Yerel Haberler
Osmaniye
05 Ekim 2024 Cumartesi - 11:14 Depremzede kızların hedefi 1. Lige yükselip şehrin umudu olmak Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Osmaniye’de depremzede kızlardan oluşan Arena Hentbol Spor Kulübü oyuncuların hedefi Kadınlar 1. Ligine yükselip şehrin umudu olmak. Osmaniye’de deprem döneminde antrenör Selçuk Karcı tarafından kurulan ve oyuncularının tamamını depremzede sporcuların oluşturduğu Osmaniye Arena Hentbol Spor Kulübü’nün hedefi 1. Ligine yükselip depremden yıkılan şehre umut olmak. Deprem nedeniyle şehirde oluşan umutsuzluğu kırmak ve gençlere umut ve moral olmak için zor şartlarda idmanlara devam eden takımın bir çok oyuncusu o dönem çadır ve konteyner kentlerden gelerek idman ve maçlarda mücadele verdi. Zor şartlara rağmen mücadele etmekten vazgeçmeyen kızlar geçen sezon ligde başarılı sonuçlar alarak Kadınlar 1. Ligi play-off maçlarında finale kadar yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Deprem nedeniyle takımı ligden çekmemi isteyenler oldu ama biz bu çocuklara umut ışığı olmak istedik diyen Arena Hentbol Spor Kulübü Antrenörü Selçuk Karcı, ’’Deprem bölgesi takımıyız ailesini kaybetmiş öğrencilerimiz var. Onların da psikolojik olarak iyi olması için biz devam etmeye kararı aldık. Onlarla da devam ediyoruz, şuan çok güçlü bir ekibimiz var. Depremde çok şeyi kaybettik, kimileri bırak artık olmasın falan dedi ama biz bu çocuklara umut ışığı olmak istedik. Şu an hali hazırda çok gelişmiş sporcularımız var. Milli takımın kamplarına davet edilen öğrencilerimiz var. 2. liginde en iyi takımlarından biriyiz geçen yıl play-off kaldık, finale kadar çıktık, 2 golle maalesef elendik. Bu yıl daha sık hazırlanıyoruz. Osmaniye’nin çocuklarıyla bir transfer harici geri kalan hepsi, Osmaniye’nin çocukları onlarla bu sezon hedefimiz 1. lige çıkmak. Bunu yapabilecek güçte olduğumuzu düşünüyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz inşallah. Allah’ın izniyle sezonu şampiyon olarak tamamlayacağız" diye konuştu. Depremin oluşturduğu tüm olumsuzlukları hentbol ile atlattıklarını söyleyen takım kaptanı Pervin Çenet(16), ’’Deprem zamanında biraz antrenmanlarımızda aksaklık oldu ama sporla birlikte bu durumu normalleştirerek antrenmanlarımıza başladık. Aslında hentbol bizim için bir motive kaynağıydı, biran önce de durumu normalleştirebilmek için herkes spora devam etti. Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı, elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Hazırlık maçları yapıyoruz. İleride hedefim milli takıma gitmek, onun için bütün takım arkadaşlarımla birlikte sürekli haftanın 5 günü çalışıyoruz’’ dedi. Deprem döneminde kulübün kendilerine destek olduğunu söyleyen Ela Doğantürk(15), ’’Deprem zamanında kulübümüzden büyük destek gördük. Bende kulübümüzün altında daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. İleride hedefim iyi bir hentbolcu olarak milli takımda ülkem için mücadele etmek istiyorum’’ diye konuştu.
