Yerel Haberler
Muş
Muş’ta hükümlü ve yakınları için sosyal market açıldı 25 Eylül 2024 Çarşamba - 15:46:51 Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı, kentteki ihtiyaç sahibi hükümlü ve hükümlü yakınlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir sosyal market açtı. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı işbirliğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde açılan sosyal markette hükümlüler ve aileleri, kendileri için belirlenen saatte giysi, ayakkabı ve diğer ihtiyaç malzemelerini temin edebilecekler. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında düzenlenen törende açılışı yapılan sosyal marketten denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlü aileleri yararlanacak. Sosyal Market’in açılışını yapan Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, sosyal sorumluluk projesinin ilk adımını attıklarını ifade ederek, “Kızılay’ın desteğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde sosyal market açılışı gerçekleştirdik. Sosyal market, denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlülerimizin ailelerinin, özellikle çocuklarının giyim ihtiyacı, okul ihtiyacı, kırtasiye ihtiyacı, defter, kalem, silgi, bu tarz malzeme ihtiyaçlarını karşılayacak bir market olacak. Buradan ihtiyaca göre bu ürünleri karşılayabilecekler. Ayrıca, Koruma Kurulu Toplantımızı yaptık. Bu yıl denetimli serbestlik olarak çok daha aktif projeler yapacağız. Muş’un tarım ve hayvancılık kenti olması sebebiyle bu alan üzerine projeler yürütüyoruz. Özellikle geçen yıldan beri devam eden sürü yetiştiriciliği projemiz bu yıl da devam edecek. Bunun yanında arıcılık çok önem verdiğimiz bir proje. Muş’un coğrafyası, florası, arıcılık için çok uygun. Dolayısıyla arı yetiştiriciliğine yönelik faaliyetlere başlıyoruz" dedi. Kurulan sosyal marketin aile ekonomisine katkı sunacağını söyleyen Kantar, “Cezanın asıl amacı ıslah etmek, topluma karıştırmak, topluma sorunsuz bir şekilde bu arkadaşlarımızın entegrasyonunu sağlamaktır. Dolayısıyla buna yönelik faaliyetleri çok önemsiyoruz. Bu yaptığımız eğitim faaliyetleri ve kurslar, hep bu amaca yönelik. Arkadaşlar bu kursları tamamladıktan sonra kendi işlerini kurup aile ekonomisine katkı sağlayacaklar. Buna inanıyoruz ve buna yönelik faaliyetlerimize de devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ile Sosyal Market Projesi’nin açılışını yaptıklarını belirten Türk Kızılay Muş Şube Başkanı Faik Aktaş ise "Amacımız hükümlü ve ailelerimizin ihtiyaç sahibi çocuklarının giyim anlamındaki ihtiyaçlarını karşılanmak. Burada sürekli olarak malzeme tedarikini karşılayarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olacağız. Bu anlamda çocuklarımızın eğitim anlamındaki desteklerimizi de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Market açılışının ardından Kantar başkanlığında Koruma Kurulu Toplantı yapıldı. Törene, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Bakaner, Muş Denetim Serbestlik Müdürü Bülent Uğraş, Muş E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ferhat Tuncay ve kurum amirleri katıldı.
25 Eylül 2024 Çarşamba - 14:00 Evladı dağa kaçırılan anne: “Asker de polis de benim oğlumdur” Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen aileler, 164 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor. 12 yıl önce çocuğunun kaçırıldığını söyleyen Gülbahar Teker, "Asker de polis de benim oğlumdur, kardeşimdir, akrabamdır" dedi. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda da bulundu. 12 yıl önce çocuğunun kaçırıldığını söyleyen Gülbahar Teker, DEM Parti ve PKK’dan çocuğunu isteyerek, "DEM Parti’den ve PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Dağda bir kişi kalana kadar eylemime devam edeceğim. Ben buradan bir yere gitmiyorum. Kürt olduklarını söylüyor ama Kürt hakkı böyle aranmaz. Aileler burada, Diyarbakır’da, Van’da evladı için eylem yapıyor. Onların çocukları bir saat kaybolsa ne yaparlar? Yerlerinde duramazlar ama ben oğlumdan 12 yıldır haber alamıyorum. Ben onlardan korkmuyorum ve bir yere gitmiyorum. Asker de polis de benim oğlumdur, kardeşimdir, akrabamdır. Bunlar bizden ne istiyor” ifadelerini kullandı. Bir çocuk dağda kalana kadar eyleme devam edeceğini ifade eden Şahinaz Özcan ise "Oğlum ölü mü, sağ mı bilmiyorum? DEM Parti’den, PKK’da çocuğumu istiyorum. Dağda bir kişi kalana kadar buradayım. Bu Türk-Kürt davası değil. Biz de Kürt’üz. Milletin çocuklarını alıp götürmekle hangi davayı görüyorlar. Yıllardır milletin çocuklarını kandırıp götürüyorlar. Ben buradan oğluma sesleniyorum ve gelip teslim olmasını istiyorum" dedi.
