce çok böyle adam kurtardığım için, can simidim hep hazır duruyor burada. Attım ona can simidini, yüzerek geldi, titriyordu zaten, yukarı çıktı buraya. Şuuru yerindeydi yalnız, durumu iyiydi. Ambulans geldi, deniz polisi de geldi tabi. Deniz polisinin yardımıyla. Deniz polisi olmasaydı çıkaramazdık” dedi.
Hastaneye kaldırılan gencin durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Abdullah Altunbaş - Yağız Ekrem Çiftçi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kocasinan Belediyesi’nden en yüksek kapasiteye sahip asfalt plenti Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün bünyesindeki çevre dostu özelliği ile 200 bin metrekare alana sahip Kayseri’nin en büyük asfalt plenti dikkat çekiyor. Yerli ve milli asfalt plentiyle ilçe genelinde bozuk yol, kaldırımsız cadde ve sokak bırakmamak için çalıştıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla hizmet atağını sürdürdüklerini ve yapılan hizmetlerle ulaşıma yeni bir soluk kazandırdıklarını söyledi. Daha geniş ve konforlu yollar yaparak, şehrin alt ve üst yapısını geleceğe hazırladıklarına dikkati çeken Başkan Çolakbayrakdar; “Bu çerçevede Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, mevsim itibariyle ilçenin dört bir yanında yol yapımı ve asfalt serimi seferberliği yapıyor. Özellikle yenileme çerçevesinde, alt ve üst yapı, yol, kaldırım ile çevre düzenlemesi gibi bütün çalışmaları yaparak ‘Yeni Kocasinan’ı hızlı bir şekilde oluşturuyoruz. Ayrıca yeni yerleşim alanları ve alternatif yollar oluşturuyoruz. Bunları yaparken de 200 bin metrekare alan üzerinde Kayseri genelinde kamudaki en yüksek kapasiteye sahip, teknolojik donanımıyla dünya standartlarında asfalt üretimi gerçekleştiriyoruz. Çevre dostu özelliğiyle saatte 240 tonluk kapasiteye sahip asfalt üretimiyle daha hızlı, ekonomik ve kaliteli üretim imkanı sunuyoruz. Yüzde yüz yerli üretim olan plent ile yolları daha kaliteli hale getiriyoruz. Bütün çalışmalarımızın güzel ilçemiz Kocasinan’da yaşayan halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Kocasinan’da her zaman en iyi ve en kaliteli hizmeti hedeflediklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini; “Yaptığımız hizmetler neticesinde ilçemiz daha modern bir görünüme ve sağlıklı bir alt yapıya kavuşuyor.” diyerek noktaladı.
İstanbul Üsküdar’da tüneli kapatıp halay çekenlere 17 bin 940 lira para cezası Üsküdar’da düğün konvoyu yapan vatandaşlar, Libadiye Tüneli’ni kapatarak müzik eşliğinde halay çekti. Trafik akışını engelleyen 8 araç sürücüsüne toplamda 17 bin 940 lira para cezası kesildi. Üsküdar Çamlıca’da 22 Haziran tarihinde düğün konvoyu yapan vatandaşlar, Libadiye Tüneli’ni kapattı. Araçlarından inen şahıs, tünel içerisinde müzik eşliğinde oyun oynayarak halay çekti. Trafik akışını engelledikleri o anları ise sosyal medya hesaplarından paylaştı. Görüntüler üzerine çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri, 8 ayrı araç sürücüsünü tespit etti. Sürücülerden G.G., B.G., B.D., C.D., C.G. ve A.R.D.’ye ayrı ayrı olmak üzere Karayolları Trafik Kanunu’nun ‘Konvoy yapmak’ maddesinden 690’ar TL, ‘Taşıt yolu üzerinde kavşaklar, tünellerde duraklamak’ maddesinden 690’ar TL, ‘Saygısızca araç kullanmak’ maddesinden 690’ar TL para cezası kesildi. Sürücüler Y.E., M.E. isimli şahıslara ayrı ayrı olmak üzere Karayolları Trafik Kanunu’nun ‘Konvoy yapmak’ maddesinden 690’ar TL, ‘Taşıt yolu üzerinde kavşaklar, tünellerde duraklamak’ maddesinden 690’ar TL, ‘Saygısızca araç kullanmak’ maddesinden 690’ar TL ve ‘Yüksek sesli ses sistemli araç kullanmak’ maddesinden 690’ar TL para cezası uygulandı. Toplamda tüm sürücülere 17 bin 940 TL trafik idari para cezası kesildi. Ayrıca 8 sürücü hakkında “Karayollarında ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık ve mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare etmek” suçundan adli işlem başlatıldı.