Yerel Haberler
Osmaniye
Osmaniye’de mısır üreticisi fiyat bekliyor
21 Ağustos 2023 Pazartesi - 12:34 Osmaniye’de mısır üreticisi fiyat bekliyor Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) mısır alım fiyatlarının açıklanması için çağrı yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası (OZO) Başkanı Bahadır Sezgin, "Artan girdi fiyatları ile sıkıntılı bir sezon geçiren üreticilerimizin zarar etmemesi için TMO piyasada gerileyen mısır fiyatlarını dikkate almalı" dedi. Sezgin, ilçe oda başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla mısır tarlasında açıklama yaptı. Bölgede hasadına başlanan mısır konusunda çiftçilerin talep ve beklentilerini dile getirmek, ilgili makamlara ulaştırmak istediğini söyleyen Başkan Bahadır Sezgin, "Osmaniye ve bölgede, çiftçilerin yoğun olarak üretimini yaptığı mısırın her hasat döneminde olduğu gibi, bu sezonda da dolu, sel ve sıcaklık gibi bazı doğal afetlere maruz kaldığını, üretim sezonu boyunca fark edilmeyen, bu doğal afet zararının hasatta verim kaybı ile ortaya çıkmakta olduğunu belirtti. Mısırın tozlaşma dönemine denk gelen bu doğal afetler, mısır koçanlarında yüzde 25-30 oranında dane noksanlığına yol açmıştır. Bu da yüzde 25-30 verim eksikliği anlamına gelmektedir. Hasat edilmeye başlanılan mısırda piyasada oluşan fiyat belirsizliği, geçmiş yıllarda da çiftçimizi zor durumda bırakmış ve ürünlerini zararına satmak zorunda kalmışlardır. Önceki yıllarda yaşanmış olan mağduriyetler ile tekrar karşılaşmak istemeyen çiftçilerimiz, bir an önce mısır fiyatlarının açıklanmasını ve alım yapılmasını beklemektedir" dedi.
Osmaniye’de tüp patladı, yangın çıktı: 1 yaralı
18 Ağustos 2023 Cuma - 12:37 Osmaniye’de tüp patladı, yangın çıktı: 1 yaralı Osmaniye’de bir binanın ikinci katında mutfak tüpünün patlaması sonucu yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan bir kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Osmaniye merkeze bağlı Fakıuşağı Mahallesi 45013 sokakta bulunan 6 katlı apartmanın ikinci katında mutfak tüpünün patlaması sonucu bir anda evi saran alevler arasında kalan S.G., vatandaşların yardımıyla alevlerin arasından kurtuldu. Patlama sesini ve alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Servise bildirdi. İhbar sonrası Osmaniye Belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Alevlerin yükseldiği binaya hızlıca müdahale eden itfaiye ekipleri çıkan yangını diğer evlere sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangında vücudunda 2. derece yanık oluşan S.G. ise Osmaniye Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bina görevlisi Mehmet Yavuz, "Bir patlama oldu yol cephesine çıktım hafiften ateş almaya başlamıştı. Yangın tüpünü alıp ikinci kata gittiğimizde arkadaş içerden bağırıyordu ’kapıyı açamıyorum’ dedi. Kapının zaten yarısı kopmuş vaziyetteydi kapıyı açtık vatandaş kendi çabasıyla aşağıya indi, yangını söndürmeye müdahale edemedik dumandı içerisi, itfaiye geldi yangını söndürdü. Arkadaşı da hastaneye gönderdik durumu iyiymiş" dedi.
Osmaniye’de orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla cam atığı toplandı
17 Ağustos 2023 Perşembe - 14:53 Osmaniye’de orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla cam atığı toplandı Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından son günlerde yaşanan orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Aile Çocuk ve Engelli Platformunun katılımıyla doğadan yaklaşık 250 kilogram cam atığı toplandı. Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü himayesinde Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Aile Çocuk ve Engelli Platformunun (KAÇEP) destekleriyle son zamanlarda ülke genelinde çıkan orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hüseyin Küçük ve KAÇEP Başkanı Muhabbet Bayır’ın katılımıyla Zorkun Yaylası yolu üzerinde düzenlenen etkinlikte orman yangınlarına sebep olan cam atıkları tek tek toplandı. “Doğaya şişe atma ciğerlerimizi yakma” sloganıyla gerçekleşen etkinlik sonunda yaklaşık 250 kilogram cam atığı toplandı. Orman yangınlarına dikkat çekmek adına farkındalık etkinliği düzenlediklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hüseyin Küçük, “Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Milliyetçi Hareket Partisi KAÇEP Kadın Kolları ile birlikte duyarlılık için sosyal sorumluluğu yerine getiriyoruz. Son günlerde yaşadığımız sıcak hava dalgasıyla birlikte orman yangınlarına dikkat çekmek için çam şişe topluyoruz. ’Doğaya şişe atma ciğerlerimizi yakma’ sloganımızla vatandaşlarımıza da bir çağrımız olacak. Doğaya cam şişe ve ambalaj atıklarını lütfen atmasınlar. Ormanlarımızı gelecek nesillere aktarabilmek ve orman yangınlarına sebep olmamak adına lütfen doğaya cam şişe atmayalım, ciğerlerimizi yakmayalım” dedi. KAÇEP Başkanı Muhabbet Bayır ise, “Son zamanlarda orman yangınlarının sıkça yaşandığı ülkemiz için Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen farkındalık etkinliğine katıldık. Cam şişe toplama etkinliği bizim için çok anlamlı bir program oldu. Osmaniye KAÇEP olarak doğamızı seviyor ve saygı gösteriyoruz. Bugün elimizden geldiği kadar yangın çıkarabilecek objeleri doğadan topladık. Bizler de inşallah vatandaşlarımıza gerekli mesajı vermişizdir. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve Osmaniye Belediyemize teşekkür ederim” diye konuştu.
