GÜNDEM - 22 Ekim 2024 Salı 12:50

Bağcılarlılar, festival tadında bir kitap fuarı geçiriyor

A
A
A
Bağcılarlılar, festival tadında bir kitap fuarı geçiriyor

Bağcılarlılar, Bağcılar Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği kitap fuarında kültür, sanat ve edebiyat dolu günler geçiriyor.


Aileler çocuklarıyla, gençler de arkadaşlarıyla birlikte hem yayınevi stantlarını ziyaret etti hem de labirentten atölyelere kadar birçok alanı barındıran platoda eğlenceli zaman geçirdi.


Bağcılar Belediyesi tarafından bu sene 3’üncüsü düzenlenen Bağcılar Kitap Fuarı (BKF) 18 Ekim’de Bağcılar Meydanı’nda kapılarını açtı. Dört günü geride bırakan kitap fuarı, hafta sonu da ziyaretçi akınına uğradı. Her yaştan ve kesimden İstanbullu, zamanın büyük bir bölümünü BKF’de geçirmeyi tercih ediyor. Bilinen kitap fuarlarının aksine çok farklı kurgulanan BKF gerek ortamı gerekse aktiviteleriyle kitapseverlerin yoğun ilgisini kazandı.



Edebiyat dünyasında zaman yolculuğuna çıkıyorlar


Ziyaretçiler, kültür, sanat ve edebiyat dolu platformda zaman yolculuğuna çıkıyor. Alanda kurulan labirente giren kitapseverler, edebiyat dünyasında iz bırakan yazarların hayatlarını anlatan küplerle ve fotoğraflarıyla karşılaşıyor. Ayrıca Filistin köşesinde ise geçmişten bugüne Filistin’in haritaları ve bilgilendirici panolar yer alıyor. Çocuklar da fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan atölyelerde eğlenceli vakit geçirirken, gençler de renkli dekorlar arasında bol bol fotoğraf çekiyor.



Müzik ziyafetiyle unutulmaz bir gece yaşandı


İlk dört günde Ak Parti Grup Başkanvekili ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Nurullah Genç, Şermin Yaşar, Mete Yarar, Türker Akıncı, Saniye Bencik Kangal, Turan Kışlakçı, Turgay Güler, Savaş Barkçin, Onur Erol, Zahide Tuba Kor, Şükran Kaymak ve Güven İslamoğlu okurlarla buluşarak keyifli söyleşiler gerçekleştirdi. Ayrıca fuarın üçüncü gününde müzisyen ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Yücel Arzen müzik dinletisi sundu. Ayrıca AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ile Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya fuar alanını dolaştı.



BKF, fuarcılığa farklı bir bakış açısı getirmiş


Kitap fuarlarının önemine değinen yazar Bahadır Yenişehirliğlu, “Fuarlar öncelikle insanları kitap okumaya yönlendiriyor. Siz kıymetli hanımefendiler, beyefendiler gelip yazarların söyleşilerini dinliyorsunuz. İnsan insandan birçok şey kazanıyor. Dinleyerek faydalanma, merak ederek kitaba dokunma en azından buradan bir kitap alarak onunla ünsiyet değiştirme, evlatlarımıza kitap okuduğumuzu gösterme, anne baba olarak bizim yükümlülüğümüz bu” dedi. Fuar alanına hayran kalan yazar Nurullah Genç ise “Çok güzel olmuş. Alanı görünce güzel tasarımları görünce Bağcılar Kitap Fuarı, fuarcılığa yeni bir bakış açısı getirmiş gibi hissettim. Girişte çok güzel bir sunumla yazarlarımızın farklı bir anlayış içerisinde programlarının duyurulması. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Başka bir yerde rastlamadım. Yani giriş kapısı son derece önemli. İçeride de çok güzel bir atmosfer var. Girizgahı da muhtevası da çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



İstanbul’un kalbi Bağcılar’da atıyor


Festival tadında bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise şunları söyledi: “Bağcılar’ımızda kültür, sanat ve edebiyat adına çok güzel bir dünya oluşturduk. İstanbul’un kalbi şu anda ilçemizde atıyor. Fuar açılalı henüz 4 gün olmasına rağmen yaşadığımız yoğunluk bizi çok mutlu ediyor. Gece gündüz fuarımız çok canlı. Alanı dolduran her yaştan vatandaşımız kendi için bir şey buluyor. Fuar vesilesiyle hemşehrilerimiz sevdikleri yazarlarla buluşarak hem onları dinleme hem de kitaplarını imzalatma imkanı buluyor. Her zaman da ifade ettiğimiz gibi Bağcılar olarak kitapla yaşayan bir ilçeyiz. Herkesi etkinliğimize bekliyoruz.” 18 Ekim 2024 Cuma günü başlayan fuar, 9 gün sürecek ve 26 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.



