GÜNDEM - 23 Ekim 2024 Çarşamba 13:59

Karşıyaka Belediyesi işçileri greve gidiyor

A
A
A
Karşıyaka Belediyesi işçileri greve gidiyor

Karşıyaka Belediyesinde çalışan ve bin 227 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma olmayınca belediye kapısına grev kararı asıldı. Anlaşma sağlanamazsa onlarca işçi 19 Kasım 2024 tarihinde greve gidecek.


Karşıyaka Belediyesinde, Personel A.Ş. işçilerini kapsayan, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Disk Genel İş Sendikası İzmir 8 nolu Şube arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 5 aydır süren görüşmeler sonuçsuz kalınca ve SODEMSEN’den teklif gelmeyince grev aşamasına geçildi.


Karşıyaka Belediyesi önünde toplanan sendikaya bağlı işçiler, grev kararını kapıya astı.


Disk Genel İş Sendikası İzmir 8 nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, belediye yönetiminin SODEMSEN’i devreden çıkartması gerektiğini söyledi. Gümüştekin, “Toplu iş sözleşmesinde, tam 113 gündür ücrette teklif dahi verilmemiş ve sözleşme tıkanma noktasına gelmiştir. Herhangi bir maddi teklifte bulunulmamıştır. Son 60 günün bitmesine 28 gün kalmasına rağmen belediye yönetimince, durumun ne kadar ciddi olduğunun hala farkına varılmamıştır. İşçinin emeği SODEMSEN’in oyuncağı değildir. Eğer belediye yönetimi toplu sözleşmemizi ciddiye alıp, SODEMSEN’i devreden çıkartmaz, ciddi bir teklif vermezse; yani bizleri açlık sınırının altında çalıştırmaya ısrar ederse, biz Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. işçileri; yani tam olarak bin 227 işçi, 19 Kasım 2024 Salı günü bu belediyenin önüne iner, grev halayınıçekeriz”dedi.