Bakan Göktaş: "Aile ve Gençlik Fonu ile 3 bin 963 çiftimiz krediden faydalandı"
17 Eylül 2024 Salı - 13:08 Bakan Göktaş: "Aile ve Gençlik Fonu ile 3 bin 963 çiftimiz krediden faydalandı" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugüne kadar Aile ve Gençlik Fonu’na 12 bin 519 genç çiftimiz başvurdu ve şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftimiz krediden faydalandı" dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Osmaniye’ye geldi. Osmaniye Valiliği’ni ziyaretinde şeref defterini imzalayan Bakan Göktaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Aile ve Gençlik Fonu çerçevesinde, bugün itibarıyla Osmaniye’den de başvuruları almaya başladıklarını söyledi. "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri olan sosyal devlet politikalarımızı daha ileri taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Bakan Göktaş, "Bu çerçevede 23 yıldır olduğu gibi bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insan odaklı sosyal hizmet modelleri ve sosyal politikaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler geliştiriyoruz. Bu çerçevede 81 ilimizde olduğu gibi Osmaniye’de de pek çok hizmete imza attık. 23 yılda şehrimize yaklaşık 65 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu miktarın 9.5 milyar lirası ise aile ve sosyal hizmetler alanında yapılan yatırımlardan oluşuyor. Bu yatırımlarla sosyal, siyasal ve ekonomik alanda kadınlara destek oluyoruz. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılarımız başta olmak üzere 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz" ifadelerini kullandı. "Aile ve Gençlik Fonu ile 3 bin 963 çiftimiz krediden faydalandı" Aile ve Gençlik Fonu’nun pilot uygulamasını 6 Şubat depreminden etkilenen 4 il ve 2 ilçede başlattıklarını hatırlatan Bakan Göktaş, "İlk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan başvuruları aldık. Yakın zamanda da doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta da başvuru almaya başladık. Bu kapsamda bugüne kadar Aile ve Gençlik Fonu’na 12 bin 519 genç çiftimiz başvurdu ve şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftimiz krediden faydalandı. Bugünkü ziyaretimiz vesilesiyle sizlerle bir müjdemizi daha paylaşmak isterim. Aile ve Gençlik Fonu çerçevesinde çok kıymetli bir adımı hep birlikte atıyoruz. Bu sosyal destek fonu çerçevesinde bugün itibarıyla Osmaniye’den de başvuruları almaya başlıyoruz. Diğer taraftan daha fazla gencimizin bu fondan yararlanabilmesi için başvuru şartlarını kolaylaştırdık. Genç çiftlerimizin 2 asgari ücreti aşmama gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2-3 asgari ücrete çıkardık. Gençlerimize, aile kurma yolunda destek olmaya devam edeceğiz. Aile ve Gençlik Fonu’ndan ülkemizin tüm gençleri yararlansın istiyoruz" diye konuştu.
Kale duvarında kitabedeki gizemli alfabeyi bilim insanları çözemedi
13 Eylül 2024 Cuma - 12:01 Kale duvarında kitabedeki gizemli alfabeyi bilim insanları çözemedi Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde bulunan Çem Kalesi’nin duvarındaki kitabede hangi dilde ve hangi alfabe ile yazıldığı henüz çözülememiş gizemli metin çözülmeyi bekliyor. Sumbas ilçesi Mehmetli Beldesi sınırları içerisinde bulunan oldukça dik ve sarp bir kayalığın üzerine kurulan Çem Kalesi, bilim insanları tarafından henüz çözülememiş yazılı metinleri ile gizem barındırıyor. Kale surlarının 3 farklı noktasında bulunan kitabelerde hangi medeniyet tarafından kullanıldığı bilinmeyen alfabe ile yazılmış yazılı metin bulunuyor. Yapılan çalışmalarda şu ana kadar alfabenin hangi medeniyet ve millet tarafından kullandıldığı ve kitabede ne yazdığı çözülmüş değil. Çem Kalesi’ndeki yazılı metinlerin dünyada çözülememiş ender yazıtlardan olduğunu belirten Araştırmacı Tarihçi-Yazar Yurdaer Yanık, "Dünyada henüz çözülememiş gizemli alfabe çözülürse Çukurova tarihi baştan yazılır" dedi. Yanık, "Çem Kalesi bölgede ticaret yolunun üzerine kurulmuş, oldukça korunaklı bir Ortaçağ kalesidir. Osmanlı döneminde Vannos Kalesi olarak bilinir. Kale surlarında devşirme taş olarak kullanılmış 3 ayrı kitabe var ki şu ana kadar gizemi çözülemedi. Hangi dilde yazıldığı belli olmayan metinlerde ne var bilmiyoruz. Bilim insanlarını, akademisyenleri buraya davet ediyorum. Metindeki harflerin bazıları İskit Türklerinin kullandığı alfabedeki harflere benziyor ama İskit alfabesi değil. Bazı harfler ise Göktürk alfabesine benziyor. Buradaki yazılı metin çözülürse Çukurova tarihi baştan yazılır" şeklinde konuştu.
