ÇEVRE - 02 Temmuz 2024 Salı 16:57

Kastamonu Entegre Tesisi’nde yangın çıktı

A
A
A
Kastamonu Entegre Tesisi’nde yangın çıktı

Adana’da Organize Sanayi Bölgesi’nde Kastamonu Entegre Tesisleri’nde yangın çıktı. Yangına hem karadan hem de havadan müdahale edilmeye başlandı.


Sarıçam ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Kastamonu Entegre Tesisleri’nde yangın çıktı. Yangının ihbar edilmesi üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye ekipleri ve organize sanayinin itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Ayrıca entegre tesislerinde orman ürünleri olduğu için yangın kısa sürede büyüyünce helikopterle de müdahale başladı. Yangın hala devam ediyor.



Kastamonu Entegre Tesisi’nde yangın çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de kiliseye silahlı saldırı olayına ilişkin soruşturma tamamlandı Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, aralarında kar maskeli 2 saldırganın da bulunduğu 42 şüphelinin 7 yıl 6 ay ile 349 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde 28 Ocak’ta ’Pazar Ayini’ sırasında kar maskeli 2 şüpheli olan Tacikistan uyruklu Amirjon Kholikov ve Rusya uyruklu David Tanduev, dua edenlerin üzerine silahla ateş açmış, kurşunların hedefi olan 52 yaşındaki Tuncer Cihan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Tuncer Cihan’ın ’maktul’ sıfatıyla, kilisenin rahibi Anton Bulai’nin de arasında bulunduğu 11 kişi ’müşteki’ sıfatıyla, 42 kişi ise ’şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. 4 şüpheliye 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 349 yıl 6’şar aya kadar hapis talebi Hazırlanan iddianamede, şüpheliler David Tanduev ve Amirjon Kholiqov ile bu şüphelilerle bağlantılı oldukları tespit edilen şüpheliler Edelkhan Inazhaev ve Zharaidat Esmurzieva’nın ’cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ’silahlı terör örgütüne üye olmak’, ’tasarlayarak kasten öldürme’, 11 kişiye karşı ’tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ’ateşli silah ve mermi bulundurmak’ suçlarından toplamda 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 218 yıl 7’şer aydan 349 yıl 6’şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 20 şüphelinin de benzer suçlardan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 217 yıl 1’er aydan 345’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasının talep edildiği iddianamede, şüphelilerden Inazhaev’in ayrıca ’resmi belgede sahtecilik’ suçundan 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. İddianamede ayrıca, 18 şüphelinin ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7 yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne değerlendirilmek üzere gönderilen iddianame kabul edilirse şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
İstanbul Ali Koç: “Adaylığım söz konusu değil” Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, göreve tekrar aday olmayacağını ve yapılacak istişareler sonrası yeni başkanın gelecek hafta belirleneceğini söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı’nın Maslak’taki merkezinde gerçekleşen toplantıda, vakfın yeni başkanı için görüşmeler yapıldığı ve yeni başkanın haftaya açıklanacağı bildirildi. Toplantı sonrası Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Başkanlık hakkında herkes istişare etti ve görüşlerini belirtti. Bugünkü tarih bizim ilk genel kurul tarihimiz. Önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz ikinci toplantımızda hem başkan hem de yönetim kuruluna karar verip açıklayacağız. Bugün aynı zamanda önümüzdeki Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri de konuşuldu. Federasyon başkanlığı seçiminde aday olmak isteyen kişilerin bizlere talebi oldu. Kulüpler Birliği’ne sunum yapmak istediklerini söylediler. Kimleri hangi