ASAYİŞ - 10 Ekim 2024 Perşembe 12:00

MSB: "Hudutlarımızda son bir hafta içerisinde, 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 340 şahıs yakalanmıştır"

A
A
A
MSB: "Hudutlarımızda son bir hafta içerisinde, 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 340 şahıs yakalanmıştır"

MSB: "Hudutlarımızda son bir hafta içerisinde, 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 340 şahıs yakalanmıştır"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de 5.2 büyüklüğünde deprem senaryosuyla tatbikat yapıldı Kırıkkale’de, merkez üssü Keskin olan 5.2 büyüklüğündeki deprem senaryosu üzerine gerçekleştirilen "Türkiye Afet Müdahale Planı" tatbikatı, arama kurtarma ekiplerinin başarılı müdahalesiyle tamamlandı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Türkiye Afet Müdahale Planı - Kırıkkale Masa Başı ve Saha Tatbikatı" başarıyla tamamlandı. Tatbikat, Vali Yardımcısı Oktay Erdoğan başkanlığındaki Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu tarafından gerçekleştirildi. Bu kapsamda, muhtemel doğal afetlere yönelik hazırlık ve müdahale stratejileri değerlendirildi. Tatbikatta senaryo gereği merkez üssü Keskin ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yahşihan ilçesine bağlı Irmak köyünde yapılan saha tatbikatına AFAD başta olmak üzere, MEB AKUB, ANDA, UMKE ve diğer arama kurtarma ve sağlık ekipleri katıldı. Jandarma ve itfaiye personeli de tatbikatta aktif rol aldı. Senaryoya göre, bir binada yıkım gerçekleşti ve yangın çıktı. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederken, diğer arama kurtarma ekipleri de enkaz altındaki yaralıları başarıyla kurtardı. ANDA Arama Kurtarma Ankara Ekip Lideri Yiğithan Sivri, afetlere karşı bilinç ve hazırlık seviyesinin artırılmasının önemine vurgu yaparak, "Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında STK’lar ve kamu kurumları adına farkındalık uyandırıyoruz. Afet ülkesi olduğumuz için tatbikatlarla kendimizi hazırlıyoruz" dedi. MEB AKUB Kırıkkale Ekip Lideri Yakup Ayan ise tatbikatın ekipler arası koordinasyonu güçlendirdiğini belirterek, "AFAD ile birlikte muhtemel bir afet durumunda ekiplerin koordinasyonunu geliştirmek için önemli bir tatbikat gerçekleştirdik. Dileğimiz, ülkemizin hiçbir afet görmemesi ancak her zaman hazır olmak zorundayız" ifadelerini kullandı. Tatbikatta görev alan MEB AKUB üyesi Yasin Üstün, arama kurtarma faaliyetlerinde yaralı olarak rol aldığını ve arkadaşlarının kendisini başarıyla kurtardığını belirtti. MEB AKUB üyesi Nurcan Karayel ise gerekli eğitimleri aldıklarını ve her zaman göreve hazır olduklarını dile getirdi. Kırıkkale Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği’nden Oğuz Tümer, afetlerde iletişimin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Depremlerde iletişim kesildiğinde telsiz aracılığıyla bağlantı sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Tatbikata katılan AFAD gönüllüleri, arama kurtarma çalışmalarına katılarak deprem anında nasıl müdahalede bulunulacağını uygulamalı olarak tecrübe edindiler. AFAD gönüllüsü Ülkü Uyduran, aynı zamanda bir depremzede olduğunu ifade ederek, "Osmaniye’den geldim ve AFAD gönüllüsü oldum. Elimden gelen her yardımı yapmaya hazırım" dedi. Gönüllülerden Mehmet Çiğdem ise sismik arama ve kurtarma faaliyetlerinde yer aldığını belirtti ve "Depremler olursa en iyi şekilde yardımcı olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
İstanbul İstanbul trafiğinde denetimler yeni nesil radar cihazı ile yapılıyor İstanbul trafiğinde kural ihlali yapan sürücülere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde yeni nesil radar cihazları kullanılmaya başlandı. Kartal sahil yolunda da bu radar cihazları ile trafik denetimi gerçekleştirildi. Yerli üretim olan radar cihazı sayesinde 4 şeritli yolda tüm araçların hızı tespit edilebiliyor, 2 saatte bin 500’e kadar araç sorgulanabiliyor. İstanbul’un Kartal ilçesinde sahil yolunda yeni nesil radar cihazları ile trafikte hız ihlali yapan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetim kapsamında hız ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere polis tarafından cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 buçuk ay önce kullanılmaya başlanan yeni nesil radar cihazları kullanıldı. Radarsan markasının Trafidar adlı modeli olan yerli üretim yeni nesil radar cihazları, 4 şeritli yolda tüm araçların hızını tespit edebiliyor, aynı zamanda aracın plakasına yönelik çalıntı araç olup olmadığına dair güvenlik sorgusu da yapabiliyor. Önceki cihazlar tipi gibi olumsuz hava şartlarından etkilenirken, bu cihaz tüm hava şartlarında çalışabiliyor. Hem araçların üzerine hem de yollarda belirlenen noktalara kurulumu gerçekleştirilebilen yeni nesil radar cihazı sayesinde, eskiden 2 saatte 300’e yakın araç sorgulanırken şimdi bu sayı bin 500’e kadar çıkabiliyor.
İstanbul Dubai ve İstanbul ticaret odaları iş birliği anlaşması imzaladı Dubai Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında iş birliği anlaşması imzalandı. İmzalanan anlaşma kapsamında ekonomik ve endüstriyel iş birliğinin yanı sıra dijital, teknoloji, finansal hizmetler ve profesyonel iş hizmetleri de bulunuyor. Dubai Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma imza töreninde Dubai Ticaret Odası Başkanı Muhammed Ali bin Raşid Lutah ve İTO Başkanı Şekib Avdagiç hazır bulundu. İmzalanan anlaşma kapsamında ekonomik ve endüstriyel iş birliğinin yanı sıra dijital, teknoloji, finansal hizmetler ve profesyonel iş hizmetleri de bulunuyor. Öte yandan yarın İTO’nun Eminönü Merkez Binası’nda iki ülke iş dünyasının katılacağı İş Forumu ve İkili İş Görüşmeler (B2B) etkinliği düzenlenecek. “Dubaili ve İstanbullu iş adamları yeni katma değerler üretecekler” İstanbul ve Dubai merkezli şirketler arasında daha geniş çaplı ticaret ve ekonomik ilişkiler kurulmasını amaçladıklarını belirten İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul ve Dubai, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kesiştiği noktada dünya iş dünyasına yön veren iki parlak yıldız. Bu mutabakat zaptı ile, Dubaili ve İstanbullu iş adamları tam bir iş birliği için hem coğrafyamız, hem de tüm dünya ekonomisi için yeni katma değerler üretecekler" dedi. “Önümüzdeki süreçte birçok ortak projeyi ele alacağız” Dubai Ticaret Odası Başkanı Muhammed Ali bin Raşid Lutah, imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, “İTO ile imzaladıkları iş birliği anlaşmasının, İstanbul ve Dubai iş dünyasını daha fazla yakınlaştıracak önemli bir dönüm noktası olacak. Anlaşma kapsamında önümüzdeki süreçte birçok ortak projeyi ele alacağız. Anlaşmanın Dubai ve İstanbul arasındaki yatırımları artıracağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.