Yerel Haberler
Osmaniye
06 Ekim 2024 Pazar - 16:05 Özgür Özel, Osmaniye’de ünlü yazar Yaşar Kemal’i anma programına katıldı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ünlü yazar Yaşar Kemal’i anma programına katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye’nin yetiştirdiği ünlü yazar Yaşar Kemal’in 101’inci doğum gününde, dünyaya geldiği Hemite köyündeki Yaşar Kemal Kültür Evi’ni ziyaret etti. Burada Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ile sohbet eden Özel, anı defterini imzaladıktan sonra İnce Memed Anıtı’nı ziyaret etti. Yaşar Kemal’in 1974’te Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiğini hatırlatan Özel, "O zamanki siyasi şartlar belki onun Nobel Edebiyat Ödülü almasına mani oldu" dedi. Yaşar Kemal’in 1974’te Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiğini, 5 finalistten biri olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yaşar Kemal bir cümleyi kurarken size sadece bir cümle kurmuyor, bir tane de kelime öğretiyor. Bir kelime öğretmiyor, bir coğrafyayı tanıtıyor. Hem merakı hem de bir edebiyatçının maharetinin nelere ne kadar önemli sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor. Kıbrıs Barış Harekatı’nın, ambargonun şartlarında bu adaylık bile muazzam bir şey. O gün tabii siyasi şartlar belki onun Nobel Edebiyat Ödülü almasına mani oldu ama dünyadaki pek çok edebiyatçının ve Türkiye’deki herkesin gönlünde Yaşar Kemal, aldığı ödüllerin yanında Türk insanının tamamının kalbinde tahtta olan ve ödüllerin en büyüğüne sahip olan birisidir. Kendisinin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu. Yaşar Kemal’in hayatındaki en büyük şanslardan birinin Türkçenin en güzel konuşulduğu yerde doğmak olduğunu söylediğini hatırlatan eşi Ayşe Semiha Baban, "Hemite köyü doğduğu köy. Hemite köyüne ailenin yerleşmesi, daha yeni iskan edilmiş. Koşulları çok zor olan bir köy, oraya yerleşiyorlar. Hayatımdaki büyük şanslardan biri Hemite köyünde doğmuş ve büyümüş olmak. En sıcak insanların dost kollarıyla sarıldık ve Türkçenin en güzel konuşulduğu yerde büyüdüm ben derdi ve hep o Türkçenin güzelliğini, o Türkmen kültürünün zenginliğini ben Hemite’de öğrendim derdi. Yani şu anda eğer orada sizleri görüyorsa ki içimde bir his görüyor diyorum. Gerçekten onun için çok büyük bir mutluluktu. Yani benim de sizin karşınızda bu sözleri söyleyebilmem hem heyecan hem mutluluk” dedi.
Osmaniye’de 90 deprem konutun daha anahtar teslimi yapıldı
20 Ağustos 2024 Salı - 11:25 Osmaniye’de 90 deprem konutun daha anahtar teslimi yapıldı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de yapımı tamamlanan 90 deprem konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Osmaniye’de Akyar 2. Etap TOKİ Konutlarında yapımı tamamlanan 90 deprem konutunun anahtarı, Vali Erdinç Yılmaz tarafından hak sahiplerine teslim edildi. Deprem konutlarında ay sonuna kadar bin 700 anahtar teslimi yapmayı planladıklarını söyleyen Vali Erdinç Yılmaz, "Osmaniye merkez Akyar 2. Etap konutlarımızın anahtar teslimini yaptık. Bugün 90 anahtarın buradaki hemşerilerimize teslimi gerçekleşti. Milletvekilimiz, İl Başkanımız, AFAD İl Müdürümüz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz ile beraber zaman zaman anahtar teslimleri yapıyoruz ama gün boyunca bu teslimler devam ediyor. Bu ayın 27’sinde 1700’e ulaşmayı hedefliyoruz. Allah’ın izniyle yılsonuna kadar %90’ının anahtar teslimini gerçekleştirmek hedefimiz. Bunun için de yoğun bir gayretle çalışıyoruz. Bugün Hasanbeyli’de köy konutlarımızı ziyaret ettik. Villa diyebileceğimiz nitelikte güzel konutlar. Bu konutlarımız lüks, standartları yüksek, radya temel üzerine, perde betonla yapılmış, depreme son derece dayanıklı. Hemşerilerimiz çok memnunlar. Biz de hemşerilerimizi bir an evvel konutlarına kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Hemşerilerimiz konutlarını çok beğeniyor. Allah hayırlı etsin. Onların mutlu olması bizi mutlu eder "dedi.
