Yerel Haberler
Muş
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:56 Şehit Piyade Sözleşmeli Er Abakay memleketi Muş’ta toprağa verildi Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay, memleketi Muş’ta son yolculuğuna uğurlandı. Sungu beldesindeki Merkez Camisi’ne naaşı getirilen şehit Abakay için cenaze namazı, öğle namazının ardından İl Müftüsü İbrahim Halil Demir tarafından kıldırılarak dua edildi. Şehit Abakay’ın naaşı, dualar ve gözyaşları arasında beldedeki mezarlıkta toprağa verildi. Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Elazığ 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, şehidin ailesine Türk bayrağı teslim ederek başsağlığı diledi. Şehidin silah arkadaşlarıyla telefonla görüntülü konuşan Alpay, “Hepimizin başı sağ olsun. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim ayağınıza taşa değdirmesin. Bu ülkenin ve milletin başında çok büyük felaketler var. Ama bu alçakların sonunu getireceğiz. Milletimize tuzak kurmak isteyenlere Allah fırsat vermesin. Hepinizi alınlarınızdan öpüyoruz, muhabbetle kucaklıyoruz" dedi. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Ali Müfit Aydın, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Rakip takım sahaya çıkmayınca Yeşil Vartospor hükmen galip geldi
11 Şubat 2024 Pazar - 14:25 Rakip takım sahaya çıkmayınca Yeşil Vartospor hükmen galip geldi Bölgesel Amatör Lig 9. Grup’ta mücadele eden Yeşil Varto Spor, rakibi Diyarbakır Çınar Belediyesispor’un sahaya çıkmaması üzerine 3-0 hükmen sayıldı. BAL 9. Grup’ta Yeşil Varto Spor - Çınar Belediyesispor mücadelesi oynanmadı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından saha kar küreme aracı ile temizlemesinin ardından Varto Stadı’nda saat 13.00’te başlaması gereken ve hakemliğini Fevzi Kadir Üreyil’in yapacağı maça Çınar Belediyesispor takımı çıkmadı. Rakip takımın sahaya çıkmaması üzerine Yeşil Vartospor 3-0 hükmen galip sayıldı. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Varto İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Aktaş, Çınar Belediyesispor’un ligden düşme potasına girdiğini belirterek, “Yeşil Vartospor oyuncuları maç saatinden önce buradaydılar, antrenmanlarını yapıp beklediler. Hakemlerimiz sahaya çıktı ve rakip takım gelmediği için maç oynanmadı. 3 puanı Yeşil Vartospor Kulübümüz kazanmış oldu. Yeşil Vartospor’a bundan sonraki müsabakalarda başarılar dilerim” dedi. Bugün oynanması gereken maça rakip takımın gelmediğini ifade eden Yeşil Vartospor Teknik Direktörü Şemsettin Çiftçi ise "Gerçekten gelmelerini istiyoruz. Bizim gençlerin maç oynamaları gerektiğini de düşünüyoruz. Son derece yetenekli bir takımımız var. İnşallah bundan sonra hem skor hem de futbol olarak Varto’muzu ve Muş’umuzu temsil edecek müsabakalara imza atacağız. Buna yürekten inanıyorum. Şu anda Yeşil Vartospor’un 6 puanı var. Bugün 3-0 hükmen maçı aldık. Vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Muş’ta soğuklar hayatı olumsuz etkilerken, doğa eşsiz görüntüler sundu
10 Şubat 2024 Cumartesi - 15:01 Muş’ta soğuklar hayatı olumsuz etkilerken, doğa eşsiz görüntüler sundu Muş’ta son günlerde etkisini artıran soğuk hava yaşamı olumsuz etkilese de doğa tutkunlarına muhteşem manzaralar sunuyor. Kış mevsiminin en sert anlarından birini yaşayan Muş, soğuk havasıyla hayatı olumsuz etkiliyor. Ancak, bu durumun yanı sıra doğa, beyaz örtüsüyle büyüleyici manzaralar sergiliyor. İl genelinde etkili olan soğuklar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, karla kaplı dağlar ve ormanlar, kartpostallardan fırlamış gibi görünen görsellere sahne oluyor. Doğaseverler, soğuk hava şartlarına rağmen doğanın bu eşsiz güzelliğini görmek için dışarı çıkıyor ve fotoğraf makineleriyle bu anları ölümsüzleştiriyorlar. Muş’ta yaşanan bu atmosfer, hem yerel halkı hem de şehre gelen ziyaretçileri etkileyerek unutulmaz vakitler geçirtiyor. Soğuklar ne kadar zorlayıcı olursa olsun, doğanın bu eşsiz güzellikleri insanları kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Muş’ta doğa fotoğrafı çeken Ömer Aksoy, soğuk havanın ve kar yağışının sunduğu bu eşsiz manzaraları fotoğrafladığını belirterek, “Murat Köprüsü bu eşsiz manzaranın ortasında bir tablo gibi duruyor. Biz fotoğrafçılar da bu kartpostallık görüntülerinin ölümsüzleştirmek adına bu anları fotoğraflıyoruz. Sosyal medyalarda bunları paylaşıyoruz. Fotoğrafçı arkadaşlarımızı Muş’a davet ediyoruz. Hem yaz aylarında açan laleler olsun hem de kışın karıyla birlikte güzel bir görüntü oluşturuyor. Tüm fotoğrafçı dostlarımız muşa davet ediyoruz” dedi.
