ASAYİŞ - 10 Ekim 2024 Perşembe 14:49

Avcılar’da bulunan law silahının eski askere ait olduğu ortaya çıktı

A
A
A
Avcılar’da bulunan law silahının eski askere ait olduğu ortaya çıktı

İstanbul Avcılar’da evin bodrum katında bulunan law silahlarının eski uzaman çavuşa ait olduğu ortaya çıktı. Şahıs yeni ikamet adresine düzenlenen operasyon sonucunda yakalanırken, 11 kez psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.


İstanbul Avcılar Denizköşkler Mahallesi Hasan Çelebi Sokak’ta dün bir binanın bodrum katında temizlik yapılırken bir çuval içerisinde iki adet law silahı bulunmuştu. Çuval, Denizköşkler Caddesi üzerindeki bir iş yerine getirilirken, polis ekipleri de olayla ilgili çalışma başlatarak bir kişiyi gözaltına almıştı. Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.


Law silahları eski askere ait


Yapılan araştırmalarda, silahların geçmiş tarihlerde adreste ikamet eden ve eski uzman çavuş K.U. isimli şahsa ait olduğu öğrenildi. Şahıs yeni ikamet adresine düzenlenen operasyon sonucunda yakalandı. Yakalanan K.U. isimli şahsa yönelik yapılan sorgulamada, eski asker olduğu ve 15 yıl önce anti tank roket atarları hatıra olarak aldığı, bir önceki ikamet adresinin bodrum katına koyduğu ve orada unuttuğu anlaşıldı. Öte yandan şahsın 11 kez psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası sona erdi Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Yozgat’ta düzenlenen Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası sona erdi. Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Yozgat’a 40 ilden gelen yaklaşık 350 sporcunun mücadelesi büyük ilgi ile izlendi. Kıyasıya geçen müsabakaların açılış seremonisinde konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Yozgat’ta her geçen gün birçok hizmeti ve etkinliği vatandaşla buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Vali Özkan, gerek altyapı gerek üstyapı hizmetlerinin yanında sanatsal, sportif ve bilimsel etkinlikleri halk ile buluşturmaya devam ettiklerini dile getirdi. "Lisanslı sporcu sayımız 11 bin 500" Kuşak Güreşleri Büyük Kadın ve Erkekler Türkiye Şampiyonası’nı Yozgat’ta düzenlemekten duydukları memnuniyeti ifade eden Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, yeni kurulmuş bir federasyon olduklarını belirtti. Türkiş, "İnşallah önümüzdeki yıllarda daha canlı, daha güzel organizasyonlarla sizlerle olmaya devam edeceğiz. Biz bu yıl itibariyle Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu olarak Dünya Güreş Birliği’nin de üyesi olduk. Şu an da lisanslı sporcumuz 11 bin 500’ü geçmiş durumda. İki yıllık bir federasyon için oldukça iyi bir rakam. Bu yıl sonu itibariyle bunun 13 bin civarına geleceğini tahmin ediyoruz" dedi. "Güreş lisesi kurulması için görüşmelerimiz devam ediyor" Yozgat’ta güreş lisesi kurulması için Milli Eğitim Bakanlığı’yla görüşmelerinin devam ettiğini de söyleyen Türkiş, "Burada bir güreş lisesi kurulması için çalışmalarımız sürüyor. Eğer burada bir güneş lisesi kurulursa tamamen branş anlamında hem minder güreşine hem de geleneksel güreşlerimize katkı sağlayacak. Yozgat’ın zaten mayasında olan güreşi daha da etkili hale ve istenilen seviyeye getireceğiz diye umut ediyoruz" şeklinde konuştu. Sporculara madalyaları takdim edildi Konuşmaların ardından dereceye giren sporcuların ödüllerini Vali Mehmet Ali Özkan, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, milli güreşçi Taha Akgül takdim etti. Müsabaka sonunda erkekler 55 kilogramda Halil Gökdeniz, 60 kilogramda Mehmet Yüce, 66 kilogramda Mert Kaplan, 73 kilogramda Cebrail Bolat, 81 kilogramda Umut Özcan Sucu, 90 kilogramda Muharrem Alperen Arslan, 100 kilogramda Mehmet Emin Demir, 100 kilogram üzerinde ise Cihan Ayber Tiyek birinci oldu. Kadınlarda 44 kiloda Nesrin Çetin, 48 kilogramda Emine İkra Candan, 52 kilogramda Ayeşnur Özden, 57 kilogramda Sümeyye Çekici, 63 kilogramda Işıl Sinem Aydın, 70 kilogramda Zeynep İnci Çerez, 78 kilogramda Merve Yurdakul, 78 üstü kilogramda ise Gizem Coşkun şampiyon oldu.