Kale duvarında kitabedeki gizemli alfabeyi bilim insanları çözemedi
13 Eylül 2024 Cuma - 11:58 Kale duvarında kitabedeki gizemli alfabeyi bilim insanları çözemedi Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde bulunan Çem kalesinin duvarındaki kitabedeki hangi dilde ve hangi alfabe ile yazıldığı henüz çözülememiş gizemli metin çözülmeyi bekliyor. Sumbas ilçesi Mehmetli Beldesi sınırları içerisinde bulunan oldukça dik ve sarp bir kayalığın üzerine kurulan Çem kalesi , bilim insanları tarafından henüz çözülememiş yazılı metinleri ile gizem barındırıyor. Kale surlarının 3 farklı noktasında bulunan kitabelerde hangi medeniyet tarafından kullanıldığı bilinmeyen alfabe ile yazılmış yazılı metin bulunuyor. Yapılan çalışmalarda şu ana kadar alfabenin hangi medeniyet ve millet tarafından kullanıldığı ve kitabede ne yazdığı çözülmüş değil. Çem kalesindeki yazılı metinlerin dünyada çözülememiş ender yazıtlardan olduğunu belirten Araştırmacı Tarihçi Yazar Yurdaer Yanık "Dünyada henüz çözülememiş gizemli alfabe çözülürse Çukurova tarihi baştan yazılır" dedi. Araştırmacı Tarihçi Yazar Yanık " Çem kalesi bölgede ticaret yolunun üzerine kurulmuş , oldukça korunaklı bir Ortaçağ kalesidir. Osmanlı döneminde Vannos kalesi olarak bilinir. Kale surlarında devşirme taş olarak kullanılmış 3 ayrı kitabe var ki şu ana kadar gizemi çözülemedi. Hangi dilde yazıldığı belli olmayan metinlerde ne var bilmiyoruz. Bilim insanlarını akademisyenleri buraya davet ediyorum. Metindeki harflerin bazıları İskit Türklerinin kullandığı alfabedeki harflere benziyor ama iskit alfabesi değil. Bazı harfler ise Göktürk alfabesine benziyor. Buradaki yazılı metin çözülürse Çukurova tarihi baştan yazılır" şeklinde konuştu.
