GÜNDEM - 02 Ekim 2024 Çarşamba 13:58

AFAD Başkanı Memiş, Ilıksu’da incelemelerde bulundu

A
A
A
AFAD Başkanı Memiş, Ilıksu’da incelemelerde bulundu

AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, aşırı yağışlardan etkilenen Kozlu ilçesine bağlı Ilıksu mevkisinde incelemelerde bulundu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün aşırı yağış uyarılarının ardından metrekareye 200 kilogramın üzerinde yağış düşen Kozlu ilçesinde hasar tespitini temizleme çalışmaları sürüyor.


AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ilçeye bağlı Ilıksu mevkisinde zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.


Bölgede restoranı bulunan Kadir Çetin isimli esnaf başkan Memiş’e yapılan yatırımlar ve derenin girişine tersip bendinin yapılmasından dolayı teşekkürlerini iletti.


Başkan Memiş, Çetin’i İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüştürdü. Çetin Bakan Yerlikaya’ya teşekkür ederek mağduriyetlerinin yapılan yatırımlarla büyük oranda azaldığını aktardı. Bakan Yerlikaya’da vatandaşın memnuniyetini ve teşekkürlerini ilk kabinede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini aktardı.


Gazetecilere konuşan Çetin, telefondaki diyalogu anlattı. Yerlikaya’ya tersip bendinin yapılmasından dolayı teşekkürlerini sunduklarını aktaran Çetin, "Yapılan yatırımlar ve alınan iş makineleriyle birlikte dere yataklarında afetlerden dolayı zararların en aza indirildiğini konuştuk. Teşekkürlerimizi ilettik. Sayın bakanımız da kabinede bu durumu Cumhurbaşkanımıza ileteceğini söyledi. Her yıl en az yağan yağmurda bile büyük sıkıntı yaşıyorduk. Bu sene bölgemize yapılan tertip bende ile bu sıkıntıyı çok şükür ucuz atlattık" dedi.