Muş’ta asırlar öncesine dayanan kışlık kavurma geleneği devam ediyor
09 Aralık 2023 Cumartesi - 09:35 Muş’ta asırlar öncesine dayanan kışlık kavurma geleneği devam ediyor MUŞ (İHA) – Muş’un Karabey köyünde kışlık kavurma yapımı için kazanlar kuruldu, meşe ateşinde etler kavrularak kış için stoklanıyor. Karabey köyünde yaşayan vatandaşlar, kışın tüketecekleri kavurmanın hazırlıklarını sürdürüyorlar. İmkânı olan hemen hemen her ailede yapılan kavurma için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başlıyor. Bin bir zahmetle hazırlanan etler, meşe odunu ateşine konulan büyük kazanlara doldurularak kendi yağında yaklaşık 2 saat kızgın ateşte kaynatılıp, suyu çekilinceye kadar pişiriliyor. Kazanın dip tutmaması için belli aralıkla tahta çubuklarla karıştırılan etler iyice kıvama geldikten sonra kaplara dolduruluyor. Kazanın dibinde kalan kızgın yağlar kaplara doldurulan kavurmanın üzerine boca edilerek muhafaza ediliyor. Özellikle kış mevsiminde gelecek misafirlere et ikramı yapmak için hava şartları ve hayvan gelişimini göz önünde bulunduran vatandaşlar, kışlık et ihtiyaçlarını sonbaharda yaptıkları kavurmalarla karşılıyorlar. Hazırlanan kavurmalar ise yılbaşından sonra tüketilmeye başlanıyor. Kışlık kavurma hazırlayan kadınlardan Meliha Demir, kavurma geleneğinin devam ettiğini ifade ederek, “Sonbahar mevsiminde bölgemizde kavurma yapıyoruz. İmkânı olan aileler 4-5 keçi kesiyor. Atalarımızdan beri kavurma yapma bizim kültürümüzdür. Yaptığımız kavurmaları kış mevsiminde misafirlerimize ikram ediyoruz. Özellikle kahvaltıda tükettiğimiz soğuk kavurmalar kültürümüzde önemli yere sahiptir. Yöremize has yemeklerde de kullanıyoruz” dedi. Annesine kavurma yapılırken yardım eden Yunus Demir de, yaptıkları kavurmaları yılbaşından itibaren tüketmeye başlayacaklarını ifade ederek, “Kış mevsiminde tüketmek üzere yılın bu döneminde her aile kavurma yapıyor. Bazı aileler 3-4 veya 5 keçi kesiyorlar. Yaptığımız kavurmaları kaplara koyarak muhafaza ediyoruz. Yaptığımız kavurmaları yılbaşı itibari ile tüketmeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.
Sağlık çalışanlarından öğrencilere kitap desteği
07 Aralık 2023 Perşembe - 12:58 Sağlık çalışanlarından öğrencilere kitap desteği Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği üyeleri tarafından Muş’a gönderilen kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Doktor, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği tarafından düzenlenen Mini Voleybol Turnuvasında toplanan kitaplar, Muş Şeker Ortaokuluna gönderilerek dağıtımları gerçekleştirildi. Okulun konferans salonunda düzenlenen kitap dağıtım törenine katılan İl Millî Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, “Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği üyeleri tarafından Şeker Ortaokulu öğrencilerine hediye edilmek üzere gönderilen kitapları dağıtım törenindeyiz. Bu kitaplar, Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği tarafından okulumuzun öğrencilerine gönderilmiştir. Okulumuzun kütüphanesinde çocuklarımızın faydalanabileceği hikâye, roman ve kaynak kitaplar anlamında büyük katkılar sunmuş bulunmaktalar. Çocuklarımız da bunlardan faydalanarak hedefledikleri mesleklere ulaşmaları anlamında kendilerine büyük katkı sunacağından hiçbir şüphemiz yok” dedi. Doktor ve hemşirelerden okullarına kitap desteği sağlandığını söyleyen Şeker Ortaokulu Müdürü Serdar Koç ise “Eylül aynıda Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği okulumuza ziyarette bulundular. Okul için kitap yardımında bulunmak istediklerini belirttiler. Bu amaçla 18-19 Kasım 2023 tarihlerinde Mini Voleybol Turnuvası yaparak elde edilen gelir ile okulumuza kaynak ve okuma kitabı gönderdiler. Biz de şu an o kitapların dağıtımını yapıyoruz. Çocuklarımızın geleceği açısından güzel bir etkinlik oldu. Kocaeli Sağlık Çalışanına Derneğine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. 8. sınıf öğrencisi Anıl Özdemir de, “Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği tarafından bize 8. sınıf test kitapları ve roman kitaplar gönderdiler. Bizim çalışmamız için ve daha iyi yerlere gelebilmemiz için bize kitap gönderdiler. Biz de buna karşılık iyi yerlere gelerek karşılığını vereceğiz” dedi.
