Yerel Haberler
Muş
Muş’ta hükümlü ve yakınları için sosyal market açıldı 25 Eylül 2024 Çarşamba - 15:46:51 Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı, kentteki ihtiyaç sahibi hükümlü ve hükümlü yakınlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir sosyal market açtı. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı işbirliğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde açılan sosyal markette hükümlüler ve aileleri, kendileri için belirlenen saatte giysi, ayakkabı ve diğer ihtiyaç malzemelerini temin edebilecekler. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında düzenlenen törende açılışı yapılan sosyal marketten denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlü aileleri yararlanacak. Sosyal Market’in açılışını yapan Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, sosyal sorumluluk projesinin ilk adımını attıklarını ifade ederek, “Kızılay’ın desteğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde sosyal market açılışı gerçekleştirdik. Sosyal market, denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlülerimizin ailelerinin, özellikle çocuklarının giyim ihtiyacı, okul ihtiyacı, kırtasiye ihtiyacı, defter, kalem, silgi, bu tarz malzeme ihtiyaçlarını karşılayacak bir market olacak. Buradan ihtiyaca göre bu ürünleri karşılayabilecekler. Ayrıca, Koruma Kurulu Toplantımızı yaptık. Bu yıl denetimli serbestlik olarak çok daha aktif projeler yapacağız. Muş’un tarım ve hayvancılık kenti olması sebebiyle bu alan üzerine projeler yürütüyoruz. Özellikle geçen yıldan beri devam eden sürü yetiştiriciliği projemiz bu yıl da devam edecek. Bunun yanında arıcılık çok önem verdiğimiz bir proje. Muş’un coğrafyası, florası, arıcılık için çok uygun. Dolayısıyla arı yetiştiriciliğine yönelik faaliyetlere başlıyoruz" dedi. Kurulan sosyal marketin aile ekonomisine katkı sunacağını söyleyen Kantar, “Cezanın asıl amacı ıslah etmek, topluma karıştırmak, topluma sorunsuz bir şekilde bu arkadaşlarımızın entegrasyonunu sağlamaktır. Dolayısıyla buna yönelik faaliyetleri çok önemsiyoruz. Bu yaptığımız eğitim faaliyetleri ve kurslar, hep bu amaca yönelik. Arkadaşlar bu kursları tamamladıktan sonra kendi işlerini kurup aile ekonomisine katkı sağlayacaklar. Buna inanıyoruz ve buna yönelik faaliyetlerimize de devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ile Sosyal Market Projesi’nin açılışını yaptıklarını belirten Türk Kızılay Muş Şube Başkanı Faik Aktaş ise "Amacımız hükümlü ve ailelerimizin ihtiyaç sahibi çocuklarının giyim anlamındaki ihtiyaçlarını karşılanmak. Burada sürekli olarak malzeme tedarikini karşılayarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olacağız. Bu anlamda çocuklarımızın eğitim anlamındaki desteklerimizi de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Market açılışının ardından Kantar başkanlığında Koruma Kurulu Toplantı yapıldı. Törene, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Bakaner, Muş Denetim Serbestlik Müdürü Bülent Uğraş, Muş E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ferhat Tuncay ve kurum amirleri katıldı.
25 Eylül 2024 Çarşamba - 14:00 Evladı dağa kaçırılan anne: “Asker de polis de benim oğlumdur” Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen aileler, 164 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor. 12 yıl önce çocuğunun kaçırıldığını söyleyen Gülbahar Teker, "Asker de polis de benim oğlumdur, kardeşimdir, akrabamdır" dedi. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda da bulundu. 12 yıl önce çocuğunun kaçırıldığını söyleyen Gülbahar Teker, DEM Parti ve PKK’dan çocuğunu isteyerek, "DEM Parti’den ve PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Dağda bir kişi kalana kadar eylemime devam edeceğim. Ben buradan bir yere gitmiyorum. Kürt olduklarını söylüyor ama Kürt hakkı böyle aranmaz. Aileler burada, Diyarbakır’da, Van’da evladı için eylem yapıyor. Onların çocukları bir saat kaybolsa ne yaparlar? Yerlerinde duramazlar ama ben oğlumdan 12 yıldır haber alamıyorum. Ben onlardan korkmuyorum ve bir yere gitmiyorum. Asker de polis de benim oğlumdur, kardeşimdir, akrabamdır. Bunlar bizden ne istiyor” ifadelerini kullandı. Bir çocuk dağda kalana kadar eyleme devam edeceğini ifade eden Şahinaz Özcan ise "Oğlum ölü mü, sağ mı bilmiyorum? DEM Parti’den, PKK’da çocuğumu istiyorum. Dağda bir kişi kalana kadar buradayım. Bu Türk-Kürt davası değil. Biz de Kürt’üz. Milletin çocuklarını alıp götürmekle hangi davayı görüyorlar. Yıllardır milletin çocuklarını kandırıp götürüyorlar. Ben buradan oğluma sesleniyorum ve gelip teslim olmasını istiyorum" dedi.
Köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın tedavi altına alındı
14 Aralık 2023 Perşembe - 13:11 Köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın tedavi altına alındı Muş’un Varto ilçesi Alagöz Mahallesi’nde yaşayan ve yolda yürürken başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak yaralanan yaşlı kadın tedavi altına alındı. Alagöz Mahallesi’nde açık alanda yürürken çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Medine Kızıltaş (79), yere kapaklandı. Yaklaşık bir dakika boyunca saldırıya maruz kalan yaşlı kadının yardımına, çevredeki vatandaşlar koştu. Olay yerine çağrılan 112 ekipleri tarafından Muş Devlet Hastanesine kaldırılan kadın, burada tedavi altına alındı. Köpekler tarafından ısırılan kadın hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilerek eve gönderildi. Kuduz tanısı konulmayan kadına tedbir amaçlı kuduz aşısı yapıldı. Muş Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli, “Teyzenin her 2 bacağında ve ellerinde geniş doku defektleri var. Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurmuş. Hemen yakınlarıyla beraber kendisine orada ilk müdahale yapılmış. Bu son dönemlerde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan hasta sayısı arttı. Özellikle acil servislere gelen hastaların sayısı arttı. Çocuk hastalar başta olmak üzere yaşlı hastalar sık sık bu başıboş köpeklerin saldırısına uğruyor. Köpeklerin kuduz tanısı yok ama biz tabii her ihtimale karşı o saldıran köpeklerin kuduz tanısı olmamasına rağmen yine aşılarını yaptırıyoruz. Biz en kötü ihtimali düşünerek davranmak zorundayız” dedi.
Köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın tedavi altına alındı
14 Aralık 2023 Perşembe - 13:07 Köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın tedavi altına alındı Muş’un Varto ilçesinin Alagöz Mahallesi’nde yaşayan ve yolda yürürken başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak yaralanan 79 yaşındaki Medine Kızıltaş tedavi altına alındı. Alagöz Mahallesi’nde açık alanda yürürken çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Medine Kızıltaş, yere kapaklandı. Yaklaşık bir dakika boyunca saldırıya maruz kalan yaşlı kadının yardımına, çevredeki vatandaşlar koştu. Olay yerine çağrılan 112 ekipleri tarafından Muş Devlet Hastanesine kaldırılan kadın, burada tedavi altına alındı. Köpekler tarafından ısırılan kadın hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilerek eve gönderildi. Kuduz tanısı konulmayan kadına tedbir amaçlı kuduz aşısı yapıldı. Muş Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli, “Teyzenin her 2 bacağında ve ellerinde geniş doku defektleri var. Muş Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurmuş. Hemen yakınlarıyla beraber kendisine orada ilk müdahale yapılmış. Bu son dönemlerde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan hasta sayısı arttı. Özellikle acil servislere gelen hastaların sayısı arttı. Çocuk hastalar başta olmak üzere yaşlı hastalar sık sık bu başıboş köpeklerin saldırısına uğruyor. Köpeklerin kuduz tanısı yok ama biz tabii her ihtimale karşı o saldıran köpeklerin kuduz tanısı olmamasına rağmen yine aşılarını yaptırıyoruz. Biz en kötü ihtimali düşünerek davranmak zorundayız” dedi.
