Yerel Haberler
Osmaniye
Şehit astsubay Hasan Bozkurt’un adı verilen 82 uyuşturucu operasyonunda 8 kişi tutuklandı
23 Ekim 2023 Pazartesi - 15:03 Şehit astsubay Hasan Bozkurt’un adı verilen 82 uyuşturucu operasyonunda 8 kişi tutuklandı Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde düzenlenen adli arama faaliyetinde meydana gelen silahlı çatışma sonucu 20 Eylül tarihinde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Bozkurt’un adı verilen 82 ayrı uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Yapılan baskınlarda, 89 şüpheli ile yakalama emri bulunan 6 kişi gözaltına alındı. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca icra edilen Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Bozkurt Operasyonları çerçevesinde ikametlerde, hassas burunlu narkotik köpeklerle yapılan aramalarda. 5 kilo 269 gram kubar ve toz esrar, 137 sentetik, narkotik, psikotrop hap, 490 kök Hint keneviri , 3 kenevir yetiştirme amacıyla kullanılan iklimlendirme cihazı, 39 gram eroin, 28 gram sentetik kannabinoid, bonzai, 24 gram metamfetamin ve 3 adet hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca, 6 adet tabanca, 174 adet tabanca fişeği, 15 adet av tüfeği, 148 adet 12 kalibre çapında av tüfeği fişeği, 5730 paket kaçak sigara, 66 adet kaçak elektronik sigara, 66 bıçak ve kılıç, 4 plakasız şasesi kazınmış motosiklet ele geçirildi. Yapılan 82 ayrı uyuşturucu operasyonunda 89 şüpheli şahıs ve narkotik suçlarından haklarında yakalama emri bulunan 6 şahıs yakalanarak gerekli adli işlem başlatıldı. Ayrıca ’uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapma’ suçundan 8 kişi, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Osmaniye Kapalı Cezaevi’ne teslim edildi.
Osmaniye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 100 metrelik bayrak yürüyüşüyle başladı
23 Ekim 2023 Pazartesi - 14:21 Osmaniye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 100 metrelik bayrak yürüyüşüyle başladı Osmaniye’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl etkinlikleri, kortej yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyetin 100.yılı etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde “100. Yıl Kortej Yürüyüşü” etkinliği düzenledi. Dr. Devlet Bahçeli Meydanında toplanan kalabalık, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının marşları eşliğinde, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Öğrenciler tarafından taşınan Dev Türk Bayrağı, Atatürk Posteri ve 100 metre uzunluğunda ki Türk Bayrağı vatandaşlar tarafından coşkuyla alkışlandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan protokol üyeleri ise yürüyüş kortejini selamlayan vatandaşların bayramlarını kutladı. Yürüyüşe Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Milletvekili Asu Kaya Gedik, 12’nci Komando Tugay Komutanı ve Osmaniye Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı Kadir Kara ve diğer protokol üyeleri tarafından vatandaşlara bayrak dağıtımı yapıldı. Ardından, Osmaniye Valiliğinin destekleriyle, Cumhuriyet meydanında Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Cumhuriyetimiz 100 yaşında, bir asrı geride bıraktı. Bu şanlı Cumhuriyet inşallah daha asırlarca sonsuza kadar devam etmesini istiyoruz, gereğini yapacağız. Siz gençlerle, büyük önder Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizi her yüzyılda çok daha güçlendirerek sonsuza kadar sürdürme azim ve kararlılığı içinde, Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Şehitler diyarı Yiğit Osmaniye’de sizlerle kutlamanın büyük heyecanını yaşıyorum. Büyük bir coşkuyla Cumhuriyetimizin 100. Yıl haftasına girdik, 29 Ekim’de en büyük kutlamayı gerçekleştireceğiz. Bu kutlamalara desteğinizin, katkınızın, ilginizin hep devam etmesini istiyorum, devam edeceğine yürekten inanıyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene. Bir kez daha büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bize bu cumhuriyeti emanet edenleri minnetle saygıyla anıyoruz.” Dedi. Program öncesinde ise Osmaniye Belediye Başkanlığı koordinesinde bayrak dağıtımı yapıldı.
Osmaniye’de 19 mahallede numaralandırma çalışması tamamlandı
19 Ekim 2023 Perşembe - 09:56 Osmaniye’de 19 mahallede numaralandırma çalışması tamamlandı Osmaniye Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar çerçevesinde, 19 mahallede cadde, sokak ve kapı numaraları yenileme işlemleri tamamlandı. Osmaniye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı numarataj birimi, adres ve numaralandırma yönetmeliğine uygun olarak 38 mahallede cadde, sokak ve kapı numaralarının yeniden düzenlenmesi için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların ikametlerine gelen kargo, evrak ve benzeri belgelerin adrese teslim edilememesinden kaynaklı sorunların ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmalar 19 mahallede tamamlandı. Ulusal adres veri tabanında kurumların adres bileşenlerinde tespit ettikleri hataları inceleyip giderilmesini sağlayan Osmaniye Belediyesi, kurumlar ve muhtarlar iş birliği ile mahalle haritalarını ve krokilerini hazırlıyor. Bu çerçevede yürütülen numarataj çalışmalarıyla ilgili konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Ahmet Çevik, “Adres güncellemelerinden dolayı mahallemize gelen posta ve kargo çalışanları teslimat sırasında zorluk çekiyorlardı. Yapılan numarataj çalışması ile bu sorun ortadan kalkmış oldu" dedi. Cadde ve sokak isimleri ile kapı numaralarının yazılı olduğu levhaların basım işlemleri yine Osmaniye Belediye personellerince kurum bünyesinde kurulan lazerli baskı makinesiyle hazırlandığı kaydedildi.