Yerel Haberler
Osmaniye
06 Ekim 2024 Pazar - 16:05 Özgür Özel, Osmaniye’de ünlü yazar Yaşar Kemal’i anma programına katıldı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ünlü yazar Yaşar Kemal’i anma programına katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye’nin yetiştirdiği ünlü yazar Yaşar Kemal’in 101’inci doğum gününde, dünyaya geldiği Hemite köyündeki Yaşar Kemal Kültür Evi’ni ziyaret etti. Burada Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ile sohbet eden Özel, anı defterini imzaladıktan sonra İnce Memed Anıtı’nı ziyaret etti. Yaşar Kemal’in 1974’te Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiğini hatırlatan Özel, "O zamanki siyasi şartlar belki onun Nobel Edebiyat Ödülü almasına mani oldu" dedi. Yaşar Kemal’in 1974’te Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiğini, 5 finalistten biri olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yaşar Kemal bir cümleyi kurarken size sadece bir cümle kurmuyor, bir tane de kelime öğretiyor. Bir kelime öğretmiyor, bir coğrafyayı tanıtıyor. Hem merakı hem de bir edebiyatçının maharetinin nelere ne kadar önemli sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor. Kıbrıs Barış Harekatı’nın, ambargonun şartlarında bu adaylık bile muazzam bir şey. O gün tabii siyasi şartlar belki onun Nobel Edebiyat Ödülü almasına mani oldu ama dünyadaki pek çok edebiyatçının ve Türkiye’deki herkesin gönlünde Yaşar Kemal, aldığı ödüllerin yanında Türk insanının tamamının kalbinde tahtta olan ve ödüllerin en büyüğüne sahip olan birisidir. Kendisinin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu. Yaşar Kemal’in hayatındaki en büyük şanslardan birinin Türkçenin en güzel konuşulduğu yerde doğmak olduğunu söylediğini hatırlatan eşi Ayşe Semiha Baban, "Hemite köyü doğduğu köy. Hemite köyüne ailenin yerleşmesi, daha yeni iskan edilmiş. Koşulları çok zor olan bir köy, oraya yerleşiyorlar. Hayatımdaki büyük şanslardan biri Hemite köyünde doğmuş ve büyümüş olmak. En sıcak insanların dost kollarıyla sarıldık ve Türkçenin en güzel konuşulduğu yerde büyüdüm ben derdi ve hep o Türkçenin güzelliğini, o Türkmen kültürünün zenginliğini ben Hemite’de öğrendim derdi. Yani şu anda eğer orada sizleri görüyorsa ki içimde bir his görüyor diyorum. Gerçekten onun için çok büyük bir mutluluktu. Yani benim de sizin karşınızda bu sözleri söyleyebilmem hem heyecan hem mutluluk” dedi.
Osmaniyeli depremzede sporcu, Türkiye rekoru kırdı
17 Ağustos 2024 Cumartesi - 12:05 Osmaniyeli depremzede sporcu, Türkiye rekoru kırdı Osmaniyeli depremzede sporcu Timur Er (16), TOHM Olimpik Deneme Yarışmaları U16 kategorisi uzun atlama branşın da Türkiye rekoru kırarak birinci oldu. Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Osmaniye’de yaşayan Timur Er, Konya’da düzenlenen TOHM Olimpik Deneme Yarışmalarında, 16 Yaş Altı uzun atlama kategorisinde 6.90 metrelik atlayışıyla Türkiye rekoru kırarak birinci oldu. Deprem döneminde 2 ay boyunca atletizm pistine çadır kent kurulması nedeniyle kendi imkanlarıyla idmanlarına devam eden Er, bu dönemde 3 Türkiye şampiyonluğu ve 1 defa da Türkiye ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Hedefinin milli takıma girip madalya kazanmak olduğunu söyleyen Timur Er, "Uzun atlama branşında kendi yaş grubumda sezonun son yarışında U16’da 6.90 metre atlayışımla hem kendi yaş grubumun en iyi derecesini ve Türkiye rekorunu kırdım. Deprem döneminde antrenmanlarımızı yapamadığımız için performansım biraz kötü etkilemişti ama şu an düzene bindirdik inşallah bu düzende ilerleyeceğiz. Seneyi de U18’de ülkeme Avrupa’da temsil ederek altın madalyaları kazanacağız inşallah hedefimiz milli takım daha öncesinde birçok branşta, birçok alanda aynı zamanda koşuda madalyam vardı, altın madalyam. Uzun atlamada da birçok yerde altın madalya kazandım, inşallah böyle devam ettirerek başarılı bir kariyer oluşturmaya çalışacağız. 10 tane altın madalyam, 4 tane de gümüş madalya kazandım uzun atlama branşında, deprem dönemi 2 tane Türkiye şampiyonluğu ile altın madalya kazandım’’ dedi.