Muş’ta annelerin evlat nöbeti devam ediyor
13 Aralık 2023 Çarşamba - 14:04 Muş’ta annelerin evlat nöbeti devam ediyor Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP’yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki oturma eylemini sürdürdü. Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 126 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor. HDP İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Her çarşamba parti binası önünde bir araya gelen anne ve babalar, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu. 8 yıldır çocuğundan haber alamadığını söyleyen Ayten Koçhan, eylemlerini devam ettireceklerini ifade ederek, “8 yıldır çocuğumdan haber alamıyorum. PKK’dan, HDP’den çocuğumu istiyorum. Çocuklarımızı bize versinler. Yeter artık, evlat hasretine dayanmıyoruz. Kar, kış, soğuk dinlemeden geliyoruz ve dağda bir kişi kalana kadar gelmeye devam edeceğiz. Ersin beni görüyorsan, duyuyorsan dön, yolun yol değil. 3 yıldır eylemimize devam ediyoruz ve sen gelene kadar devam edeceğim. Bütün arkadaşlarına sesleniyorum, gelin teslim olun. Onlara yeterince hizmet ettiniz. Gelin devlete sığının” dedi. 2014 yılında oğlunun kandırılarak dağa götürüldüğünü söyleyen Halit Altun ise “2014 yılında oğlumu İnönü Üniversitesinden götürdüler. 12-13 yıldır bu acıyı çekiyoruz, bu acıyı inşallah size de çektireceğiz. Çocukların sahipsiz olduğunu sanmasınlar. Biz davamızdan vazgeçmiyoruz. Sesimizi duyun ve çocuklarımızı serbest bırakın. 12-13 yıldır bu acıyı bize çektirdiniz. HDP çocuklarımızı götürdü ve PKK’ya asker yaptı. Bu çocuklar sahipsiz değil. Çocuklarımızın geleceğine inanıyoruz fakat bırakmıyorlar, engel oluyorlar. Teslim olanları görüyoruz ve onlarla konuşuyoruz. Çocuklarımız gelmek istiyor ama bırakmıyorlar. Yeter bu acıyı bize çektirdiniz, Allah sizi kahrı perişan etsin” şeklinde konuştu.
Muş’ta gitar kursuna yoğun ilgi
12 Aralık 2023 Salı - 16:20 Muş’ta gitar kursuna yoğun ilgi MUŞ (İHA) – Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gençlik merkezleri bünyesinde açılan ve uzman eğitmenler tarafından verilen gitar kursu yoğun ilgi görüyor. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde kurulan müzik atölyesinde açılan gitar kursu büyük ilgi görüyor. 7/24 gençlere hizmet veren merkezde açılan müzik kulübünde 230 öğrenci eğitim görüyor. Farklı meslek grubundan kişilerin yoğun ilgi gösterdiği kursta iki ay gibi kısa bir sürede eğitimleri tamamlayan öğrenciler, rahatlıkla gitar çalma seviyesine geliyor. Ayrıca burada verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika veriliyor. Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, gençlik merkezlerinin sürekli açık olduğunu ifade ederek, “Müdürlüğümüz bünyesinde 36 tane kursla faaliyet göstermekteyiz. Bunların içlerinde özellikle müzik kulübümüze yoğun bir talep var. Müzik atölyesi bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören yaklaşık 230 öğrencimiz var. Gençlik merkezimizde 7 günü aktif şekilde kurslarımız devam ediyor. Tabi burada gençlerimizin hem yeteneklerini geliştirmeye hem de boş zamanlarını en iyi bir şekilde değerlendirmeleri için hizmet etmekteyiz. Gitar, toplumda karşılığı olan bir kurstur. Özellikle sosyal medyada da bayağı ilgi duyulan bir kurstur. Gençlerimiz boş zamanlarını kafeterya ve internette değil de gençlik merkezine gelip yeteneklerini buradan geliştiriyorlar. Özellikle gitar konusunda bayağı bir talebimiz var” dedi. Müzik atölyesi bünyesinde açılan gitar kursunda öğreticilik yapan Boran Aykut da, vatandaşların gitar kursuna yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve gençlik merkezinin işbirliğiyle açmış olduğumuz gitar kursuna çok fazla rağbet var. Hafta içi her gün saat 17.00 ile 19.00 arası derslerimiz devam ediyor. Tabi üniversite öğrencilerimiz çok fazla rağbet gösteriyor. Bunun yanı sıra farklı meslek gruplarından insanlar da başvuru yapıyor. Öğrencilerin seviyelerine göre sınıf açıyoruz. Pazartesi ve salı yeni başlayanlar, çarşamba ve perşembe günlerinde ise orta seviyede, cuma ve cumartesi günlerinde de ileri seviyede olan öğrencilerimiz