Karşıyaka Belediyesi işçileri greve gidiyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Başkan Alemdar müjdeyi verdi: 2 ilçeye spor salonu ve mahallelere futbol sahası Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’la yaptığı görüşme sonrası Sakarya için önemli müjdeler paylaşarak, “Bakanımızla görüşmemizin ardından 2025 yılında 2 ilçemize kapalı spor salonu ve mahallelerimize futbol sahaları için müjdemizi aldık. Hayırlı olsun” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehre yatırım yapmak için Ankara’da kritik temaslar kuruyor. Ankara ziyaretlerinden güzel gelişmeleri, müjdeleri paylaşan Alemdar, son olarak şehre spor yatırımı konusunda sevindirici bir müjde verdi. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sonrası bakanlarla görüşen Başkan Alemdar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’la yaptığı görüşme sonrası sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Alemdar, 2025 yılında Sakarya’da 2 ilçeye spor salonu ve mahallelere futbol sahaları yapılacağını sözünü aldıklarını açıkladı. Başkan Alemdar, sosyal medyadan yaptığı paydaşımda, "Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’la Sakarya’da yapılacak olan yatırımlarla ilgili bir görüşme gerçekleştirdik. Bakanımızla yaptığımız görüşmenin ardından müjdeli haberi hemşerilerimizle paylaşmak isterim. 2025 yılında 2 ilçemize kapalı spor salonu ve çeşitli mahallelerimize futbol sahaları inşa edileceğinin müjdesini Bakanımızdan aldık. Bakanımıza ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Sakarya’mıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.
Eskişehir Minik yürekler cumhuriyet coşkusunu yaşadı Tepebaşı Belediyesi Sabiha Gökçen Erken Çocukluk Eğitim Merkezi bünyesindeki çocuklar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü dolayısıyla muhteşem bir kutlama gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Başkan Ataç, “Cumhuriyet çok değerli. Cumhuriyet sayesinde bu programı yapabiliyoruz. Atatürk’e ne kadar minnet etsek, ansak azdır” dedi. Tepebaşı Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü dolayısıyla coşkulu bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Sabiha Gökçen Erken Çocukluk Eğitim Merkezi bünyesindeki çocuklar, Cumhuriyet Bayramı kutlamasında marşlar eşliğinde gösteriler sergiledi. Ellerinde bayraklar ile kortej halinde Tepebaşı Belediyesi Ana Hizmet Binası önüne gelen çocuklar; ’Cumhuriyet Özgürlüktür’, ’Özgürlük Şarkısı Şubadap’, ’Parla’ ve ’10. Yıl Marşı’nı coşkuyla seslendirdi. "Cumhuriyet çok değerli" Çocukların coşkusunu paylaşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da bir konuşma yaparak, “Çocuklarımız, hepimizin geleceği. Onlarla bir araya geldiğimde vakit nasıl geçiyor, anlamıyorum. Yavrularımızın gelişimini sağlıklı biçimde tamamlayabilmeleri için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Işıl ışıl parlayan gözleri, geleceğe güvenle bakabilmeli... Çocuklarımıza sağlık içinde yaşayabilecekleri bir gelecek hazırlamalıyız. Gelecekte bizleri temsil edecek olanlar, bu güzel minicik yavrularımız. Onlar cumhurbaşkanı, belediye başkanı olacak ve Türkiye’nin yönetimini üstlenecekler. Bu sebeple yavrularımızı çok iyi bilgilerle donatmamız lazım. Her şeyden önce Mustafa Kemal Atatürk’ü çok iyi öğrenmeleri lazım. Bugün gördüm; bir yavrumuz kreşinde ‘Atatürk deyince aklına ne geliyor?’ sorusuna, ’kalbimiz’ diye cevap vermiş. Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Bu kreşlerimizin çalışmaları gelecek nesiller adına son derece önemli. 3 yaş çocuklarımızın eğitimlerinin ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Türkiye’de bu konudaki en başarılı belediyelerden bir tanesiyiz. Cumhuriyet çok değerli. Cumhuriyet sayesinde bu programı yapabiliyoruz. Atatürk’e ne kadar minnet etsek, ansak azdır” sözlerini kullandı. Törene katılan anne ve babalar da Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti.
Bingöl Bingöl’de ‘Ğezık Kaymağı’ için iş birliği protokolü imzaladı Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ğezık Kaymağı için iş birliği protokolü imzaladı. Bingöl’ün önemli değerlerinden biri olan Ğezık Kaymağı’nın coğrafi işaret alımı ve sonrasındaki analiz süreçlerine yönelik önemli bir adım atıldı. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay ve Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır, Ğezık Kaymağı’nın coğrafi işaret alımı ve analiz süreçlerine ilişkin iş birliği protokolünü imzaladı. Ğezık Kaymağı’nın Bingöl’ün önemli bir değeri ve kültürel mirası olduğunu belirten Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır, "Bu iş birliği ile kaymağımızın coğrafi işaretle tescillenmesi sürecine bilimsel ve teknik destek sağlayacağız. Ayrıca, üretim süreçlerinin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir bir model oluşturulması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimizin değerlerini koruyarak bu mirası gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz” dedi. