ASAYİŞ - 16 Ekim 2024 Çarşamba 10:57 | Son Güncelleme : 16 Ekim 2024 Çarşamba 13:14

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem

A
A
A

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ ve Diyarbakır'da da hissedildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46'da Malatya ilimizin Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli AFAD ekiplerimizin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar gelmiştir. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 4 binada hasar meydana gelmiştir. Elazığ ilinde kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır. Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir” denildi.

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem

SAĞLIK BAKANLIĞI:''SAHA TARAMALARI SÜRÜYOR''

Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir."

BAKAN MURAT KURUM: ''GELEN İHBARLAR DEĞERLENDİRİLMEKTE''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ihbarlar değerlendirilmekte, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Bu ünite anne olmak isteyenlerin umudu oldu Kayseri Şehir Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi’nde 1 yılda tedavi gören 250 kadın, uygulanan yöntemler ile gebe kaldı. Kayseri Şehir Hastanesi’nde 1 yıl önce hizmete açılan tüm bebek ünitesi, doğal yollardan bebek sahibi olamayan kadınların umudu oldu. Ünitede uygulanan aşılama ve tüp bebek tedavileri ile 250 kadın gebe kaldı. Kayseri Şehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bertan Demir ünite hakkında bilgiler vererek, "Tüp bebek ünitesinde aşılamada ile tüp bebek tedavisinden başlayarak bütün alt hizmetlerde ameliyatlar, rahim filmi ve diğer yumurtlama tedavileri son teknoloji ile uygulanmaktadır. Şimdiye kadar yaklaşık 250’ye kadar gebemiz oldu. Buna tüp bebek aşılama da dahil. Çoğu hastamız ilgi ve alakayla dediklerimizi takip ediyorlar. Bizler de hastalarımızla uyumluyuz. Ekibimizle beraber çok güzel sonuçlar alıyoruz" dedi. Ünitede kısırlığın sebebinin de araştırıldığını belirten Demir, "Burası sadece tüp bebek ve aşılama yapılan bir yer değil. Kısırlığın sebeplerin araştırıldığı, genetik ve anatomik sebepler olarak düzelttiğimiz, ameliyat yaptığımız bir yer. Birçok işlemin yapıldığı en modern bir merkez. Aşılama dışında da gebe kalan birçok hastamız var. Burada ameliyatlarını yapıyoruz, diğer bölümlere gönderiyoruz. Kısırlığın nedeninin de araştırıldığı bir araştırma merkezi. Ünitemiz bu şekilde de hizmet veriyor" ifadelerini kullandı.
İstanbul 1. ‘Sultanbeyli Memleket Günleri’ başlıyor Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, ‘1. Sultanbeyli Memleket Günleri’ni başlatacaklarını açıkladı. Sultanbeyli’nin, ülkemizin pek çok farklı bölgesinden kültürel zenginliğe ev sahipliği yaptığını vurgulayan Tombaş, “Bu yıl, ilkini gerçekleştireceğimiz Sultanbeyli Memleket Günleri artık bir gelenek olacak. Şehirlerimizin tarihi ve kültürel değerlerini, geleneksel ürünlerini, yöresel lezzetlerini vatandaşlarımızla buluşturacağız. 19 Ekim-3 Kasım tarihlerinde tüm vatandaşlarımızı bekleriz” dedi. Sultanbeyli Memleket Günleri başlıyor. Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaştarafından başlatılan ve bu yıl ilki gerçekleştirilecek Sultanbeyli Memleket Günleri; dolu dolu etkinlik takvimi, zengin kültürel çeşitliliği ve yöresel aktiviteleriyle adeta bir kültür şölenine ev sahipliği yapacak. Sultanbeyli, kültür şölenine ev sahipliği yapacak Memleket Günleri’nin ilçenin kültürel dokusuna renk katacağını söyleyen Başkan Tombaş, “Sultanbeyli’miz bir kültür mozaiği. Ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız ilçemizde ikâmet ediyor. Bu vesileyle her kültürle etkileşime girecek; yörelerin lezzetlerini, örf ve geleneklerini yakından görmüş olacağız. Kardeşlik bağlarımızın daha da perçinlenmesine katkı sunacak Memleket Günleri programımıza tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi. Açılış programı 19 Ekim’de 19- Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında Sultanbeyli Meydan’da düzenlenecek program, yörelerin kültürel zenginliklerini İstanbullularla buluşturacak. Ayrıca yöresel lezzetlerden kültürel değerlere birçok ilin tanıtımı yapılacak. Her il derneği belirli günlerde yöresel oyunlar, konserler ve çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Memleket Günleri Açılış Programı ise 19 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te yapılacak. 