ASAYİŞ - 26 Mart 2024 Salı 17:46

6 kişinin öldüğü katliam gibi kazanın görüntüleri ortaya çıktı

A
A
A
6 kişinin öldüğü katliam gibi kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Hatay’da tırla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen 6 kişinin öldüğü trafik kazasına ait güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.

Dörtyol ilçesi Özerli Mahallesi’nde Şükrü K. idaresindeki 31 AGU 531 plakalı tır, karşı şeride geçerek karşı yönden seyreden Mehmet Sönmez yönetimindeki 31 AJP 037 plakalı otomobille kafa kafaya çarpışmasıyla yaşanmıştı. Çarpışma sonrası otomobilde bulunan; Mehmet Sönmez, Zeliha Sönmez, Eray Sönmez, Ecrin Sönmez, Zeki Kara, Döndü Kara hayatını kaybetmişti. Feci kazaya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kan donduran görüntülerde; otomobille, tırın kafa kafaya çarpıştığı görüldü.

Ferit Savaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul A Milli Takım’ın Karadağ ve İzlanda maçları aday kadrosu açıklandı A Milli Futbol Takımı’nın, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta 11 Ekim’de Samsun’da Karadağ ve 14 Ekim’de deplasmanda İzlanda ile oynayacağı maçların aday kadrosu açıklandı. Stuttgart forması giyen 27 yaşındaki futbolcu Atakan Karazor, ilk kez A Milli Takım kadrosuna çağrıldı. A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta 11 Ekim Cuma günü Samsun’da Karadağ ile karşı karşıya gelecek. Milliler bu müsabakanın ardından 14 Ekim Pazartesi günü de İzlanda’nın konuğu olacak. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, söz konusu mücadelelerin aday kadrosunu da belirledi. Bundesliga ekiplerinden Stuttgart’ta forma giyen Atakan Karazor ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna çağırıldı. A Milli Takım’a davet edilen oyuncular, 7 Ekim Pazartesi günü saat 12.00’de TFF’nin Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde toplanacak. İlk çalışmasını da aynı gün saat 18.30’da yapacak ay-yıldızlılar, Karadağ karşılaşmasının hazırlıklarını hafta boyunca bu tesiste sürdürecek. A Milli Takım kafilesi, 10 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilecek Karadağ maçı öncesindeki resmi antrenmanın ardından saat 16.00’da uçakla Samsun’a gidecek. Kırmızı-beyazlılar, aynı gün 17.45’te Karadağ maçının oynanacağı Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda kısa bir yürüyüş yapacak. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve bir futbolcu, stadyumda saat 18.00’de basın toplantısı düzenleyecek. A Milli Takım, İzlanda karşılaşması için 12 Ekim Cumartesi günü TSİ 15.30’da uçakla Samsun’dan bu ülkeye yolculuk edecek. Keflavk Havalimanı’na inecek kafile, buradan otobüsle maçın oynanacağı başkent Reykjavk’e geçecek. Montella ile bir futbolcu, 13 Ekim Pazar günü saat 13.45’te (TSİ 16.45) Laugardalsvöllur Stadyumu’nda basın toplantısı gerçekleştirecek. Ay-yıldızlılar, maç öncesindeki resmi antrenmanını da bu statta saat 18.00’de (TSİ 21.00) yapacak. Karadağ ve İzlanda mücadelelerinin 28 kişilik aday kadrosu şu şekilde: Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor) Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli Saudi FC), Mert Müldür (Fenerbahçe), Samet Akaydin (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma) Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica) Forvet: Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yunus Akgün (Galatasaray)
Zonguldak Oruç Reis Araştırma Gemisi Somali yolculuğu için hazırlıklar tamamlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı arasında Somali kara ve açık deniz blokları alanında imzaladığı mutabakat zaptı çerçevesinde Oruç Reis Araştırma Gemisi 7 ay boyunca Somali’de görev yapacak. Geçen Mart ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı Arasında Somali kara ve açık deniz blokları alanında mutabakat zaptı imzalandı. Mutabakat zaptı kapsamında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Somali’de denizde her biri yaklaşık 5’er bin kilometrekarelik alanı temsil eden 3 ruhsat sahasında sismik veri toplama çalışması icra edecek. Bu kapsamda yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın devam etmesi ön görülüyor. Bu kapsamda Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki Filyos Limanı’nda hazırlıkları tamamlanan geminin Filyos’tan yola çıkarak İstanbul’a ulaşması bekleniyor. Çalışmalara Zağanos Paşa Destek gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi refakat edecek. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı iki adet firkateyn de çalışmalara eşlik edecek. Çalışmalarının bitmesine müteakip verilen talimatlar doğrultusunda Türkiye’ye dönecek. Toplanan veriler Ankara TPAO Veri İşlem Müdürlüğü’nde işlenecek ve değerlendirilecek. Değerlendirmeler olumlu olursa sondaj aşamasına geçilecek. Türk mühendisler tarafından Türkiye’de inşa edildi 87 metre uzunluğundaki Oruç Reis Araştırma Gemisi, 23 metre genişliğinde, 34 metre yüksekliğinde sahip. Gemi, jeofizik, jeolojik, oşinografik ve hidrografik çalışma yapma amacıyla özel olarak tasarlandı. Gemi, Türk mühendisleri tarafından dizayn edilip Türkiye’de inşa edildi. Tamamen yerli ve milli bir gemi olan Oruç Reis Araştırma Gemisi doğal kaynakların aranmasında, kıta sahanlığı ve yer kabuğu araştırmalarında, doğal afetlerin araştırılmasında (deprem, tsunami, iklim değişikliği gibi) deniz ve okyanus alanlarındaki yapısal unsurların belirlenmesi amaçlı yer bilim çalışmalarında çok yönlü olarak kullanılıyor. Gemi adamı mürettebatı Türk personelden oluşuyor Oruç Reis Gemisinde, gemi adamı mürettebatı olarak tamamen Türk personel çalışıyor. Sismik ve sörvey bölümlerinde ise, yine çoğunluk Türk personel ile beraber, tamamının Türk personel olması için personel yetiştirme ve eğitim çalışmaları sürdürülüyor. 