ÇEVRE - 22 Ekim 2024 Salı 14:35

Ören’de kanalizasyonunun yüzde 74’ü tamamlandı

A
A
A
Ören’de kanalizasyonunun yüzde 74’ü tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan 58 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon çalışmasının yüzde 74’ü ve İleri Biyolojik Atısku Arıtma Tesisi inşaatının da yüzde 32’lik kısmı tamamlandı.


Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gökova Körfezi’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor. Ören’e toplamda 327 Milyon TL maliyetle yapımına başlanan kanalizasyon hattı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.


Kanalizasyon hattının büyük kısmı tamamlandı


MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ören mahallesinde 212 Milyon TL yatırımla başlatılan 58 bin metre uzunluğunda ki kanalizasyon hattının yaklaşık 40 bin metresi tamamlanırken 583 adet muayene bacası, kazı çalışmaları sırasında bozulan yollarda ise 75 bin metre asfalt kaplama çalışması tamamlandı.


Atıksu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ören’de kanalizasyon çalışmasının yanı sıra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi çalışmalarına da devam ediyor. İdari bina ve havalandırma havuzlarının betonarme imalatları devam eden tesis inşaatının yüzde 32’lik kısmı tamamlandı. 115 Milyon TL’ye mal olacak tesis 4.000 m3/gün olarak hayata geçirilecek ve 20 bin nüfusa hizmet verebilecek. İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesinde, mekanik ön arıtma, azot ve fosfor giderimle ileri biyolojik arıtım, çamur susuzlaştırma, koku giderimi, SCADA sistemi ile otomasyon kontrolü gibi son teknoloji sistemleri yer alacak.



Ören’de kanalizasyonunun yüzde 74’ü tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Ankara’da raylı sistem ve ADARAY zirvesi Sakarya Büyükşehir Belediye Yusuf Alemdar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesinde Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret eden Başkan Alemdar, daha sonra Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile bir araya gelerek gerçekleştirilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Alemdar, Stadyum-Kampüs arasında çalışacak hafif raylı sistemin proje ihale sürecinin tamamlandığını, süratle hayata geçirilmesi için de gereken çabayı gösterdiklerini belirterek, toplantının bir diğer gündemi ADARAY’ın da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yeniden Sakaryalılarla buluşacağını söyledi. Alemdar, “Bakanımızla 16 Ekim’de gerçekleşen Stadyum-Kampüs hattı Hafif Raylı proje ihalesi ve 29 Ekim’de seferlerini başlatacak olduğumuz ADARAY hakkında istişarelerde bulunduk. Sakarya’da akıllı ulaşım sistemleriyle yeni bir dönem başlatmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın daha güvenli, hızlı ve çevre dostu bir şekilde ulaşım sağlamalarını amaçlıyoruz. Aynı zamanda ADARAY ile ilgili hummalı bir çalışma devam ediyor. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışını hedefliyoruz” dedi. Sakarya için kararlı adımlar atılacağını ifade eden Başkan Alemdar, “Bu doğrultuda toplu taşımayı teşvik etmek, yeni bisiklet yolları inşa etmek ve mevcut yolları iyileştirmek için gayretle çalışıyoruz. Akıllı ulaşım sistemleri ile trafik yoğunluğunu azaltmayı, aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın da rahatça seyahat edebileceği erişilebilir alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir ulaşım projeleriyle hem bugünün hem de geleceğin ihtiyaçlarına yanıt vermek için kararlıyız” şeklinde konuştu.
Eskişehir Eskişehir’de kadınlar kooperatiflerle güçleniyor Eskişehir’de gerçekleştirilen Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, 20 kadın için özel bir eğitim programı düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün faydalanıcı, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın ise eş faydalanıcı olduğu bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanı ile hayata geçirildi. Projenin amacı, kadınların istihdam edilebilirliklerini artırarak iş gücüne katılımlarını sağlamak ve kadın kooperatiflerinin gelişimi için elverişli bir ortam oluşturmaktı. Bu kapsamda, kadın kooperatiflerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi ile kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanması hedeflendi. Eğitimin açılışı, Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak ve Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş tarafından yapıldı. Program kapsamında yaptıkları konuşmada Bayrak, kadınların kooperatifçilik yoluyla hem bireysel hem de toplumsal anlamda güçleneceğini vurgularken, Gümüş ise kooperatiflerin kırsal kalkınmadaki rolüne dikkat çekti. Eğitimde, kooperatifçiliğin temel esasları, kooperatif işletmeciliği, gıda güvenilirliği, iletişim ve işbirliği ile kaynak oluşturma ve proje yazımı gibi konular işlendi. Katılımcılara, bu alanlarda hem teorik bilgi verildi hem de pratik uygulamalar yapıldı. Bu sayede kadınlar, kooperatiflerin etkin şekilde nasıl yönetileceğini öğrenirken aynı zamanda kendi projelerini hayata geçirme konusunda da beceriler kazandılar. Programın sonunda, katılımcılara Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Dilek Çamursoy ve Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Dr. Uğur Sağlam tarafından sertifika takdim edildi. Eğitim boyunca kazandıkları bilgi ve beceriler, kadınların gelecekte kendi kooperatiflerini daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yönetmeleri adına önemli bir adım oldu. Bu proje, Eskişehir’de kadın kooperatifçiliği alanında atılan önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçti. Proje, kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almasını sağlarken, Eskişehir’in yerel kalkınma sürecine de katkıda bulunmayı amaçladı.