Muş’ta evlat nöbetine katılan aile sayısı 46’ya yükseldi
06 Aralık 2023 Çarşamba - 13:47 Muş’ta evlat nöbetine katılan aile sayısı 46’ya yükseldi Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önünde eylem yapan aile sayısı 46’ya yükseldi. Sayıları 46’ya yükselen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden bırakmayan anne ve babalar, HDP’ye tepki gösterirken, çocuklarına ise teslim olmaları için çağrıda bulundu. Oğlu Osman’dan 8 yıldır haber alamadığını ifade eden anne Naciye Sönmez Yıldız, oğlunun zalimlerin elinde olduğunu belirterek, "Oğlumu bıraksalar çıkar gelirdi, çünkü oğlum daha küçüktü. Çok şükür devletimiz güçlüdür. Devletimizin eli uzundur. İnşallah bizim çocuklarımızı getirecek. Çocuğumu istiyorum. Bir çocuk dağda kalana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Bu yağmurda çocuklarımız için buraya geldik. Osman sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Kimse sana karışmaz. Türkiye Devleti güçlü ve şefkatlidir. Biz HDP ve PKK’dan korkmuyoruz, biz çocuklarımızı istiyoruz. Aile sayımız da arttı. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, çocukları getirsinler, elleri uzundur, güçlüdür, şefkatlidir" dedi. HDP il binası önünde eylem yapan ailelere katılan anne Y.S. de, çocuğunun kaçırılarak dağa götürüldüğünü belirterek, "Çocuğumu kaçırmışlar, devletimizden rica ediyorum, çocuğumu getirsinler. Ne olursa olsun evladımı getirsinler. Ben çocuğumu dağa göndermiyorum ve ölmesini istemiyorum. Devletimizin eli uzundur, ben çocuğumu istiyorum. Çocuğumu 20 gündür kaçırmışlar. Ben devletime güveniyorum. Cumhurbaşkanına sesleniyorum, çocuklarımızı getirsinler. Terör örgütü PKK çocuğumu götürdü. Ben çocuğumu fakirlik içerisinde büyüttüm. Çocuğum 23 yaşında öğrenciydi" şeklinde konuştu.
