Yerel Haberler
Osmaniye
Osmaniye Belediyesi çocuk oyun otobüsü “Cumhuriyet” teması ile ilkokullarda
14 Ekim 2023 Cumartesi - 12:58 Osmaniye Belediyesi çocuk oyun otobüsü “Cumhuriyet” teması ile ilkokullarda Osmaniye Belediyesi Çocuk Oyun Otobüsü Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak “Cumhuriyet” temalı boyama etkinliğine katılan öğrenciler keyifli anlar yaşadılar. Osmaniye Belediyesi’nce çocuklara özel olarak hazırlanan Çocuk Oyun Otobüsü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilkokullarda öğrencilerle bir araya geliyor. Oyun otobüsünde görevli personeller gözetimde çeşitli oyunlar oynayan öğrenciler, Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak hazırlanan ‘Cumhuriyet’ temalı boyama etkinliğine katılıyor. Boyama etkinliğinde keyifli vakit geçiren öğrenciler ayrıca Cumhuriyet’in 100. yılı ile ilgili bilgiler ediniyor. Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler etkinlik sonunda öğrencilere takdim edilirken, etkinliğin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar devam edeceği kaydedildi. Etkinlik hakkında bilgiler veren görevli Emine Kaleli, “Osmaniye Belediyesi olarak çocuklarımıza özel hazırlanmış oyun otobüsümüzle 7 Ocak İlkokulundayız. Birinci sınıf öğrencilerimizle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel boyama etkinliği yapıyoruz. Etkinlik sonunda çocuklarımıza Cumhuriyet temalı boyamalar ile boyama kalemleri hediye ediyoruz. Ayrıca çocuklarımıza Cumhuriyetin 100. yılıyla ilgili bilgiler veriyoruz” dedi.
Düğün evini cenaze evine çeviren kazada vefat edenler toprağa verildi
14 Ekim 2023 Cumartesi - 12:47 Düğün evini cenaze evine çeviren kazada vefat edenler toprağa verildi Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde düğüne giden hafif ticari aracın tırla çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Rabia Ceylan ve Hüsne Ceylan’ın cenazesi toprağa verildi. Kaza, dün akşam Nurdağı-Bahçe D-400 kara yolu Kızlaç köyü mevkiinde meydana geldi. Sürücüsü öğrenilmeyen 34 FV 7870 plakalı tır, Ökkeş C.’nin kullandığı 07 BHE 526 plakalı hafif ticari araca çarpmış, kazada Rabia Ceylan, Hüsne Ceylan, Merve Gülsoy, Asmina Gülsoy hayatını kaybetmiş, sürücü Ökkeş C. ile Ali G. ve Almina G. yaralanmıştı. Düğün evini cenaze evine çeviren kazada hayatını kaybeden 4 kişiden Rabia Ceylan ve Hüsne Ceylan, gözyaşları arasında Bahçe ilçesi Bekdemirli Köyünde aile mezarlığına defnedildi. Aynı kazada vefat eden Merve Gülsoy ve kızı Asmina Gülsoy da Adana Kabasakal Mezarlığına defnedildi. Kazayla ilgili açıklama yapan Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, ‘‘Üzücü bir olay yaşadık Kızlaç köyündeki düğün yerine giderken Ceylan ve Gülsoy ailelerinden 4 kişi elim bir kaza sonucunda hayatını kaybetti. Bugün onları defnetmek için geldik. Ceylan ailesinin fertlerini ilçemiz Bekdemirli Köyünde aile mezarlığına defnettik. İki ailemizin de başı sağ olsun. Rabbim geride kalanlarla sabırlar versin’’ dedi. Kaza sonrası düğün töreninin iptal olduğu söylendi.