Bağcılarlılar, festival tadında bir kitap fuarı geçiriyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te havaların soğumasıyla soba satışları arttı Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte soba satışlarında büyük bir hareketlilik yaşanırken soba tamiri yapan esnaf günlük bin TL’ye çalışacak eleman bulamıyor. Gaziantep’te soğuk havaların etkisini göstermesiyle beraber birçok kişi bağ evi ve evlerinde ısınma ihtiyacını karşılamak için soba satın almaya yöneldi. Ancak artan talep, soba imalatı ve tamiratı yapan esnaflar için yeni zorlukları da beraberinde getirdi. Soba imalatı ve tamiratı yapan Bülent Kavas, soba mesleğinin ölmeye başladığını söyleyerek günlük bin TL’ye çalışacak eleman bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. "Soba satışlarında düşüş olur ama mesleğimiz asla ölmez" Soba Tamircisi Bülent Kavas, doğalgaz imkanlarının gelişmesiyle birlikte soba sektöründe düşüşler olduğunu belirterek, “Soba geleneği her geçen sene azalmaya başladı. Doğalgazın gelişmesi ve kentin birçok ilçesine kadar gitmesiyle birlikte soba sektöründe düşüş meydana geldi ama bizler bu mesleği devam ettirmek için çabalıyoruz. Bağ evlerinde, doğalgazın olmadığı köy ve mahallelerde, iş yerlerinde vatandaşlar ısınma sorununu ortadan kaldırmak için sobayı tercih ediyor. Soba satışlarında düşüş olur ama mesleğimiz asla ölmez” dedi. “Günlük bin TL’ye eleman bulamıyoruz” Bülent Kavas, özellikle gençlerin bu mesleğe ilgi göstermediğini, masa başı iş istediklerini söyleyerek, “1 buçuk yıldır tek başıma çalışıyorum. Talepleri karşılamaya çalışıyorum. Eleman yetiştirme şansımız yok. Bizler bu mesleğin son devirleriyiz. Sobacılık mesleğine talep eden kimse yok. Günlük bin TL veriyoruz ama yine de eleman bulamıyoruz” dedi. Atölyesinde tamir ettiği ve ürettiği sobaları satan Bülent Kavas, fiyatların 750 TL’den başlayıp kalitesine göre fiyatında değişiklik olduğunu söyledi.
Muğla Ören’de kanalizasyonunun yüzde 74’ü tamamlandı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan 58 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon çalışmasının yüzde 74’ü ve İleri Biyolojik Atısku Arıtma Tesisi inşaatının da yüzde 32’lik kısmı tamamlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gökova Körfezi’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor. Ören’e toplamda 327 Milyon TL maliyetle yapımına başlanan kanalizasyon hattı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor. Kanalizasyon hattının büyük kısmı tamamlandı MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ören mahallesinde 212 Milyon TL yatırımla başlatılan 58 bin metre uzunluğunda ki kanalizasyon hattının yaklaşık 40 bin metresi tamamlanırken 583 adet muayene bacası, kazı çalışmaları sırasında bozulan yollarda ise 75 bin metre asfalt kaplama çalışması tamamlandı. Atıksu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor Muğla Büyükşehir Belediyesi Ören’de kanalizasyon çalışmasının yanı sıra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi çalışmalarına da devam ediyor. İdari bina ve havalandırma havuzlarının betonarme imalatları devam eden tesis inşaatının yüzde 32’lik kısmı tamamlandı. 115 Milyon TL’ye mal olacak tesis 4.000 m3/gün olarak hayata geçirilecek ve 20 bin nüfusa hizmet verebilecek. İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesinde, mekanik ön arıtma, azot ve fosfor giderimle ileri biyolojik arıtım, çamur susuzlaştırma, koku giderimi, SCADA sistemi ile otomasyon kontrolü gibi son teknoloji sistemleri yer alacak.
İstanbul Yenidoğan çetesi mağduru olduğunu iddia eden anne isyan etti Yenidoğan çetesinin çökertilmesinin ardından mağdur olan ve yaşanan süreçten şüphelenen aile sayısına gün geçtikçe yenisi ekleniyor. Olayda adı geçen Medilife Hastanesi’nde 4 buçuk yıl önce bebekleri sorunsuz doğduğu söylenen ve saatler sonra 21 günlük yoğun bakıma alınan aile, "Serepnal Palsi" teşhisi konulan çocukları için şikayete hazırlanıyor. Acılı anne Nurdan Yalçın, ilk günden beri akıllarında soru işareti olduğunu ifade etti. Yenidoğan çetesinin çökertilmesinin ardından adı geçen hastanelerde çocuğu doğup mağdur olan ailelerin sayısı artış gösterdi. İstanbul Büyükçekmece’de yaşayan Yalçın ailesinin, 4yıl önce Beylikdüzü Özel Medilife Hastanesi’nde sağlıklı bir şekilde doğan ve