ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 13:38

İtfaiyenin zamanında müdahalesi, anız yangınını önledi

A
A
A
İtfaiyenin zamanında müdahalesi, anız yangınını önledi

Düzce’de otluk alanda çıkan yangın rüzgarın etkisi ile büyüdü. Yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.


Olay, Çamköy Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, otluk alanda belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Dumanların çıktığını görenler durumu Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bildirdi. Kısa süre içerisinde bölgeye gelen ekipler rüzgarın etkisi ile fındıklık ve ekili tarlaya ulaşmadan yangını söndürerek kontrol altına aldı. Yangın 1 dönümlük arazide etkili olurken, yanan alan havadan görüntülendi.



İtfaiyenin zamanında müdahalesi, anız yangınını önledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Dijital Gençlik Merkezinde ‘Yaza Merhaba Şenlikleri’ düzenlendi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Dijital Gençlik Merkezi “Yaza Merhaba Şenlikleri” kapsamında geride bıraktığımız hafta sonunda düzenlenen “VALORANT” ve “FC24” Turnuvaları’na katılan Başkan Ahmet Akın, esporcu gençlerle yakından ilgilendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Dijital Gençlik Merkezi (DGM), geride bıraktığımız hafta sonunda 2 gün boyunca “Yaza Merhaba Şenlikleri” adı altında “VALORANT” ve “FC24” Turnuvaları düzenledi. Turnuvaya katılan genç esporcuları desteklemek için oğlu Erdal ile birlikte DGM’i ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gençlerle yakından ilgilendi. “Pinginizi düşük, motivasyonunuzu yüksek tutacağız” Gençlik heyecanının güçlü bir teknolojik altyapıyla buluştuğu DGM’de, gençlere her türlü imkânı sağladıklarını ifade eden Başkan Ahmet Akın “Tüm teknolojik altyapılara sahip ancak maalesef atıl kalmış bu teknoloji merkezimizi bir an önce ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Burada gençlerimize teknoloji odaklı, dünyadaki emsalleriyle aynı derecede teknoloji altyapılı bir yaşam alanı sunacağız. Gençlerin buraya gelerek sosyalleşebileceği, e-spor ve teknoloji anlamında kendilerini geliştirebileceği bir Dijital Gençlik Merkezi hedefliyoruz. Sizlere söz veriyorum her zaman Pinginizi düşük, motivasyonunuzu yüksek tutacağız. Önce Dijital Gençlik Merkezimizi sonra Balıkesir’imizi gençliğe yakışır bir hale getireceğiz. Dereceye giren gençler ödüllendirildi Dijital Gençlik Merkezi Yaza Merhaba Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen VALORANT Turnuvası’nın Şampiyon takımı Team Nuubs olurken, ikincisi GoFlexs Takımı, üçüncüsü ise Shacopa Kajmer Takımı oldu. FC24 Turnuvası Şampiyonu Metin Can Gezer, ikincisi Alperen Filiz, üçüncüsü ise Koray Biçer oldu. Dereceye giren gençlere ödülleri takdim edildi.
Aydın CHP lideri Özel, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Selçuk ilçesinden başlayarak Kuşadası’na kadar ulaşan ve 350 hektarlık ormanlık arazinin zarar gördüğü yangın bölgesini ziyaret ederek, vatandaşlara ’geçmiş olsun’ dileklerini iletti. İzmir’in Selçuk ilçesi ile Aydın’ın Kuşadası ilçesi sınırında yer alan Arvalya Orman Kampı’nda incelemelerde bulunmak üzere öğle saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile çok sayıda partili tarafından karşılandı. Özel, Selçuk ile Kuşadası sınırında bulunan Arvalya Orman Kampı’nda yangından etkilenen bölgeyi dolaşarak söndürme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Cumartesi günü 17.00 sıralarında İzmir-Aydın il sınırında başlayarak Selçuk’tan Kuşadası’na sıçrayan orman yangınında ilk belirlemelere göre 350 hektarlık arazinin yandığını kaydeden CHP Lideri Özel, İzmir ve Aydın