Osmaniye’de sıcak hava oto yıkamacıların yüzünü güldürdü
17 Ağustos 2023 Perşembe - 10:24 Osmaniye’de sıcak hava oto yıkamacıların yüzünü güldürdü Osmaniye’de hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkilerken, araç yıkamaya olan talebin artması oto yıkamacıların yüzünü güldürdü. Basra sıcaklarının etkisi altına giren Osmaniye’de termometreler 40 dereceyi gösterirken, nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 45 dereceyi geçti. Son yılların en sıcak günlerinden birinin yaşandığı Osmaniye’de çoğu esnaf zorluklar yaşarken, oto yıkama esnafı yoğun sıcaklarda hem işlerinin artmasından dolayı hem de sıcak havalarda su ile serinledikleri için mutlu. Sıcakların artmasıyla işlerinin arttığını söyleyen oto yıkamacı Uğur Can, "Yaz aylarının gelmesiyle işlerimiz bayağı arttı, tabi havalar çok sıcak biz hem araba yıkıyoruz hem biraz kendimizi serinletiyoruz. Bu işin tabi olumsuz yanında biz kışın da su ile uğraşıyoruz kışın da soğuk oluyor. Yaz aylarının gelmesiyle işlerimiz arttı hava çok sıcak oğlum bile evde durmuyor hem bize yardım ediyor hem burada serinliyor" diye konuştu. Sıcak havalarda serinlemek için babasının oto yıkama dükkanında çalışıyor Osmaniye’de 40 dereceye yaklaşan sıcaklıktan kaçan 8 yaşındaki İbrahim Can, soluğu babasının oto yıkamacı dükkanında aldı. Aşırı sıcaklardan dolayı hem babasına yardım etmek için hem de serinlemek için oto yıkama dükkanına geldiğini söyleyen İbrahim Can, "Havalar çok sıcak ben her gün babamın iş yerine geliyorum hem kafamı yıkıyorum hem babama yardım ediyorum, çok seviniyorum babam da seviniyor. Babamın elemanları ile sohbet ediyorum, babamla sohbet ediyorum sonra kafam kuruyor kafamı tekrar yıkıyorum. Araba yıkıyorum, süpürüyorum, babama hem yardım ediyorum hem de serinliyorum" dedi.
Osmaniye’de evde bakım hizmeti yüzleri güldürüyor
16 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:11 Osmaniye’de evde bakım hizmeti yüzleri güldürüyor Osmaniye Belediyesi tarafından projelendirilen ATA Projesi çerçevesinde evde bakım hizmeti alan yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların yüzleri gülmeye devam ediyor. “Evimde Mutluyum” sloganıyla evlerinde ziyaret edilen vatandaşların saç-sakal, tırnak ve banyo gibi genel bakım ihtiyaçları alanında uzman ekipler tarafından yapılıyor. Osmaniye Belediyesi’nin evden çıkamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve engellilere yönelik “Evimde Mutluyum” sloganıyla başlattığı ATA Projesi çerçevesinde, vatandaşların yüzleri gülmeye devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Evde Bakım ve Banyo Hizmetinde görevli personeller tarafından planlanan haftalık çizelge çerçevesinde evlerinde ziyaret edilen yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların kişisel bakım ihtiyaçları eksiksiz karşılanıyor. Görevli hemşire tarafından yapılan tansiyon ölçümünün ardından saç-sakal ve tırnak kesimi gibi kişisel bakımları alanında uzman personeller tarafından yapılan vatandaşlar, daha sonra banyo için hazırlanıyor. Yapılan genel temizlik işlemlerinin ardından ekipler tarafından hazırlanan özel tasarım banyo havuzunda vatandaşlar banyo yaptırılıyor. Banyo hizmetinin ardından açık yarası bulunan ya da uzun süre yatmaktan dolayı oluşan tahrişler ekipler tarafından pansuman ediliyor. Verilen hizmetten dolayı Osmaniye Belediyesi’ne teşekkür eden Süleyman Avşar’ın eşi Birsen Avşar, “Osmaniye Belediye’mize çok teşekkür ediyorum. Çok da güzel hizmet veriyor. Zor günümde yetiştiler, elimden tuttular bu yüzden çok minnettarım. Diyecek söz bulamıyorum. Çok teşekkür ederim. Eskiden böyle bir şey yoktu. Ben bu hizmeti duydum, müracaat ettim. Allah razı olsun hemen geldiler. Ellerinden geldiği kadar hizmetlerini hürmetlerini ettiler. Ne yapabiliriz diye sordular. Eksiğimiz var mı dediler. Eksikleri yok. Zaten her şeyi yapıyorlar. Yapılan tüm hizmetlerden dolayı belediyemize de çok teşekkür ederim” dedi. Evde bakım hizmeti alan Gülsüm Aslan ise, “Verilen hizmetten çok memnunum. Allah razı olsun. Gönderenden de gelenden de hizmeti yerine getirenden de çok memnunum. Hepsi de çok iyi. Tırnağımı kesiyorlar, tansiyonuma bakıyorlar, banyomu yaptırıyorlar. Ardından da yatağıma yatırıyorlar daha sonra gidiyorlar” diye konuştu.