Osmaniyeli Gaziler, uğruna savaştıkları toprakları görmeye 50 yıl sonra gittiler
15 Ağustos 2024 Perşembe - 14:32 Osmaniyeli Gaziler, uğruna savaştıkları toprakları görmeye 50 yıl sonra gittiler Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde Osmaniyeli Kıbrıs Gazileri 50 yıl önce savaştıkları topraklara uğurlandılar. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50.yılı münasebeti nedeniyle, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda savaşan Osmaniyeli Kıbrıs Gazileri, 50 yıl aradan sonra ilk kez savaştıkları toprakları ziyaret edecekler. Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Osmaniyeli 15 Gazi Kıbrıs’a uğurlandı. Uğurlama törenine Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar ile kurum yöneticileri katıldı. Devlet olarak gazilerimizin yanında olmaktan her daim mutluluk duyuyoruz ve her zaman yanlarında olacaklarını söyleyen Vali Erdinç Yılmaz, “Gazilerimizi Kıbrıs’a uğurlayacağız. Kendileri ile gurur duyuyoruz. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Çok anlamlı güzel bir program olacak. Bu programın gerçekleşmesini gazilerimiz heyecanla karşılıyorlar. Ben kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum. Hayırlısıyla gidip gelmeyi Allah nasip etsin. Kendileriyle her zaman gurur duyuyoruz. Şanlı gazilerimizin her zaman yanındayız. Bu gün de bir arada olmaktan çok mutluyuz. Allah yollarını açık etsin” diye konuştu. “ 50 yıl sonra savaştığımız toprakları gidiyoruz” 50 yıl aradan sonra savaştıkları yerleri gidip görmelerine vesile olan herkese teşekkür eden Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Mutlu, “ 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ndan bu yana tam 50 yıl geçti. Ondan sonra bazı arkadaşlarımız gidebildi ama çoğumuza gidip savaştığımız yerleri görmek nasip olmadı. Bize bu imkanı sağlayan ve gitmemize vesile olan Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz’a, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Sayın Tolga Nacar’a ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bize bu imkanı sağladıkları için onların sayesinde savaştığımız yerleri gidip göreceğiz. Sağ olsunlar var olsunlar. Allah razı olsun” dedi.
Vali Yılmaz: "GES sayesinde köylülerimiz sularını bedava kullanabilecek"
13 Ağustos 2024 Salı - 16:48 Vali Yılmaz: "GES sayesinde köylülerimiz sularını bedava kullanabilecek" Osmaniye’nin Karatepe köyünde içme suyu deposunu çalıştırmak için elektrik maliyetini ortadan kaldırmak için güneş enerji sistemi kuruldu. Merkez ve ilçelerinde olmak üzere 9 köyde daha güneş enerji sistemine geçilecek. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Karatepe Köyünde kurulmuş olan Güneş Enerjisi Santralinde incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz’ın incelemelerinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun da yer aldı. Karatepe Köyü Muhtarı Mehmet Çakıcıoğlu Vali Yılmaz’a teşekkür ederek, “Sayın Valim, çok güzel oldu. Elinize, emeğinize sağlık. Allah razı olsun devletimizden” dedi. İncelemelerin ardından açıklama yapan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Şu anda Karatepe köyümüzün su deposuna elektrik sağlayan güneş enerjisi sistemini İl Özel İdaremiz vasıtasıyla kurduk. Suyumuzu da güneş enerjisinden sağladığımız elektrikle sağlıyoruz. Bundan sonra Karatepe köylülerimiz sularını bedava kullanabilecekler. Böyle güzel hizmetler yapabilmek, hemşerilerimize en iyi hizmetleri sunabilmek için gayretle çalışıyoruz. Karatepe köylülerimize kurduğumuz bu güneş enerjisi sisteminin hayırlı olmasını diliyorum” diye. "9 köyde daha güneş enerji sistemine geçilecek" 9 köyde daha güneş enerjisi sistemi kurulması çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Yılmaz, “Güneş enerjisi sistemi ile köylülerimizin elektriklerini bedavaya getirerek su depolarını çalıştırabilmeleri açısından şu anda 9 köyümüzde daha çalışmalarımız devam ediyor. Artık bundan sonra mümkün olduğunca güneş enerjisinden daha fazla yararlanabilme yönünde çalışmalarımız da hızla devam edecek. Çukurova’dayız güneşin bol olduğu yerdeyiz. En temiz, en güzel elde edilen enerji olduğunu düşünüyorum. Güneşten bol bol yararlanıp hemşerilerimize daha uygun, herhangi bir harcama yapmadan hizmetler sunabilmeyi arzuluyoruz. Diğer köylerimizde de aynı şekilde güneş enerji sistemi çalışmalarımız devam ediyor” dedi.