Yerel Haberler
Sivas
Kleopatra’nın güzellik sırrına talep azaldı 05 Ekim 2024 Cumartesi - 11:16:01 Kleopatra’nın dillere destan güzelliğini borçlu olduğunu düşünülen kile olan ilgi her geçen gün azalıyor. 3 metre derinlikte bin bir güçlükle çıkartılan şifa kaynağı geçmişte olduğu gibi günümüzde alıcı bulmuyor. Sivas Altınyayla ilçesine bağlı Mutubey köyünde yıllardır toprak altından çıkartılan kilin faydaları saymakla bitmiyor. Köy sakinleri toprağın 3 metre altından kazarak çıkarttıkları kilin; saç bakımı, cilt bakımı, egzama ve mantar hastalıkları gibi birçok hastalığa iyi geldiği söylüyor. Binbir güçlükle çıkartılan bu güzellik ve şifa kaynağı geçmişte olduğu gibi günümüzde ilgi görmüyor. “Eskiden şampuan yerine kil kullanılırdı” Geçmişte şampuan yerine kil kullanıldığını belirten Köy sakinlerinden Mahmut Danişment, “Kil, saçlardaki kırılmayı, dökülmeyi önleyip saçları korur. Egzama ve mantar hastalıklarını kurutur tedavi amaçlı olarak kullanılır. Eskiden at arabasıyla köylere götürüp satılır ve çokta müşterisi olurmuş. Özellikle kadınlar tercih ederdi. O zamanlarda şampuanların yaygın olmadığı dönemde insanlar kil kullanarak banyo yaparlarmış. Öncelikle bir kaba ıslayıp yumuşayıp dağılmasını beklerlermiş daha sonra da saçlarını yedirirlermiş 10-15 dakika bekledikten sonra saçlarını durulayıp saçlarının yumuşadıklarını gözlemlerlermiş. Üretimi zahmetli olduğu için artık kimse çıkartamıyor. Bazen diğer köylerden gelip kil var mı diyorlar, kilosuna 200 lira vermek istiyorlar ancak bulamıyorlar. Bazen arkadaşlarımız da oluyor veriyorlar” diye konuştu. “Üretimi çok zor” Toprak altından kilin çıkartılmasının zor olduğunu belirten Mustafa Çakmak, “Buranın kilinin meşhur olduğunu bildiğim için gelmişken biraz kil götürmek için uğradım. Bu kilin saç bakımında ve cilt bakımında kullanıldığını biliyorum. Kan değeri düşük olan insanların özellikle de bayanların yediğini biliyoruz. Toprağın altında olduğu için çıkartması oldukça zor. Eskiden buradan çıkarıp satan insanlar varmış, kazılıp değerlendirilse büyükşehirlerde falan alıcısı çok olur” dedi.
04 Ekim 2024 Cuma - 19:17 Yüksek budama fiyatları köylüleri odunsuz bıraktı Sivas’ta 2017 yılından bu yana kesim yapılmayan orman kurumaya yüz tuttu. Dönemsel ağaç budamalarının hem orman hem de köylüler için önemli olduğunu ifade eden Gazi Köyü Muhtarı Murat Köse, kesim ücretlerinin perakende satış fiyatlarından daha pahalı olduğunu söyledi. Sivas’ın merkeze bağlı Gazi köyünde vatandaşlar kışlık yakacak bulmakta zorlanıyor. Kent merkezine 39 kilometre uzaklığında olan köyde yaşayan vatandaşlar, yakacak ihtiyacını geçmişte köyün çevresinde bulunan ormanlardan karşılarken şimdilerde bulmakta zorlanıyor. Ormanların daha gür büyümesi için her yıl budama yöntemiyle kesilmesi gereken alan, yaklaşık 7 yıldır kesilmiyor. Geçmişte kesilen alanların daha gür şekilde filizlendiğini ifade eden köy sakinleri, hem orman sağlığı için hem de köylülerin yakacak ihtiyacının karşılanması için yetkililerden yardım bekliyor. Kesim fiyatlarının çok yüksek tutulduğunu ifade eden köy muhtarı Murat Köse, “10 ster alsak 8-9 bin TL’ye tekabül ediyor. Tüccarlar bir ton odunu 6 ila 8 bin TL arası satıyor” dedi. “Şartlar çok ağır, odun ihtiyacımızı