Yıkım için 11 katlı binanın üzerine 10 tonluk iş makinesi çıkarıldı
11 Ekim 2023 Çarşamba - 09:22 Yıkım için 11 katlı binanın üzerine 10 tonluk iş makinesi çıkarıldı Osmaniye’de ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı için 10 tonluk iş makinesi, vinçle 11 katlı binanın üzerine çıkarıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de, Esenevler Mahallesi’nde bulunan 3 bloktan oluşan 11 katlı Çağlar Sitesi’nin A bloğunun kontrollü yıkımı için 10 tonluk iş makinesi vinç yardımıyla binanın üzerine çıkarıldı. Hasarlı binanın çevresinde bulunan hasarsız binaların yıkımdan zarar görmemesi için iş makinesi vinç yardımıyla 11 katlı binanın en üst katına çıkarıldı. Yıkım en üst kattan aşağı olacak şekilde yapılmaya başladı. 25 yıllık kepçe operatörü olduğunu ve daha öncede böyle yıkımlar yaptığını söyleyen Turan Çolakkadı, "25 yılımın 15 yılı yıkım yapıyorum bu zamana kadar da bu şekil 5-6 tane bina yıktık. Bu binaya yıkıma çıktık bir problem olmadığı için çıktık kolonlarda bir patlak yok. Çalıştığımız makine 10 tonluk, bina 11 katlı, yukardan aşağı yıkarak ineceğiz. Makasla da yıkabiliriz uzun bom yanlarda ev olduğu için giremediğimiz için bu yöntemi kullandık. Daha önce bu tarz yıkımlar gerçekleştirdim Osmaniye Özel İdaresini ve Düziçi Özel İdaresini bu yöntemle yıktım. İş güvenliği biz buraya başlamadan önce iş güvenliği eğitiminden geçtik. Sağlık raporumuzu aldılar eğitimizi aldılar burada ne gibi güvenceniz var diye biz bina sağlam daha önce de bu tarz yıkımlar yaptığımız için iş güvenliği de raporumuzu onayladı" dedi.
Yıkım için ağır hasarlı binanın üzerine 10 tonluk iş makinesi çıkarttılar
11 Ekim 2023 Çarşamba - 09:19 Yıkım için ağır hasarlı binanın üzerine 10 tonluk iş makinesi çıkarttılar Osmaniye’de ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı için 10 tonluk iş makinesi vinçle 11 katlı binanın üzerine çıkarıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilen Osmaniye’de, Esenevler Mahallesinde bulunan 3 bloktan oluşan 11 katlı Çağlar Sitesinin A bloğunun kontrollü yıkımı için 10 tonluk iş makinesi vinç yardımıyla binanın üzerine çıkarıldı. Hasarlı binanın çevresinde bulunan hasarsız binaların yıkımdan zarar görmemesi için iş makinesi vinç yardımıyla 11 katlı binanın en üst katına çıkarıldı. Yıkım en üst kattan aşağı olacak şekilde yapılmaya başladı. 25 yıllık kepçe operatörü olduğunu ve daha öncede böyle yıkımlar yaptığını söyleyen Turan Çolakkadı, ’’25 yılımın 15 yılı yıkım yapıyorum bu zamana kadarda bu şekil 5-6 tane bina yıktık. Bu binaya yıkıma çıktık bir problem olmadığı için çıktık kolonlarda bir patlak yok çalıştığımız makine 10 tonluk bina 11 katlı yukardan aşağı yıkarak ineceğiz. Makasla da yıkabiliriz uzun bom yanlarda ev olduğu için giremediğimiz için bu yöntemi kullandık. Daha önce bu tarz yıkımlar gerçekleştirdim Osmaniye Özel İdaresini ve Düziçi Özel idaresini bu yöntemle yıktım. İş güvenliği biz buraya başlamadan önce iş güvenliği eğitiminden geçtik. Sağlık raporumuzu aldılar eğitimizi aldılar burada ne gibi güvenceniz var diye biz bina sağlam daha öncede bu tarz yıkımlar yaptığımız için iş güvenliği de raporumuzu onayladı. ’dedi.
