SPOR - 27 Haziran 2024 Perşembe 07:55

Siirt’te milli maç heyecanı yaşandı

A
A
A
Siirt’te milli maç heyecanı yaşandı

Siirt’te vatandaşlar, A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu son maçında Çekya ile oynadığı ve 2-1 kazandığı karşılaşmayı dev ekranda izledi.


15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan dev ekranda karşılaşmayı izlemeye gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla milli takıma alkış ve tezahüratlarla destekte bulundu.


Maçı izlemeye gelen Cengiz Özekinci, "Maçı izlemeye geldik. Çok mutluyuz. Maçı kazandığımız için çok sevinçliyiz. Diğer maçlarda Türkiye’ye başarılar diliyoruz.’’ dedi.


Türkiye’nin maçı kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Betül Kayar ise, "Çok güzeldi. Milli takımımız çok iyi bir iş başardı. Bundan sonra ki maçlarında başarılar diliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.


Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’da meydanda vatandaşlarla birlikte maçı izledi. Maçın ardından vatandaşlar galibiyeti coşkuyla kutladı.



Siirt’te milli maç heyecanı yaşandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi Muş’ta bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, Gazze’de yaşanan soykırıma tepki gösterdi. Muş kent meydanında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, boyunlarında kefiye, ellerinde "Filistin özgür olana dek", “Kudüs’ün ezanı İsrail’in selası olacak” ve “Şehit şehit zafere doğru” yazılı afişlerle İsrail’e tepki gösterdiler. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına basın açıklaması yapan Muş Peygamber Sevdalıları Temsilcisi Hamit Akşi, “Dokuz ayı aşkın süredir Gazze’de soykırımda bulunan siyonist İsrail çetesi, başta ABD ve Avrupa devletlerinden aldığı destekle, İslam ülkelerinin sessizliğinden aldığı cüretle her geçen gün yeni bir caniliğe imza atmaktadır. Siyonist terör çetesi başarısızlıklarını, verdiği kayıpları, esir edilen askerlerini unutturmak, dünya gündeminden uzak tutmak için Refah’ı bombalamakta, her gün onlarca Filistinliyi şehit etmektedir. İnsanlıktan nasibini almamış terör rejimi, saldırılarını sürdürmeye devam etmektedir. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan siyonistlerin anlayacağı tek dilin güç olduğu net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır. UNRW’yi terör listesine almak sureti ile yardım kuruluşlarının Gazze’ye, Refah’a girişini engelleyen işgalci rejim, yapacağı katliamlar için alan açmakta ve aynı zamanda yardım kuruluşlarının Refah’a girişini engelleyerek oradaki insanları açlığa mahkum etmektedir. Nitekim Gazze ve Refah’ta yiyecek bir şey bulamayan kardeşlerimizin açlıktan dolayı ölüm haberleri gelmektedir” dedi. Akşi, “Dokuz ayı aşkın bir süredir siyonistlere direnen Gazze halkının da, Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği, siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Vakit İsrail’e karşı güç kullanma vaktidir. Zira İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ortadadır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin aciz liderleridir. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İsrail rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp İslam barış gücünü oluşturmayanlardır” ifadelerini kullandı. Şiirlerin okunduğu program, sinevizyon gösterimi ile sona erdi.