ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 19:22

Bursa’da selin bilançosu havadan görüntülendi

A
A
A

Bursa’da aniden bastıran yağış hayatı olumsuz etkilerken, Uludağ’ın eteklerinde taşan dereler ise park halindeki otomobilleri önüne katıp sürükledi. Taşan derenin etkileri havadan görüntülendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada metrekare başına 41 kilogram yağış düştüğü belirtilirken, acil durum haricinde trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı.

Bursa’da sağanak yağış sebebiyle birçok evi su basarken, taşan dereler sokaklarda park halinde bulunan araçları önüne kattı. Uludağ’ın eteklerindeki Yıldırım ilçesi Teferrüç Mahallesi’nde bulunan Karınca Deresi’nden kopan taş parçaları sokağı yürünmez hale getirdi. Dereden taşan sulara dayanamayan otomobiller üst üste geldi. Kullanılmaz hale gelen otomobillerini gören vatandaşlar, yaşananları hayretler içerisinde izledi. Derenin getirdiği sel sonrası yolda yürüyen yaşlı bir kadın dengesini kaybedip yere düştü. Çevredeki vatandaşların çabalarıyla kurtarılan kadın, yürümekte zorlandığı için terliklerini bırakıp yalın ayak yoluna devam etti.

Bursa’da selin bilançosu havadan görüntülendi

Otomobilini korumak için ağaca bağladı

Derenin yakınında ikamet eden bir vatandaş ise otomobilinin kaputuna geçirdiği halatı bahçesindeki ağacına bağladı. Muhtemel bir yağış öncesi kendi çapında önlem aldığını söyleyen vatandaş, "Olayı küçük bir hasarla atlattık. Verilmiş sadakamız varmış, Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Bursa’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan taşma ve su basma olayları için belediye ve itfaiye ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.

Bursa’da selin bilançosu havadan görüntülendiAbdullah Bozkurt - Polat Taha Öztürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te ilk defa dron ile çekirge ilaçlama yapıldı Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Devlet Yardımlı Çekirge Mücadelesi Projesi” kapsamında Baykan ve Şirvan ilçelerinde ilaç dağıtımı, Pervari ilçesinde ise dron ile ilaçlama yapıldı. Pervari ilçesinde önceki yıllarda tarımsal zararlara sebep olan çekirge zararlarını azaltmak için 2024 yılında ilk defa dron ile ilaçlama çalışması yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Pervari İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında yerden ilaçlama yapılma imkanı olmayan 3 bin 500 dekar taşlı, eğim ve engebeli ve ağırlıklı olarak mera alanlarında çekirge mücadelesi amaçlı dron ile ilaçlama yapıldı. Dron ile ilaçlamanın devam edeceğini belirten Pervari İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulvahap Yılmaz, "Pervari ilçemizde yaşanan yoğun çekirge popülasyondan dolayı geçen sene muhtarlar aracılığıyla verdiğimiz ilaçlar, bölgenin dağlık ve engebeli olmasından dolayı doğru düzgün ilaçlanamadı. Ancak bu sene pilot bölge olarak uygulamaya aldığımız Pervari ilçemizde, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün dron ve ilaç desteğiyle çok daha büyük alanları ilaçlama yapmamıza imkan sağladı. Bir gün sonra yaptığımız tespitlerde çekirgelerin büyük oranda öldürüldüğü tespit ettik. Bölgemizde aldığımız bu olumlu neticeden dolayı gelecek dönemlerde Siirt il genelinde de dron ile ilaçlamayı planlıyoruz" dedi.
Eskişehir AK Parti Eskişehir’de merkez ilçe temayül yoklamaları tamamlandı AK Parti Eskişehir’de Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinin temayül yoklamaları teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Temayül yoklamaları, Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Genel Merkez Teşkilat Komisyon Üyesi Yasir Çelik, İl Başkanı Gürhan Albayrak, ilçe başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımlarıyla gerçekleştirildi. Tepebaşı İlçe Başkanlığı Temayül Yoklaması 10.00 - 12.00 saatleri arasında, Odunpazarı İlçe Başkanlığı Temayül Yoklaması ise 14.00 - 16.00 saatleri arasında ilçe binalarında gerçekleştirildi. Teşkilat mensupları, ilçe başkanı görmek istedikleri 3 ismi yazarak oylarını kullandılar. Oy kullanım işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılmak üzere genel merkeze iletildi. Yapılacak sayımda öne çıkan isimler önümüzdeki günlerde Ankara’ya davet edilecek ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı yapacağı değerlendirmeler sonucunda yeni ilçe başkanları belirlenmiş olacak. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Başkanı Gürhan Albayrak, “İl Koordinatörümüz, Bursa Milletvekilimiz Sayın Ayhan Salman ve Genel Merkez Teşkilat Komisyon Üyemiz Sayın Yasir Çelik ile birlikte Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerimizin temayül yoklamalarını, teşkilatımızın yoğun ilgisiyle birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdik. İlçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Süreç sıkıntısız şekilde devam ediyor. Genel Merkezimiz temayül sonuçlarına göre önümüzdeki günlerde kararını verecek” dedi.