16 gün sürecek etkinlikte pek çok il derneğinin stantları yer alacak. Ayrıca her il derneği, belirli günlerde özel etkinlik düzenleyecek. İl derneklerinin özel etkinlik takvimi ise şu şekilde: 19 Ekim: Erzurumlular Derneği (19.00-23.00) 20 Ekim: Ağrılılar Derneği (14.00) 21 Ekim: Samsun Derneği, Çankırı Derneği (19.00-23.00) 22 Ekim: Kastamonulular Derneği (19.00-23.00) 23 Ekim: Van Derneği (19.00-21.00) Bitlis Derneği, (21.00- 23.00) 24 Ekim: Tokat Derneği, Yozgat Derneği (19.00-23.00) 25 Ekim: Amasyalılar Derneği (19.00-23.00) 26 Ekim: Ordulular Derneği (19.00-23.00) 27 Ekim: Bingöllüler Derneği (19.00-23.00) 28 Ekim: Artvin Derneği (19.00-21.00) Malatyalılar Derneği (21.00-23.00) 29 Ekim: Gümüşhane Derneği, Bayburt Derneği (19.00-23.00) 30 Ekim: Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri (19.00-23.00) 31 Ekim: Giresunlular Derneği (19.00-23.00) 1 Kasım: Trabzonlular Derneği (19.00-23.00) 2 Kasım: Sivaslılar Derneği (19.00-23.00) 3 Kasım: Sinoplular Derneği (19.00-23.00)
Trabzon Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Türkiye 2002 sonrası birçok alanda olduğu gibi eğitim öğretim süreçlerinde de gerçekten dünyada örnek gösterilebilecek nitelikte atılımlar yaptığı ve devrim olarak tanımlanabilecek işler yaptık” dedi. Bir dizi program için bugün Trabzon’a gelen Bakan Yusuf Tekin, ilk olarak Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Yusuf Tekin, burada İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, Trabzon’da devlet yatırım programında yürütülen 6 proje olduğunu belirterek “2002-2003 eğitim öğretim yılında Trabzon’da genel ortalamalar açısından söylüyorum. Derslik düşen öğrenci sayısı 30’a yakın. Şu anda ise Trabzon ortalaması yine 17’ye gelmiş durumda. Bu şu anlama geliyor. Mevcut derslik sayısı kadar derslik yapıldığını mevcut okul sayısı kadar okul yapıldığını, mevcut öğretmen sayısı kadar öğretmen atandığını gösterir ki bunlar çok önemli. Bu yapılanlarla birlikte halen devam eden projelerimizi de değerlendirdik. Şu anda Trabzon’da yürüyen bakanlık merkez teşkilatından bizim yürüttüğümüz yani devlet yatırım programında yürüttüğümüz 6 proje var. 88 derslik ve 3 tane de çok amaçlı spor salonu projemiz var. Aynı şekilde il yapım programında yürüyen 12 ayrı proje var. Toplam 161 derslik il yapımında. Hepsini düşündüğümüzde spor salonları ve diğer donatı alanlarını dışarıda yaklaşık 250 derslik daha ilave olmuş olacak. Bunlara bir de ayrıca hayırseverlerimiz tarafından yapılan derslikler de eklendiğinde çok ciddi bir adım daha atılmış olacak” şeklinde konuştu. “Teşkilatın içerisinde bakanlıkla sahadaki taşradaki uygulamaların arasında bir paralellik bulunması lazım” Trabzon’daki sorunları dinlediğini kaydeden Bakan Tekin, “Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz ve siyasetçilerimizin burada karşı karşıya bulundukları başka problemlerle ilgili de bize aksettirdikleri sorunlar var. Onların çözümlerini de ilgili arkadaşlarımızla paylaştık. Biz zaten ziyaretlerimizi ilde gündeme gelebilecek konu başlıkları etrafında ilgili sorumlu genel müdür arkadaşlarımızla beraber yapıyoruz. Genel müdür arkadaşlarımız da buradaydı. Gerekli notları da aldılar. Milli Eğitim Bakanlığı çok büyük bir yapı, çok büyük bir teşkilat. Teşkilatın içerisinde bakanlıkla sahadaki taşradaki uygulamaların arasında bir paralellik bulunması lazım, birliktelik oluşturulması lazım. Biz bunları temin edebilmek için geçtiğimiz yaz başlattığımız bir gelenek eğitim öğretim süreçleri başlamadan önce yıl içerisindeki yol haritamızla ilgili illerimize, valiliklerimize bir genelge gönderiyorduk. Bu yıl da devam ettik. 3 ayrı genelge göndermiştik. Burada Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz bizim genelgedeki çizdiğimiz yol haritası doğrultusunda yaptıklarını da anlattılar. O vesileyle tekrar ayrıca onun için de İl Milli Eğitim Müdürümüze, Valimize ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.