doğumundan saatler sonra annesinin yanından yoğun bakıma alındı. Aile, 2020 yılında Covid salgını zamanı gerçekleşen doğumdan 10 saat sonra Medilife’ta yeni doğan yoğun bakımına alınan ve günlerce çocuklarını göremediklerini, bu süreçte ise birkaç kez sebebi bilinmeyen şekilde çocuklarına MR çekilip radyasyona da maruz bırakıldığını belirtti. Aile gerekli raporlarını aldıktan sonra ise konuyla ilgili savcılığa giderek şikayetçi olacaklarını belirtti. “Çocuk doktoru kontrol edip bir sıkıntı yok dedi” Yaşanan süreci anlatan anne Nurdan Yalçın, doğum zamanına kadar hiçbir sorun olmadığını çocuğunun tam gününde doğduğunu ifade ederek, “Son günlere kadar kontrollerimizi yaptırdık gidip geliyorduk. Son günlerde normal doğum için bekledik ama normal doğum gerçekleşmedi. Suni sancı verildikten 1 saat sonra bebeğin kalp atışları yavaşladığı için normal doğum olmayacağını söylediler. Orada da sıkıntı oldu. Beni tamamen bayıltacaklarını zannederken ameliyathaneye girdiğimde yarım anestezi verildi. Bana iğneyi yapan kişi de ‘kıpırdama, sakat kalırsın’ gibi şeyler söyledi. Sonra beni odaya aldılar kısa süre sonra Eylül yanıma geldi. Beslemeye çalıştık, beslenme sıkıntısı olduğunu kan şekerinin düştüğünü söylediler. Sonrasında bu problemler devam etti. Akşam 19.15’te doğdu, sonrasında geceye doğru biz Eylül’ün tırnaklarında morarmalar fark etti. Bunu hemşireye söylediğimizde ‘üşümüştür eldiven takın dendi’. Biz bunu yaptık ama Eylül’ün hareketlerinde bir takım sıkıntılar vardı. Ağlamıyordu mesela. Hemşire de dokunduğunda bir gariplik vardı. Bunu onların fark etmesi lazımdı. Sonra çocuk doktoru geldi. Çocuk doktoru kontrol edip bir sıkıntı yok” dedi. “Epikriz raporunda suçu bize atmaya çalıştılar” Bebekleri doğduktan 10 saat sonra bir hemşirenin gelip çocuklarını yoğun bakıma aldıklarını ifade eden Yalçın, “Çocuğu alıp götürdüler. Sonrasında bize ’çocuğunuzun durumu kötü yoğun bakıma aldık’ dediler. Biz şok olduk ne yapacağımızı şaşırdık. Sonra doktor geldi bizimle sert bir şekilde konuştu. Anlattı. Epikriz raporunda da yazıyor. Suçu bize atmaya çalıştılar. Anne yanındayken beslenme esnasında akciğerine besin kaçmış gibi şeyler söylediler. 21 gün çocuğum hastanede kaldı. Eylül yoğun bakıma alındıktan 1 gün sonra ve 3’üncü gününde MR çekildi. Neden bir günlük çocuğa çekildi. Orada benim çocuğumu düşürdünüz mü? Bir darbe mi aldı? bunların hiçbirini bilmiyoruz. 21 gün içinde ben kızımı 1 gün gördüm sadece. Bizim gibi bu durumu yaşayan bir sürü insan varmış. Belki de o çete benim kızımı bilerek orada tuttu” diye konuştu. Yaşanan olaylardan sonra çıkan haberlere hem sevinip hem üzüldüklerini ifade eden Yalçın, “Bugüne kadar biz çocuğumuzun hastane sürecinde bu durumu yaşadığına inandık. Bunu da biliyoruz. Hem sevindim hem üzüldüm. İçimize su serpildi. Sonunda bunlar cezasını çekecekler. Onlar mutlaka cezasını çekecekler dedik. Nasıl bir kafamızı yastığa rahat koymuyorsak, kızımızla beraber acı çekiyorsak onlar da acı çeksinler istedik. Şikayetçi olmak için şu anda evraklarımız raporlarımızı topluyoruz. Davamızı açacağız. CİMER’e de ilk yaşandığında başvurmuştuk. 3 aylıkken epilepsi teşhisi konuldu. 6 aylıkken de yine kapanan hastanelerden birisinde Avcılar Hospital’da MR çektirdik. O da kötü bir doktordu ama susuyorduk ilgilensinler diye” şeklinde konuştu. Kızı yoğun bakımdayken Medilife Hastanesi Başhekimi ile konuştuklarını söyleyen Yalçın, “Bize dedi ki ‘siz sadece kızınız için dua edin kızınız buradan sağlıklı şekilde çıksın, ondan sonra istediğiniz yasal haklara sahipsiniz’. Yani demek ki bir şeylerin farkındaydı ki bize bunları bu şekilde söyledi. ‘Siz bu durumu evde de yaşamış olabilirsiniz, kızınız bu hale evde de gelmiş olabilirdi’ denildi. Ama biz sonuç olarak hastane ortamında burada yaşadık ve sizin gözetimiz altında. Yani dalga geçer gibi konuştular. Bir anne olarak günlerce kızımı bekledik. Hatta onlara yalvardım hem ağrılarım vardı hem de sonuçta kızımı orada bırakıp gelecektim. Pandemi süreci taburcu olmanız gerekiyor dediler. Ertesi gün beni apar topar taburcu ettiler. Kesinlikle ben onların cezasını çekmesini istiyorum. Benim kızıma yaşattıklarını benim kızım gibi bunlara yaşayan herkes için onların cezasını çekmesini istiyorum. Sonuna kadar hak ediyorlar” ifadelerini kullandı.