SPOR - 02 Ekim 2024 Çarşamba 12:27

15 doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, tüm antrenör ve hakemlik belgelerini yırttı

A
A
A
15 doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, tüm antrenör ve hakemlik belgelerini yırttı

Ürettiği 400’ten fazla Ninja tekniği ile 15 farklı ülkeden doktora ünvanı alan wushu ve yakın koruma antrenörü 47 yaşındaki Bilal Çelebi, 200 üzerinde antrenörlük ve hakemlik belgesine sahip. Çelebi, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu mevcut yönetiminin göreve devam etmesi halinde bu sporu yapmayacağını belirterek, tüm hakemlik ve antrenörlük belgelerini yırttı.


Milli wushu antrenörü Bilal Çelebi, haftanın 3 günü Ninja kıyafetlerini giyerek, kılıç ve diğer ekipmanlarıyla birlikte ormanda antrenman yapmasıyla tanınıyor. Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan Bilal Çelebi, çocuk yaştan itibaren dövüş sporlarının birçok branşında eğitim aldı ve 1997 yılından itibaren wushu antrenörlüğü yapmaya başladı. Milli takım antrenörlüğü de yapan Çelebi, daha sonra yakın koruma ve silah kullanma dersleri de vermeye başladı. Ürettiği Ninja ve koruma tekniklerinin patentini alan Bilal Çelebi, tekniğinin kullanıldığı 15 farklı ülkeden ise ‘doktora’ ünvanı aldı. 400’ün üzerinde teknik üreten Bilal Çelebi, bu teknikleri unutmamak ve yenisini eklemek adına haftanın 3 günü ormanlık alana giderek Ninja kıyafetleriyle çalışma gerçekleştiriyor. Dünya Spor Komitesi tarafından belirlenen Uluslararası Dövüş Sanatları Şöhret Listesi’ne girmeyi de başaran Çelebi, Hindistan’da düzenlenen ödül töreninde ‘Yaşayan Efsane Ödülü’ne layık görülmüştü.



Tüm hakemlik ve antrenörlük belgelerini yırttı


Wushu alanında ürettiği teknikleri dünya çapında da kabul gören ve ödüller alan Bilal Çelebi, mevcut Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu yönetimi görevde olduğu sürece bu sporu yapmayacağını açıklayarak tüm belgelerini yırttı. Federasyonun adaletsiz uygulamalarını protesto etmek için böyle bir eylem gerçekleştirdiğini ifade eden Çelebi, kendisine ait sosyal medya hesabından tüm hakemlik ve antrenörlük belgelerini yırttı.



"Hakemlik ve antrenörlük yapmayacağım"


Adaletsizliklere dikkat çekmek için tüm belgelerini yırttığının altını çizen Türk Ninja Bilal Çelebi, “7 büyük ilde 35, Sakarya iline ise 75 delege verildi. Böylece federasyon başkanlık seçimine hile karıştırılmıştır. Ayrıca mevcut federasyondan üyelerin, İsrail Federasyonu temsilcilerle fotoğrafları sosyal medyada yer aldı. Bu da benim için bardağı taşıran son damla oldu. Bu mevcut yönetim görevde olduğu sürece ben de ne hakemlik ne de antrenörlük yapacağım” dedi.


Çelebi, tekrar wushu sporuna sporcu yetiştirmesi ve hakemlik yapması için federasyona adil bir yönetimin gelmesi gerektiğinin altını çizdi.