ile devam ediyoruz. Her gün 4 saat gitar dersimiz devam ediyor. Tabii kurs bitiminde öğrencilerimize belge veriyoruz. Öğrencilerimiz zaten o belgeyi aldıktan sonra gitar kursunu bitirdikleri için okullarında ya da farklı bir yerde gitar dersleri verebiliyorlar” ifadelerini kullandı. Muş Devlet Hastanesinde hemşire olarak çalışan Zozan Filiz de, boş zamanlarını gitar kursunda eğitim alarak geçirdiğini belirterek, “Muş Devlet Hastanesinde hemşeri olarak çalışıyorum. Boş zamanlarımda gençlik merkezinin sunmuş olduğu ücretsiz gitar kursundan faydalanarak günlerimi değerlendiriyorum. Burada iyi bir ortam oluşturduk. Gençlik merkezinde farklı farklı enstrüman kursları da var. Bu kurslarda sosyalleşmemiz iyi oluyor. Onun dışında kursu başarı ile bitirdikten sonra alacağımız belgelerle belki bizimde ilerde bir gitar hocası olarak ders vermemize neden olacaktır. Gitar çalmayı hep seviyordum zaten böyle bir imkân varken de değerlendirmek istedim” şeklinde konuştu.
ABD’nin vetosuna Muş’tan tepki
11 Aralık 2023 Pazartesi - 20:21 ABD’nin vetosuna Muş’tan tepki Muş’ta yatsı namazı sonrası bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar "acil insani ateşkesi" veto eden ABD’ye tepki gösterdi. Muş’ta sivil toplum kuruluşları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto eden Amerika Birleşik Devletleri’ne düzenlenen basın açıklamalarıyla tepki gösterdi. Merkezdeki Çağlayan Camisi önünde bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan TÜGVA Muş Başkan Yardımcısı Ömer Güresmer, “Gazze’de terör devleti İsrail tarafından yapılan soykırım insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmekte, bütün dünya bu soykırıma şahit olmaktadır. Son 68 günde İsrail tarafından 18 bin masum insan katledilmiştir. 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere binlerce masum, ibadethanelerin, okulların, hastanelerin bombalanması sonucu şehit edilmiştir. Bu rakamlar bir matematik hesaplaması değil, katledilen masum insanlardır. Savaş hukukunun, evrensel insan haklarının alt üst edildiği bu saldırılar, şüphesiz bir soykırımdır. Dünya halkları bu soykırıma, bu katliama sessiz kalmamış tepkiler göstererek ülkelerin harekete geçmesi çağrısında bulunmuştur. Her ne kadar çok geç kalsa da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de bu çağrılara cevap vererek ateşkes ilan edilmesi için harekete geçmiştir. Ne yazık ki yapılan oylamada bütün üyeler oy birliği ile ateşkes yapılmasını talep ederken ABD’nin veto etmesi sebebiyle karar alınamamış, reddedilmiştir. ABD 13 Birleşmiş Milletler üyesi ülkeyi karşısına alarak İsrail’in katliamına ortak olduğunu tescillemiştir. Böylece Amerika tarihine de İsrail barbarlığına ortak olmak bir kara leke olarak yazılmıştır. Bu ret kararı şüphesiz Amerikan halkının değil, iktidarda bulunan Siyonist Biden hükümetinin bir kararıdır. Artık özgürlük, barış, insan hakları konusunda Amerika hükümetinin hiçbir iddiası ve samimiyeti söz konusu olamaz. Bu kararla dünyanın da 5’ten büyük olduğu açıkça görülmüştür. Artık Amerika, insanlığın gözünde özgürlük ve insan hakları ülkesi değil barbarlık, zulüm, ırkçılık ve katliam ülkesi olarak tanımlanacaktır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yeniden reforme edilmeli, bütün dünya milletlerini karşısına alan Amerika bu katliama ortak olmanın bedelini ödemelidir. Daha iyi, daha adil bir dünya için bu ret kararını kınıyor, bütün dünya halklarını Amerika’ya karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Dünya Amerika’ya hükmeden Siyonist zalimlerden elbette daha büyüktür. Müslümanlar muzaffer olacak, onurlu ve izzetli Gazze halkının dik duruşu, katil İsrail’in sonunu getirecektir. İşgal edilen Filistin topraklarındaki bu zulmün hesabı insanlık vicdanıyla birlikte hukuk önünde elbette sorulacaktır. Gazze kasapları uluslararası mahkemelerde eylemlerinin hesabını verecektir. Son nefesimize kadar Gazzeli masum sivillerin yanında olacak, suçlular cezalandırılana kadar her platformda girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Bir kez daha haykırıyoruz; dünya 5’ten büyüktür” dedi.
