Yerel Haberler
Osmaniye
09 Ekim 2024 Çarşamba - 10:56 Osmaniye’nin muhteşem doğasında kano etkinliği düzenlendi Osmaniye’de Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar ve sporcular Ceyhan Nehri’nde kano kullandı. Osmaniye’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gökçedam köyünde vatandaşlar ve sporcular Ceyhan Nehri’nde kano kullandı. Etkinlikte vatandaşlar ve sporcular 8 kilometrelik parkurda doğanın ve Ceyhan Nehri’nin tadını çıkardı. Etkinliğe katılan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da nehirde sporcular ve vatandaşlarla birlikte kano kullandı. Doğanın güzelliklerinin ve Kuş Cennetinin tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını söyleyen Vali Erdinç Yılmaz, "Gökçedam Köyümüzde Amatör Spor Haftası Etkinlikleri çerçevesinde yaklaşık 8 kilometrelik bir parkurda arkadaşlarımızla birlikte kano sporu yaptık. Muhteşem bir doğa, Ceyhan Nehrimiz buradan hemen Osmaniye’mizin yanından geçiyor. Hem buranın doğal güzelliklerinin ve Kuş Cennetinin tanıtılmasına katkı sağlamak hem de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında spor konusunda farkındalık oluşturmak adına arkadaşlarımız böyle güzel faaliyetler yapıyorlar. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, gerçekten güzel bir faaliyet oldu. Çok keyifli bir spor, ben de ilk defa kano kullanmış oldum. Amatör Spor Haftası etkinliklerimiz yoğun bir şekilde bu hafta boyunca devam edecek. Bugünkü etkinliğimize 100 sporcumuz katıldı" dedi.
08 Ekim 2024 Salı - 12:16 ’Teşekkür videosu hazırlayacağız’ diyerek vatandaşların yüzlerini görüntüleyip, Papara hesabı açmışlar Osmaniye’de BİM’e ait 500 TL’lik alışveriş kartı verilerek vatandaşlar adına Papara hesabı açan şebeke liderinin muhtarlara yaptığı konuşma ortaya çıktı. Volkan Ö. isimli şahsın vatandaşların görüntülerinin teşekkür amaçlı videolar hazırlamak için çekildiğini söylemesi hayrete düşürdü. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir yardım platformu adı altında BİM’e ait 500 Türk Lirası yüklü kartları depremzede vatandaşlara dağıtarak adlarına izinsiz Papara hesabı açılmasıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 8’i tutuklanmıştı. Olayla ilgili gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor. Sözde platformun başkanlığını yapan Volkan Ö. isimli şahsın gerçeğin ortaya çıkmasından bir süre önce Osmaniye Muhtarlar Derneği’nde yaptığı konuşma ortaya çıktı. İnsanların yüzlerini teşekkür videosu hazırlamak amacıyla çektiklerini söyleyen şebeke liderinin yardımları kayıt altına almak için kimlik kartlarını aldıklarını söylemesi ise hayrete düşürdü. Yaptığı konuşmada sorulan sorulara soğukkanlılıkla cevap veren şahsın bu anları kayıt altına alındı. Yardım derneği başkanı olduğunu iddia ederek vatandaşları dolandıran Volkan Ö., kimlik bilgilerini nasıl ele geçirdiklerini ve videoları nasıl çektiklerini anlattı. "Meyve veren ağaç taşlanır" diyerek kendini savunan Volkan Ö., "Biz insanların kimlik fotoğraflarını almıyoruz, insanlara dağıttığımız zaman çektiğimiz teşekkür videosundaki kişinin bilgilerini kontrol etmek için bakıyoruz. Ben bir vesileyim, bana para geliyor. Ben parayla 50 tane kart dağıtacağım diyorum. 5 kişiye bölüyorum Burada ne videosunu alıyoruz. Aldığımız videolarda burada birtakımını paylaştık. Bizim açılan hesaplarla bir ilgimiz yok. Papara’yı da vallahi ben dün duydum. Bizim Papara’yla hiçbir ilgimiz yok. Bizim sözümüz var, meyve veren ağaç taşlanır. Kimse benim üzerimden prim yapmasın. Bizim burada kimlikleri toplayıp da içeri tek tek isimle çağırmamızın sebebi ne muhtarlarımızı zan altına sokalım ne de biz verdiğimiz insan doğru mu ona gidelim. Ben Osmaniye’de bir tane muhtara 1 TL para vermedim. Bize herkese isim, soyisim yazarak kartları takdim ettik" dedi.