15 doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, tüm antrenör ve hakemlik belgelerini yırttı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak AFAD Başkanı Memiş, Ilıksu’da incelemelerde bulundu AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, aşırı yağışlardan etkilenen Kozlu ilçesine bağlı Ilıksu mevkisinde incelemelerde bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün aşırı yağış uyarılarının ardından metrekareye 200 kilogramın üzerinde yağış düşen Kozlu ilçesinde hasar tespitini temizleme çalışmaları sürüyor. AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ilçeye bağlı Ilıksu mevkisinde zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. Bölgede restoranı bulunan Kadir Çetin isimli esnaf başkan Memiş’e yapılan yatırımlar ve derenin girişine tersip bendinin yapılmasından dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Memiş, Çetin’i İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüştürdü. Çetin Bakan Yerlikaya’ya teşekkür ederek mağduriyetlerinin yapılan yatırımlarla büyük oranda azaldığını aktardı. Bakan Yerlikaya’da vatandaşın memnuniyetini ve teşekkürlerini ilk kabinede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini aktardı. Gazetecilere konuşan Çetin, telefondaki diyalogu anlattı. Yerlikaya’ya tersip bendinin yapılmasından dolayı teşekkürlerini sunduklarını aktaran Çetin, "Yapılan yatırımlar ve alınan iş makineleriyle birlikte dere yataklarında afetlerden dolayı zararların en aza indirildiğini konuştuk. Teşekkürlerimizi ilettik. Sayın bakanımız da kabinede bu durumu Cumhurbaşkanımıza ileteceğini söyledi. Her yıl en az yağan yağmurda bile büyük sıkıntı yaşıyorduk. Bu sene bölgemize yapılan tertip bende ile bu sıkıntıyı çok şükür ucuz atlattık" dedi.
Antalya Kepez’in Mobil Sağlık Tırı mahallelerde Antalya’da Kepez Belediyesi’nin Mobil Sağlık Merkezi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayında mahalleleri tek tek gezerek, ilçe sakinlerine ücretsiz kanser tarama hizmeti sunuyor. Kepez’in Mobil Sağlık Merkezi, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayında ilçenin dört bir tarafında kanser tarama hizmeti gerçekleştiriyor. 1-31 Ekim tarihlerindeki farkındalık ayında, meme kanseri taramasına Karşıyaka Mahallesi’nden başlayan Mobil Sağlık Merkezi, Çankaya Mahalle muhtarlığı önünde sağlık hizmetlerini sürdürüyor. Mobil Sağlık Merkezi, 3 Ekim Perşembe günü Çamlıbel Mahallesi, 4 Ekim Cuma günü ise Santral Mahallesi sakinlerine kanser taraması hizmetini ulaştıracak. Mobil sağlık merkezinde, bir ay boyunca farkındalık ayı dolayısıyla sadece meme kanserine karşı mamografi çekimleri yapılıyor. Mobil Sağlık Merkezi taramaları Kepez Belediyesi Mobil Sağlık Merkezi, 31 Ekim tarihinden sonra yine rahim ağzı ve bağırsak kanseri taramalarını sürdürecek. Meme kanseri 40 ile 69 yaş, rahim ağzı kanseri 30 ile 65 yaş, bağırsak kanseri ise 50 ile 70 yaş aralığı kadınlarda araştırılıyor. Mobil sağlık merkezinde, meme kanseri taraması için mamografi çekimi, rahim ağzı kanseri taraması için smear ve HPV DNA testi, bağırsak kanseri taraması için gaitada gizli kan testi gerçekleştiriliyor. Tarama sonunda mamografi sonuçları Ulusal Tarama Mamografi Raporlama Merkezi’ne, rahim ağzı ile bağırsak kanseri tarama sonuçları Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı Ulusal HPV Laboratuarı’na gönderiliyor. Tarama sonucunda risk grubuna girdiği tespit edilen hastalar, Sağlık Bakanlığının imkânlarıyla tedavi altına alınıyor.
İstanbul Excalibur oyun bilgisayarlarıyla kampüste heyecan başlıyor Türkiye’nin teknoloji markası Casper, üniversite öğrencileriyle buluşmak için Türkiye’nin dört bir yanında yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor. 07-25 Ekim tarihleri arasında, 15 farklı üniversitenin öğrencileriyle bir araya gelecek olan Casper, eğlenceli aktiviteleri ve sürpriz hediyeleri ile gençlerin yeni eğitim dönemine dinamik bir başlangıç yapmasını amaçlıyor. Yeni eğitim döneminde öğrencilerin öğrenim hayatını kolaylaştıracak çözümler sunmayı hedefleyen Casper, 07-25 Ekim tarihleri arasında, Tükiye’nin dört bir yanındaki 15 farklı