Muş’ta çocuklara kışlık bot ve mont dağıtıldı
11 Aralık 2023 Pazartesi - 16:31 Muş’ta çocuklara kışlık bot ve mont dağıtıldı Yurdun dört bir yanında faaliyet gösteren Bir Çocuğun Duası İnsani Yardım Derneği, Muş’taki köylerde yaşayan çocuklara kışlık giysi dağıtarak yüreklerini ısıttı. Ankara’da faaliyet gösteren Bir Çocuğun Duası İnsani Yardım Derneği üyeleri Muş’a gelerek köy çocuklarına bot ve mont dağıtırken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler ise çocuklar için farklı etkinlikler hazırlayarak güzel bir gün geçirmelerini sağladılar. Dernek üyeleri ve gönüllü gençler, Korkut ilçesine bağlı Yünören köyünde çocuklarla bir araya gelerek pasta ikramında bulunarak onlarla çeşitli oyunlar oynadılar. Kış mevsimini sıcak geçirmeleri için hayırsever vatandaşlardan gelen mont ve bot yardımlarını köy köy dolaşarak dağıtan gençler, çocuklarla oyunlar oynayarak güzel vakit geçirmelerini sağladı. Çocuklara bot ve mont dağıtıklarını söyleyen Bir Çocuğun Duası İnsani Yardım Derneği Başkanı Tarık Okçu, Muş’ta 800 çocuğa kışlık giysi dağıtacaklarını belirterek, “Ankara’da faaliyet yürütüyoruz. Kış mevsiminde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yardım faaliyeti yürüterek çocuklara bot, mont ve kırtasiye desteğinde bulunuyoruz. Bu etkinlik çerçevesinde bin 400 çocuğumuza bot ve mont getirdik. Muş’ta toplamda 600 çocuğa yardım ulaştırdık, hedefimiz 800 çocuğa ulaşmaktır. Buradaki yardım etkinliğimizi tamamladıktan sonra başka şehirlere geçeceğiz” dedi. Gençlik Lideri Hadis Çiçek ise çocukların keyifli bir gün geçirmesini sağladıklarını ifade ederek, “Bir Çocuğun Duası İnsani Yardım Derneği ile birlikte Yünören köyüne geldik. Birlikte bot ve mont dağıtımı yaptık. Bunun yanında çocuklarımıza pasta ikram ederek onlarla çeşitli oyunlar oynadık. Program sonunda çocuklarımıza balon dağıtarak keyifli bir gün geçirmelerini sağladık” şeklinde konuştu. 4. sınıf öğrencisi Rukiye Seltik de, “Abilerimiz ve ablalarımız Ankara’dan ve Muş’tan gelerek bizleri ziyaret ettiler. Bize bot ve mont hediye ettiler. Pasta ikram ettiler. Bizlerle çok güzel oyunlar oynadılar. Çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı. Bot ve mont hediyesi için mutlu olduğunu söyleyen çocuklardan Müberra Orlu da, “Abilerimiz ve ablalarımız Ankara’dan ve Muş’tan gelerek bizlere bot ve mont dağıttılar. Pasta yedik ve çok güzel oyunlar oynadık. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olmamıştım” dedi.