ASAYİŞ - 14 Ağustos 2024 Çarşamba 09:18

Narkotik köpeği Eris’e duygu yüklü veda paylaşımı

A
A
A
Narkotik köpeği Eris’e duygu yüklü veda paylaşımı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, uzun yıllardır uyuşturucu ile mücadelede görev yapan narkotik köpeği Eris ve eğiticisinin emeklilik haberini duygu dolu bir paylaşımla duyurdu.


Erzurum Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadelede görev yapan narkotik köpeği Eris ve eğiticisinin emeklilik haberini bir paylaşımla ilan etti. Yapılan duygusal paylaşımda, "Sayısız başarılı operasyona imza atan, suçluların korkulu rüyası, narkotik köpeğimiz Eris, yıllar boyunca suçla mücadelede gösterdiği üstün hizmetle, bizlere güvenli bir toplum sundu. Eris’in koklayarak bulduğu adalet, sayısız canın zarar görmesini engelledi. Son görevine çıkan Eris ve Eğiticisi, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Kadir Yırtar’a da veda ziyareti gerçekleştirdi. Sayısız operasyonların gizli kahramanı Eris, şimdi eğiticisi ile birlikte huzurlu bir emeklilik dönemini hak etti. Teşekkürler Eris” denildi.


2018 yılında doğan ve emniyet teşkilatına katılan Eris, toplamda 533,72 kilogram uyuşturucu madde ve 3 bin 815 adet hap ele geçirilmesini sağladı.