Deprem bölgesi Osmaniye’ye çöp süpürme aracı ile çöp konteyneri desteği
09 Ekim 2023 Pazartesi - 13:37 Deprem bölgesi Osmaniye’ye çöp süpürme aracı ile çöp konteyneri desteği Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen Osmaniye’ye Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) çerçevesinde çöp süpürme aracı ile çöp konteyneri desteği verildi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan yıkıcı depremlerin etkili olduğu Osmaniye’de yaraların sarılması amacıyla birçok kuruluştan yardım desteği gelirken, bir destek de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’ndan geldi. Bu çerçevesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’ndan Osmaniye Belediyesi’nde kullanılmak üzere 1 adet çöp süpürme aracı ile 110 adet çöp konteyneri hibe edildi. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve UNDP Bölge Temsilcisi Hamit Doğan Belediye Başkanı Kadir Kara’yı ziyaret ederek, hibe edilen çöp süpürme aracı ile çöp konteynerlerinin teslimatı gerçekleştirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılacak olan çöp süpürme aracı devir işlemlerinin ardından vatandaşların hizmetine sunulacak. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, “Osmaniye’de olmaktan çok mutluyum. Belediye Başkanımız Kadir Kara beyin misafirperliğinden dolayı da çok mutluyum. Yaşanan depremlerde kayıplarınız için kendi adıma ve kurumum adına çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Çöp süpürme aracı ile çöp konteyneri hibe desteğine bizlerde çok sevindik. Daha fazla destek olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. Çöp süpürme aracı ile konteynerlerin kentimize hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Kadir Kara, “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve UNDP Bölge Temsilcisi Hamit Doğan’ı şehrimizde ağırlamaktan memnun olduk. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde depremden etkilenen şehrimizi iyileştirme faaliyetleri çerçevesinde hibe olarak şehrimize kazandırılan 1 adet yol süpürme aracı ve 110 adet çöp konteynerini teslim aldık. Osmaniye’mize hayırlı olsun. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Sayın Vinton ve UNDP Bölge Temsilcisi Sayın Doğan’a şehrimize ve belediyemize gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kadir Kara, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton’a kilim hediye etti.
Türkiye-Hollanda Belediyeler Birliği’nden Osmaniye’de ortak çalıştay
06 Ekim 2023 Cuma - 11:54 Türkiye-Hollanda Belediyeler Birliği’nden Osmaniye’de ortak çalıştay Osmaniye Belediyesi, Hollanda Belediyeler Birliği Uluslararası İşbirliği Ajansı (VNG International) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle şehirde hayata geçirilecek projelerin istişare edilmesi için çalıştay düzenlendi. Osmaniye Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan ve “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen yıkıcı depremlerin ardından, şehrin tüm alanlarda yeniden inşası için ulusal ve uluslararası kurumlarla iş birliğini sürdürüyor. Hollanda Belediyeler Birliği Uluslararası İşbirliği Ajansı ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında yürütülen ‘Türkiye’deki Depremler Sonrasında Yerel Yönetimlere Yönelik Yardım, İyileştirme ve Yeniden Yapılanma Projesi’ çerçevesinde şehirde gerçekleştirilecek projelere ilişkin çalıştaylar düzenleniyor. Bu çerçevede Osmaniye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü Proje Birimi tarafından organize edilen çalıştayda Türkiye Belediyeler Birliği, Hollanda Belediyeler Birliği, Belediye teknik birimleri, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ve Travma Afet Ruh Sağlığı Derneği yetkilileri hazır bulundu. 28-29 Eylül tarihlerinde, afet sonrası senaryo planlama amacıyla pilot belediyeler için Katılımcı Yerel İyileştirme Planları geliştirilmesi üzerine ‘Afet Sonrası Senaryo Planlama’ çalıştayına, ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış Hollanda’dan gelen 8 kişilik teknik bir heyet katıldı. Yapılan istişare toplantılarının ardından kent genelinde incelemelerde bulunuldu. Depremlerin ardından Türkiye’deki çalışmalarını afet bölgesine acil yardım ve destek sunumuna odaklayan VNG International; TBB, Osmaniye Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde çalışma başlatmış, bu çerçevede, depremler sonrasında Yerel Yönetimlere Yönelik Yardım, İyileştirme ve Yeniden Yapılanmaya Destek Projesi uygulamaya konulmuştu.