Yerel Haberler
Osmaniye
Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, Osmaniye’de resim sergisi açıp konferans verdi
30 Ekim 2023 Pazartesi - 11:33 Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, Osmaniye’de resim sergisi açıp konferans verdi Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi, ressam Ahmet Sula, Cumhuriyetin 100. yıldönümünde 54. kişisel resim sergisini Osmaniye’de sanatseverlerin beğenisine sundu. Ahmet Sula, düzenlenen konferansta ise polis ve aileleri ile bir araya gelerek yaşam tecrübelerini ve vatan sevdasını anlattı. Cebelibereket Kültür Merkezi’nde, düzenlenen konferansta öncesi kültür merkezi girişindeki alana 54. kişisel resim sergisini açarak sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi hakkında katılımcılara kısa bilgiler veren Ahmet Sula, daha sonra ise düzenlediği konferansta polis ve aileleri ile bir araya gelerek yaşam tecrübelerini ve vatan sevdasını anlattı. Program, Ahmet Sula’yı anlatan ve ulusal kanallarda çıkan haberlerinde yer aldığı tanıtım filmi ile başladı. Ahmet Sula, konferans aralarında türküler ve şiirler okudu. Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişimiyle ilgili hazırladığı video ile konferansı tamamladı. Osmaniye İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, Polis Başmüfettişi, Ressam ve Konuşmacı Ahmet Sula’ya günün anısına ay yıldız işlemeli filografi tablo takdim etti. Müdür Sarıbuva, konuşmalarından dolayı Sula’ya, katılımlarından dolayı ise tüm personellerine teşekkür ederek, “Yaklaşık 30 yıldır Ahmet abiyi tanıyorum ve son 10 yıldır savaş içerisinde olduğunu, savaş verdiğine bizzat şahidim. Gecesiyle gündüzüyle, 24 saatini insanlarımıza gençlerimize harcayan bir büyüğümüz. Allah razı olsun kendisinden, Allah yolunu açık etsin” dedi.
Osmaniye’de Cumhuriyet’in 100. yılı coşkuyla kutlandı
29 Ekim 2023 Pazar - 15:40 Osmaniye’de Cumhuriyet’in 100. yılı coşkuyla kutlandı Osmaniye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Osmaniye Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı Kadir Kara, Milletvekilleri Seydi Gülsoy, Asu Kaya, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Protokol üyeleri, öğrencilerin, tören birliklerinin ve Osmaniyelilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Törende konuşan Vali Yılmaz, “Dünyanın en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde, bu büyük milletin Cumhuriyet idaresiyle beraber, hür, bağımsız, bir ve bütün olarak dünya durdukça yaşayacağına inancımı belirtir, bir ası önce kurulan Cumhuriyetimizi şehitler diyarı Osmaniye’mizde kutlamanın büyük heyecanını, mutluluğunu, gururunu yaşıyorum” dedi. Konuşmanın ardından öğretmenlerden oluşan ekip, zeybek gösterisini sergiledi. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği marşlara protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik ettiler. 7 Ocak Halkoyunları Topluluğu ekibi, yöresel oyunlarını sundu. Ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Samet Aybaba Spor Okulu öğrencilerinin bayrak gösterisi ise beğeniyle izlendi. İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekât Tabur Komutanlığı’na bağlı komandoların sunduğu tüfekli gösteri sırasında tören alanına giren yaşlı kadın, komandolara üzerinde Türk bayrağı bulunan tişört hediye etmek istedi. Bu sırada yanına gelen komandonun başından öpen yaşlı kadın, izleyicileri duygulandırdı. Jimnastik ve tekvando gösterilerinin ardından tören geçişi yapıldı. Bayrak ve flamalar, yaya askeri birlikler, JÖH ve PÖHi, muharip gaziler, öğrenciler, sporcular, izciler, Mehter Takımı ve kurumların donanımlı araçlarının geçişleri izlendi. Cumhuriyetin 100. yılı törenleri, kırmızı beyaz balonların havaya bırakılmasıyla sona erdi.
