Yerel Haberler
Hatay
04 Ekim 2024 Cuma - 10:05 Tarihi Kentler Birliği’nden Hatay çıkarması Tarihi Kentler Birliği, Hatay’da incelemelerde bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) Mehmet Öntürk, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş’ı ağırladı. Ev sahipliğini HBB Başkanı Öntürk’ün yaptığı toplantıya ABB ve TKB Başkanı Mansur Yavaş’la birlikte 15 ilçe belediye başkanı da katıldı. Tarihi Kentler Birliği olarak ilk saha gezilerini 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerde başlattıklarını dile getiren ABB Başkanı Mansur Yavaş, depremden etkilenen belediyeleri, TKB’ye ödeyeceği katılım payından muaf tutmaya yönelik planları olduklarını aktardı. Ayrım gözetmeksizin, tüm belediye başkanlarına destek verdiklerini belirten Başkan Öntürk ise, “Tüm arkadaşlar sırt sırta verdik. Herkes, parti gözetmeden bu şehrin yeniden kalkınması için birbirine yardımcı oluyor” sözlerinin ardından ilçe belediyeleriyle kardeşçe çalıştıklarını ifade etti. Deprem sonrası Hatay’dan çevre illere ciddi bir göç olduğunun altını çizen Başkan Öntürk, “Hatay’ın demografik yapısını çok önemsiyoruz. Rezerv alanları konusu da demografik yapıyı korumaya yöneliktir. Bizim en önemli görevimiz, vatandaşlarımızı evlerine kavuşturmak. Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi. Hatay’daki tüm belediyelerin deprem sonrası gelirlerinin düştüğünü vurgulayan Öntürk, HBB’nin ve ilçe belediyelerin bazı sorunlarını ise Merkezi Hükümet ve bakanlıklarla birlikte çözmeye çalıştıklarını da iletti. Başkan Öntürk, ziyaretlerinden dolayı ABB Başkan Mansur Yavaş’a ve katılımlarından dolayı da 15 ilçe belediye başkanına teşekkürlerini iletti.
Başkan Savaş’a yapılan saldırı sonrası yeni görüntüler ortaya çıktı
23 Mart 2024 Cumartesi - 18:10 Başkan Savaş’a yapılan saldırı sonrası yeni görüntüler ortaya çıktı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, vatandaşlara hitap ettiği esnada kendisine saldıran psikolojik rahatsızlığı olan şahsın ailesini teskin etmeye çalıştığı ana ait görüntüler ortaya çıktı. Hatay’da 2 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Lütfü Savaş, seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde yürütüyor. Başkan Savaş’ın geçtiğimiz gün Samandağ ilçesi Yaylıca Mahallesi’nde halka hitaben konuştuğu esnada istenmeyen bir olay yaşanmış ve bipolar bozukluk yaşayan A.G. (39) tarafından sahnede saldırıya uğramıştı. Kendisine saldıran şahıstan şikayetçi olmayan Başkan Savaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kendisinin de doktor olduğunu hatırlatarak, vatandaşın tedavisi için elinden geleni yapacağını ifade etmişti. Olayla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde olay sonrası A.G. isimli şahsın yakınlarının Başkan Savaş’tan özür dilediği ve olayın kasıtlı olarak yapılmadığını anlattığı görüldü. Görüntülerde Başkan Savaş’ın kendisine saldıran şahsın ailesini teskin etmeye çalışması ise takdir topladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yaylıca Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında kendisine yönelik yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Savaş, “Ailemiz lütfen üzülmesin, ben onların üzülmesini istemiyorum. Bu kardeşimiz rahatsız. Ehliyeti olmayan bir kişiye yönelik suç duyurusunda bulunmak hem bir insan hem de bir doktor olarak bize yakışmaz. Aksine hem vatandaşımızın tedavisine hem de tedavi süresince ailesine destek olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Yaylıca Mahallesi’nde yaptığı konuşma sırasında yaşananları anlatan Başkan Savaş, “Konuşmaya en son ben çıktım ve konuşmanın tam ortasında, bir vatandaş beni itti. Ailesi, annesi, kız kardeşi oradaydı. Kız kardeşi ‘başkanım kardeşim ruh hastası tedavi görüyor’ dedi. Ben o arada tekrar platforma çıktım ve ’lütfen kimse dokunmasın, bu kardeşimiz rahatsızmış, biz mitinge devam ediyoruz’ dedim ve devam ettik. Bu arkadaşımız için yapacağımız tek şey, tedavisinin düzenli olarak yapılması, doktora gitmesi, kontrollerinin yaptırılması ve ailesine yardımcı olmaktır. Başka yapacak bir şey yok. Bu olay başkasının da başına gelebilirdi. Ben olayda bir kasıt aramıyorum, bu kardeşimizin tedavisine destek olacağız inşallah” diye konuştu. Savaş sözlerinin sonunda, bu olayı unuttuklarını ve kaldıkları yerden seçim çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, kalan 9 günlük sürede Hatay’a ve Hataylılara yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatarak seçimi kazanacaklarını, bundan hiç şüpheleri olmadığını kaydetti.
