KÜLTÜR SANAT - 23 Ekim 2024 Çarşamba 11:53

Serdivan’da Kültür Sanat’ta halı sergisi

A
A
A
Serdivan’da Kültür Sanat’ta halı sergisi

Serdivan Belediyesi, Anadolu’nun eşsiz el sanatlarından biri olan Sındırgı Yağcıbedir coğrafi işaretli el dokuma halılarını sanatseverlerle buluşturdu


Serdivan Kültür Sanat Merkezi’nde önceki gün gerçekleşen sergi açılışına Sındırgı Yağcıbedir Halıcılar Derneği Başkanı ve koleksiyoner Ekrem Yavaş ile çok sayıda sanatsever katıldı. Açılış konuşmasında Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Yağcıbedir halılarının sadece birer sanat eseri değil, aynı zamanda Anadolu’nun kültürel mirasının önemli taşıyıcıları olduğunu vurguladı. Başkan Çelik, serginin bu değerli geleneği yeni nesillere tanıtma ve yaşatma açısından büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.


Sındırgı Yağcıbedir Halıcılar Derneği Başkanı ve koleksiyoner Ekrem Yavaş ise Yağcıbedir halılarının dokuma sanatı ve tarihî geçmişi hakkında bilgi vererek, bu zengin geleneğin korunmasının önemine dikkat çekti. Sergide yer alan halılar, ustalıkla dokunan motifleri ve renkleriyle ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Coğrafi işaret tesciline sahip olan Yağcıbedir halıları, el emeği ve kültürel değerlerin en güzel örneklerini sunuyor. Sergi, 26 Ekim 2024 tarihine kadar Serdivan Kültür Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak.



Serdivan’da Kültür Sanat’ta halı sergisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzceli esnaflar kuran öğreniyor ı Kerim öğretildiği belirtildi. Düzce’de esnafların Kur’an-ı Kerim öğrenmesi için başlatılan eğitimler tüm hızı ile devam ediyor. Müftülük tarafından başlatılan "Düzceli Esnaflar Kur’an Öğreniyor" proje çerçevesinde üç yıldır 7’den 77’ye her yaştan erkek bireylere Kur’an-ı Kerim öğretildi. Düzce İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu tarafından hazırlanan proje ile 8 saatte bireylere Kur’an-ı Kerim öğretiliyor. Öğrenmeyi kolaylaştıran, 2006 yılından itibaren Türkçe öğreniminde de kullanılan "Ses Temelli Cümle Eğitimi" yöntemiyle kursiyerler Kur’an-ı Kerim’i sadece sekiz günde okumaya başlıyor. Düzce Müftüsü Osman Aydın projenin, çalışma hayatından dolayı ulaşılması güç olan esnaf, akademisyen, memur, amir, işçi, emekli ve diğer yetişkin erkeklere ulaşılması bakımından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Projede eğitim alanı olarak Düzce İl Müftülüğü Fevzi Çakmak Mahallesi Çok Amaçlı Eğitim Merkezinin kullanılması bizim için çok önemli. Hedef kitleye ulaşma imkanı çok iyi durumda devam ediyor. Eğitimlere devam eden ve hedef kitleye ulaşan Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu’ya teşekkür ederiz. "Düzceli Esnaflar Kur’an Öğreniyor" projesinde Kuran’ı Kerim Öğretimi ile birlikte kursiyerlerle her ders sonu mini sohbet, öncesi günlük genel sohbet, yardım faaliyetleri, umre faaliyetleri, esnaf kaynaşması, aylık hatim okuma gibi etkinlikler de yapılırken, bu zamana kadar 460 esnafa Kur’an-ı Kerim öğretildiği belirtildi.
İzmir Bayraklı’da kış spor okulları başladı Bayraklı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kış Spor Okulları, her yaştan spor tutkununu bir araya getirerek keyifli ve verimli bir deneyim sunuyor. Çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen kurslarla katılımcılar hem fiziksel gelişim sağlıyor hem de takım ruhunu öğreniyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen eğitimler, Bayraklı’da spor kültürünü yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği kış spor okulları, katılımcıların yaz-kış aktif kalmasını sağlıyor. İlçede spor kültürünü geliştirmeyi amaçlayan bu projeyle her yıl binlerce kişi sporla buluşuyor. Bu yıl da 18 farklı branşta açılan kurslar, kış aylarını sporla ısıtıyor.Basketbol, voleybol, futbol gibi takım sporlarının yanı sıra; badminton, karate, tekvando, masa tenisi, güreş, jimnastik, bale, atletizm, zumba, pilates, aerobik, yoga, kick boks ve tenis gibi birçok branşta eğitimler sunuluyor. Özel gereksinimli bireyler için ise masa tenisi, dans, corn hole ve basketbol kursları aralıksız devam ediyor. Kış Spor Okulları’na katılmak isteyenler, Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisi’nde kayıt yaptırabiliyor. Detaylı bilgi almak isteyenler 0232 477 20 44 veya 0232 371 23 00 numaralı telefonları arayarak bilgi edinebilecek. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, sporun yaygınlaşmasına büyük önem verdiklerini belirterek, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe adım atmalarını önemsiyoruz. Onları her zaman sporla buluşturacak projeler hayata geçireceğiz. Tüm sporseverleri kış spor okullarımızda düzenlediğimiz kurslara davet ediyoruz" dedi.