karşılayamıyoruz” Konuya ilişkin açıklama yapan muhtar Murat Köse, “Ormanlarımızın daha gür ve dinamik bir şekilde büyümesi için üretim yapmamız gerekiyor. Hem ormanın ihtiyacı var hem de köylümüzün yakacak ihtiyacını karşılamak için Orman Müdürlüğümüze müracaat ettik. Bunların maliyetlerinin ster hesabı olduğunu söylediler. Bir kişi 10 ster alsa 15 gün de çalışsa 23 bin TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Köyümüzde bunu vermeyecek durumda olanlar var. Müdürlüğümüzle de bu konuyu konuştuk. Şartlar çok ağır olduğu için şu anda odun ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Herkes diğer köylerden bulmaya çalışıyor, onlar da mağdur durumda” diye konuştu. Tüccarda 6 bin 500 TL, ormanda 8 ila 9 bin TL 2017 yılında yapılan kesim sonrası ormanın gürleştiğini söyleyen Köse, “Bu ormanı kesmekteki maksadımız daha gür, dinamik ve sık şekilde filizlenmesi. Bunu biz söylediğimizde ’bazı prosedürler var, onların dışına çıkamayız’ diyorlar. Bizlere bu konuda yardımcı olmuyorlar. Bunu Orman Bakanlığımızın, müdürlüğümüzün duymasını istiyoruz. Bu şekilde çarşıdaki satış fiyatından daha pahalıya mal olacak. Allah göstermesin bir yangın olduğunda herkesten önce köylülerimiz müdahale ediyor. Bu konuda köylülere öncelik sağlanması ve kolaylık tanınması gerekirken her türlü zorlukla karşı karşıya kalıyoruz. Budama dediğimiz şekilde kesilmesi lazım ki daha temiz ve gür bir ormana sahip olalım. İhtiyaç olmasa bile ormanlarımızın bakıma ihtiyacı var. 10 ster alsak 8-9 bin TL’ye tekabül ediyor. Bunlar yarı fiyatına düşse köylümüz açısından daha da kolaylık olacak. En son 2017 yılında kesim yapıldı. Kesim yapılan yerler daha gür bir şekilde ayaklanmaya başladı. Keseceğimiz böğe kurumaya dönmüş. Orayı da kessek yeniden ayaklanacak. Daha güzel ve yeşil olacağına inanıyoruz” şekilde konuştu.
04 Ekim 2024 Cuma - 19:07 Yüksek budama fiyatları köylüleri odunsuz bıraktı Sivas’ta 2017 yılından bu yana kesim yapılmayan orman kurumaya yüz tuttu. Dönemsel ağaç budamalarının hem orman hem de köylüler için önemli olduğunu ifade eden Gazi Köyü Muhtarı Murat Köse, kesim ücretlerinin perakende satış fiyatlarından daha pahalı olduğunu söyledi. Sivas’ın merkeze bağlı Gazi köyünde vatandaşlar kışlık yakacak bulmakta zorlanıyor. Kent merkezine 39 kilometre uzaklığında olan köyde yaşayan vatandaşlar, yakacak ihtiyacını geçmişte köyün çevresinde bulunan ormanlardan karşılarken şimdilerde bulmakta zorlanıyor. Ormanların daha gür büyümesi için her yıl budama yöntemiyle kesilmesi gereken alan, yaklaşık 7 yıldır kesilmiyor. Geçmişte kesilen alanların daha gür şekilde filizlendiğini ifade eden köy sakinleri, hem orman sağlığı için hem de köylülerin yakacak ihtiyacının karşılanması için yetkililerden yardım bekliyor. Kesim fiyatlarının çok yüksek tutulduğunu ifade eden köy muhtarı Murat Köse, “10 ster alsak 8-9 bin TL’ye tekabül ediyor. Tüccarlar bir ton odunu 6 ila 8 bin TL arası satıyor” dedi. “Şartlar çok ağır, odun ihtiyacımızı karşılayamıyoruz” Konuya ilişkin açıklama yapan muhtar Murat Köse, “Ormanlarımızın daha gür ve dinamik bir şekilde büyümesi için üretim yapmamız gerekiyor. Hem ormanın ihtiyacı var hem de köylümüzün yakacak ihtiyacını karşılamak için Orman Müdürlüğümüze müracaat