6 Şubat depremlerinde görev yapan gönüllülere "teşekkür" belgesi verildi
05 Aralık 2023 Salı - 21:16 6 Şubat depremlerinde görev yapan gönüllülere "teşekkür" belgesi verildi AFAD Muş İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü" çerçevesinde "asrın felaketi" olarak hafızalarda yer edinen 6 Şubat depremlerinde aktif görev alanlar için program düzenlendi. AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen programda Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremde görev aktif görev alan gönüllülere ve kamu personellerine "teşekkür" belgesi takdim edildi. AFAD gönüllülerinin önemli olduğunu vurgulamak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Muş Valisi Avni Çakır, 6 Şubat depremlerinden sonrası İslahiye’de 45 gün görev yaptığını vurgulayarak, "Tam da ülkenizin size ihtiyaç duyduğu bir anda en çok ihtiyaç duyulan insanların arasında mesai harcamak, o insanların yarasına merhem olmak, vermiş olduğu gururla iç huzuru hissettim. Bölgenin kendisine gelmesi uzun yıllar alacak ama bu anlamda devletimizin yaptığı konutlarda teslim edilmeye başlandı. Deprem bölgesinde görev yaptıktan sonra gönüllü arkadaşlarımıza duyduğum saygınlık daha da arttı. Afet sürecinde Türkiye çok ciddi bir sınava maruz kalmış ama bu sınavı başarı ile vermiştir. Bu anlamda kamunun ve özelin müthiş bir işbirliği olmuştur. Bu dediklerimi anlamak için afet bölgesini görmek ve anlamak lazım. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i etkilenmişti" dedi. AFAD Muş İl Müdürü Yasin Taha Çekiç ise, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde gece gündüz, fedakârca, marifetini gösteren ve kendini bu millete vakfetmiş gönüllülere teşekkür etmek için toplandık. Afetlerin üstesinden gelebilmek için toplumun tüm kesimiyle birlikte hareket edebilme kabiliyetine sahip olmaktır. Kurum ve kuruluşla birlikte vatandaşların da afetlere hazırlık konusunda sorumlulukları bulunmaktadır. AFAD Başkanlığımızca başlatılan ve devam ettirilen AFAD Gönüllülük Sistemi ile vatandaşların gerekli eğitimleri online ve yüz yüze aldıktan sonra afet öncesinde, esnasında ve sonrasında bizlerle birlikte etkin olarak görevlerde yer almaktadır. AFAD gönüllülerin özellikle asrın felaketi diye adlandırılan 6 Şubat depremlerinde yaptıkları paha biçilemez. Afetlere müdahale zaten gönülden gelmektedir, bir gönül işidir. İnsanlara yardım etmek, onların en zor durumlarında onlara el uzatmak gönülden, sevgiden gelen bir iştir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Çakır, gönüllülere ve kamu çalışanlarına teşekkür belgesini verdi. Törene, Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, AFAD arama kurtarma ekibi, gönüllüler ve kurum amirleri katıldı.
Muş’ta çiftçilere tritikale ve macar fiğ tohumu törenle dağıtıldı
05 Aralık 2023 Salı - 20:57 Muş’ta çiftçilere tritikale ve macar fiğ tohumu törenle dağıtıldı En geniş ekilebilir tarım arazilerinin bulunduğu Muş Ovası’nda Valilik ve İl Özel İdaresi desteğiyle Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 20 çiftçiye sertifikalı tritikale ve Macar fiğ tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans salonunda çiftçilerin katılımı düzenlenen Tritikale-Macar Fiğ Karışımlı Tohum Dağıtım Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene konuşan Muş Valisi Avni Çakır, Muş’un geleceğinin tarım ve hayvancılık olduğunu ifade ederek, "Muş Valisi olarak burada göreve başladığımız süreçten beri bu konudaki yapılan çalışmaların farkındayız. Arkadaşlarımızla beraber yapılan bu çalışmalara katkı sunmaya devam ediyoruz. Katıldığımız her toplantıda ifade ettik. Tarım yapmak istiyorum diyen herkesin yanındayız. Önümüzde ki yılın planlamasını yaparken Muş çiftçisine çok daha fazla destek olmak istedik. Burada ki bütçe rakamlarımızı da arttırdık. İnşallah ilerde çok daha farklı projelerde benzer işler yapacağız. Muş Ovası Türkiye’nin en verimli ovalarından bir tanesidir. Devletimizin bölgede sürdürdüğü yatırımların hayata geçmesiyle daha iyi bir Muş Ovası ile karşılaşacağız. Barajlarımız bitti. Sulama kanallarımızın ihalesi gerçekleşti. Muş çiftçisi ürettiği ürünler de artık sadece Türkiye’de değil Avrupa pazarında söz sahibi olacak. Çiftçi eğitimlerimizde hem ulusal hem de uluslararası proje destekleriyle bu farkındalığı çok daha yükseklere çıkartacağız. Daha çok tarım alanını tohumla buluşturacağız" dedi. Tarımda verimliği ve kaliteyi artırmanım önemine değinen Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise, “Muş’ta özelliklede iklim şartları konusunda 6 ay boyunca kış mevsimi yaşıyoruz. Özelikle büyükbaş hayvanların beslenmesinde kaba yem çok önemlidir. Muş 357 bin hektar mera alanına sahiptir. Bu meralarımız zayıf ve orta sınıftadır. Kaba yem konusunda da en başta yonca gelmektedir. Hayvancılıkta kalitenin artırılmasında ve kaba yem ihtiyacının karşılanmasında alternatif ürünlere ihtiyacı vardır. Bu konuda da Macar fiğ bölgemiz ve ilimiz için önemlidir. Macar fiğ hem kuraklığa hem de soğuk havaya dayanıklı bir yem bitkisidir. Bunun yanında da protein miktarının yüksek olmasından dolayı kaba yem ihtiyacında önemli yer tutmaktadır. Şu anda 2 bin 800 kilogram Macar fiğ ve 2 bin 400 kilogram da tritikale tohumu 20 çiftçimize dağıtıldı" dedi. Konuşmaların ardından Vali Çakır ve il protokolü, çiftçilere buğday dağıttı. Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.
