ASAYİŞ - 30 Haziran 2024 Pazar 11:59

Siirt’te durdurulan otobüste metamfetamin ele geçirildi

A
A
A
Siirt’te durdurulan otobüste metamfetamin ele geçirildi

Siirt Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, kontrol noktasında durdurulan bir otobüste yapılan aramada, 533.68 gram metamfetamin maddesi ele geçirdi.


Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Baykan ilçesi Veysel Karani beldesi uygulama noktasında, narkotik dedektör köpeği ’Rita’nın da destek verdiği operasyonda durdurulan bir otobüste yapılan aramada 533,68 gram netamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili olarak gözaltına alınan N.Ç. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır" denildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de oyun başladı, sokaklar, çocuk sesleriyle şenlendi Küçükçekmece Belediyesi, “Sokakta Oyun Var” etkinliği ile unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını çocuklarla buluşturdu. İnönü Mahallesi Sarıgül Sokak’ta ilki gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar birbirinden eğlenceli oyunlar oynayarak, keyifli hatıralar biriktirmenin mutluluğunu yaşadı. Okulların yaz tatiline girmesiyle çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler düzenleyen Küçükçekmece Belediyesi’nin “Sokakta Oyun Var” etkinliğine sadece çocuklar değil, yetişkinler de büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan çocuklar, sek sek, halat çekme, evet-hayır oyunu, çuval yarışı oyunlarında gönüllerince eğlendi. Yüz boyama standı önünde uzun kuyruklar oluşturan çocuklar, bol bol fotoğraf çektirerek, eğlence dolu günü ölümsüzleştirdi. Haftanın 3 günü, farklı mahallelerde devam edecek Etkinliğe katılan 8 yaşındaki Emine Gül, “İnönü Mahallesi’nde oturuyorum ve etkinliği çok güzel buldum. Her yaştan çocuk var burada. Herkese göre oyun da var. Çok sevdim. Tekrar olmasını istiyorum” diye konuştu. Oyun alanına kızıyla birlikte katılan İnönü Mahallesi sakinlerinden Gül Oğuz ise “Çok iyi düşünülmüş. Çocuklar bir zaman sonra parktan da sıkılabiliyor. Böyle bir etkinliğin kendi sokağımıza gelmesi gerçekten çok güzel. Kızım çok eğlendi. Belediye Başkanımız Kemal Çebi’ye teşekkür ediyorum” dedi. ‘Sokakta Oyun Var’ etkinliği, 19 Temmuz’a dek haftanın 3 günü, ilçenin çeşitli mahallelerinde 18.30-21.00 saatleri aralığında devam edecek. Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye Küçükçekmece Belediyesi sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.
Kars Kars’ta TKDK çağrı ilanına çıktı Kars’ta TKDK IPARD 3 Programının 2’inci başvuru çağrı ilanına çıktı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, Kurumun IPARD 3 Programının 2. Başvuru Çağrı İlanına çıktığını açıkladı. Güre, 28 Haziran 2024 tarihi itibari ile IPARD 3 Programının 2. Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulundukların söyledi. Bekir Güre, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinden çıktığımız çağrı ilanıyla tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri ve çiçek soğanı, mantar ve misel, fide-fidan, yem bitkileri, solucan gübresi ile bu ürünlerin işlenmesine yönelik yatırımlara; arıcılık, ana arı yetiştiriciliği, kovan üretimi, bal ve diğer arı ürünlerinin işlenmesi paketlenmesine yönelik yatırımlara; ahşap işleme, metal işleme, taş işleme gibi zanaatkârlık faaliyetleri ile et işleme, süt işleme, yerel yiyecekler gibi katma değerli ürünler ile ilgili yatırımlara; yeme içme ve konaklama tesisleri başta olmak üzere kırsal turizm projelerine; tatlı ve tuzlu sularda yetişen bazı balık ve su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlara; üretici örgütleri ile ziraat odalarına özel olmak üzere makine parkları kurulumuna; işletmenin kendi ihtiyacını karşılamak üzere üretilecek yenilenebilir enerji yatırımlarına destek vereceğiz” dedi. Güre, “Çağrımızın toplam destek bütçesi 80 milyon Avro olup uygun harcama tutarı 500.000 Avroya kadar olan başvurular desteklenecektir. Başvurular 12.07.2024 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 16.08.2024 tarihi saat 18.00’de kapanacaktır. Başvuruların il koordinatörlüğüne teslimi için son tarih 29.08.2024’dür. Bu çağrıdaki hibe oranımız proje ve başvuru sahibinin özelliklerine göre yüzde 60 ila yüzde 75 arasında değişmektedir. Ayrıca yatırımlarımız KDV’den muaf tutulmaktadır” diye konuştu. Güre, Kars ve Iğdır’ın kalkınması adına büyük bir fırsat olan çağrı ilanıyla yatırımcıların verilecek hibelerden en yüksek düzeyde faydalanacaklarını sözlerine ekledi.