Osmaniye’de komandolar ’Barış Gücü’ çerçevesinde dualarla Suriye’ye uğurlandı
13 Eylül 2024 Cuma - 10:10 Osmaniye’de komandolar ’Barış Gücü’ çerçevesinde dualarla Suriye’ye uğurlandı Osmaniye İl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na bağlı timler dualarla Suriye’ye uğurlandı. Suriye Barış Gücü çerçevesinde, Suriye’nin El Bab şehrinde görev yapacak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na bağlı timler, yapılan törenle görev yerlerine dualarla uğurlandı. İl Jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen törene Vali Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehitler Camii imam hatibi Bayram Özdoğan, Kur’an-ı Kerim okudu. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, "Osmaniye Jandarma Komando Özel Harekât Tabur Komutanlığı Suriye Barış Gücü çerçevesinde El Bab’a görevlendirilmiştir. Verilen her türlü görevi yapmaya hazır olan kahraman komandolarımız bu görevi de kendilerine yakışır üstün bir vazife anlayışıyla icra edeceklerdir" diye konuştu. Türk milletinin asil evlatlarının her daim başarılı olacaklarını söyleyen Vali Erdinç Yılmaz, "Bugün kahraman komandolarımızı Suriye’ye uğurluyoruz. Hep olduğu gibi bugün de komandolarımız, vatan için, bayrak için, millet için, bu kutsal vatan topraklarının korunması için her görevde, her şartta, en zor şartlarda başarıyla görevlerini yaptılar. İnanıyoruz ki yine başarıyla, en iyi şekilde yapacaklar, güvenimiz, inancımız sonsuzdur. Çünkü tarihten gelen, o inanılmaz, dünyayı şaşkına çeviren, dünyaya ders veren, her türlü şartta başarıyı sağlayan komandolarımız, kahraman ordumuzun mensupları, Türk milletinin asil evlatları mutlaka başarılı olacaklardır. Bizim de dualarımız kendileriyle. Allah ayaklarına taş değdirmesin, yolları açık olsun. Yolunuz, bahtınız açık olsun, Allah’a emanet olun" dedi. Komando andının okunmasının ardından İl Müftüsü Ali Çakmak dua etti. Program sonunda komandolar dualarla uğurlandı.
Vali Yılmaz, "Depremzede vatandaşlarımıza villa tarzında konutlar yapıyoruz"
12 Eylül 2024 Perşembe - 14:53 Vali Yılmaz, "Depremzede vatandaşlarımıza villa tarzında konutlar yapıyoruz" Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde yapımına başlanan deprem konutları ve köy evlerinde inşaatlar yükselmeye devam ediyor. Deprem konutları inşaatında incelemelerde bulunan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Depremzede vatandaşlarımıza villa tarzında konutlar yapıyoruz" dedi. Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde 541 konut ve köy evinin yapımı sürüyor. İlçede bulunan 504 konut ve Kalecik ve Yeşilyurt Köyünde devam eden 37 köy evlerinin yılsonuna kadar anahtar teslim edilmesi planlanıyor. Hasanbeyli İlçesinde yapımı devam eden deprem konutları inşaatında incelemelerde bulunan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şu ana kadar 113 konutun anahtar teslimini gerçekleştirdiklerini söyleyen Vali Erdinç Yılmaz, ’’Hasanbeyli İlçemizde deprem konutlarımızın yapıldığı yerdeyiz. Burada 504 konutumuzun yapımı devam ediyor. Şu ana kadar 113 konutumuzun anahtarını teslim ettik. Anahtarını teslim ettiğimiz konutlarda hiçbir eksiğimiz yok, vatandaşlarımız rahatlıkla taşınabilir. Olabilecek eksiklikleri de yerinde görüp, gideriyoruz. En hızlı şekilde de vatandaşlarımıza teslim sürecimiz devam edecek" diye konuştu. Hasanbeyli İlçesi Kalecik ve Yeşilyurt Köylerinde yapımı devam eden deprem konutlarında incelemelerde bulunan Vali Erdinç Yılmaz yaptığı açıklamada, “Şu anda Hasanbeyli İlçemizin Kalecik Köyünde yapılan köy evleri deprem konutlarındayız. Şu ana kadar 23 konutumuzun kaba inşaatı tamamlanmış, ince işleri devam etmektedir. İnşallah yılsonunda anahtarlarını teslim edeceğiz. Buradaki konut sayımız 60’a ulaşacak, çalışmalarımız devam edecek. Yeşilyurt Köyümüzde ise 14 konutumuz yapılıyor. Konutlarımızı, en hızlı şekilde, en kısa sürede tamamlama gayreti içinde çalışıyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yapılan konutlarımız gerçekten lüks konutlar, depreme son derece dayanıklı. Şu an burada yaptığımız konutlar villa diyebileceğimiz konutlar. Hemşerilerimize en güzel konutları yapma gayreti içindeyiz, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.