Başkan Savaş’tan kendisini iten akli dengesi yerinde olmayan vatandaşa şefkat eli
22 Mart 2024 Cuma - 22:53 Başkan Savaş’tan kendisini iten akli dengesi yerinde olmayan vatandaşa şefkat eli Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, vatandaşlara hitap ettiği esnada kendisini iten bipolar bozukluk yaşayan şahsın tedavisine destek olacağını söyledi. Hatay’da 2 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Lütfü Savaş, seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde yürütüyor. Başkan Savaş’ın Samandağ ilçesi Yaylıca Mahallesi’nde halka hitaben konuştuğu esnada istenmeyen bir olay yaşandı. Bipolar bozukluk yaşayan A.G. (39) tarafından sahneden itildi. Olayı herhangi bir olumsuzluk yaşamadan atlatan Savaş, seçim çalışmalarına devam etti. Kendisini kürsüden iten şahıstan davacı ve şikayetçi olmayan Başkan Savaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kendisinin de doktor olduğunu hatırlatarak vatandaşın tedavisi için elinden geleni yapacağını ifade etti. Başkan Savaş, “Bugün Samandağ-Yaylıca’da maalesef psikiyatrik tedavi gördüğünü öğrendiğimiz bir yurttaşımız, çok güzel bir coşkuyla bizi karşılayan Samandağ halkına hitap ederken tatsız bir olay yaşandı. Ben doktorum, yurttaşımız hasta. Onun tedavisi için de her şeyi yapacağım. Üzüntüsünü bildiren herkese, Samandağ ve Yaylıca halkına ve hasta kardeşimizin ailesine tüm destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Savaş’ın şefkat elini uzattığı şahsın yakını da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Herkese iyi günler. Bugün Sayın Lütfü Savaş’a yapılan üzücü bir olay olmuştur ama bu saldırı kesinlikle planlı değildir maalesef ki kendisi dayım olur ve psikolojik sorunları vardır. Özetle hasta bir bireydir ve mevsim geçişlerinde artan bir hastalıktır" dedi.
Bakan Bayraktar: “Hiçbir şeyden endişe etmeyin, devletimiz burada ve sizlerin yanında”
22 Mart 2024 Cuma - 20:14 Bakan Bayraktar: “Hiçbir şeyden endişe etmeyin, devletimiz burada ve sizlerin yanında” Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay’da depremzede vatandaşlarla iftar yaptı. Bakan Bayraktar, "Hiçbir şeyden endişe etmeyin, devletimiz burada ve sizlerin yanında. İnşallah konutlar, hızlı yükseliyor ve bir kısmı teslim edildi. Edilmeye devam edecek" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çeşitli temaslarda bulunmak ve iftar programına katılmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Bayraktar, Hassa ilçesindeki programlarının ardından Kırıkhan’a geçti. Kırıkhan’da depremzede esnafı ziyaret eden Bakan Bayraktar, Kodallı Mahallesi’nde geçici yaşam merkezinde yaşayan Şehit Hidayet Atmış’ın ailesini ziyaret etti. Bakan Bayraktar, ziyaretin ardından geçici yaşam merkezinde kurulan çadırda depremzede vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İftarın ardından vatandaşlara seslenen Bakan Bayraktar, "Biz bu şehirlerimizi tekrar inşa etmek için, ihya etmek için ve bu şehirlerdeki hayatı normale döndürmek için çalışacağız, gayret edeceğiz. Konutları yapacağız, tekrar ticari hayatı, normal hayatı sağlayacağız. Bizde diğer bakan arkadaşlarım ve ben buradayız. Hiçbir şeyden endişe etmeyin, devletimiz burada ve sizlerin yanında. İnşallah konutlar, hızlı yükseliyor ve bir kısmı teslim edildi. Edilmeye devam edecek. Biz devlet, millet el ele güçlü oldukça, devletlerimizin imkanları büyük oldukça inşallah bunlarla beraber hepimiz sizlere daha iyi şartlar sunmuş olacağız” dedi.