ettik. Bunların maliyetlerinin ster hesabı olduğunu söylediler. Bir kişi 10 ster alsa 15 gün de çalışsa 23 bin TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Köyümüzde bunu vermeyecek durumda olanlar var. Müdürlüğümüzle de bu konuyu konuştuk. Şartlar çok ağır olduğu için şu anda odun ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Herkes diğer köylerden bulmaya çalışıyor, onlar da mağdur durumda” diye konuştu. Tüccarda 6 bin 500 TL, ormanda 8 ila 9 bin TL 2017 yılında yapılan kesim sonrası ormanın gürleştiğini söyleyen Köse, “Bu ormanı kesmekteki maksadımız daha gür, dinamik ve sık şekilde filizlenmesi. Bunu biz söylediğimizde ’bazı prosedürler var, onların dışına çıkamayız’ diyorlar. Bizlere bu konuda yardımcı olmuyorlar. Bunu Orman Bakanlığımızın, müdürlüğümüzün duymasını istiyoruz. Bu şekilde çarşıdaki satış fiyatından daha pahalıya mal olacak. Allah göstermesin bir yangın olduğunda herkesten önce köylülerimiz müdahale ediyor. Bu konuda köylülere öncelik sağlanması ve kolaylık tanınması gerekirken her türlü zorlukla karşı karşıya kalıyoruz. Budama dediğimiz şekilde kesilmesi lazım ki daha temiz ve gür bir ormana sahip olalım. İhtiyaç olmasa bile ormanlarımızın bakıma ihtiyacı var. 10 ster alsak 8-9 bin TL’ye tekabül ediyor. Bunlar yarı fiyatına düşse köylümüz açısından daha da kolaylık olacak. En son 2017 yılında kesim yapıldı. Kesim yapılan yerler daha gür bir şekilde ayaklanmaya başladı. Keseceğimiz böğe kurumaya dönmüş. Orayı da kessek yeniden ayaklanacak. Daha güzel ve yeşil olacağına inanıyoruz” şekilde konuştu.
Dev kanatların zorlu yolcuğu trafiğin aksamasına neden oldu
28 Eylül 2024 Cumartesi - 11:34 Dev kanatların zorlu yolcuğu trafiğin aksamasına neden oldu Sivas’ta kurulması planlanan Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kanat nakliyesi sırasında trafikte uzun kuyruk oluştu. Dev kanatları taşıyan çekicilerin zorlu manevraları dron ile havadan görüntülendi. Rüzgâr enerjisi üretiminde önemli bir yer tutan Sivas’ta yeni Rüzgâr Enerji Santralleri (RES) kurulmaya devam ediyor. Bu çerçevede bir firmaya ait yeni rüzgâr türbininin nakliyesi yapıldı. Devasa kanatları taşıyan tırlar, yolculukta zorlu dakikalar yaşadı. Ankara istikametinden gelen ve Kayseri istikametine dönmek isteyen çekiciler, bir süre trafiğin sıkışmasına neden oldu. Kanatların geçişi için genişletilen yollarda manevra yapan çekiciler dron ile havadan görüntülendi. Yaklaşık 1 saatte geçişi tamamlanan dev kanatlar, kurulum yapılmak üzere belirlenen alana doğru yola çıktı. Rüzgâr türbinlerini geçişi için trafikte bir süre bekleyen Murat Kandemir, “Burada mecbur bekleyeceğiz. Bu hizmet bir şekilde yapılacak. Yapacak bir şey yok. Kanatların geçişi zor, devasa büyüklükte. Zaten burada çalışma vardı. Ne için olduğunu merak ediyordum. İnip baktığımda kanatlar için olduğunu gördüm. Polislerimiz burada seferber olmuş durumda. Vatandaşlarımız da biraz anlayışlı olacak. Aşağı yukarı 1 saat bekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi. Nakliye işinin gece saatlerinde yapılması gerektiğini ifade eden Öztürk Yılmaz, “Bilinçsiz ve sistemsiz yapılan bir iş. Bu saatte trafik akışına engel olan bir durum. Ekipler seferber oldu ama sıkıntı giderilmedi” şeklinde konuştu.
