Yerel Haberler
Hatay
Tarihi Kentler Birliği’nden Hatay çıkarması 04 Ekim 2024 Cuma - 10:05:49 Tarihi Kentler Birliği, Hatay’da incelemelerde bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) Mehmet Öntürk, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş’ı ağırladı. Ev sahipliğini HBB Başkanı Öntürk’ün yaptığı toplantıya ABB ve TKB Başkanı Mansur Yavaş’la birlikte 15 ilçe belediye başkanı da katıldı. Tarihi Kentler Birliği olarak ilk saha gezilerini 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerde başlattıklarını dile getiren ABB Başkanı Mansur Yavaş, depremden etkilenen belediyeleri, TKB’ye ödeyeceği katılım payından muaf tutmaya yönelik planları olduklarını aktardı. Ayrım gözetmeksizin, tüm belediye başkanlarına destek verdiklerini belirten Başkan Öntürk ise, “Tüm arkadaşlar sırt sırta verdik. Herkes, parti gözetmeden bu şehrin yeniden kalkınması için birbirine yardımcı oluyor” sözlerinin ardından ilçe belediyeleriyle kardeşçe çalıştıklarını ifade etti. Deprem sonrası Hatay’dan çevre illere ciddi bir göç olduğunun altını çizen Başkan Öntürk, “Hatay’ın demografik yapısını çok önemsiyoruz. Rezerv alanları konusu da demografik yapıyı korumaya yöneliktir. Bizim en önemli görevimiz, vatandaşlarımızı evlerine kavuşturmak. Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi. Hatay’daki tüm belediyelerin deprem sonrası gelirlerinin düştüğünü vurgulayan Öntürk, HBB’nin ve ilçe belediyelerin bazı sorunlarını ise Merkezi Hükümet ve bakanlıklarla birlikte çözmeye çalıştıklarını da iletti. Başkan Öntürk, ziyaretlerinden dolayı ABB Başkan Mansur Yavaş’a ve katılımlarından dolayı da 15 ilçe belediye başkanına teşekkürlerini iletti.
04 Ekim 2024 Cuma - 08:59 Mahalleli 3 katlı metruk binanın yıkılacağı günü bekliyor Hatay’da vatandaşlar, bölgede yaşayanları tedirgin eden 3 katlı metruk binanın yıkılmasını istiyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmiş, on binlerce bina yerle bir olmuştu. Depremde büyük yıkım yaşayan Hatay’da ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri sürerken, İskenderun ilçesi Esentepe Mahallesi üzerinde bulunan 3 katlı bina metruk yıkılmayı bekliyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar için tehlike oluşturan binadan zaman zaman düşen parçalar ise tedirginliğe neden oluyor. Mahalle sakini 26 yaşındaki Sinan Kara, binanın ağır hasarlı olduğunu belirterek binanın yıkılmasını istediklerini söyledi. Sinan Kara, “Evimizin önü ara sokak, çocuklarımız dışarıda oyun oynayacaklar oynayamıyorlar, deprem korkusu var. Binanın hasar korkusu var. 6 Şubat depreminden bu yana çocuklarımız oyun oynayamıyor, çocuklarımızı sokağa salamıyoruz ve evimizin önünde ufak bir balkonumuz var sürekli orada çocuklarımızı oynatıyoruz. 6 Şubat depreminden bu yana 3 katlı evimizin yanında bulunan ağır hasarlı binanın mahkeme süreci tamamlandı, komşumuzdan aldığımız bilgiye göre bina zaten yıkılacak biz de mahalle sakini olarak bu binanın ivedilikle yıkılmasını talep ediyoruz. Artçı depremlerde sürekli ara ara parçalar düşüyor onun da tehlikesini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Deprem bölgesinde en anlamlı Ramazan iyiliği
27 Mart 2024 Çarşamba - 10:45 Deprem bölgesinde en anlamlı Ramazan iyiliği HATAY (İHA) – Depremin yaralarını sarmak için Sakarya’dan Hatay’a gelen hayırsever Cemil Kurtuldu, afetzede çocuklara bayramlık dağıtarak, konteyner kentlerde yaşayan ailelere 1 milyon TL’lik Ramazan yardımında bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da, birçok bina ve ev yerle bir olmuştu. Asrın felaketinin ardından kentte yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmişti. Asrın felaketi sonrası binlerce insanın hayatı olumsuz etkilenmiş ve vatandaşlar geçici yaşam merkezlerinde yaşamaya başlamıştı. Depremin ilk gününden itibaren afetzede vatandaşlara yardım elini uzatan Sakaryalı hayırsever 50 yaşındaki Cemil Kurtuldu, çevresinden topladığı 1 milyon TL parayı konteyner kentleri gezerek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kurtuldu, bin kilometre yol aşarak geldiği İskenderun ilçesinde 300 çocuğa da bayram elbisesi dağıttı. “Biz depremzede insanlara yardımcı olmaya ve paylaşmaya geldik” Asrın felaketi sonrası deprem bölgesine yardım ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Kurtuldu, “Her şeyden önce ihtiyacı olan insanlara, kendi ihtiyaçlarımızdan biraz arttırıp onlarla birlikte paylaşmak için buradayız. 6 Şubat depreminde biz enkazda kurtarma çalışmalarına; oğlumla, yeğenlerimle ve ablamın çocuklarıyla İstanbul’dan katıldık. Enkazlarda 9 gün bilfiil çalıştık. O günden bu yana da Ramazan ayında, bayramlarda; Hatay’a, İskenderun’a, bazı atıl olan köylere, uzak olan yerlere hepsine dağıtım yapabildiğimiz kadar yardım ediyoruz” dedi. “300 çift ayakkabımız vardı onları dağıttık” Bayram öncesi 300 çocuğa bayram elbisesi ve ayakkabı dağıttıklarını aktaran Kurtuldu, “Dün konteynerlerin gece 11 buçukta dağıtımlarını bitirdik. Sabahtan beri oldukça çok sayıda konteyner dolaştık. 4 ilçeye uğradık ve isimlerinin çoğunu bilmiyorum. 300 çift ayakkabımız vardı onları dağıttık. 300 çift kadar da takım olarak kıyafetlerimiz vardı. Çocuk ağırlıklı bir grupla tanıştık ve sonra erzak grubu oluşturduk. Son dağıtımlarımız en son burada bitirdik. 36 saat hiç uyumadan devam ettik. Bin 200 kilometrede yolumuz var. Yarın herkes işine devam edecek” ifadelerini kullandı.