2017 yılında çalışmalarına başlayan Oruç Reis Araştırma Gemisi Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) uhdesinde Akdeniz ve Marmara bölgesinde, 2022 yılından itibaren ise Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) uhdesinde Akdeniz ve Karadeniz’de (özellikle Sakarya Gaz Sahasında) toplamda 23 bin kilometrekarenin üzerinde 2 ve 3 boyutlu sismik çalışma yaparak veri topladı.
Mersin Akdeniz Belediyesi, Evci Mahallesi’nin yollarını soğuk asfaltla kaplıyor Akdeniz Belediyesi, ilçeye bağlı kırsal mahallelerin tarım ve bahçe yollarını soğuk asfaltla kaplayarak, üreticiler ve vatandaşların gündelik yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda Evci Mahallesi’nde acil ihtiyaç duyulan sokaklarda soğuk asfalt serimi gerçekleştirdi. Birçok kırsal mahallede kilometrelerce uzunlukta soğuk asfalt çalışması yapan Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu seferki adresi Evci Mahallesi oldu. Fen işleri ekipleri, hazırladıkları planlama kapsamında, bölgede sathi kaplama çalışması öncesi yol reglaj ve dolgu çalışmasında kamyonlar desteğiyle bypass serimi gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Orhan Sanrı da bölgedeki çalışmaları takip ederek, ekiplerden bilgi aldı. 1 kilometre bitti, 3 kilometre daha asfaltlanacak Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri desteğiyle mahallenin 2 sokağında 1 kilometreyi aşan yolda soğuk asfalt çalışması yaptı. Ekiplerin hazırladığı programda, aynı mahallede 3 kilometrelik yolun daha soğuk asfaltla kaplanması planlanıyor. Ekipler, ilçenin kırsal mahallelerinden biri olan Evci’de yolların düzenlenmesi, alan temizliği ile mezar kazımı hizmeti için kepçe desteği de sağlıyor. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, yol veya asfalt sorunu yaşayan mahalle kalmayıncaya dek hizmetlerin süreceğini kaydetti.
Adana Birleşmiş Milletler’den Büyükşehir personeline, şiddete karşı eğitim Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeline, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından “Çocuk Koruma, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet (TCDŞ) ve Toplum Temelli Koruma Eğitimi” verildi. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeline yönelik Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde yer alan Kadın Akademisi Kadın Danışma Merkez’inde “Çocuk Koruma, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet ve Toplum Temelli Koruma Eğitimi” verdi. Eğitim toplamda 31 personelin katılımıyla gerçekleşti. Toplamda 31 personelin katılımı ile gerçekleşen eğitimin birinci gününde, açılış ve tanışma konuşmalarının ardından UNHCR eğitimcileri tarafından, standart özel ihtiyaç kodları (risk altındaki kadın, çocuk ve yaşlı kişi, refakatsiz veya ailesinden ayrı düşmüş çocuk, engellilik, işkence, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet gibi) anlatıldı. Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet (TCDŞ) nedir? TCDŞ neden ve nasıl ortaya çıkar? TCDŞ’i önlemeye yönelik müdahaleler nelerdir? TCDŞ’e maruz kalma riskini azaltmak için yapılan müdahaleler ve TCDŞ türleri olan; Fiziksel Şiddet Psikoloji Şiddet, Sosyo-Ekonomik Şiddet, Cinsel Şiddet anlatıldı. Ayrıca, TCDŞ Vaka Yönetimi Aşamaları ve Vaka Eylem Planlaması ile Vaka Sonlandırma-Yönlendirme Mekanizmaları konularında bilgi paylaşımında bulunuldu. İlk günkü eğitimin öğleden sonraki oturumunda eğitim alan personel, kendi arasında gruplara ayrılarak, farklı konularda vaka çalışmaları gerçekleştirdi. Cinsel Sömürü ve İstismar (CSİ) başlığı altında; Cinsel Sömürü, Cinsel İstismar ve Cinsel Taciz nedir konuları ile CSİ Vaka Yönetiminin nasıl yapılacağı örnekleri ile birlikte açıklandı. Eğitimin birinci günü, Toplum Temelli Koruma ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iletişim araçlarının neler olduğu; soru, görüş, öneri bildirimi için hangi iletişim araçlarının kullanılacağı bilgisi aktarılarak sonlandırıldı. Eğitimin ikinci gününde, Çocuk Koruma ve Çocuk Güvenliği Prensipleri ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve kanun çerçevesinde; istismara, ihmale, sömürüye ve şiddete maruz kalan çocukların bakım ve koruma hizmetleri konusunda bilgiler verildi. İnteraktif olarak sürdürülen eğitimde karşılıklı soru-cevap ve gruplara ayrılarak çalışmalar yürütüldü. Aynı zamanda Çocuklarla İletişim Nedir ve İletişim Kurarken Kaçınılması Gereken Konular ifade edildi. Eğitimin sonunda UNHCR tarafından katılımcılara, katılım belgeleri dağıtıldı.