Samsun Samsun Emniyeti’ne 91 yeni araç takviyesi İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen 91 yeni araç, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, "Yeni alınan araçlarımızla birlikte ilimiz genelinde resmi ekip sayımız yüzde 86, sivil ekip sayımız yüzde 21, trafik ekip sayımız yüzde 14 oranında artmıştır. Şehrimizde hiçbir suçlu elini kolunu sallayarak dolaşamayacak" dedi. Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde 91 adet sıfır ekip aracının ’Hizmete Alım Töreni’ yapıldı. Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da katıldığı tören ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, "Samsun’umuzun huzuru ve güvenini sağlamak üzere 24 saat görevimizin başındayız. Yeni araçlarımızla birlikte, suçla mücadeledeki etkinliğimiz artacaktır. Yeni alınan araçlarımızla birlikte ilimiz genelinde resmi ekip sayımız yüzde 86, sivil ekip sayımız yüzde 21, trafik ekip sayımız yüzde 14 oranında artmıştır. Trafik ekip araçlarımızın tamamı yenilenmiştir. Sonuç olarak büroda çalışan personel sayımız azaltılarak, sahada çalışan personel sayımız artırılmıştır" ifadelerini kullandı. "Suçları aydınlatma oranlarında yüzde 97,1 ile ülke ortalamasının üzerindeyiz" Törende yaptıkları çalışmalardan bahseden Müdür Arıbaş, "2024 yılında aranan şahıs yakalamalarında ülkemiz genelinde 2. sırada yer almaktayız. Tüm suç türlerine yönelik aydınlatma oranlarında yüzde 97,1 ile ülke ortalamasının üzerindeyiz. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü olarak en temel ilkemiz Samsun’umuzun huzuru ve güvenliğidir. Kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’umuzda; organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, aranan şahıslarla, düzensiz göçle, kadına karşı şiddetle ve her türlü suç ve suçluyla kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde küçük/büyük her türlü organize suç örgütleriyle etkin ve kararlı mücadele etmekteyiz. Zehir tacirlerine, sokak satıcılarına, torbacılara geçit vermeyeceğiz. Şehrimizde hiçbir suçlu elini kolunu sallayarak dolaşamayacak. Aranan tüm şahısları tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlere ve düzensiz göçmenlere müsaade etmeyeceğiz. Kadına karşı şiddete sıfır tolerans ilkesiyle, kadına şiddet uygulamaya kalkanlara, onların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız. Son olarak araçların İl Emniyet Müdürlüğümüze kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu. Konuşmanın ardından İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından yapılan dua ile araçlar hizmete sunuldu.
Denizli Denizli OSB’de ’Sürdürülebilir Çevre Yönetimi’ semineri düzenlendi Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve ÇATOM Çevre Atık Toplama Merkezi işbirliğinde Denizli OSB’ye kazandırılması planlanan ‘Atık Toplama Merkezi’ projesi için sanayicilerin katılımıyla ‘Sürdürülebilir Çevre Yönetimi’ konulu seminer gerçekleştirildi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun öncülüğüyle Bölge’de sürdürülebilirliğin sağlanması ve geri dönüşüm ile daha yaşanabilir bir çevre oluşturma hedefleriyle yeni bir proje için adım atıldı. Bölgeye kazandırılması planlanan ‘Atık Toplama Merkezi’ ile sanayicilerle önemli bir yatırım daha buluşturulacak. Bu kapsamda ÇATOM Çevre Atık Toplama Merkezi ile gerçekleştirilen ortak çalışma kapsamında hayata geçmesi planlanan Merkez için Denizli OSB Konferans Salonu’nda ‘Sürdürülebilir Çevre Yönetimi’ konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını Denizli OSB Arıtma Tesisi Müdürü İbrahim Ereşme yaptı. ÇATOM Genel Müdürü Mutlu Kaya ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Erdem Görgün yaptıkları sunumlarla katılımcıları Atık Toplama Merkezi projesi ve kazanımları hakkında bilgilendirdi. “Sanayicimize yüzde 90 geri kazanım sağlayacağız” Projeye dair bilgiler veren ÇATOM Genel Müdürü Mutlu Kaya; “Sürdürülebilirlik büyük bir ekosistemdir. Bu merkezin kurulmasındaki amacımız, OSB’mizden çıkan atıkları en katma değerli hale getirerek geri kazanıma yönlendirmek ve tüm firmalarımıza bir değer oluşturulmaktadır. Bunu uçtan uca dijital bir takip mekanizmasıyla yöneteceğiz. Hedefimiz, hem karbon ayak izinin azaldığını ispat ederek sanayicimize gösterebilmek hem de aynı zamanda kurulan tedarik zinciri operasyonu ile fosil yakıt tüketiminin azaltılması. Bu çıktıların ihracatta belgelendirilmesinin de önemli olduğuna inanıyoruz. OSB içerisindeki Atık Toplama Merkezi ile sanayicimizin hızlıca atıklarını teslim etmesi ve bu atıkların doğru şekilde ayrıştırılarak kaliteli bir geri dönüşüm sağlanması amaçlanıyor. Günümüzde endüstriyel simbiyoz denilen bir uygulama var. Bu uygulamanın en büyük katkısı; bir firmanın çıktısı diğer firmanın girdisi oluyor. Bu sayede maliyetleri düşürmeye yönelik önemli bir çalışma yapılmış oluyor. Atık Toplam Merkezimizle birlikte sanayicimizin çıktısına yönelik olarak yüzde 90’ın üzerinde tekrar geri kazanım prosesine ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.