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay ise “Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ilimizin tarım ve hayvancılık potansiyelini geliştirme konusunda uzun yıllardır başarılı projelere imza atıyor. İl Müdürümüz Dr. Burhan Bahadır liderliğindeki ekip, bilimsel yaklaşımları ve özverili çalışmalarıyla Bingöl’ün değerlerine sahip çıkmak için büyük bir gayret gösteriyor. Kendilerine, bu iş birliği sürecinde gösterdikleri hassasiyet ve katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu protokol, sadece Ğezık Kaymağı’nın coğrafi işaret süreci için değil, aynı zamanda şehrimizin yerel değerlerinin korunması ve tanıtılması açısından da oldukça önemli. Kurumlar arası bu uyumlu iş birliği, Bingöl’ün potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmemizi sağlayacak. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile yürüttüğümüz bu süreçte, bilimsel ve teknik destekler sayesinde Ğezık Kaymağı’nın coğrafi işaret tescil sürecine sağlam adımlarla başladık. Bu iş birliği, sadece bir ürünün tescili değil, aynı zamanda yerel değerlerimize sahip çıkma ve bunları gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğumuzun bir parçasıdır. Bu iş birliğiyle hedefimiz, Bingöl’ün eşsiz lezzetlerinden biri olan Ğezık Kaymağı’nı korumak ve kalitesini garanti altına alarak daha geniş kitlelere ulaştırmak. Bu süreçte il müdürlüğümüzün teknik desteği ve koordinasyonu, bu ortak hedefimize ulaşmamız için büyük bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Sakarya Geyve MYO’dan kanser farkındalık semineri SUBÜ Geyve MYO’da Meme Kanseri Farkındalık Ayı sebebiyle ‘Kanser Farkındalık Semineri’ gerçekleştirildi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek Yüksekokulu’nda Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde ‘Kanser Farkındalık Semineri’ gerçekleştirildi. Alifuatpaşa Eyüboğlu Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer, Geyve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Uzman Dr. Mine Tepetaş tarafından verildi. Seminerde, kanserden korunmada erken tanının önemi ve kanser taramaları üzerine bilgilendirme yapıldı. Kanser tarama yöntemlerinin yanı sıra kanserle mücadelenin toplumsal önemine dikkat çekildi. "Erken teşhis, kanserle mücadelede hayati bir rol oynuyor" Kanserle mücadelede erken teşhisin büyük önem taşıdığını ve kanserin ülkemizde ve dünyada ciddi bir sorun olduğunu belirten Geyve MYO Topluma Hizmet Süreçlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Faruk Yahşi, "Kanser, dünyada ve ülkemizde ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Erken teşhis, kanserle mücadelede hayati bir rol oynuyor. Bu nedenle, öğrencilerimizde ve toplumumuzda bu farkındalığı oluşturmak, bilgilendirme yapmak son derece önemli. Üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizin bir bölümü de topluma hizmet misyonumuzun sonucu olarak gerçekleşiyor. Bu çerçevede Geyve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün değerli katkılarıyla sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmamızı sağlayacak bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk" dedi. Seminer sonunda öğrencilere, kanserden korunma ve erken teşhisin önemini vurgulayan broşürler dağıtıldı.
Muğla Ölümlü kaza sonrası yolu kapattılar Muğla’nın Ula ilçesinde sürekli meydana gelen kazalarla gündeme gelen yolda, yaşanan trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken, vatandaşlar yolu kısa süreli trafiğe kapatarak yetkililerin konuya çözüm bulmasını istedi. Kaza, 23 Ekim’de saat 14.30 sıralarında Muğla- Antalya karayolu Ula ilçesi Kızılağaç Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 48 DB 985 plakalı otomobil ile 48 AAC 097 plakalı motosikletin karışmış olduğu çift taraflı kazada 75 yaşındaki motosiklet sürücüsü Osman Çoban olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazanın 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. Motosiklet sürücüsü Osman Çoban’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Muhtar Keleş: "Halkımız kazalarda can vermeye devam ediyor” 75 yaşındaki motosiklet sürücüsü Osman Çoban’ın kazada hayatını kaybetmesinin ardından Kızılağaç Mahalle Muhtarı Güler Keleş yetkililere seslendi. Kaza yaşanan yolda toplam 15 kişinin kazalarda hayatını kaybettiğini ileri süren Muhtar Keleş, "Yeter artık. Sürekli vatandaşlarımız kazalarda hayatını kaybediyor. 15 kişi yaşamını yitirdi bu yolda. Yetkililere defalarca bunu iletmemize rağmen bir adım atılmıyor" dedi. Halk yolu trafiğe kapattı Muhtar ile birlikte olay yerine giden Kızılağaç sakinleri, komşuları Osman Çoban’ın ölümü ile adeta yıkıldı. Daha önce de çok sayıda kazanın meydana geldiği yolda önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, yolu trafiğe kapattı. Vatandaşlarla birlikte yola çıkan Muhtar Keleş, ilerleyen süreçte önlem alınmazsa, mahalle sakinleri ile kalıcı olarak yolu trafiğe kapatma eylemi yapacaklarını söyledi.