Narkotik köpeği Eris’e duygu yüklü veda paylaşımı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Başkan Tutdere’den AFAD’a tepki Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde AFAD’ın Adıyaman’ı sarsıntıdan etkilenen iller listesine eklemediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Malatya’nın Kale ilçesinde bugün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Başkan Tutdere, AFAD’ın 6 Şubat’ta Adıyaman’ı listeye sonradan alarak görmezden geldiğini, Malatya depreminde de aynı tavrı sürdürdüğünü söyledi. Başkan Tutdere, “AFAD tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerinde hissedildiği belirtildi. Deprem sonrası AFAD ekiplerinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları başlatıldı. Ancak AFAD açıklamasında depremin yoğun hissedildiği Adıyaman’ın adı geçmedi. Ancak deprem Adıyaman’da da yoğun bir şekilde hissedildi. Depremin meydana geldiği 10.46’dan itibaren vatandaş sokağa döküldü, valilik önünde bir kadına korktuğu için sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehirde herhangi bir olumsuzluk bildirilmezken valilik tarafından okullarda eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. 6 Şubat depremlerinden de Hatay’dan sonra ağır hasarla çıkan ve halen daha 72 bin kişinin konteynerde yaşadığı şehrin AFAD’ın açıklamasında yer almamasını anlamış değiliz. 6 Şubat’ta Adıyaman’ımızı görmezden gelerek geç listeye alan AFAD, bugün Malatya Kale’de meydana gelen depremde de yine aynı tavrı sergilemeye devam ediyor. Yorumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.
Bursa Nilüfer’de "Tarımsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Çalıştayı" Tarımsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Çalıştayı’nda konuşan gazeteci Cem Seymen, tarımın stratejik bir unsur olduğunu belirterek, “Türkiye’de tarımı çözmeden hiçbir şeyi çözemeyiz” dedi. Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) iş birliğinde üretimi teşvik etmek, tarım alanlarının korunması ve kooperatifçiliğin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen, “Tarımsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Çalıştayı” sona erdi. Nilüfer Nikahevi’nde düzenlenen ve 3 gün süren çalıştayın son gününde konuşan gazeteci Cem Seymen, tarım politikaları ve tohum politikası üzerine konuşma yaptı. Tarımın kalkınma için stratejik bir unsur olduğunu belirten Seymen, “Türkiye’de tarımı çözmeden hiçbir şeyi çözemeyiz. Önce tarımı ve Anadolu’yu kalkındırmak, çiftçiyi zenginleştirmek gerekiyor. Bir ulusal şuur hareketi başlatmalıyız” şeklinde konuştu. Tohumun önemini vurgulayan Cem Seymen, “Tohum, Türkiye’de yüzde 96 oranında yerli üretiliyor. Ama yerel değil. Terminoloji farkı var. Bize ait değil. Tohum sorununun acilen çözülmesi gerekiyor. Ziraat fakültelerine bu konuda büyük görevler düşüyor. Bunun için de toplumsal bir talebin oluşması gerekmekte. Islah çalışması yapılmalı. Tohumda tam yerelleşme gerekiyor. Ben işin tüketici tarafındayım. Hocalar bütün araştırmaları yapsınlar. Ama dediğim gibi yanlış besleniyoruz, yanlış alışveriş yapıyoruz, yanlış tüketiyoruz. Topyekün değişmemiz, çocuklarımızla bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor” dedi. Türkiye’de bir gecede köylerin mahalle yapıldığını belirten Cem Seymen, “16 bin köy tüzel kişilikleri ile birlikte yok edildi. Bunda köylünün de suçu var. Köylülükten utanıyoruz. Utanılacak bir şey gibi görülüyor” dedi. Yurtdışında ise çiftçilikte babadan oğula geçen bir bilgi aktarımı olduğunu ifade eden Cem Seymen, Türkiye’de bir kuşaktan sonra çiftçiliğin yapılmadığını söyledi. Türkiye’nin stratejik mesleğinin tarım olması gerekli. Tohumun, tarımın ne kadar kıymetli olduğunu anladıktan sonra yerel yönetimin destek vermediği bir yapıda bir ayak eksik olur. Yerel yönetim kılcal damardaki bilgiyi biliyor çünkü. Dolayısıyla çalıştayın düzenlenmesi ile ilgili Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i tebrik ediyorum" diye konuştu. "Ortak akılla yönetiyoruz" Çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ise kenti ortak akılla yönetme söz verdiklerini hatırlatarak, “Meslek grupları, sivil toplum kuruluşları, üniversitelerle akıllarımızı birleştireceğiz. Nilüfer için faydalı olan şeyleri yapmaya çalışacağız dedik. Bu çalıştay da bunun bir parçası. Araziler pahalı, gençler kırsalda yaşamak istemiyor. Ancak çok güzel ürünlerimizin olduğu yerlerde üretim giderek düşüyor. O zaman bu üretimi yeniden canlandırmak lazım. Bizim derdimiz bu” diye konuştu. Başkan Şadi Özdemir, üretimin artırılmasını, satış kanallarının oluşturulmasını ve kooperatiflerin kurulmasını sağlayacaklarını anlattı. Ortak akıl masalarından öneriler 3 gün süren çalıştayda ortak akıl masa çalışmaları ile belirlenen temalar üzerinden tartışmalar yürütülerek, öneriler geliştirildi. Çalıştayın son gününde ise çıkan çözüm önerileri dinleyicilerle paylaşıldı. Çeşitli alanlarda uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve kamu çalışanlarının bulunduğu 10 ayrı masadan bir temsilci sonuç sunumlarını anlattı. Doç. Dr. Ertan Güneş, “Sürdürülebilir gıda sistemleri” konusunda sunum yaparken, Prof. Dr. Hasan Vural, “Tarımsal üretimin planlanması ve kooperatiflerin rolü, sözleşmeli üretim” konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. İsmet Türkmen, “Sürdürülebilir hayvancılık-(Büyükbaş ve