büyükşehir belediyelerine bağlı itfaiye daire başkanlıklarının tüm ekipmanı ve personeliyle birlikte cansiperane bir gayret gösterdiğini ifade etti. Yangın söndürme çalışmalarına destek sunan herkese teşekkür eden Özel, Ege’nin tüm illerinin büyük bir dayanışma örneği sergilediğini söyledi. "Hükümetin alması gereken çok tedbir var" İzmir ve Aydın’ın toplam 8 ilçesinde ve 14 noktasında aynı anda orman yangını çıktığına dikkat çeken CHP Lideri Özgür Özel, yangınların çıkış nedeni ile ilgili araştırmaların sürdüğünü belirtti. Orman yangınlarının yüzde 98’inin insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Özel, "Böyle acılar yaşamamak için bütün vatandaşlarımızı çok daha dikkatli olmaya çağırıyorum. Bütün belediyelerimizin hem tedbir, hem önlem, hem de öngörüyle çalışma yürütmesi gerekiyor. Ege’deki orman yangınlarına karşı nasıl daha ciddi önlemler alınabileceği konusunda Ege Belediyeler Birliği bünyesinde çalışacağız. 2021’de 350 bin hektar, yani buradakinin bin katı orman kaybettiğimiz dönemde yerel yönetimleri bu işin dışında tutmaya çalışan bir yaklaşım vardı. Geçen Cumartesi günü bunu burada görmedik. Bundan dolayı memnunuz. Ama merkezi hükümetin alması gereken çok tedbir var. 3 yıl öncesine kadar sergilenen ‘bize helikopter lazım değil’ yaklaşımının nelere mal olduğunu görmüştük. Tüm bunları konuşmak ve konunun enine boyuna ele alınabilmesi için geçtiğimiz hafta TBMM’ye kapsamlı bir önerge verdik. Konunun takipçisi olacağız” dedi.
Malatya Battalgazi Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde buğday hasadı Tarım uygulamalarını teorik ve pratik eğitimlerle öğrenen Battalgazi Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte 200 dekarlık alana ekimini gerçekleştirdikleri buğdayları hasat etti. Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen hasat törenine Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, Kurum Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri katıldı. Vali Ersin Yazıcı, burada elde edilen buğdayla yapılan ekmeklerden pansiyonlu ve taşıma kapsamında olan 15 bin öğrencinin faydalandığını belirterek, " Yaşamın devam edebilmesi için hava, su ve gıdaya ihtiyacımız var. Bunun da olmazsa olmazı tarımsal faaliyetlerdir. Buradan mezun olan arkadaşlarımız tarımın gelişmesi, hayvancılığın gelişmesi için bu topluma, bu ülkeye hizmet etmeye gayret ediyorlar. Türk çiftçisi en iyi ve en kaliteli mahsülleri üretmektedir. Dünya standardı Avrupa standardında ürünler çıkartmak mecburiyetindeyiz. Buradan mezun olacak çocuklarımız bu kaliteyi yakalamak adına aldıkları eğitimler ile gerek çiftçilik yaparak gerekse çiftçilerimize teknik destek sunacak pozisyonlarda hayatlarını devam ettirecekler, bizlerde desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “1965 yılında pamuk üretim çiftliği olarak kurulan bu tesis daha sonra Ziraat Okulu olarak şehrimize uzun yıllar hizmet sunmuştur. 2006 yılında Bakanlığımıza devredilen okulumuz, bünyesinde tarım, hayvan yetiştiriciliği, gıda teknolojisi ve yiyecek içecek alanlarında hizmet vermektedir. 275 öğrencimiz okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekte olup, okulumuzun alanı toplamda 350 dekardan oluşmaktadır. Okulumuzda buğday, yem bitkileri, rulo çim üretimi, yemek, ekmek ve yumurtacı tavuk üretimi hizmetleri verilmektedir. Sene başında 200 dekar alana ekimini gerçekleştirdiğimiz buğday yaklaşık 100 tonun üzerinde hasat elde etmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca okulumuz bünyesinde üretilen ekmekler, yatılı pansiyonlarımızda kalan öğrencilerimize ve taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize ulaştırılmaktadır. Yaklaşık 15 bin öğrencimiz taşımalı eğitim kapsamında olup öğrencilerimize yemek hizmetinden yararlanmaktadır” dedi. Törenin açılış konuşmalarının ardından Vali Ersin Yazıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, biçerdöverler ile buğday hasatı gerçekleştirdi. