DÜNYA - 26 Haziran 2024 Çarşamba 23:30 | Son Güncelleme : 26 Haziran 2024 Çarşamba 23:31

Rusya'da yolcu treni raydan çıktı: 50 yaralı

A
A
A

Rusya'ya bağlı Komi Cumhuriyeti'nde bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu 50 kişi yaralandı.

Rusya'ya bağlı Komi Cumhuriyeti'nde Vorkuta-Novorossiysk seferini yapan yolcu treninin 9 vagonu raydan çıktı. Olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ekibi ve ambulans sevk edildi. Rusya Sağlık Bakanlığı, ilk belirlemelere göre vagonlardan yaklaşık 50 kişinin yaralı olarak çıkarıldığını, yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.
Rusya Soruşturma Komitesi, vagonların raydan çıkmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. İlk belirlemelere göre, yoğun yağışlardan dolayı raylarda hasar oluştuğu ve kazanın bu nedenle oluşmuş olabileceği üzerinde duruluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Durbay muhtarlık binası ikinci kez kundaklanan Muhtar Becerikli’yi ziyaret etti Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanan Nişancıpaşa Mahalle Muhtarlık binasını ziyaret ederek Muhtar Nevin Becerikli’ye geçmiş olsun diletlerini iletti. Muhtarlık binası daha önce de kundaklanmıştı. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, dün gece saat 01.00 sularında kundaklanan Nişancıpaşa Mahalle Muhtarlığı binasını bu sabah Belediye Başkan Yardımcısı Yenal Yıldırım ile birlikte ziyaret etti. Nişancıpaşa Mahalle Muhtarı Nevin Becerikli’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Durbay, belediye olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Muhtar Nevin Becerikli’yi dinleyen Başkan Durbay “Muhtarlarımız mahallelerimizdeki kamunun birer temsilcisidir ve kullandıkları muhtarlık binaları da kamu binalarıdır. Muhtarlık binasını kimlerin ne amaçla yakmaya çalıştıkları anlaşılır değil. Güvenlik güçlerimiz bunun takipçisi olacaktır. Şehzadeler Belediyesi olarak bizler de elimizden ne geliyorsa muhtarımıza desteğimizi vereceğiz. Muhtarlık binamızın onarılması ve vatandaşlarımıza hizmetini ara vermeden sürdürmesi için elimizden geleni yapacağız. Umarım bir daha böyle tatsız durumlar yaşanmaz. Çok geçmiş olsun.”dedi. Muhtar Nevin Becerikli ise, üzücü bir olay yaşadığını ancak Başkan Durbay’ın yaşanan kundaklamanın sabahında yaptığı ziyaretten ve yanında olduğunu hissettirmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek teşekkür etti.
Gaziantep Bakan Yerlikaya Gaziantep’te esnaf ziyareti yaptı, Şekerhan’ın açılışına katıldı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep’te tarihi Şekerhan’ın açılışına katıldı. Açılış sonrası tarihi Elmacı Pazarı esnafını ziyaret eden Bakan Yerlikaya kentte valilik yaptığı dönemden tanıdığı esnafla hasret giderirken ortaya renkli görüntüler çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir dizi program için bulunduğu Gaziantep’te valilik ve büyükşehir belediyesindeki temasları sonrası tarihi çarşıda bulunan Şekerhan’ın açılışına katıldı. Açılışa ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve kent protokolü katıldı. Açılışta konuşan Bakan Yerlikaya, “Başkanımız Fatma Şahin, göreve başladığı ilk günden bu yana aynı şekilde devam edecek. Geçmişten bize emanet olan değerlerin vakfiye, aile, özel mülk, kamu mülkü fark etmeksizin hepsini korumak, sahiplenmek, en güzel şekilde restore etmek ve yaşayan bizlere, şehrimize gelen misafirlerimize en güzel şekilde arzı endam etmek, buranın yaşaması, kültürel birikimlerimizi en güzel şekilde temsil etmesiyle ilgili bugün sizlerle beraber milletimize müjdelemek istiyoruz. Gaziantep’teki Şekerhan, bu civardaki Almacı Pazarımızın etrafındaki bütün han kardeşlerinin yanına restore edildi ve yeniden hizmet verilmeye devam ediyor” diye konuştu. Bakan Yerlikaya esnafla hasret giderdi, renkli görüntüler ortaya çıktı Açılış sonrası tarihi Elmacı Pazarı esnafını ziyaret eden Bakan Ali Yerlikaya kentte valilik yaptığı dönemden tanıdığı esnafla hasret giderirken ortaya renkli görüntüler çıktı. Bakan Yerlikaya, bir araya geldiği esnafa bol kazançlar temennisinde bulundu. Bakan Yerlikaya, vatandaşların yoğun ilgisini de geri çevirmeyerek birlikte fotoğraf çektirdi. Bakan Yerlikaya, daha sonra kentten ayrılmak üzere Gaziantep Havalimanı’na hareket etti.
Bursa Keles’teki orman yangınına 13 dakikada müdahale Bursa’nın Keles ilçesi Baraklı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangına, 13 dakikada müdahale ile büyümeden söndürüldü. Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi; "Saat 12.46’da ihbarı alınan orman yangınına aynı saat 12.59’da ilk müdahale yapılmış ve söndürme çalışmalarına başlandı. Saat 13.53 itibarıyla yangının ilerleyişi durdurulmuş ve etrafı tamamen çevrilmiştir. Yerleşim yerlerine herhangi bir tehdidi kalmamıştır. Saat 15.00 itibarıyla yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanmıştır. Müdahale çalışmalarına toplam 2 helikopter, 8 arazöz, 9 su tankeri, 1 ilk müdahale aracı, 5 hizmet aracı toplam 25 araç ve 87 personel görev yaptı. Yangın sebebi ile herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmedi." Bursa Valiliği vatandaşların duyarlı olmaları konusunda ise şu cümlelere yer verdi; "Orman yangınlarına karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmaları büyük önem taşımaktadır. Valiliğimizce yasaklanan ormanlık alanlara girmemeleri, kesinlikle anız yakmamaları, bağ, bahçe ve sera temizlik işlerinde ateş kullanımından kaçınmaları, yol kenarlarına yangına neden olabilecek çöp, sigara izmariti gibi maddeleri bırakmamaları, uyarılara dikkat etmeleri ve görülen olumsuzlukları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletmeleri konusunda vatandaşlarımızı duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz."