ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 19:21

Yağışlı hava kazayı da beraberinde getirdi

A
A
A
Yağışlı hava kazayı da beraberinde getirdi

Manisa’nın Kula ilçesinde yağışlı havanın da etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan tır, karşı şeride geçerek yolu kapattı. Trafik akışının bir süre kapalı kaldığı kazada şans eseri yaralanan olmadı.


Kaza, saat 17.00 sıralarında İzmir - Ankara D300 karayolu Kavacık rampalarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İzmir istikametinden Uşak istikametine gitmekte olan Ercan K. idaresindeki 27 NV 079 plakalı tır, yağışlı havanın da etkisiyle kayganlaşan yolda şoförünün kontrolünden çıkarak yolun karşısına geçti. Karşı şeritte bir süre ilerlemesinin ardından zorlukla duran tırda şans eseri yaralanan olmadı. Öte yandan kazanın etkisiyle İzmir - Ankara D300 karayolu İzmir istikametine trafik akışı yaklaşık bir saat kapalı kaldı. Karayolları ve kurtarma ekiplerinin kazaya karışan tırı yol dışı etmesi sonucu trafik akışı normale döndü.


Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.



Yağışlı hava kazayı da beraberinde getirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nin yürüttüğü “ECOPRINT in Nature” projesinin üçüncü aktivitesi tamamlandı Kastamonu Üniversitesi yürütücülüğünde sürdürülen “ECOPRINT in Nature” projesinin üçüncü aktivitesi Polonya’da gerçekleştirilen eğitim ve gezilerle tamamlandı. Kastamonu Üniversitesi yürütücülüğünde devam eden “ECOPRINT in Nature” projesinin üçüncü aktivitesi, proje ortağı Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi (SGGW) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Polonya’da düzenlenen etkinliğe, Kastamonu Üniversitesi, Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi (SGGW), Youth on Board (YOB) ve Sarı Konak Kadın Girişimleri Üretim ve İşletme Kooperatifi (KSSK) temsilcileri ve eğitimi alacak katılımcılar katıldı. Etkinliğin ilk günü ev sahibi Varşova Yaşam Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emilia Janeczko’nun açılış konuşmaları ile başladı. Katılımcılar Celestynow’daki Orman Eğitim Mekrezi’nde farklı bitki bölümleri, farklı kumaşlar ve farklı mordanlama yöntemleri kullanarak kaynatma/buharlama yönetimiyle ECOPRINT uygulamalarını öğrendi. Etkinliğin ikinci gününde ise bir gün önceki uygulamadan farklı olarak vurma yöntemiyle ve taş baskı yöntemiyle farklı kumaşlarla ECOPRINT uygulamalarını Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi Orman Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirdi. Etkinliğin son aşamasında ise ECOPRINT yöntemiyle elde edilen kumaşlarla eşarp, atkı, mendil ve masa örtüsü gibi ürünler üretildi. Ayrı üretilen bazı kumaşlarla ahşap çerçeve içerisine yerleştirilerek tablolar yapıldı. Bütün katılımcılar, ECOPRINT etkinlikleri dışında projenin kültürel etkileşim amacı doğrultusunda Polonya için hem tarihi hem de kültürel açıdan önem arz eden bazı yerleri gezme fırsatı buldu. O yerlerden birisi Zyrardow’da 1833 yılında kurulan ve 1800’lerin sonuna doğru Avrupa’nın en verimli keten tekstil fabrikası olan Linen Works fabrikası oldu. Fabrikanın bir kısmında üretim devam ederken bir kısmı da müze olarak kullanılmaya devam ediyor. Müzede ham ketenin tekstil ürününe dönüşüm süreçleri detaylı bir şekilde anlatılırken üretilen ürünlerin bazıları müze içerisinde sergileniyor. Fabrika gezisi, ECOPRINT uygulamalarında keten kumaşlarının rahatlıkla kullanılabileceğinin anlaşılması açısından büyük önem taşıdı. Daha sonra kırsal mimarinin yaygın olduğu ve etnografik alanların yer aldığı Lowicz Bölgesi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Lowicz Bölgesi, açık hava müzeleri ile ünlü olup, özellikle konutlar, çiftlik yapıları, imalathaneler ve kutsal mekânları iç dekorasyonları ile birlikte sergilemektedir. Bu bölgede katılımcılar, tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde görme fırsatı buldu. Gezinin önemli duraklarından biri de ünlü Polonyalı piyanist ve besteci Frederic Chopin’in müzesiydi. Katılımcılar, Chopin’in yaşamına ve eserlerine dair değerli bilgiler edindiler ve müzenin atmosferinde unutulmaz anlar yaşadı. Etkinlik, sertifika töreni ve kapanış konuşmaları ile sona erdi.