ASAYİŞ - 29 Haziran 2024 Cumartesi 05:39

Denizli Emniyeti, Antalya karayolundaki çalışmalar konusunda uyardı

A
A
A
Denizli Emniyeti, Antalya karayolundaki çalışmalar konusunda uyardı

Denizli Emniyet Müdürlüğü Denizli-Antalya karayolunda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen yol çalışmaları hakkında açıklama yaparak çalışmaların sürdüğü alanda trafik yoğunluğu oluşabileceğini ve bu nedenle vatandaşların kurallara uymalarının büyük önem taşıdığını duyurdu.



Denizli Emniyet Müdürlüğü, Denizli - Antalya karayolu Cankurtaran mevkiinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen yol çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk sahasında kalan bölünmüş yolun 2.7 kilometrelik kısmında Antalya istikametine yol çalışması yapıldığı belirtildi. Açıklamanın devamında, “Denizli-Antalya istikametinde yapılan yol çalışması sebebiyle trafik akımı geliş ve gidiş çift yönlü olarak Antalya-Denizli istikametinden sağlanacaktır. Yapılan yol çalışmalarından dolayı bölgede oluşabilecek trafik yoğunluğu ve zaman kaybına karşı vatandaşlarımızın hazırlıklı ve duyarlı olması, sürücülerimizin çalışma alanında dikkatli seyir etmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları büyük önem arz etmektedir” ifadeleri yer aldı.



Denizli Emniyeti, Antalya karayolundaki çalışmalar konusunda uyardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Yomralı arıcılar Anzer Balına rakip çıktı Rize’nin Anzer Yaylası’nda üretilen ünlü Anzer balına Trabzon’un Yomra ilçesindeki arıcılar rakip çıktı. Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Çamlıyurt mahallesinde arıcılık yapan vatandaşlar, ürettikleri balların dünyanın en kaliteli ballarından biri olduğunu iddia etti. Mahalle sakinleri, yıllardır süregelen arıcılık geleneği ve yöresel flora sayesinde elde ettikleri balların Anzer balından daha üstün olduğunu savundu. Mahalle sakinlerinden Mustafa Can, "Biz dededen beri arıcılıkla uğraşıyoruz ve yöremizin ballarının şifasını çok iyi biliyoruz. Bu ballar sadece kahvaltılık olarak değil, birçok hastalığa karşı da şifa kaynağı. Anzer balının kalitesini küçümsemiyoruz ama bizim balımızın daha kaliteli olduğunu iddia ediyorum. Mahallemizdeki diğer arıcılar da benimle aynı fikirde" dedi. Can, Anzer Yaylası’nda yaptığı incelemeler sonucunda, arıların ağırlıklı olarak beyaz orman gülünden ve bazı endemik bitkilerden bal aldığını ve bu bitkilerin kendi yörelerinde de yaygın olduğunu belirtti. Can, “Bizim balımızı alıp Anzer balıyla karşılaştırsınlar, gerekli analizleri yapsınlar. Bu işi bizden daha iyi yapan, daha kaliteli bal üreten başka kimse olduğunu düşünmüyoruz" şeklinde konuştu. Yomralı arıcılar, iddialarını desteklemek ve balın kalitesini kanıtlamak için bilimsel analizlerin yapılmasını talep etti.
Denizli Yükselme grubu maçında saha karıştı Denizli’de Işıklıgücü-Yenicekentspor arasında oynanan 1. Amatör Kümeye Yükselme Grubu 3. maçında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavgayı, emniyet güçleri müdahale ederek zorlukla önledi. Denizli Akkonak Stadı’nda Işıklıgücü - Yenicekentspor arasında oynanan 1. Amatör Kümeye yükselme grubu 3. maçında maç başında başlayan gerginlik bir grup taraftarın rakip futbolculara küfür ve hakaret etmeleri daha sonra hakemlere aynı şekilde ağır derecede küfür ve hakaretle devam etmeleri maçın 83. dakikasında Işıklıgücüspor’dan Enes Karakurt’un kaleci ile karşı karşıya kalması ve kaleciye sert müdahalesi sonrası rakip taraftarların buna tepkisi olayın fitilini ateşledi ve rakip oyuncular Enes Karakurt’un üzerine yürüyerek oyuncuyu darp etmeye çalıştılar. Karakurt, bu hareketi sonrası kırmızı kart gördü ve rakip oyuncuların saldırılarından korunmak için soyunma odasına gitti. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte futbolcuların oyuncuya saldırma çabaları oldu. Hakem üçlüsü emniyet güçleri eşliğinde sahadan ayrılırken rakip futbolcuların yanı sıra tribünlerde hakem ve rakip futbolculara hakaretler ve küfürler yağdıran taraftarlar sahaya girerek rakip oyuncuları darp etmeye çalıştı. Takımların yöneticileri ve emniyet güçleri araya girerek olayların daha fazla büyümesine engel oldular. Maçta toplam 3 kırmızı, 7 sarı kart gösterildi.