GENEL - 04 Nisan 2023 Salı 20:31

Binlerce depremzedeye iftarda Adana kebap ikram etti

A
A
A
Binlerce depremzedeye iftarda Adana kebap ikram etti

Adana’da kebapçılık yapan Yaşar Aydın, Osmaniyeli binlerce depremzedeye iftarda Adana kebap ikram etti.

Adana’da kebapçılık yapan Yaşar Aydın, Osmaniyeli binlerce depremzedeye iftarda Adana kebap ikram etti.


Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar çadır ve konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Devlet ve millet el ele vererek depremzedelerin bütün ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken Adanalı kebapçı Yaşar Aydın ise depremzedelere ilk günden bu yana hem gıda hem de sıcak yemek desteği sağlıyor.


Geçtiğimiz ay bütün deprem illerini tek tek ziyaret eden Aydın, binlerce depremzedeye Adana Kebap yaparak dağıttı.



Ramazan ayında da dağıtımlarını sürdürüyor


Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kebapçı Yaşar Aydın ilk olarak Osmaniye’ye gitti. Burada Aydın, depremzedeler için kurulan konteyner kentte yaklaşık 30 metrelik mangal hazırladı. Aydın, ekibiyle birlikte binlerce depremzedeye iftar için Adana Kebap yaparak dağıttı.



"Desteğim devam edecek"


Vatandaşlar Yaşar Aydın’a teşekkür ederken Aydın, "Bu insanlar sayesinde ben para kazandım ve kazandıklarımı onlara geri veriyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü kötülükten korusun. Kimseden bir kuruş almadan Allah izin verdiği sürece yardımlarıma devam edeceğim. O insanların bir hayır duası benim için yeter. Desteğim sürekli devam edecek" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinin editörlüğünde hazırlanan kitap, springer yayınevi tarafından yayımlandı Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyelerinin editörlüğünü yaptığı ve iç sulardaki aquatic toksikoloji alanında yeni gelişmeleri ele alan önemli bir bilimsel çalışma, uluslararası arenada saygın bir yeri olan Springer Yayınevi tarafından yayınlandı. Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Prof. Dr. Gonca Alak, Doç. Dr. Arzu Uçar ve Doç. Dr. Veysel Parlak’ın editörlüğünü üstlendiği kitap, çoklu çevresel kirlilik etkenlerinin detaylı bir şekilde irdelendiği güncel araştırmaları içeriyor. Kitap, çevresel kirleticiler sucul ekosistemler üzerindeki etkilerini bilimsel bir perspektifle ele alırken, su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bilim insanlarına, çevre mühendislerine ve ekoloji alanında araştırma yapanlara önemli katkılar sunmayı hedefliyor. Aquatic toksikoloji konusundaki son gelişmeleri kapsayan bu kapsamlı çalışma, sucul çevrelerdeki kirleticilerin ekosistem ve canlılar üzerindeki olumsuz etkilerini çok boyutlu bir yaklaşımla değerlendiriyor. Uluslararası düzeyde önemli bir yayınevi olan Springer tarafından yayınlanan bu eser, sucul ekosistemlerdeki çevresel kirleticiler üzerine çalışan araştırmacılar için kritik bir başvuru kaynağı olarak kabul ediliyor. Kitap, su kaynakları yönetimi, çevresel sürdürülebilirlik ve toksikoloji alanında çalışan bilim insanlarına ışık tutarken, küresel anlamda çevresel kirleticiler sucul yaşam üzerindeki etkilerini anlamak ve çözüm üretmek için kapsamlı bir bilimsel kaynak sunuyor. Rektör Hacımüftüoğlu: “Yayımlanan Eserin Referans Bir Kaynak Olacağına İnanıyorum” Atatürk Üniversitesinin, gerçekleştirdiği bu tür prestijli çalışmalarla bilim dünyasına katkı sunmaya devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitenin bilimsel üretkenliği ve uluslararası alanda giderek güçlenen konumuna dikkat çekerek, bu kitabın bilim dünyasına ve çevre sağlığına sunacağı katkıların heyecan verici olduğunu belirtti. Hacımüftüoğlu: “Su ürünleri ve çevre sağlığı alanında böylesine kapsamlı bir çalışmanın üniversitemizden çıkmış olması hem bilim camiasında hem de çevresel sorunlara çözüm arayan kesimlerde büyük yankı bulacaktır. Bu değerli katkıları için öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Hacımüftüoğlu ayrıca bu tür çalışmaların Atatürk Üniversitesinin akademik anlamda uluslararası düzeydeki itibarını güçlendirdiğini ve üniversitenin çevre sorunlarına yönelik çözümler geliştirme misyonunu daha da pekiştirdiğini vurguladı. Kitabın, su ürünleri ve çevre bilimi alanında referans bir kaynak olacağını dile getirerek, editörler başta olmak üzere tüm katkı sağlayan öğretim üyelerine teşekkür etti.
Antalya Kaliforniya’da yaşadığını söyleyen alkollü sürücünün polisi sinirlendiren sorusu Kaliforniya’da yaşadığını söyleyen ve yaptığı kazanın ardından üflediği alkolmetrede 100 promilin üzerinde alkollü olduğu belirlenen araç sürücüsü, yazılan cezaların ardından “bu ülkenin kaç paraya ihtiyacı var?” şeklinde konuştu. Alkollü sürücünün söylemine kızan trafik polisi sürücüyü konuşmalarına dikkat etmesi konusunda uyardı. Olay Manavgat ilçesi Eski Hisar Mahallesi 9528 Sokakta yaşandı. Can Gözübüyük’ün kullandığı 07 LRM 23 plakalı aracın aynı istikamette gitmekte olan Zeynep Deretarla’nın kullandığı 07 AYD 165 plakalı otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan olmadı. Kazanın ardından olay yerine gelen Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekibi tarafından yapılan kontrolde 07 LRM 23 plakalı araç sürücüsü Can Gözübüyük’ün 100 promilin üzerinde alkollü olduğu belirlendi. Kaliforniya’da yaşadığını söyledi Kaliforniya’da yaşadığını söyleyen alkollü araç sürücüsü ile trafik polisi arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Alkollü sürücünün Trafik Polislerine ortada hiç olmayan Kaliforniya ehliyetine el koyamayacaklarını söylemesiyle başlayan diyalog, sürücünün sürekli gülerek ‘ben elimden geldiğince size yardımcı oluyorum’ şeklinde sürerken, alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL, sürücü belgesini yanında bulundurmamaktan bin 506 TL ve sürücü belgesine 6 aylığına el konulduğunun, aracının da bağlanarak yediemin otoparkına çekileceğinin söylenmesi üzerine “bu ülkenin kaç paraya ihtiyacı var?” demesiyle ayrı bir boyut kazandı. Alkollü sürücünün söylemine kızan trafik polisi sürücüyü konuşmalarına dikkat etmesi konusunda uyardı. Alkollü sürücünün bir ara görüntü alan İHA Muhabirine dönerek “kameraya niye alıyorsunuz. Haber mi olduk yani” dediği gözlendi. Alkollü sürücü olay yerine çağrılan polis ekibi tarafından polis merkezine götürüleceğini öğrenince “ben bittim ya kelepçe de takacak mısınız?” diye sordu.