Dev kanatların zorlu yolcuğu trafiğin aksamasına neden oldu
28 Eylül 2024 Cumartesi - 11:32 Dev kanatların zorlu yolcuğu trafiğin aksamasına neden oldu Sivas’ta kurulması planlanan Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kanat nakliyesi sırasında trafikte uzun kuyruk oluştu. Dev kanatları taşıyan çekicilerin zorlu manevraları dron ile havadan görüntülendi. Rüzgâr enerjisi üretiminde önemli bir yer tutan Sivas’ta yeni Rüzgâr Enerji Santralleri (RES) kurulmaya devam ediyor. Bu çerçevede bir firmaya ait yeni rüzgâr türbininin nakliyesi yapıldı. Devasa kanatları taşıyan tırlar, yolculukta zorlu dakikalar yaşadı. Ankara istikametinden gelen ve Kayseri istikametine dönmek isteyen çekiciler, bir süre trafiğin sıkışmasına neden oldu. Kanatların geçişi için genişletilen yollarda manevra yapan çekiciler dron ile havadan görüntülendi. Yaklaşık 1 saatte geçişi tamamlanan dev kanatlar, kurulum yapılmak üzere belirlenen alana doğru yola çıktı. Rüzgâr türbinlerini geçişi için trafikte bir süre bekleyen Murat Kandemir, “Burada mecbur bekleyeceğiz. Bu hizmet bir şekilde yapılacak. Yapacak bir şey yok. Kanatların geçişi zor, devasa büyüklükte. Zaten burada çalışma vardı. Ne için olduğunu merak ediyordum. İnip baktığımda kanatlar için olduğunu gördüm. Polislerimiz burada seferber olmuş durumda. Vatandaşlarımız da biraz anlayışlı olacak. Aşağı yukarı 1 saat bekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi. Nakliye işinin gece saatlerinde yapılması gerektiğini ifade eden Öztürk Yılmaz, “Bilinçsiz ve sistemsiz yapılan bir iş. Bu saatte trafik akışına engel olan bir durum. Ekipler seferber oldu ama sıkıntı giderilmedi” şeklinde konuştu.
Madenden geriye kalan havuz canlı yaşamını tehdit ediyor
28 Eylül 2024 Cumartesi - 10:58 Madenden geriye kalan havuz canlı yaşamını tehdit ediyor Sivas’a bağlı Gazi köyünde terk edilen krom madeninden geriye kalan dev havuz, çevredeki canlı yaşamını tehdit ediyor. Sivas’a bağlı Gazi köyünde terkedilen maden sahasındaki büyük ihmal köy sakinlerini tehdit ediyor. 2004 yılında Anatolia isimli firma tarafından sahada krom madeni çıkartılmaya başlandı. 2014 yılında ise faaliyetlere son verildi. Firma maden sahasını terk ederken geriye içi atık su dolu dev bir havuz kaldı. Yıllar içerisinde havuza düşen birçok küçük baş ve büyük baş hayvan telef oldu. Köy sakinlerinin şikayeti üzerine 2022 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından firmaya 40 bin TL, 2023 yılında ise 244 bin TL para cezası uygulandı. Ceza ve uyarılara rağmen firmanın bölgede hiçbir tedbir almadığı ileri sürüldü. İnsanlar da risk altında Köy sakini Şahin Ayan, havuzun canlı yaşamını tehdit ettiğini belirtip, “10 seneye yakın burada krom madeni adı altında çalışma oldu. Şimdi ise faaliyet durdu burada bir havuz oluştu. Çocuklar buraya yüzmeye geliyor. Benim şimdiye kadar belki ikinci gelişimdir. Çocuklar hep buraya geldiklerini ve yüzdüklerini söylüyorlar. Tehlikeli olduğuyla ilgili uyarıyoruz ama ‘bir şey olmuyor’ diyorlar. Buranın kapanması için büyük bir olay mı olması gerekiyor? Belki çocuklar boğulacak, bulamayacağız. Belki de çoban arkadaşların hayvanları telef olacak. Doğal yaşam hayvanları da telef olabilir. Zaten bazı hayvanların nesli tükeniyor, biz de buna katkıda bulunmayalım. Bizim bu derdimizi çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz. Buranın bir düzene girmesini bekliyoruz. “ dedi. Birçok hayvan telef oldu Gazi Köyü muhtarı Murat Köse, açık bırakılan havuzda bir çok hayvanın telef olduğunu belirtip, “Burada bir göl oluşmuş. Gölde koyun ve ineğin telef olduğunu duyduk. Önlem almak için illa bir insanın hayatını kaybetmesi mi gerekiyor? Tek derdimiz buranın kapanması için yetkililerin gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Bülent Uygun: "Çok eksiklerimiz vardı, bu eksiklerle belki maçı kaybettik"
