SAĞLIK - 28 Haziran 2024 Cuma 00:39

Hac ibadeti sırasında sağlık sorunu yaşayan 13 kişi Ankara’ya getirilecek

A
A
A

Sağlık Bakanlığı, hac ibadetini yerine getirirken sağlık sorunları yaşayan 13 vatandaşın 10 kişilik sağlık ekibi eşliğinde Ankara’ya getirileceğini açıkladı.

Hac ibadetini eda ederken sağlık sorunları yaşayan 13 kişi, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve aralarında uzman hekimlerin de yer aldığı 10 kişilik sağlık ekibi eşliğinde bu gece Ankara’ya getiriliyor. MSB’ye ait özel bir uçakla gerçekleştirilecek dönüş operasyonu sonrası hac ibadetini ifa eden vatandaşlarımızın tedavilerine Ankara’da devam edilecek.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yunus Emre Cami hızla yükseliyor Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile Gesi Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Yunus Emre Cami’nin yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmette sınır tanımayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Gesi Mahallesi’ne kazandıracağı cami için çalışmaların büyük bir gayretle devam ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Gesi Mahallemizde özellikle mezarlığa yakın olması nedeniyle bir cami ihtiyacı vardı. Cenaze namazlarının kılınması, definlerin yapılması, aynı zamanda vakit namazlarının kılınması için. Özellikle korona ve depremle birlikte bahçeli evlere olan talep arttı. Dolayısıyla burada da büyük bir yapılaşma söz konusu. Vatandaşlarımız buraya bir cami istiyordu. Hayırseverlerimiz Celal Poyraz, Sinan Poyraz, Poyraz ailesine teşekkür ediyoruz. Yunus Emre ismiyle güzel bir cami yaptırıyorlar. Şadırvanıyla, bahçesiyle, hoca eviyle çok güzel bir imkan olacak. Cenab-ı Allah helal para kazanmayı nasip etsin. Hayırlı, helal, bol kazanç versin. Herkese de böyle güzel hayırlar yapmayı nasip etsin. En kısa zamanda, yaz sonunda caminin açılışını yapacağız inşallah. Herkesi bekliyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.” Hayırsever Celal Poyraz da Başkan Palancıoğlu’na cami yapımı için kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Konya Karatay Tenis Kortu yeni buluşma noktası olacak Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından Ulubatlıhasan Mahallesi’ne kazandırılan Konya’nın en büyük “Kapalı Tenis Kortu” açılışa hazırlanıyor. Her yaştan insanın daha konforlu ve sağlıklı şartlarda spor yapma imkanına kavuşması ve gençlerin spora teşvik edilmesi amacıyla çalışan Karatay Belediyesi, Ulubatlıhasan Mahallesi’nde yapım çalışmalarını tamamladığı “Karatay Belediyesi Kapalı Tenis Kortu” açılış için gün sayıyor. Konya’nın en büyük kapalı tenis kortu özelliği bulunan ve 4 bin 915 metrekare arsa üzerinde 2 bin 916 metrekarelik alanda inşa edilen tesiste; 3 adet tenis kortunun yanı sıra soyunma ve dinlenme odaları, kafeterya, teras, otopark alanı yer alıyor. “Spor yatırımlarımızla markalaştık” Spor altyapısını güçlendirmek ve vatandaşların spora ilgisini arttırmak amacıyla yapılan tesislere, Tenis Kortu’nu da eklediklerini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; Karatay’ın dört bir tarafını yeni nesil spor merkezleri ile donatmaya devam edeceklerini söyledi. “Spora yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” diyen Başkan Kılca, “Göreve geldiğimiz zaman, ilk olarak sportif hizmetlerimizi daha planlı ve sağlıklı yürütmek amacıyla Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Çünkü ilçemizin sportif anlamdaki güçlü potansiyelini biliyorduk ve gençlerimize fırsat verildiği takdirde başarılı olacaklarının farkındaydık. Spora yaptığımız dev yatırımlar sayesinde Karatay’ımızı sportif hizmetlerde marka bir ilçe konumuna ulaştırdık. Sporun her branşını destekleyen bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu noktada ilçemizde yeni bir spor alanı daha açarak Karatay Tenis Kortu’nu kazandırdık. Ulubatlıhasan Mahallemizdeki Kapalı Tenis Kortu, kapalı alanda 3 ayrı tenis kortu ile vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Yapımını tamamladığımız Tenis Kortu’muzu kısa bir süre içerisinde hizmete açacağız. Şehrimizin en büyük kapalı tenis kortumu ilçemize, şehrimize ve tüm tenis severlere hayırlı olsun” dedi.
Siirt Siirtli öğrenci LGS sınavında 500 tam puan aldı Siirt Sancaklar Ortaokulu öğrencisi Muksit Kaya, LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 puan alan 352 öğrenci arasına girerek Türkiye birincileri arasında adını yazdırmayı başardı. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasıyla Türkiye birincileri de belli oldu. 352 Türkiye birincisi arasında adını yazdıran Muksit Kaya, günlük 250 soru çözerek Türkiye birinciliği elde etti. Tam puan aldığı için mutlu olduğunu ifade eden Kaya, "LGS’den 500 tam puan aldım. Benim çalışma şeklim, günde en az 200-250 soru arasındaydı. Anlamadığım soruları olursa gelip hocalarıma soruyordum. Yazın çalışma şeklim de şöyleydi. Bol bol paragraf sorusu çözüp kitap okuyordum. Türkçe, matematik ve fen derslerine bakıyordum. Ara derslere bakmıyordum. Ara derslere okul başlayınca bakmaya başladım’’ dedi. 2025 LGS sınavına girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaya, "LGS sınavına girecek öğrenciler kitap okusunlar. Yazın kitap okudum. Bundan sonraki LGS sınavına girecek öğrenciler de şimdiden kitap okumaya başlasınlar. Çünkü kitap okuma bütün derslere etki ediyor. Yani kitap okumazsan matematiğin fen bilgisi ve inkılabı da yapamıyorsun. LGS 2025 sınavına girecek öğrenciler içinde çalıştılarsa çok stres yapmalarına gerek yok. Herkes çalıştığının karşılığını alıyor. Normal bir deneme sınavıymış gibi girin ve bildiğinizi yapın. Umarım ki istediğiniz yerleri kazanırsınız. Ben öyle yaptım’’ diye konuştu. Mühendis olmak istediğini belirten Kaya, "Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliğini istiyorum. İlk 350 ye girenleri alıyormuş. Şimdiki gideceğim lise ise ya Konya Meram Fen Lisesi olacak ya da Ankara Fen Lisesi’’ dedi.