Muş’ta karla mücadele için 9 araç alındı
05 Aralık 2023 Salı - 19:55 Muş’ta karla mücadele için 9 araç alındı Muş’ta İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği araç filosuna özellikle kış mevsiminde karla mücadelede kullanılacak 9 araç alındı. Muş’ta, 368 köy ve 212 mezraya hizmet veren İl Özel İdaresi, kar yağışı öncesinde araç filosunu yeniledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği şantiye alanında düzenlenen "Araç Teslim Töreni" ile 1.4 milyon euro yatırım yapılan 9 iş makinası kırsal kesimlerde yürütülen çalışmalar ve karla mücadelede etkin olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği şantiye alanında yapılan "Araç Teslim Töreni"ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, Muş’un yaklaşık 400 bin nüfusunun olduğunu ve yüzde 50’sinin köylerde ikamet ettiğini ifade ederek, "Bu nedenle araç parkımızın ne kadar güçlü olması gerektiğini de ortaya koyuyoruz. Muş’ta 368 köyümüz ve mezralarımız var. Çok geniş bir coğrafya. İnşallah 2024 yılında da yapacağımız alımlarla araç parkımızın yüzde 50’sini yenileyeceğiz. Muş özellikle kar memleketi. Yüksek kesimlerde 10, 15 ve hatta 20 metre kar yüksekliğiyle karşılaşıyoruz. Bu gördüğümüz araçlar özellikle kış mevsiminde karla mücadele çalışmasında kolaylık sağlayacak. Bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en aza indireceğiz. Bu araçlarımızın tamamı önümüzdeki haftalarda karla mücadelede yer alacak. İş makinalarımız özel idaremize, köylerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. İl Özel İdaresinin bütçesini doğru ve yerinde kullandıklarını söyleyen Genel Meclis Başkanı Sait Yıldırım da böyle açılışlara sebebiyet verdikleri için mutlu olduklarını belirterek, "İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim. 2022 yılında 13 araç, 2023 yılında da 9 araç ekleyerek araç filomuzu 87’den 109’a çıkardık. Bu araçların Muş’a yapacağı hizmetler bizi mutlu edecektir” şeklinde konuştu. Yapılan araç teslim töreninde bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Muş’un 368 köy ve 212 mezranın olduğunu ifade ederek, “İl nüfusunun yüzde 50’inin kırsalda yaşıyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlara daha kaliteli ve nitelikli hizmet verebilmek için makina parkının iyileştirmesi, geliştirilmesi büyük bir ihtiyaç olmuştu. Bu yıl 9 iş makinası için 1.4 milyon euro harcadık. Son 3 yılda 140 milyon lira harcayarak 32 iş makinası alındı" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardında davetliler dua ettikten sonra kurdele kesildi. İş makinesine binerek inceleme yapan Vali Çakır, daha sonra şantiyeyi alanı gezerek Yentür’den bilgi aldı. Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.