27 Eylül 2024 Cuma - 23:27 Bülent Uygun: "Çok eksiklerimiz vardı, bu eksiklerle belki maçı kaybettik" Başakşehir’e sahasında 2-1 yenilen Sivasspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun maçın ardından yaptığı açıklamada, "Çok eksiklerimiz vardı. Bu eksiklerle belki maçı kaybettik" dedi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Başakşehir’i konuk eden ve sahadan 2-1 yenilgiyle ayrılan Sivasspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Uygun, “Bugün bir maç kaybettik. Maçtan önce de söylemiştim. Çok eksiklerimiz vardı. Bu eksiklerle belki maçı kaybettik, kazanabilirdik de. Ama şehidimiz, kahramanımız, birçok şehitlerimiz gibi kahramanlarımız gibi Şeyda Yılmaz kardeşimizin kaybetmek her şeyden daha üzüntü verici bizi gerçekten derinden yaraladı. Şehitlerimizin Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine de sabır versin. Maça gelince rakibin malum çok büyük klas ayakları var. Çok başarılı bir takım. Çağdaş hoca gibi çok kaliteli, genç jenerasyon istikrarlı hocasının da karşısında bocalar gibi olsak da oyun taktiğini değiştirerek 43. dakikaya kadar oyunun hakimi olan, gol arayan, gol atmak için bütün varyasyonları deneyen, geçiş oyunlarını yapan iyi bir takım vardı. İyi bir mücadele yaptık. Fakat talihsiz gol bizim tabii dengemizi bozdu. İkinci devre pozisyonlar bulduk. Birçok pozisyonda maalesef atamadık ama attığımız golden sonra sahadan mağlup ayrıldık. Futbolcu kardeşlerimle gurur duyuyorum. İyi mücadele ettiler. Futbolcularımı kutluyorum, Başakşehir takımına, Avrupa Kupası’nda da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. “Türkiye’de futbolcular tam profesyonel değil” Bir gazetecinin ’Sakatlıklar çok fazla oldu. İdmanlarda mı bir problem var?’ sorusuna Uygun, “Sezon başında bizim kadromuz çok dar bir kadroydu. Türkiye’de futbolcular tam profesyonel değil. Eksiklerini tamamlamıyorlar sakatlıktan sonra. Rey Manaj, gitti 2 maç oynadı, geldi hastalandı. ’Oynama’ dedim ama oynadı ve maalesef bu şekilde sakatlandı” yanıtını verdi. “Hakem bütün takdir haklarını rakipten yana kullandı” Maçın hakemi ile ilgili yöneltilen soruya Uygun, “Hakemimiz iyi niyetli. Gördüğünü çalmaya çalışıyor yeni hakemler. Ben artık hakemlerle ilgili bir şey konuşmak istemiyorum. Benim de derdim Türk futbolunun çok daha iyi yerlere gelmesi. Bugün de hakemimiz iyi niyetliydi. Bir şeyler yapmak istedi. Bütün takdir haklarını da rakipten yana kullandı. Tebrik ediyorum kendisini” cevabını verdi.
Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 1 - Başakşehir: 2 (Maç sonucu)
27 Eylül 2024 Cuma - 22:12 Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 1 - Başakşehir: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Sivasspor evinde karşılaştığı Başakşehir’e 2-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada sağ kanatta topla buluşan Deniz Türüç, ceza sahasına orta açtı. Opoku’nun kafa vuruşu sol direkten oyun alanına döndü. Boşta kalan topa vuruş yapan Figueiredo, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-2 75. dakikada savunma arkasına sarkan Piatek, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Piatek’in vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural topu kornere çeldi. 82. dakikada ceza sahasının sağında topla buluşan Torgunboev, pasını kale önüne aktardı. Bu noktada aldığı topla kaleciyi geçen topu Menig meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2 86. dakikada ön alan baskısıyla topu kapan Menig’in ceza sahasına kadar girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarıya çıktı. Hakemler: Çağdaş Altay, Ogün Kamacı, Gökhan Barcın Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli (Ziya Erdal dk. 90), Radakovic, Sonko, Uğur Çiftçi, Balde (Menig dk. 76), Moutoussamy, Charisis, Bieganski (Azizbek Turgunboev dk.45), Rodrigues (Bekir Turaç Böke dk. 76), Koita