şartlarda dinleyeceğimizi de bugün aramızda istişare ettik. Birkaç yönetimsel konumuz vardı, onları konuştuk. Güzel bir katılım oldu. Epeydir bir araya gelip görüşemiyorduk. Başkanlarımızın bir kısmı milli maça gidecekler. Allah yar ve yardımcıları olsun. Kura konusunda iyi olduğumuzu düşünüyorum. Milli takımı konuştuk. Sponsorluklarla alakalı birkaç karar alındı” diye konuştu. Ali Koç: “Adaylığım söz konusu değil” İki dönem sürdürdüğü görevine devam etmeyeceğini aktaran Başkan Ali Koç, “Sağ olsunlar teveccüh gösteren başkanlarımız oldu. İstişare etme sebebimiz de bu yüzdendi. Adaylığım söz konusu değil. Anadolu’dan mı yoksa 4 büyük kulüplerden mi olsun? Yönetim kurulunda kimler olsun? Gibi birçok konuyu konuştuk. Bu veriler ve görüşmeler neticesinde önümüzdeki hafta tekrardan toplanacağız ve kararımızı alacağız. Şahsıma gelirsek, benim ikinci dönemim. Genelde 1’er yıllık dönemler oluyor. Aslında bizler tüzüğümüzü değiştirip bu süreyi 2 veya 3 sene olarak değiştirmemiz gerekiyor. Taze bir kana ihtiyaç var. Çok çabuk geçiyor çünkü zaman” ifadelerini kullandı. Hasan Arat: “Benim önceliğim şu anda Beşiktaş” Kulüpler Birliği başkanlığının zaman gerektiren bir görev olduğunu vurgulayan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, ise, “Kulüpler Birliği başkanlığı görevi için teveccüh gösterip beni adaylığa yakıştıran arkadaşlar oldu. Gayet normaldir. Benim önceliğim şu anda Beşiktaş. Bunu daha önce de söylemiştim. Daha Beşiktaş’ta yapacak çok işimiz var. Bu büyük bir zaman gerektiriyor. Buraya zaman ayıranlara da teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımla birlikte Beşiktaş şu an için bizim önceliğimiz. Umarım camiamıza layık bir şekilde bu çalışmaları yürütürüz. Kulüpler Birliği’nin seçeceği başkanı da tüm kalbimle destekleyeceğimi söylemek isterim” şeklinde konuştu. Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya da, “Çok güzel bir toplantı oldu. Herkes ortak bir görüşte birleşti. Birlikte çalışmak güzel. Süper Lig’i inşallah bu sene çok daha keyifli göreceksiniz. Bugün çok güzel kararlar aldık. Bu kararlar doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
Bursa Bursa’da selin bilançosu havadan görüntülendi Bursa’da aniden bastıran yağış hayatı olumsuz etkilerken, Uludağ’ın eteklerinde taşan dereler ise park halindeki otomobilleri önüne katıp sürükledi. Taşan derenin etkileri havadan görüntülendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada metrekare başına 41 kilogram yağış düştüğü belirtilirken, acil durum haricinde trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı. Bursa’da sağanak yağış sebebiyle birçok evi su basarken, taşan dereler sokaklarda park halinde bulunan araçları önüne kattı. Uludağ’ın eteklerindeki Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesi’nde bulunan Karınca Deresi’nden kopan taş parçaları sokağı yürünmez hale getirdi. Dereden taşan sulara dayanamayan otomobiller üst üste geldi. Kullanılmaz hale gelen otomobillerini gören vatandaşlar, yaşananları hayretler içerisinde izledi. Derenin getirdiği sel sonrası yolda yürüyen yaşlı bir kadın dengesini kaybedip yere düştü. Çevredeki vatandaşların çabalarıyla kurtarılan kadın, yürümekte zorlandığı için terliklerini bırakıp yalın ayak yoluna devam etti. Otomobilini korumak için ağaca bağladı Derenin yakınında ikamet eden bir vatandaş ise otomobilinin kaputuna geçirdiği halatı bahçesindeki ağacına bağladı. Muhtemel bir yağış öncesi kendi çapında önlem aldığını söyleyen vatandaş, "Olayı küçük bir hasarla atlattık. Verilmiş sadakamız varmış, Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi. Bursa’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan taşma ve su basma olayları için belediye ve itfaiye ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.