Kaymakam Bayram: “Amacımız, vatandaşlarımızın aracısız dilek ve temennilerini dinlemektir”
05 Aralık 2023 Salı - 14:41 Kaymakam Bayram: “Amacımız, vatandaşlarımızın aracısız dilek ve temennilerini dinlemektir” MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, ağır kış şartlarına rağmen köyleri gezerek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 7 köyü birden gezen Kaymakam Bayram, bu sefer de 6 köy gezdi. Kaymakam Bayram, ilk ziyaretini İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin ve personellerinin okulunu tamirat ve tadilat yaptıkları Bademözü İlkokuluna yaptı. Burada okulu gezen Kaymakam Göksu Bayram’a İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin, Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi Esma Söylemez ile sağlık çalışanları eşlik etti. Kaymakam Bayram, okulu yeniledikleri için İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Güniz Çetin, Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi Esma Söylemez ile sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Daha sonra Koruca, Uyanık, Laledağı, Yukarıkıcık ve Aşağıkıcık köylerini gezen Kaymakam Bayram, vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Gittiği her köyde okulları da dolaşarak öğrencilerle sohbet eden Bayram, ardından vatandaşların dile getirdiği sorunları ve talepleri not aldı. Köy ziyaretlerini çok önemsediğini belirten Kaymakam Bayram, "Bu ziyaretlerimizin amacı, vatandaşlarımızın aracısız dilek ve temennilerini dinlemektir. Gittiğimiz her köye vatandaşlarımız için en önemli konumda olan kurum amirlerimiz ile ziyaret ediyoruz. Bugünkü köy ziyaretimiz kapsamında ilçemize bağlı 6 köyümüzü gezdik. Kurum amirlerimiz ile birlikte kış aylarına girdiğimiz bugünlerde vatandaşlarımızın dilek ve temennilerini yerinde dinledik" diye konuştu. Bayram’a ziyaretinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil İncebacak, Emniyet Müdürü Serhan Türk, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Özel İdare Müdürü Kemal Bingöl, Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürü Yunus Emre Şahin ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yakup Bozkurt eşlik etti.
Muş’ta aktif olarak faaliyet gösteren 20 spor kulübüne malzeme desteği verildi
04 Aralık 2023 Pazartesi - 22:55 Muş’ta aktif olarak faaliyet gösteren 20 spor kulübüne malzeme desteği verildi Muş Valiliği ve Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kentteki 20 amatör spor kulübüne malzeme desteğinde bulundu. Muş Valiliği ve Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından "Spor Kulüplerinin Yanındayız" mottosuyla aktif faaliyetleri olan 20 amatör spor kulübüne sporun tabana yayılması ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla forma, eşofman ve top dağıtımı yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Gençlik Merkezi’ndeki program konuşmalar ile devam etti. Muş’un Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerden biri olduğunu ifade eden Muş Valisi Avni Çakır, bir gence yakışan en güzel üniformanın spor forması olduğunu belirterek, "Ben her zaman söylüyorum bir gence yakışan en güzel üniforma spor formasıdır. Sevgili gençler Muş olarak Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerin başından geliyoruz. Gençlerimizin bu enerjisini bu potansiyelini çok iyi bir şekilde kullanmamız lazım. Bu konudaki en iyi argümanlardan biri de spordur. Bu anlamda devletimiz ilimizi spor branşlarının tüm tesisleri ile donatmış. Siz yeter ki herhangi bir konuda spor yapmak isteyin, ya da çocuklarımızın bu konudaki kapasitelerinin farkına varalım ve onlara o imkanları sunalım. Bunu başarabilirsek Muş gençliğinin ülkenin dört bir yanında başarıdan başarıya koşar. Şuan özel idare olarak bu konuda bütçemizi yüzde 50 artırdık. Bunun tamamını spor malzemesi olarak siz gençlere dağıtacağız" dedi. Muş’un tüm ilçelerinde teşkilatlarını kurduklarını söyleyen Muş Gençlik ve Spor Müdürü Arif Taşdemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan bütün tesislerin faaliyet gösterdiğini ifade ederek, "İlimizde bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılan bütün tesislerimiz şuan faaliyet gösteriyor. İlçelerimizde teşkilatlarımızı kurduk. Sentetik ve kapalı spor sahalarımız mevcut. Mazeretimiz kalmadı. Malzeme, personel, temizlik ve güvenlik var. Bizlere düşen görev ise çalışarak tesislerimizi doldurmaktır. Her geçen gün bu tesislerimizden gelen faaliyet ve etkinlikler var. Spor ile ilgilenen gençler, hasta olmaz, teknoloji ve madde müptelası olmaz. Gençlerimiz gençlik merkezlerimizde sanatsal ve kültürel faaliyetlerle eğitim alırken aynı zamanda da bizim spor tesisimizde de birçok spor branşı icra ediyorlar. İlimizde aktif olarak faaliyet gösteren 20 spor kulübüne eşofman, forma ve top dağıttık" diye komuştu. Konuşmaların ardından 20 spor kulübüne top, forma ve eşofman dağıtıldı. Kulüp başkanı ve sporcular da Vali Çakır’a teşekkür etti. Sporcuların Vali Çakır ile fotoğraf çekilmesiyle son bulan programa, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, kurum amirleri, antrenörler, kulüp başkanları, sporcular katıldı.