ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 17:08

Ayazağa’da maaşlarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı

A
A
A
Ayazağa’da maaşlarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı

Ayazağa’da maaşlarını alamadıklarını iddia eden inşaat işçileri çalıştıkları inşaatta eylem yaptı. İnşaatın en üst katına çıkan işçiler, malzemeleri aşağı attıkları o anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.


Olay Ayazağa’da bulunan Cendere caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, bir inşaatta çalışan işçiler, uzun süredir maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle eylem yaptı. İnşaat çalışmasını durduran işçiler, inşaat yetkililerine seslenerek maaşlarının ödenmesini talep etti.


İnşaatın en üst katından malzemeleri aşağı attılar


İnşaat yetkililerinden bir çözüm bulamayan işçiler daha sonra inşaatın en üst katına çıkarak maaşlarını alana kadar inmeyeceklerini belirtti. Bir süre sonra işçiler en üst kattan bulunan inşaat malzemelerini aşağı attı.


Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri eylem yapan işçileri gözaltına aldı.


Öte yandan, işçilerin gerçekleştirdiği eylem vatandaşlar ve inşaattaki diğer işçiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.



Ayazağa’da maaşlarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu Sinop’ta 1 Temmuz’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı. Sinop İskele Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Saat 18.00’de başlayan etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kabotaj Bayramı kutlamalarında yüzme, halat çekme ve yağlı direk yarışmaları yapıldı. Halat çekme yarışmasında Almira Gezi Teknesi takımı birinciliğe adını yazdırarak koç sahibi oldu. Erkekler serbest yüzme yarışında Bertuğ Ege Oğuz, birinciliği elde ederek çeyrek altın kazandı. Yağlı direk yarışmasında ise birinciliği geçen senenin birincisi Önder Akkaya tekrar elde etti. Etkinlikler kapsamında konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Geleneksel yarışmalarımız yağlı direkte bayrak kapma yarışması denizcilik ve kabotaj bayramımızın içerisinde yer alan en güzel, en heyecanlı etkinliklerimizden birisi. Biraz adrenalin yükseliyor ve heyecan artıyor. Şuanda sağlıklı bir şekilde yarışmayı bitirdik. Diğer yarışmalar da çok güzeldi. Kano yarışmaları, yüzme yarışmaları, yelken yarışmaları gerçekten harikaydı. Suyun içerisindeki halat yarışması çeşitlilik kattı. Halkımız bu tür etkinlikleri çok seviyor ve gelenekten gelen etkinlikleri devam ettiriyor. Dışarıdan gelen turistlerimiz yarışmaları izlerken daha çok heyecanlanıyor, daha çok mutlu oluyor. Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük Atatürk, kurtuluş savaşımızın öncülüğünde liderlik yaptı. Mücadeleyi yalnızca karada değil, denizlerde de egemenliğimizi sağlamak için büyük bir mücadele verdi. Kabotaj bayramıyla da denizlerde egemenliğimiz sağlanmıştır. Mavi vatanda Türk bayrağı ilelebet payidar kalacaktır ve yükselecektir. Katılan herkese ve yarışmacılara çok teşekkür ediyorum” dedi. Yağlı direk yarışında sekizinci kez bayrağı alan ve koç kazanan Sinoplu Balıkçı Önder Akkaya ise; “Geçen sene olduğu gibi bu sene de kabotaj bayramı etkinliklerine katıldım. Mutluyum. Bayrağı sekizinci kez alıyorum. Koçu da aldık, akşam çevireceğiz. Diğer yarışmacı arkadaşlar da gayet iyilerdi. Bana nasipmiş. Mutluyum” ifadelerine yer verdi. Düzenlenen etkinliğe Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Vali Yardımcıları Abdullah Şahin, Ali Osman Bulat, Sinop İl Jandarma Komutanı Kd. Alb Ferhat Kuran, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, çeşitli kamu kurum müdürleri, müdür yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. (OSM-