Hatay’da düzenlenen “Mahzen-21” operasyonunda “Alevler” adlı göçmen kaçakçılığı organize suç örgütü çökertildi
27 Mart 2024 Çarşamba - 08:11 Hatay’da düzenlenen “Mahzen-21” operasyonunda “Alevler” adlı göçmen kaçakçılığı organize suç örgütü çökertildi Hatay’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-21” operasyonunda elebaşılığını Süleyman Alev’in yaptığı “Alevler” olarak bilinen göçmen kaçakçılığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda elebaşının da içerisinde olduğu organize suç örgütü üyesi 13 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Hatay’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-21” operasyonunda elebaşılığını Süleyman Alev’in yaptığı “Alevler” olarak bilinen göçmen kaçakçılığı organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek operasyonda elebaşının da içerisinde olduğu organize suç örgütü üyesi 13 şüphelinin yakalandığını açıkladı. "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve çetelere milletimizin duası ve desteğiyle göz açtırmayacağız" diyen Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: "Hatay Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; göçmen kaçakçılığı suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu; 2 adet araca, ruhsatsız tabancalara ve fişeğe el konuldu. Hatay Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin."
Yaraların sarıldığı Hatay’da Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 parkın açılışı gerçekleştirildi
26 Mart 2024 Salı - 16:24 Yaraların sarıldığı Hatay’da Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 parkın açılışı gerçekleştirildi Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 2 parkın açılışı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmiş, şehir adeta yerle bir olmuştu. Asrın felaketinin ilk gününden beri sahada olan Hatay Büyükşehir Belediyesi asrın felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hatay genelindeki mevcut yeşil alan miktarını arttıran HBB, Arsuz ilçesinde içerisinde 9 bin 830 metrekare yeşil alan, süs havuzu, açık hava spor alanları, oturma alanları, bitki tünelleri, açık otopark ve led lambaların da yer aldığı Fahura Parkı’nı vatandaşların hizmetine sundu. Ayrıca ilçeye ikinci park olarak kazandırılan Akçalı Mahallesi’ndeki parkın açılışı da yapıldı. Parkın içerisinde bin 942 metrekare yeşil alan, koşu yolu, çocuk oyun ve spor alanı, ahşap satış üniteleri, çevre dostu led aydınlatmalar, oturma alanları da yer alıyor. Şehir içinde ailelerin ve çocukların daha eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmeleri amacıyla şehre kazandırılan parklar hem estetik hem de modern görünümleriyle vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi. Açılışta konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, "Hatay’ımızın her noktası gerçekten çok güzel. En güzel coğrafyalarımızdan bir tanesi Arsuz’umuz. İki parkımızı birden açıyoruz. Çocuklarımız başta olmak üzere her yaştan insanımıza hayırlı uğurlu olsun" diyerek, Hatay’ın her noktasında yeşil alanları arttıracaklarını ifade etti.
Yaraların sarıldığı Hatay’da büyükşehir belediyesi tarafından 2 parkın açılışı gerçekleştirildi
26 Mart 2024 Salı - 16:21 Yaraların sarıldığı Hatay’da büyükşehir belediyesi tarafından 2 parkın açılışı gerçekleştirildi Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 2 parkın açılışı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmiş, şehir adeta yerle bir olmuştu. Asrın felaketinin ilk gününden beri sahada olan Hatay Büyükşehir Belediyesi asrın felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hatay genelindeki mevcut yeşil alan miktarını arttıran HBB, Arsız ilçesinde içerisinde 9 bin 830 metrekare yeşil alan, süs havuzu, açık hava spor alanları, oturma alanları, bitki tünelleri, açık otopark ve led lambaların da yer aldığı Fahura Parkı’nı vatandaşların hizmetine sundu. Ayrıca ilçeye ikinci park olarak kazandırılan Akçalı Mahallesi’ndeki parkın açılışı da yapıldı. Parkın içerisinde bin 942 metrekare yeşil alan, koşu yolu, çocuk oyun ve spor alanı, ahşap satış üniteleri, çevre dostu led aydınlatmalar, oturma alanları da yer alıyor. Şehir içinde ailelerin ve çocukların daha eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmeleri amacıyla şehre kazandırılan parklar hem estetik hem de modern görünümleriyle vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi. Açılışta konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Hatay’ımızın her noktası gerçekten çok güzel. En güzel coğrafyalarımızdan bir tanesi Arsuz’umuz. İki parkımızı birden açıyoruz. Çocuklarımız başta olmak üzere her yaştan insanımıza hayırlı uğurlu olsun” diyerek Hatay’ın her noktasında yeşil alanları arttıracaklarını ifade etti.