GÜNDEM - 23 Ekim 2024 Çarşamba 12:06

Büyükşehir şehrin her köşesinde çocuklara ‘Bir Hikaye Bin Neşe’ götürüyor

A
A
A
Büyükşehir şehrin her köşesinde çocuklara ‘Bir Hikaye Bin Neşe’ götürüyor

Sosyal Gelişim Merkezi’nin (SGM) çocuklara mutluluk getiren “Bir Hikaye Bin Neşe” projesi, Geyve’deki iki okulda 400 miniğin yüzünde tebessüm oldu.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi tarafından hazırlanan “Bir Hikaye Bin Neşe” projesi, Sakarya’nın çocuklarına mutluluk getirdi ve büyük ilgi gördü. Proje şehrin farklı okullarına kadar ulaştırıldı ve çalışmanın son durağı ise Geyve’deki Süleyman Gülsüm Odabaş İlk ile Ortaokulu ile Akdoğan İlk ve Ortaokulu oldu. Kırsal bölgelerde, şehrin en uç noktalarındaki miniklere ulaşmayı hedefleyen bu anlamlı adım sevinçle karşılandı. Büyükşehir SGM’deki öğreticiler okullarda hijyen ve çevre temizlik konularında bilgiler aktardı, eğitici oyunlar oynadı ve günün en keyifli “Karagöz ile Hacivat” gölge oyunu sahnelendi. Çocukların yaşam alanlarının temiz tutmaları gerektiği anlatıldı, toplumsal temizlik farkındalığı aşılandı. 400 öğrenci, eğlenceyle birleştirilen bilgi aktarımıyla öğrendi ve gölge oyununda kahkahaya boğuldu.


Proje, SGM binalarında değil şehrin kırsal kesimlerindeki öğrenim gören öğrencilerin hem öz farkındalıklarını artırmayı hem de eğlenirken önemli aktarımlar yapmayı hedefliyor.



Büyükşehir şehrin her köşesinde çocuklara ‘Bir Hikaye Bin Neşe’ götürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Karşıyaka Belediyesi işçileri greve gidiyor Karşıyaka Belediyesinde çalışan ve bin 227 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma olmayınca belediye kapısına grev kararı asıldı. Anlaşma sağlanamazsa onlarca işçi 19 Kasım 2024 tarihinde greve gidecek. Karşıyaka Belediyesinde, Personel A.Ş. işçilerini kapsayan, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Disk Genel İş Sendikası İzmir 8 nolu Şube arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 5 aydır süren görüşmeler sonuçsuz kalınca ve SODEMSEN’den teklif gelmeyince grev aşamasına geçildi. Karşıyaka Belediyesi önünde toplanan sendikaya bağlı işçiler, grev kararını kapıya astı. Disk Genel İş Sendikası İzmir 8 nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, belediye yönetiminin SODEMSEN’i devreden çıkartması gerektiğini söyledi. Gümüştekin, “Toplu iş sözleşmesinde, tam 113 gündür ücrette teklif dahi verilmemiş ve sözleşme tıkanma noktasına gelmiştir. Herhangi bir maddi teklifte bulunulmamıştır. Son 60 günün bitmesine 28 gün kalmasına rağmen belediye yönetimince, durumun ne kadar ciddi olduğunun hala farkına varılmamıştır. İşçinin emeği SODEMSEN’in oyuncağı değildir. Eğer belediye yönetimi toplu sözleşmemizi ciddiye alıp, SODEMSEN’i devreden çıkartmaz, ciddi bir teklif vermezse; yani bizleri açlık sınırının altında çalıştırmaya ısrar ederse, biz Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. işçileri; yani tam olarak bin 227 işçi, 19 Kasım 2024 Salı günü bu belediyenin önüne iner, grev halayınıçekeriz”dedi.
Denizli Denizli’de araç sayısı 532 bini aştı Denizli’de açıklanan motorlu kara taşıtları Eylül ayı verilerine göre il genelinde toplam araç sayısı 532 bin 327 oldu. Motorlu Kara Taşıtları Eylül 2024 araştırma sonuçlarını açıklandı. Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 56,8’ini motosiklet, yüzde 29,5’ini otomobil, yüzde 7,9’unu kamyonet, yüzde 2,9’unu traktör, yüzde 1,6’sını kamyon, yüzde 0,9’unu minibüs, yüzde 0,3’ünü otobüs ve yüzde 0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre minibüste yüzde 28,4, traktörde yüzde 5,2, motosiklette yüzde 4,3 artarken özel amaçlı taşıtta yüzde 52,4, otobüste yüzde 17,1, otomobilde yüzde 5,3, kamyonette yüzde 4,8 ve kamyonda yüzde 1,7 azaldı. İllere göre dağılımda ise Denizli’de yaşayan kişi sayısı 1 milyon 62 bin 612 kişi olurken, Denizli’de bulunan toplam araç sayısı da 532 bin 327 olarak açıklandı. Denizli’de şu anda toplam araç sayısı 532 bin 327 olurken, bu araçların cinsine göre dağılımı da şöyle gerçekleşti: Otomobil 242 bin 463, minibüs 7 bin 580, otobüs 3 bin 995, kamyonet 78 bin 2, kamyon 13 bin 436, motosiklet 121 bin 760, özel amaçlı bin 500 ve traktör sayısı da 63 bin 591 adet olarak belirlendi. Bu rakamlara göre, Denizli’de araç başına düşen kişi sayısı 1,99 kişi, otomobil başına ise 4,38 kişi olarak belirlendi.