Ankara İletişim Başkanı Altun: “Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılan provokasyonları yakından takip ediyoruz” İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir” dedi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir süredir Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir. Türkiye düşmanı unsurların başını çektiği bazı mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabaları, devletimizin tüm unsurlarıyla birlikte özverili çalışmaları sayesinde amacına ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı. Açıklamada, “Bu kapsamda özellikle sosyal medyanın birçok platformunda ortaya atılan asılsız iddialara, manipüle edilmiş bilgilerle kasıtlı olarak yapılan yalan haberlere ve vatandaşlarımızı provokasyona sevk edecek tüm dezenformasyon faaliyetlerine karşı devletimizin ilgili birimleri İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalara destek olmak amacıyla her zaman olduğu gibi asılsız haberlere prim verilmemesi, içeriklerin yayılımında dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulması ve resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaşlarımızın hassas davranmasını önemle rica ederiz” denildi.
Aydın Başkan Günel Sisam’dan barış ve dostluk mesajı verdi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Yunanistan’ın Sisam Adası’nda düzenlenen 26’ncı Simi Uluslararası Sempozyumu’na eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papendreu’nun davetlisi olarak katıldı. Dünyadaki savaş ve global krizlerin ele alındığı sempozyumun açılış oturumunda konuşan Başkan Ömer Günel, “Toplumlarımız arasında barış ve dostluk dolu bir geleceği ancak birlikte inşa edebileceğimize inanıyorum” dedi. Yunanistan’ın eski Başbakanı Yorgo Papandreu tarafından düzenlenen Simi Uluslararası Sempozyumu, bu yıl Step to Future (Geleceğe Adım) başlığıyla gerçekleştirildi. Dünyadaki savaş ve global krizlerin ele alındığı sempozyumda gıda, enerji, göçmen sorunu, demokrasi krizleri ve İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği askeri harekat konuları masaya yatırıldı. Sempozyumda konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Değerli misafirler ve dostlar bugün burada, Sisam’da olmak büyük bir onur. Kuşadası Belediye Başkanı olarak Simi Sempozyumu’nda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Kardeş kentimiz Sisam ile ilişkilerimizi her zaman önemsiyoruz. Toplumlarımız arasında barış ve dostluk dolu bir geleceği ancak birlikte inşa edebileceğimize inanıyorum. Hepinizi Salı günü suyun öte yakasında, yani kentimiz Kuşadası’nda ağırlamaktan onur duyacağım. Kuşadası’nda Yunanistan’ın eski Başbakanı Yorgo Papandreu ve Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti ile birlikte barış savunucuları George Papandreou ve İsmail Cem’in yıllar önce diktiği zeytin ağacını ziyaret edeceğiz” diye konuştu. Sisam Adası’nda düzenlenen sempozyuma SHP eski genel başkanlarından Murat Karayalçın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı ve Livaneli Vakfı Genel Sekreteri Şule Erten Bucak, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Zülfü Livaneli, Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti ve birçok Avrupa parlamenteri, akademisyen, önemli ekonomistlerden Robert Skidelski katıldı.
Ordu Düğün konvoyunda drift ve tehlikeli araç kullanımı pahalıya patladı: 9 araç ve sürücüsüne 117 bin TL ceza Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir düğün konvoyunda drift yapan 2 araç sürücüsü ile trafiği tehlikeye düşüren 7 araç ve sürücüsüne toplamda 117 bin 668 lira para cezası kesildi. İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilçede 100 araçlı düğün konvoyunun trafiği tehlikeye düşürdüğü ihbarı üzerine bölgeye ekip sevk edildiğine dikkat çekti. Açıklamada, B.E.U. isimli sürücüye drift yapma, plakasız araç kullanma, kamunun rahat ve huzurunu bozmak, çevreyi rahatsız edecek gürültülü araç kullanmak ve sigortasız araç kullanmak maddelerinden 46 bin 36 lira ceza uygulandığı belirtildi. 2 sürücünün ehliyeti geri alındı Açıklamada ayrıca, E.E. isimli sürücüye drift yapma, plakasız araç kullanma, kamunun rahat ve huzurunu bozmak, muayenesiz ikinci kez araç kullanmak maddelerinden toplamda 46 bin 975 lira ceza uygulandığına dikkat çekilerek, 2 sürücünün 2 ay süreyle sürücü belgelerinin geri alındığı ve haklarında adli işlem yapıldığı aktarıldı. Toplam 117 bin 668 TL ceza Açıklamada, düğün konvoyundaki 7 araç sürücüsüne bazı maddelerden 24 bin 657 lira ceza yazıldığı ifade edilirken, toplamda 9 araç ve sürücüsüne 117 bin 668 lira ceza uygulandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesaplarında drift anlarının videoları da paylaşıldı.