AFAD Başkanı Memiş, Ilıksu’da incelemelerde bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Afyonkarahisar’da gerçeği aratmayan tatbikat Afyonkarahisar’da AFAD koordinesinde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çevresinde gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, 2024 yılı TAMP çerçevesinde bir saha ve masabaşı tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, AFAD eğitim alanında gerçekleştirildi ve Afyonkarahisar Işıklar beldesinde meydana gelebilecek olası bir 6.1 büyüklüğündeki depreme karşı alınacak önlemler ve müdahale süreçlerini kapsadı. Tatbikata Vali Kübra Güran Yiğitbaşı AFAD yöneticilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katılım sağladı. 23 kurumun katıldığı tatbikatta toplamda 1200 arama kurtarma çalışanı ve gönüllüsü görev aldı. Tatbikatta, olası afetlere karşı kriz anında yapılması gerekenler üzerine odaklanıldı. Senaryo gereği simüle edilen deprem sırasında ekiplerin koordinasyon becerileri, iletişim kabiliyetleri ve afet yönetimi süreçleri test edildi. "Tatbikatta 200 çalışan ve gönüllü görev aldı" Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, tatbikatta bin 200 çalışan ve gönüllünün sahada görev aldığını söyledi. Yiğitbaşı konuşmasına şöyle devam etti: “Tatbikatımız da tüm kurumlarımızın, vatandaşlarımızın ve basın mensuplarımızın da farkındalığını arttırmak istedik. Aynı zamanda bizim 23 tane ayrı çözüm kurumumuz var. Bunlardaki bütün gönüllülerimizin, STK’larımızın da bir uygulama yaparak çalışma alanlarıyla ilgili eksiklikleri varsa daha da iyileştirebileceğimiz noktalarımız varsa bunları çözmek adına bir araya gelerek böyle bir tatbikat yaptık.”
Bursa Belediye personeline sağlıklı beslenme ve ofis ergonomisi eğitimi Osmangazi Belediyesi, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle personele yönelik ‘Sağlıklı Beslenme ve Ofis Ergonomisi’ eğitimi düzenledi. Osmangazi Belediyesi, çalışma ortamında ergonomik şartların sağlanması, personelin iş veriminin ve memnuniyetinin attırılması, uzun vadede baş gösteren iş hastalıklarının önlenmesi ve sağlıklı beslenmenin sağlanması amacıyla Bursa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Sağlıklı Beslenme ve Ofis Ergonomisi eğitimi gerçekleştirdi. Osmangazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime personel yoğun bir katılım gösterdi. Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Fizyoterapist Pınar Aydeniz, masa başı çalışanlar için ofis ergonomisi eğitiminin büyük önem taşıdığını ifade etti. Masa başında çalışanların genellikle baş, boyun ve sırt ağrılarından şikayetçi olduklarına vurgu yapan Aydeniz, “Omurga sağlığımızı korumak için masa başında çalışırken belli egzersizler yapmamız gerekiyor. Biz bu egzersizlere ofis rehabilitasyonu diyoruz. Masa başı çalışan kişiler eğer düzenli egzersiz yapmaz ise omurgada bozukluklar meydana gelebiliyor. Özellikle bel ve boyun düzleşmeleri yaşanabiliyor. Bu sıkıntıların önüne geçmek için düzenli yürüyüş ve egzersiz yapılmasını öneriyoruz. Oturma sırasında vücudun uygun duruş şekli mutlaka sağlanmalıdır. Oturma pozisyonu en fazla iki saatte bir değiştirilerek hareket edilmesi zorunludur” dedi. Fizyoterapist Pınar Aydeniz yaptığı bilgilendirmenin ardından masa başında çalışanların mutlaka yapması gereken kültür-fizik hareketlerini uygulamalı olarak gösterdi. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Diyetisyen Canan Tanrıöver ise “Amacımız sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda farkındalık oluşturmak. Sağlıklı beslenmenin temelini bağırsaklar oluşturur. Bağırsak geçirgenliğini azaltmamız gerekir. Rafine gıdalardan daha az beslenmeliyiz. Paketli gıdaları tüketmemeliyiz. Sebze, meyve ve kuru baklagiller gibi posalı yiyeceklerin tüketimini arttırmalıyız. Beyaz unu tamamen bırakıp, ata tohumlarından üretilen undan yapılmış ekmekleri tüketmeliyiz. Bol su içmeliyiz. Sağlıklı beslenme ile birlikte fiziksel aktiviteleri de hayatımızın içerisine almamız lazım” diye konuştu.
Düzce Akçakoca’da görkemli hafızlık icazet merasimi Akçakoca Müftülüğüne bağlı Darul Erkam Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursunda eğitimlerini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hafızlık sınavında başarılı olan 19 hafız için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi. Akçakoca Merkez Cami’nde Şeyhü’l-Kurra Mehmet Sönmezoğlu başkanlığında icra edilen programa Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın, ilçe müftüleri, kurum ve daire amirleri katıldı. Ayasofya Camii Müezzin Kayyımı Rıdvan Akbaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. İlçe Müftüsü Ahmet Kuru, “Darul Erkam Erkek Kuran Kursumuzda hafızlığını tamamlayan 19 erkek öğrencimizin Hafızlık İcazet Merasimi için buradayız. Akçakoca İlçemizde ilk defa Hafızlık İcazet Merasimi düzenlemenin gururunu ve bahtiyarlığını yaşamaktayız. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği olan hocalarımıza ve büyük fedakarlıklarla çocuklarını Allah kelamı Kur’an-ı Kerimi öğrenmek ve onu hıfzetmek üzere bizlere emanet eden ailelerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi. Program Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve Düzce İl Müftüsü Osman Aydın’ın konuşmaları ile devam etti. Hafızların kısa sureleri tilavet etmeleri cemaat tarafından ilgiyle takip edildi. İl Müftü Yardımcısı Hasan İzmirli tarafından yapılan duanın ardından öğrencilere protokol tarafından icazet belgeleri ve hediyeler takdim edildi.