üniversitede gerçekleşecek olan “Back to School” etkinlik serisinde, oyun ve performans bilgisayarı Excalibur’la yer alacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Isparta gibi önemli şehirlerde toplamda 3 bin 500 km yol kat edilerek gerçekleştirilecek etkinlikler, gençlerin akademik hayatına renk katmayı ve sosyal bağlantılarını geliştirmeyi hedefliyor. Üç hafta sürecek etkinliklerle teknoloji dünyasına dair yeni bilgiler öğrenme fırsatı yakalayacak öğrenciler, aynı zamanda Excalibur’un yüksek performans sağlayan bilgisayarlarını deneyimleyecek ve ödüllü aktivitelerle üniversite hayatına keyifli bir başlangıç yapma imkanı bulacak. Teknoloji meraklısı gençler için özel fırsatlar ‘Back to School’ etkinlik serisi, Casper’ın teknolojik çözümlerini daha yakından tanımak isteyen öğrenciler için önemli bir fırsat sunacak. 7-25 Ekim tarihleri arasında 3 hafta boyunca sürecek bu etkinlikte, 600 bine yakın öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Etkinlik alanlarında Excalibur bilgisayarlarla en güncel teknolojileri yakından deneyimleme fırsatı bulacak öğrenciler, eğlenceli etkinliklerle de çeşitli hediyeler kazanma imkanı yakalayacak. “Yeni eğitim dönemine teknolojik bir başlangıç” Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Casper Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Feray Karaman, “Casper olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite öğrencilerinin yanında olarak, öğrencilerin eğitim dönemine başlarken hem eğlenmelerini hem de teknolojiye olan ilgilerini artırmayı amaçladık. Biliyoruz ki akademik hayatın yoğunluğuna hazırlanırken, böyle etkinliklerle üniversiteli gençlerimiz eğleniyor ve eğitim programlarına daha motive hazırlanabiliyor. Excalibur’un sunduğu üstün performanslı bilgisayarlarımızla gençlerin hem akademik başarılarına hem de oyun dünyasına olan ilgilerine dokunmak istedik. ‘Back to School’ etkinlik serisi kapsamında sunduğumuz deneyimler, onların eğitim hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra, sosyal bağlarını güçlendirecek ve üniversite ortamında eğlenceli bir şekilde teknolojiyle buluşmalarını sağlayacak. Etkinlik boyunca sunacağımız sürpriz hediyeler ve ödüllü aktivitelerle ile gençlerin Casper ile keyifli vakit geçirmelerini amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.
Adıyaman Şifa kaynağı alıç meyvesinin hasadı başladı Birçok sağlık problemine iyi geldiği bilinen orman meyvesi alıcın hasadı başladı. Türkiye’de Mersin, Sivas ve Adıyaman gibi belirli bölgelerde yoğun olarak bulunan yabani alıç ağaçları, aşılanarak orman köylerinin gelir kapısı oldu. Yabani alıçtan 4-5 kat daha büyük olan aşılı alıç meyvesinin kilosu piyasada 250 TL’ye satılıyor. Yemiş olarak tüketilmesinin yanında, sirke ve turşusu yapılan alıç meyvesinin çeşitli sağlık problemlerine karşı bitkisel ilaçların yapımında kullanıldığı biliniyor. Yabani alıç ağaçları aşılanarak, meyve bahçeleri oluşturuldu. Gölbaşı ilçesinde çiftçinin önemli gelir kaynağı haline gelen alıç bahçeleri Harmanlı Beldesi, Yaylacık, Aktoprak, Kösüklü, Azaplı ve Yeşiloba köyleri başta olmak üzere toplam 800 hektarlık alanda 120 bini aşılı, 80 bini aşısız 200 bin alıç ağacı bulunuyor. Orman vasfını yitirmiş alanda bulunan alıç ağaçların yüzde 35’inin aşılanmasına doğal dengeyi bozmamak için izin verilmiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gölbaşı Orman İşletme Şefi Mehmet Uylu, “Alıç ağaçlarımız gelir getirici türler kapsamında olup, orman ağacıdır. 2017’den 2022’ye kadar bu alıçları biz yüzde 35’i doğada kalacak şekilde aşılama yapmaktayız. Aşılamayı da orman köylülerine, kooperatiflere yaptırmaktayız. Bu şekilde orman köylülerine de ek gelir kaynağı oluşmaktadır. 800 Bin dekarda yaklaşık 200 bin adet fert bulunmaktadır” dedi. Daha sonra konuşan Çiftçi Ali Suçağı, “Buralar önceden bakımsız orman niteliğindeydi. Orman niteliğini kaybetmişti. Ondan sonra biz burayı bakımını üstlendik. Alıçlarımızı baktık, budadık, aşılamasını yaptık. Aşıladıktan sonra, üç beş yıl bakımını sağladıktan sonra meyve verme şekline geldi. Alıcın birçok faydaları vardır” diye konuştu.