Gökyüzünde yer fıstığı keyfi
20 Ağustos 2024 Salı - 10:36 Gökyüzünde yer fıstığı keyfi Osmaniyeli genç hayali olan yamaç paraşütüyle uçarken, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan yerfıstığını tanıttı. Osmaniye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Musa İlker Çenet, tatil için gittiği Fethiye Ölüdeniz de, yamaç paraşütüyle uçma hayalini gerçekleştirirken, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan Osmaniye yer fıstığını tanıtımını yaptı. Ölüdeniz semalarında Osmaniye yerfıstığı yiyerek ürünün Avrupa Birliği’nden coğrafi belgesi almasını kutlayan Çenet, paraşüt pilotuna da yer fıstığı ikram etmeyi ihmal etmedi. Gökyüzünde uçarken Fethiye Ölüdeniz de yerfıstığı yiyor, enerji kazanıyoruz diyen Osmaniye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Musa İlker Çenet, ’’Yıllardan bu yana paraşütle uçma hayalim vardı. Fethiye Ölüdeniz gittiğimde bu hayalimi gerçekleştirmek istedim. Paraşütle uçarken de Osmaniye yer fıstığımızın Avrupa Birliği tescili ilanını tüm Türkiye’ye tanıtmak istedim ve bu hayalimi ve projemizin tanıtımını paraşütle uçarken yaptım. Çok heyecanlıydı, çok mutluydum. Osmaniye yer fıstığı coğrafi işareti Avrupa Birliği’nde tescili çok önemli bir ürünümüzün tanıtımı, bölge insanımızın emeğini ve çiftçilerimizin emeğini korumak için çok önemli bir faktör. ’’diye konuştu. Çenet,’’ Osmaniye yerfıstığı, memleketimizin göz nuru’’ Türkiye’de bin 565 adet coğrafi işareti üründen, 24 ürünün Avrupa Birliği’nde coğrafi işareti bulunduğunu söyleyen Musa İlker Çenet,’’ Coğrafi işaretle ürünler dünyada 200 milyar dolar, Avrupa’da ise 75 milyar dolar ticaret hacmine sahiptir. Biz de bu önemli faktörü değerlendirmek için Osmaniye yer fıstığımızı Avrupa Birliği’nde coğrafi işaretli ürün olarak tescili ilanına yaptırdık. Avrupa Birliği tescili almak çok zor bir süreç, Türkiye’de bin 565 ürün coğrafi işareti ürün bulunmaktadır. Bunun sadece 24 ürün Avrupa Birliği’nde coğrafi işareti ürün olarak tescil ilan edilmiştir. Bunun 1 tanesi de Osmaniye yerfıstığıdır, bu gurur bize yetiyor. Osmaniye’mizin göz nuru ürünü Osmaniye yerfıstığını tanıtmak bizim için çok önem verici ve gurur vericidir. ’’dedi.
Gökyüzünde yer fıstığı keyfi
20 Ağustos 2024 Salı - 10:32 Gökyüzünde yer fıstığı keyfi Osmaniyeli genç hayali olan yamaç paraşütüyle uçarken, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan yerfıstığını tanıttı. Osmaniye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Musa İlker Çenet, tatil için gittiği Fethiye Ölüdeniz de, yamaç paraşütüyle uçma hayalini gerçekleştirirken, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan Osmaniye yer fıstığını tanıtımını yaptı. Ölüdeniz semalarında Osmaniye yerfıstığı yiyerek ürünün Avrupa Birliği’nden coğrafi belgesi almasını kutlayan Çenet, paraşüt pilotuna da yer fıstığı ikram etmeyi ihmal etmedi. Gökyüzünde uçarken Fethiye Ölüdeniz de yerfıstığı yiyor, enerji kazanıyoruz diyen Osmaniye Ticaret Borsası Genel Sekreteri Musa İlker Çenet, ’’Yıllardan bu yana paraşütle uçma hayalim vardı. Fethiye Ölüdeniz gittiğimde bu hayalimi gerçekleştirmek istedim. Paraşütle uçarken de Osmaniye yer fıstığımızın Avrupa Birliği tescili ilanını tüm Türkiye’ye tanıtmak istedim ve bu hayalimi ve projemizin tanıtımını paraşütle uçarken yaptım. Çok heyecanlıydı, çok mutluydum. Osmaniye yer fıstığı coğrafi işareti Avrupa Birliği’nde tescili çok önemli bir ürünümüzün tanıtımı, bölge insanımızın emeğini ve çiftçilerimizin emeğini korumak için çok önemli bir faktör. ’’diye konuştu. Çenet,’’ Osmaniye yerfıstığı, memleketimizin göz nuru ’’ Türkiye’de bin 565 adet coğrafi işareti üründen, 24 ürünün Avrupa Birliği’nde coğrafi işareti bulunduğunu söyleyen Musa İlker Çenet,’’ Coğrafi işaretle ürünler dünyada 200 milyar dolar, Avrupa’da ise 75 milyar dolar ticaret hacmine sahiptir. Biz de bu önemli faktörü değerlendirmek için Osmaniye yer fıstığımızı Avrupa Birliği’nde coğrafi işaretli ürün olarak tescili ilanına yaptırdık. Avrupa Birliği tescili almak çok zor bir süreç, Türkiye’de bin 565 ürün coğrafi işareti ürün bulunmaktadır. Bunun sadece 24 ürün Avrupa Birliği’nde coğrafi işareti ürün olarak tescil ilan edilmiştir. Bunun 1 tanesi de Osmaniye yerfıstığıdır, bu gurur bize yetiyor. Osmaniye’mizin göz nuru ürünü Osmaniye yerfıstığını tanıtmak bizim için çok önem verici ve gurur vericidir. ’’dedi. (MSL-VK-