küçükbaş)”, Prof. Dr. Levent Aydın, “Sürdürülebilir hayvancılık (Arıcılık)”, Prof. Dr. Ümran Ertürk, “Sürdürülebilir bitkisel üretim”, Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy “Tarımsal alanların korunması”, Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu ise “Sürdürülebilir pazar ve ekonomik model oluşturma” konularını ele aldılar. Prof. Dr. Erkan Yaslıoğlu sunumunda, “Tarımsal sigorta, iklim değişikliği ve risk yönetimi”ni anlatırken, Fikret Gizir de, “Kırsal kalkınma ve çiftçi destekleri”ni gündeme taşıdı. Prof. Dr. Selçuk Arslan ise “Tarımsal inovasyon ve dijitalleşme” konusunda açıklamalarda bulundu. Programın sonunda katılımcılar, Tarımsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Çalıştayı anısına 19 Mayıs Mahallesi’nde 60 fidanı toprakla buluşturdular.
Bitlis Vali Karakaya, Ahlat Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı’nı açtı Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Ahlat ilçesinde bulunan Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda yeni kurulan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün uygulama mutfağının açılışına katıldı. Vali Karakaya’yı Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu girişinde BEÜ Rektörü Prof.Dr.Necmettin Elmastaş ve beraberindekiler karşıladı. Açılış öncesinde bir konuşma yapan Vali Karakaya, “Bu yeni açılacak olan mutfağın gastronomi bölümüne ve Ahlat’a hayırlı olsun. Bitlis ve özellikle Ahlat olarak aslında çok güzel bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelimizi besleyecek insan gücüne her geçen gün daha fazla ihtiyacımız oluyor. Nitelikli insan gücü demek her alanda sunulan hizmetin, yapılan işlerin kalitesinin artması demektir. Kalite arttığı zaman o kendini tanıtımını da yapar. Dolayısıyla bu kaliteyi artırmak için gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirmemiz lazım ve bir meslek sahibi olmalarını sağlamamız lazım. İşte hepinizin gözleri önünde Bitlis son yıllarda hızla gelişiyor. Gerek sanayide gerek hizmet sektöründe gerekse turizm alanında çok ciddi bir ivme kazanmış durumda. Özellikle yaklaşık 15-20 yıl öncesinden bu bölgeyi bildiğim için, buraya geldiğimde bu gelişmeyi ziyadesiyle müşahede ettim, gördüm ve büyük bir memnuniyet duydum. Tabii bunu daha da ileriye taşımamız gerekiyor. Değerli hocalarım üniversiteler bulundukları şehirde o şehre vizyon katan, o şehrin katma değerini yükselten, o şehrin ülkeye ve dünyaya açılan ufku ve penceresidir. Zaten üniversite ismi de biliyorsunuz evrenseller, yani evrensel nitelikleri şehrimize taşımamız gerekiyor. Bunda da en önemli paydaşımız elbette ki Bitlis Eren Üniversitesi’dir. Ahlat’ın gelişimine çok katkı sağlayacak bölümler. Biri Gastronomi bölümü birisi turizm işletmeciliği bölümü. Ahlat biliyorsunuz son yıllarda çok ciddi bir şekilde ülkemiz genelinde rağbet gören bir yer. Bizim bu süreci daha iyi yönetebilmemiz için nitelikli insanlara ihtiyacımız var. Bizim yemek kültürümüz Türk mutfağı, dünyadaki iddia ediyorum diyeceğim ama hocalarımız tabi ispat üzerine giderler. Belki ispatı da vardır. Dünyadaki en iyi birkaç mutfaktan birisidir. Bizim yöresel lezzetlerimizi modern bir bakış açısıyla tekrar insanlarımızın işte damak tadına sunmamız gerekiyor. Aynı şekilde Turizm İşletmeciliği mantığıyla gelen müşteriyi, turisti misafir kabul eden bir yaklaşımla o insanlara kucak açmamız ve şehrimizi tatmin etmemiz sunmamız ve onların beğenisini kazanmamız gerekiyor. Yürekten inanıyorum ki orta vadede hem Ahlat hem de genel olarak Bitlis ilimiz bu alanlarda çok ciddi bir aşama kaydedecek. Bunun altyapısını görüyorum. İnşallah üniversitemizin de desteğiyle diğer yerel bir bileşenlerin desteğiyle bu gelişimi hep beraber izleyeceğiz. Tekrar gastronomi bölümüne bu mutfağın hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizin en iyi şekilde alanlarında yetişmelerine katkı sağlayacağından eminiz. İnşallah her geçen yılımız bir önceki yıldan daha güzel olacak. Biz Bitlis ve Ahlat olarak ve ülke olarak bunu hak ediyoruz. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız diyorum” dedi. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, "Gastronomi bölümümüzü 2021 yılında açtık ve hemen öğrenci almaya başladık. Şu an 4. sınıflarımız var inşallah. 2025’te mezun vermeye başlayacağız. Burası Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’dur. Burada iki ölümümüz şu anda aktif. Gastroloji ve Turizm İşletme programlarımız var. 2 program birlikte açıldı ve mezun vermeye başlayacak. Bugün İnşallah açılışını yapacağımız güzel bir mutfağımız var. Bitlis için gastronomi çok önemli bir alan. Turizm, gastronomi ve diğer alanlarda artık Bitlis’ten Ahlat’tan şehirlerimize dokunmak istiyoruz. Özellikle hizmet sektöründe ciddi bir açık gördük. Bu anlamda gençlerimizi eğiterek hizmet verecek nitelikle gençler yetiştiriyoruz. BEÜ’nün yetiştirdiği gençler bu hizmet alanlarına da dokunacak” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ahlat Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı dualarla açıldı. Açılış sonrası mutfağı gezerek incelemelerde bulunan Vali Karakaya, burada gastronomi bölümü öğrencileriyle bir süre sohbet etti. Daha sonra yemek ikramıyla birlikte açılış programı sona erdi. Açılışa Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, bazı kurum amirleri ve öğretim görevlileri katıldı.