POLİTİKA - 22 Ekim 2024 Salı 12:33

Güvenlik kaynakları: "Teröristbaşı Gülen’in cenaze namazını Suat Yıldırım kıldıracak."

A
A
A
Güvenlik kaynakları: "Teröristbaşı Gülen’in cenaze namazını Suat Yıldırım kıldıracak."

Güvenlik kaynakları: "Teröristbaşı Gülen’in cenaze namazını Suat Yıldırım kıldıracak."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Bu markette nakit para ve kredi kartı geçmiyor Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde yer alan Fener Market’te nakit para ve kredi kartı geçmiyor. Markette sadece ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veriliyor. Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesinde yer alan ‘Fener Market’ ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor. Kredi kartı ve nakit paranın geçmediği markette, ihtiyaç sahibi ailelerin bünyesindeki kişi sayısına göre limit verilerek, ücretsiz alışveriş yapmaları sağlanıyor. Markette alışveriş yapacak kişiler, dernek üyelerinin tespitleri sonrası seçilirken, markette gıda ürünlerinin yanı sıra tekstil, mobilya gibi ürünler de yer alıyor. Market hakkında bilgiler veren Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Hasyüncü; "Market sistemiyle, kredi kartının ve nakit paranın geçmediği marketimizde ihtiyaç sahibi aileler ayda 1 kez verdiğimiz tarihlerde buradan ihtiyaçları ne varsa alışverişlerini yapıyorlar. Ailedeki kişi sayısına göre bizim belirlediğimiz bir limitimiz var. En düşük limitimiz bin 500 TL. Nüfus arttıkça bu limit 2 bin TL, 3 bin TL ve 3 bin 500 TL gibi fiyatlara çıkıyor. Bizim marketimizin fiyatları diğer marketlere göre yüzde 20 oranında daha ucuz. Bunun yanında promosyon olarak, parça et, kıyma ve sucuk gibi ürünleri de promosyon olarak veriyoruz. Öyle hesapladığımız zaman bin 500 TL limiti olan bir aile yüzde 20 daha ucuz olduğu için normal marketlerde bu 2 bin TL ile 2 bin 250 TL arasında bir fiyata tekabül eder. Bunun yanında promosyon olarak verdiğimiz et ürünlerini de sayarsak en düşük fiyatlı limitimiz 3 bin-3 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Bizim marketimiz halka açık değil. Sadece ihtiyaç sahibi ailelere açık marketimiz ama bizim kriterimizin tuttuğu ihtiyaç sahibi ailelere açık. Aileler bizzat bizim ekibimiz tarafından evlerine gidilerek, buradaki verdiği ifade ile evlindeki durumu aynı mı ona bakılıyor. Kriteri tuttuğu zaman ihtiyaç sahibi ailemizi marketimize çağırıyoruz. Ekibimiz tarafından ailenin evine gidildiği zaman başka bir eksiklik görülürse, onları da tedarik ediyoruz. Çünkü aileye gıdayı veriyorsunuz ama bunu pişirecek, aleti yoksa nasıl pişirecek? Bunları da göz önünde bulunduruyoruz. Herkesi mutlu etme imkanımız yok ama yüzde 80 olumlu çıkıyor. Bir de istek, öneri anketi yapıyoruz. Anket sonucuna göre de hareket ediyoruz. Olmayan ürünümüz yok. 2006 yılında marketimizi açtık. O zaman 50’ye yakın ürünümüz vardı. Şu anda 150’ye yakın ürünümüz var” dedi. Hasyüncü, 3 Eylül tarihinde Kayseri Ticaret Odası tarafından esnaflığı ve yaptığı faaliyetler nedeniyle yılın ahisi seçilmişti.
Sakarya Vali Doğan: “Depren önceliğimiz” Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) heyetini ağırlayan Sakarya Valisi Rahmi Doğan, “Sakarya, birinci derecede deprem bölgesi. Önceliğimiz, depreme karşı tedbirlerin alınmasıdır. Deprem önceliğimizdir” dedi. Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri Sakarya Valiliği’ne atanan Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret ederek, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu. Gazetecilerle tek tek tanışan Vali Doğan, “Sakarya doğasıyla, turizmiyle, sanayisiyle ve sıcak kanlı insanıyla bütünleşmiş bir şehir. 1 aydır, buradayız. Göreve gelir gelmez, bütün ilçeleri ziyaret ettik, kurum müdürleriyle bir araya gelerek şehrin brifingini aldık. Öncelikli yapılması gerekenleri belirledik” dedi. “Sakarya, birinci derecede deprem bölgesi. Önceliğimiz, depreme karşı tedbirlerin alınmasıdır. Deprem önceliğimizdir” diyen Vali Doğan, “İlgili kurumlarımızla gerekli toplantılarımızı yaptık. 