Nusret Cömert: “Tarımsal üretimde elektrik ve sulama maliyetlerini düşüreceğim”
22 Mart 2024 Cuma - 12:27 Nusret Cömert: “Tarımsal üretimde elektrik ve sulama maliyetlerini düşüreceğim” İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Antakya Ticaret Borsası’nı ziyaretinde tarımsal üretimin artırılmasını, girdi maliyetlerinin düşürülmesini ve hasat döneminde ürünün dalında kalmasını önleyecek projelerini anlattı. İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Antakya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu’nu ziyaretinde “Hatay Yeniden” vizyonunda tarımsal faaliyetlerin en önemli başlıklar arasında bulunduğunu belirterek, tarım arazilerinin korunması, verimliliğin artırılması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve hasat döneminde ürünün dalında kalmasını önleyecek projeleri etkin şekilde hayata geçireceğini söyledi. Nusret Cömert, üreticilere ücretsiz toprak analizleri, sertifikalı fide ve fidan desteği vereceğini, kuracağı yenilenebilir enerji üretim tesisleriyle çiftçinin elektrik ve sulama maliyetini düşüreceğini, tarıma dayalı sanayiyi destekleyip sözleşmeli üretim modelini geliştirerek hasat döneminde ürününün dalında kalmasını önleyeceğini duyurdu. “Şehri yeniden inşa ederken Hatay’ın tarım arazilerini koruyacağım” İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Antakya Ticaret Borsası’nı ziyaretinde Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Uğurlu ve Genel Sekreter Metin Kuseyri’ye birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayış temelinde oluşturduğu “Hatay Yeniden” vizyonunu anlattı, tarımsal üretim başlığı özelinde yapacağı çalışmaları öne çıkararak istişarelerde bulundu. Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak afetlere dirençli, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa ederken tarihi alanlarını ve tarım arazilerini koruyacağını vurgulayan Nusret Cömert, “Öncelikle tarım üretim alanlarını verimli kullanarak, üreticiye ücretsiz toprak analizleri, sertifikalı fide ve fidan desteği sağlayacağım. Çiftçilerimiz böylece, katma değeri yüksek ve iklim krizlerine dayanıklı üretim yapabilecek. Kuracağım yenilenebilir enerji üretim tesisleriyle tarımsal üretim yapan vatandaşlarımızın elektrik ve su maliyetini düşüreceğim. Tarım ihtisas OSB’leriyle de tarıma dayalı sanayiyi destekleyeceğim” diye konuştu. “Çiftçimiz ürününü kime satacağım diye kaygılanmayacak” Bin bir emek ve zorluklara katlanarak bahçesinde veya tarlasında üretim yapmaya çalışan çiftçilerin ürünlerini satamadığını, narenciyenin dalında çürüdüğünü anlatan Nusret Cömert, Hatay Yeniden vizyonunda bu sıkıntılara köklü çözüm getirecek projelerinin de olduğunu belirtti. “Hatay’da hangi çiftçiyle, üreticiyle konuşsam, ürünüm dalında kaldı, mahsulüm tarlada kaldı” diye dert yandığını anlatan Nusret Cömert, şöyle konuştu: “Hatay Yeniden vizyonumda bu sıkıntılara da çarem var. Öncelikle üretim planlamasını doğru yapacağız. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. Sözleşmeli üretim modelini geliştireceğiz. Bunu sağladığımızda ürün zaten satılmıştır artık. Bu sayede çiftçimizi desteklemiş olacağız. Tarımsal üretimin katma değerini artırmış olacağız.” Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu, sulama, sera ısıtma ve soğutma, soğuk hava deposu, hayvancılık ve tarımsal ürünlerin işlenmesinde en önemli maliyet kaleminin enerji tüketimi olduğunu dile getirerek İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert’i oluşturduğu vizyon ve tarımsal üretimde yenilenebilir enerji üretim tesislerinden yararlanılmasına yönelik projelerinden ve yapacağı diğer çalışmalardan dolayı tebrik etti, başarılar diledi.