“Mahzen-3” operasyonunda şüphelilerin evinden cephanelik çıktı
06 Mart 2024 Çarşamba - 10:25 “Mahzen-3” operasyonunda şüphelilerin evinden cephanelik çıktı Osmaniye’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Mahzen-3” operasyonunda, şüphelilerin evinden cephanelik çıktı. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda, Osmaniye’de geçtiğimiz günlerde eş zamanlı olarak “Mahzen-3” operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda elebaşılığını Murat Özdemir ve Cengiz Arslan’ın yaptığı 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Yapılan, operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 57 kişi yakalandı. Şüphelilerin evinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, tüfek, bıçak, kılıç, uyuşturucu madde ve para ele geçirildi ele geçirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Mahzen-3” operasyonu hakkında da bilgi vererek, "Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğümüzce, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda ilimiz merkezinde elebaşılığını Murat Özdemir ve Cengiz Arslan isimli şahısların yaptığı 2 ayrı organize suç örgütü üyesi şüphelilerinin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla kasten öldürmeye teşebbüs, silahla tehdit ve kasten yaralama, iş yeri ve ikamet kurşunlama, çok sayıda ruhsatsız silah yakalatma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve görevli memura mukavemet gösterme, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçlarını işledikleri tespit edilmiş. Organize suç örgütlerinin çökertilmesine yönelik olarak 4 Mart tarihinde 1 polis helikopteri, 88 ekip, 320 personel ve 9 Özel Harekat Timi’nin katılımlarıyla Osmaniye, Adana ve Gaziantep illerinde eş zamanlı olarak ’Mahzen-3’ operasyonu gerçekleştirilmiş, 57 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon sonucunda, 61 ruhsatsız tabanca, 32 tüfek, 1.5 kilogram muhtelif uyuşturucu madde, çok sayıda mermi ve çok miktarda para ele geçirilmiştir. Osmaniye’mizde halkımızın huzurunu kaçıranlara, suçtan beslenenlere, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız" dedi.
Osmaniye’de eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-3” operasyonlarında 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi
04 Mart 2024 Pazartesi - 08:24 Osmaniye’de eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-3” operasyonlarında 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi Osmaniye’de eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-3” operasyonlarında elebaşılığını Murat Özdemir ve Cengiz Arslan’ın yaptığı 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 55 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Osmaniye’de eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-3” operasyonlarında elebaşılığını Murat Özdemir ve Cengiz Arslan’ın yaptığı 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildiği belirtildi. Yerlikaya, operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 55 şüphelinin yakalandığını kaydetti. Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla kasten öldürmeye teşebbüs, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, iş yeri ve ikamet kurşunlama, çok sayıda ruhsatsız silah yakalatma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve görevli memura mukavemet gösterme, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu; 61 adet ruhsatsız tabanca, 32 adet tüfek, 1,5 kg muhtelif uyuşturucu madde, çok sayıda mermi ve çok miktarda Türk Lirasına el konuldu."
Osmaniye’de 500 çiftçiye Ayçiçek tohumu dağıtıldı
02 Mart 2024 Cumartesi - 13:07 Osmaniye’de 500 çiftçiye Ayçiçek tohumu dağıtıldı Osmaniye’de çiftçilere Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde 500 çiftçiye 250 torba ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Osmaniye’de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen programda, 500 çiftçiye 2825 kilogram olmak üzere toplam 250 torba ayçiçeği tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali Yılmaz’ın yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, siyasi parti temsilcileri ve üreticilerimiz katıldı. Ülkemizin yağ ve yağlı tohumlar ihtiyacının karşılanmasında ayçiçeğinin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, “İlimiz genelinde ayçiçeği üretimi 2023 yılında 87.910 dekar alanda yaklaşık 23 Bin ton olup TÜİK verilerine göre ilimiz 19. sıradadır. İlimizin dekara verimi 257 kg civarındadır. 2024 yılında İl Müdürlüğü projeleri hazırlanarak yüzde 75’i Bakanlığımız yüzde 25’i çiftçi katkılı 500 çiftçimize bugün 2825 kg olmak üzere toplam 250 torba ayçiçeği tohumu dağıtılacak olup, bu dağıtılacak tohumların yaklaşık 6.000 dekar alana ekimi beklenmektedir. ’dedi. Osmaniye’de verimli toprakların doğru kullanılmasının önemini bahseden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Zeytinde olduğu gibi ayçiçeği de yer seçimi çok yapan bir ürün değil. Dolayısıyla ayçiçeğinin de daha çok kurak, kıraç yerlere dikilmesinin, daha verimli arazilerimizin ise başka ürünlerde değerlendirilmesinin daha isabetli olacağını düşünüyorum. Topraklarımızın verimini düşürecek ilaçlama, sulama, ekilecek ürünleri yetiştirirken yapacağımız yanlışlar zamanla toprağımızın çoraklaşmasına, tuz oranının artmasına vesile oluyor ve verimini kaybedebiliyor. Bu verimli toprakları gözümüz gibi korumalıyız. Gelecek nesillere de en iyi şekilde aktarmak boyun borcumuzdur. Dedi.