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Vali Ersin Yazıcı okul bünyesinde kurulan ve günlük 25 bin kapasiteli ekmek fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Kocaeli Bilimin kalbinde eğitim fırsatı Modern teknolojiyle donatılan ve geleceğin bilim insanlarını yetiştiren TÜBİTAK Fen Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda yüzde 1’lik dilime giren öğrencileri bekliyor. Kocaeli’de TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde kurulan TÜBİTAK Fen Lisesi, 2021’de eğitim hayatına başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ortak protokol ile hayata geçirilen lisede, alanında uzman öğretmen ve akademisyenlerle ileri düzey ve yükselen teknolojiler için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılacağı bilim eğitimi veriliyor. Modern teknolojiyle donatılan TÜBİTAK Fen Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda yüzde 1’lik dilime giren öğrencileri bekliyor. Yüzde 1’lik dilime giren öğrenciler, 7 Temmuz’da gerçekleştirilecek yetenek sınavına tabi tutulacak. Yetenek sınavı için son başvuru tarihinin 3 Temmuz olduğu bildirildi. Okulda 270 öğrencinin eğitim aldığını söyleyen TÜBİTAK Fen Lisesi Müdürü Dr. Hacı Ahmet Yıldırım, yetenek sınavıyla birlikte 90 öğrenci daha alınacağını ifade etti. "İlk İngilizce hazırlık sınıfı olan fen lisesi burası" TÜBİTAK Fen Lisesi’nde hazırlık sınıfının olduğu bilgisini veren Yıldırım, "İlk İngilizce hazırlık sınıfı olan fen lisesi burası. Bunun haricinde 2. yabancı dil imkanı var. Bu şu an için Almanca ve İspanyolca. Burası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel program uygulayan bir fen lisesi. Okulumuz; kendine has beceri temelli, derinleşme imkanının çok olduğu özel program uyguluyor" dedi. "Uzman araştırmacılarla etkileşim içindeler" Müdür Dr. Hacı Ahmet Yıldırım, TÜBİTAK Fen Lisesi’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ortak protokol ile hayata geçirildiğini hatırlatarak, "Okulumuzun açılışında sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Burası, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli bilim adamı yetiştirme noktasında basamak. Nitelikli bilim adamı yetiştirmekten kastımız; çocuğun bilimsel, araştırma mekanizmasını tatmin edecek uygulama yapıyoruz. Öğrenci, derinleşmeyle ilgi duyduğu alanlarda daha ileri düzeyde eğitim alabiliyor. Laboratuvar imkanlarını kullanabiliyor. TÜBTİAK Gebze Kampüsünde olmamızın temel sebebi de bu. Buradaki ileri araştırma laboratuvarlarını kullanabiliyorlar, uzman araştırmacılarla etkileşim içindeler. Staj yapıyorlar. Gerekli zamanlarda TÜBİTAK tarafından öğrencilere mentör atanabiliyor. Bu imkan sadece bizim okulumuzda" şeklinde konuştu. "İlk 90’a giren öğrenciler asil kayıt hakkı kazanıyor" Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerin yetenek sınavına girmeye hak kazandığına değinen Yıldırım, "Başvurular 1-3 Temmuz arasında yapılıyor. Bu sene için 7 Temmuz’da yapılacak olan bu sınavda ilk 90’a giren öğrenciler asil kayıt hakkı kazanıyor. Bunun haricinde 270 yedek listemiz var" ifadelerini kullandı. "Okulumuz yatılı" Dr. Hacı Ahmet Yıldırım okulun yatılı olduğunu da belirterek, "Bütün öğrencilerimiz yatılı olarak kalıyor. Giyimleri, yemek, kitap, bilgisayar gibi ihtiyaçları okulda karşılanıyor. Araştırma, bilim, teknolojiye merakı olan tüm öğrencilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.