Yedekler: Nikolic, Özkan Yiğiter, Camara, Mustafa Can Tetik, Emirhan Başyiğit, Muhammed Kiraz Teknik Direktör: Bülent Uygun Başakşehir: Muhammed Şengezer, Kemen, Ba, Opoku (Hamza Güreler dk. 78), Onur Ergün, Berat Özdemir, Deniz Türüç (Ömer Faruk Beyaz dk. 89), Crespo, Figueiredo(Berkay Özcan dk.72), Serdar Gürler (Pereira dk. 72), Piatek (Keny dk 89) Yedekler: Deniz Dilmen, Lima, Patryk Szysz, Djalo, Emre Kaplan, Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Menig (dk. 82) (Sivasspor), Figueiredo (dk. 43 ve 49) (Başakşehir) Sarı kartlar: Ziya Erdal (Sivasspor), Berat Özdemir, Ba, Deniz Türüç, Hamza Güreler (Başakşehir)
Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 0 - Başakşehir: 1 (İlk yarı)
27 Eylül 2024 Cuma - 20:59 Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 0 - Başakşehir: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Sivasspor evinde Başakşehir ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 8. dakikada sol kanatta topla buluşan Serdar Gürler pasını Kemen’e aktardı. Kemen ceza sahası içerisinde bulunan Piatek’e pas verdi. Piatek ise Figueiredo ile oynadı. Figueiredo’nun şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 15. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Moutoussamy’nin şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp dışarıya çıktı. 40. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Charisis, ceza yayına kadar ilerledi. Charisis’in vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya gitti. 43. dakikada ceza sahasının sağında topla buluşan Crespo, pasını ön direğe koşu yapan Figueiredo ile buluşturdu. Bekletmeden vuruşunu yapan Figueiredo meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1 Hakemler: Çağdaş Altay, Ogün Kamacı, Gökhan Barcın Sivasspor: Ali Şaşal Vural, Murat Paluli, Radakovic, Sonko, Uğur Çiftçi, Balde, Moutoussamy, Charisis, Bieganski, Rodrigues, Koita Yedekler: Nikolic, Özkan Yiğiter, Menig, Camara, Mustafa Can Tetik, Bekir Turaç Böke, Emirhan Başyiğit, Ziya Erdal, Muhammed Kiraz, Azizbek Turgunboev Teknik Direktör: Bülent Uygun Başakşehir: Muhammed Şengezer, Kemen, Ba, Opoku, Onur Ergün, Berat Özdemir, Deniz Türüç, Crespo, Figueiredo, Serdar Gürler, Piatek Yedekler: Deniz Dilmen, Lima, Berkay Özcan, Keny, Hamza Güreler, Ömer Faruk Beyaz, Patryk Szysz, Djalo, Emre Kaplan, Pereira Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Figueiredo (dk. 43) (Başakşehir)
Terapiden sanata
27 Eylül 2024 Cuma - 17:51 Terapiden sanata Sivas’ta Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) bağımlılıkla mücadele eden vatandaşlar tarafından tedavi süreçlerinde üretilen resim, filografi ve kaligrafi eserleri sergilendi. Sivas tarihi kent meydanında açılan sergi, Yeşilay Şube Başkanı Bülent Akın’ın önderliğinde gerçekleşti. Sergide, YEDAM’da psikososyal terapi hizmeti alan vatandaşların yaptığı resim, filografi ve kaligrafi çalışmaları sanatseverlerle buluşturuldu. Sivas Yeşilay Şube Başkanı Bülent Akın, YEDAM’ın kuruluş sürecine dair bilgi vererek, "Yeşilay, alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele amacıyla 2015 yılında YEDAM’ın ilk adımlarını attı. İstanbul’da pilot olarak başlatılan proje, halkımızın yoğun talebi doğrultusunda ülke geneline yayıldı. İlimizde ise YEDAM, 2020 yılında hizmet vermeye başladı. Danışanlara ücretsiz psikososyal terapi hizmeti sunuyoruz" dedi. Bağımlılıkla mücadelede toplum baskısının etkilerini azaltmak adına, merkezlerin yerleşim yerlerinden uzak noktalara konumlandırıldığını belirten Akın, "Türkiye genelinde olduğu gibi, Sivas’ta da YEDAM merkezimizi çevresinde yerleşim olmayan bir noktada konumlandırdık. Danışanlarımız, merkezimize geldiklerinde birbirleriyle karşılaşmıyor, saatler uzman ekiplerimiz tarafından özenle ayarlanıyor. Bağımlılıkla mücadelede gizlilik ve güven ön planda" ifadelerini kullandı.