Çukurova’nın Efesi Kastabala’da ilk konser
26 Ekim 2023 Perşembe - 08:01 Çukurova’nın Efesi Kastabala’da ilk konser Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Macar ses sanatçısı Tilla Török, Çukurova’nın Efesi Kastabala Antik Kenti’nde konser muhteşem bir verdi. Osmaniye Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kastabala Antik Kenti tiyatro alanında düzenlenen konserde Macar ses sanatçısı Tilla Török, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi çok sesli korosuyla Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü için yazılan "100. Yıl Marşı"nı söyledi, daha sonra ise Türk Halk Müziği eserleri seslendirdi. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama etkinliklerine bu muhteşem konserle renk katan Macar Ses Sanatçısı Tilla Török’e teşekkür eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Cumhuriyetimizin 100. yılında çok anlamlı, çok güzel çalışmalar yapma gayreti içindeyiz. Şehitler diyarı yiğit Osmaniye’mize layık olma gayreti içinde çalışıyoruz. Az da olsa sizi mutlu edebiliyorsak en büyük mutluluk bize ait. Tilla Török’e seslendirdiği birbirinden güzel türküler için teşekkür ederim, Cumhuriyetimiz güçlenerek, Allah’ın izniyle, yoluna devam ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına Osmaniye’mizde kavuştuğumuz için ayrıca gururluyuz. Cumhuriyetimizi, devletimizi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarıp daha ileriye taşımak için gece demeden gündüz demeden çalışacağız. Buna sözümüz var, bu bizim boyun borcumuzdur. Ne mutlu Türküm diyene." dedi. Konseri Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Coşkun Özalp, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi. Konser bitiminde Vali Erdinç Yılmaz, Tilla Török’e teşekkür plaketi verdi.
Osmaniye İzmir’den sonra Ankara’da da tanıtılacak
26 Ekim 2023 Perşembe - 07:55 Osmaniye İzmir’den sonra Ankara’da da tanıtılacak Osmaniye’yi Tanıtma Derneği tarafından İzmir’den sonra Ankara Altındağ ilçesinde Atatürk Kültür Merkezinde 09-12 Kasım 2023 tarihleri arasında Osmaniye Tanıtım Günleri etkinliği düzenleyecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Çolpan, 27 yıldan bu yana Türkiye’nin 80.vilayeti olan Osmaniye’nin tanınmamasının gerçekten kabul edilemez olduğunu belirterek, “ Oysaki Osmaniye, Batı ve doğunun arasında, kaleleri, yaylaları, doğal güzellikleri ve tarihi yerleri ile Osmaniye güzel bir vilayettir. Ancak Osmaniye, Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi büyük şehirlerin arasına sıkışmış kalmış durumdadır. Etrafımızdaki bütün vilayetlerin havalimanlarının olması, sadece Osmaniye’de havalimanı olmaması tanınma oranını oldukça aşağıya çekmektedir. Osmaniye’yi görmeye gelen yabancı ve yerli turistler, başka havalimanlarına indiği için Osmaniye’yi hala ilçe sanılmaktadır. 2017 yılında yaklaşık 10 arkadaşımızla Osmaniye’yi Tanıtma Derneği’ni kurduk. İlk olarak tarım ürününden ileriye gidemeyen ve ne tüccarını, ne de üreticisini memnun edemeyen meşhur ürünümüz Osmaniye Fıstığını, yaptığımız tanıtımlarla sanayi ürünü haline getirdik. Bu gün Türkiye’nin her yerinde Osmaniye Fıstığı etiketi yazmayan ürünleri kimse güvenip almıyor. Israrla çerezcilerden Osmaniye Fıstığı istiyor. Bu ürünümüz için çok mücadele ettik, o kadar mücadelemiz Osmaniye’yi tanıtmaya yetti mi asla yetmedi. Şimdi de Osmaniye’nin yöresel tatlarını İzmir’den sonra Ankara’ya gidiyoruz. ” dedi. 09-12 Kasım 2023 tarihleri arasında Osmaniye’mizi biraz daha tanıtabilmek için Ankara Altındağ Atatürk Kültür Merkezinde etkinliğimiz var. Bu etkinlikte Osmaniye’nin etli kömbesini, bayram kömbesini, Zorkun Tavasını, Osmaniye Fıstıklı kıyma kebabını, Yoğurtlu kömbesini, Osmaniye Fıstıklı Çiğ köftesini, Kadirli usulü sucuk ekmeğini, Osmaniye Fıstığının tüm çeşitlerini, Osmaniye simidini, şalgamımızı ve dünyaca ünlü Karatepe kilimlerimizi, Osmaniye zeytinlerini ve zeytinyağlarını Ankaralıların beğenisine sunacağız” dedi.