6 Şubat depreminde Hatay’daydım. Sakarya ve Hatay’ın zeminleri birbirine benziyor. Şehrimizde depreme karşı dirençli yapılar yapmamız gerekiyor. Deprem zamanı en önemli olanlardan biri de iletişim. Bu nedenle baz istasyonlarıyla ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik, bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Depremden kaçamayız. Bu yüzden atacağımız her adımda depremi de göz önünde bulundurarak gerekli adımları atmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. Son zamanlarda valiliğin merkeze taşınacağıyla ilgili çıkan haberlere de açıklık getiren Vali Rahmi Doğan, “Valiliğin, merkeze taşınması gibi bir durum söz konusu değil. Hatay’da görevliyken, İskenderun’da bir çalışma ofisimiz vardı. Haftanın belirli gün ve saatlerinde orada çalışıyorduk. Böyle benzeri bir çalışmayı da burada yürütmek istiyoruz. Şehrin merkezine bir çalışma ofisi açma istediğimiz oldu. Atatürk Bulvarı’ndaki Büyükşehir Kültür Dairesi Başkanlığı olan binayı uygun hale getirip burada haftanın bir iki günü vatandaşlarımızla kucaklaşacağız” ifadelerini kullandı. Başkan Çetin de Sakarya basınına yönelik bilgi aktardığı Vali Doğan’a kabulleri sebebi ile teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Gaziantep Gaziantep’te havaların soğumasıyla soba satışları arttı Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte soba satışlarında büyük bir hareketlilik yaşanırken soba tamiri yapan esnaf günlük bin TL’ye çalışacak eleman bulamıyor. Gaziantep’te soğuk havaların etkisini göstermesiyle beraber birçok kişi bağ evi ve evlerinde ısınma ihtiyacını karşılamak için soba satın almaya yöneldi. Ancak artan talep, soba imalatı ve tamiratı yapan esnaflar için yeni zorlukları da beraberinde getirdi. Soba imalatı ve tamiratı yapan Bülent Kavas, soba mesleğinin ölmeye başladığını söyleyerek günlük bin TL’ye çalışacak eleman bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. "Soba satışlarında düşüş olur ama mesleğimiz asla ölmez" Soba Tamircisi Bülent Kavas, doğalgaz imkanlarının gelişmesiyle birlikte soba sektöründe düşüşler olduğunu belirterek, “Soba geleneği her geçen sene azalmaya başladı. Doğalgazın gelişmesi ve kentin birçok ilçesine kadar gitmesiyle birlikte soba sektöründe düşüş meydana geldi ama bizler bu mesleği devam ettirmek için çabalıyoruz. Bağ evlerinde, doğalgazın olmadığı köy ve mahallelerde, iş yerlerinde vatandaşlar ısınma sorununu ortadan kaldırmak için sobayı tercih ediyor. Soba satışlarında düşüş olur ama mesleğimiz asla ölmez” dedi. “Günlük bin TL’ye eleman bulamıyoruz” Bülent Kavas, özellikle gençlerin bu mesleğe ilgi göstermediğini, masa başı iş istediklerini söyleyerek, “1 buçuk yıldır tek başıma çalışıyorum. Talepleri karşılamaya çalışıyorum. Eleman yetiştirme şansımız yok. Bizler bu mesleğin son devirleriyiz. Sobacılık mesleğine talep eden kimse yok. Günlük bin TL veriyoruz ama yine de eleman bulamıyoruz” dedi. Atölyesinde tamir ettiği ve ürettiği sobaları satan Bülent Kavas, fiyatların 750 TL’den başlayıp kalitesine göre fiyatında değişiklik olduğunu söyledi.
Muğla Ören’de kanalizasyonunun yüzde 74’ü tamamlandı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan 58 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon çalışmasının yüzde 74’ü ve İleri Biyolojik Atısku Arıtma Tesisi inşaatının da yüzde 32’lik kısmı tamamlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gökova Körfezi’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor. Ören’e toplamda 327 Milyon TL maliyetle yapımına başlanan kanalizasyon hattı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor. Kanalizasyon hattının büyük kısmı tamamlandı MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Ören mahallesinde 212 Milyon TL yatırımla başlatılan 58 bin metre uzunluğunda ki kanalizasyon hattının yaklaşık 40 bin metresi tamamlanırken 583 adet muayene bacası, kazı çalışmaları sırasında bozulan yollarda ise 75 bin metre asfalt kaplama çalışması tamamlandı. Atıksu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor Muğla Büyükşehir Belediyesi Ören’de kanalizasyon çalışmasının yanı sıra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi çalışmalarına da devam ediyor. İdari bina ve havalandırma havuzlarının betonarme imalatları devam eden tesis inşaatının yüzde 32’lik kısmı tamamlandı. 115 Milyon TL’ye mal olacak tesis 4.000 m3/gün olarak hayata geçirilecek ve 20 bin nüfusa hizmet verebilecek. İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesinde, mekanik ön arıtma, azot ve fosfor giderimle ileri biyolojik arıtım, çamur susuzlaştırma, koku giderimi, SCADA sistemi ile otomasyon kontrolü gibi son teknoloji sistemleri yer alacak.