Diyarbakır Çınarspor ile Yeşil Vartospor maçı öncesi saha kardan temizlendi
09 Şubat 2024 Cuma - 16:18 Diyarbakır Çınarspor ile Yeşil Vartospor maçı öncesi saha kardan temizlendi MUŞ (İHA) – Bölgesel Amatör Lig’inde mücadele eden Diyarbakır Çınarspor ile Yeşil Vartospor’un Pazar günü oynayacağı maç öncesi saha kardan temizlendi. Varto Kaymakamı Musa Ayyıldız ile Muş Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir’in destekleriyle gönderilen kar küreme aracıyla gençlik merkezi personelince statta kar temizleme çalışması başlatıldı. Taraftarın da destek verdiği çalışmalarda stadyum kısa sürede maça hazır hale getirildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Aktaş, saha zemininin ve çimlerin zarar görmemesi için insan gücüne ihtiyaç duyduklarını söyledi. Stadyumu pazar günü oynanacak maça hazır hale getirmek için çalıştıklarını belirten Aktaş , "İlçemizde yağan kar yağışı sonrası top sahamızda yaklaşık 50 santimetreye yakın karla birlikte saha zemini kapandı. Bu nedenle ağır tonajlı araçlarla zemine zarar vermek istemedik. Taraftarlarımızla ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzde görevli arkadaşlarımızla yoğun bir mesai harcadık. Kaymakamımız Musa Ayyıldız’ın destekleri ve il müdürlüğümüzden gönderilen kar küreme aracımızla çalışmalarımızı yaptık. Bu konuda emeği geçen Kaymakamımız Musa Ayyıldız ile İl Gençlik ve Spor Müdürümüz Mehmet Arif Taşdemir’e bize sundukları desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Pazar günü oynanması planlanan Diyarbakır Çınarspor ile Yeşil Vartospor müsabakası için karla kaplı olan top sahamızı temizledik. Emeği geçen taraftarlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu. Taraftarlardan Ferhat Sinanoğlu ise arkadaşlarıyla el ele vererek sahadaki temizlik çalışmasına katıldıklarını söyledi.
Muş’ta karla mücadelede büyük başarı: Tüm köy ve mezra yolları açıldı
09 Şubat 2024 Cuma - 11:53 Muş’ta karla mücadelede büyük başarı: Tüm köy ve mezra yolları açıldı Muş’ta geçen hafta yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, il özel idaresi ekiplerinin kararlı çabalarıyla tekrar ulaşıma açıldı. Muş’ta kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan tüm köy ve mezra yolu, il özel idaresi ekiplerince açıldı. Özellikle 85 köy ve birçok mezranın yollarının kapanmasıyla başlayan mücadele, ekiplerin özverili çalışmalarıyla sonuç verdi. Bugün itibariyle 368 köy ve 217 mezraya ulaşımın sağlandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar kalınlığının yer yer 2-3 metreyi aştığı yüksek kesimlerde dahi ekiplerin kesintisiz çalışmasıyla ulaşıma kapalı bir yolun kalmadığını vurguladı. Varto ilçesine bağlı Kartal Deresi’nde yol açma çalışmaları yapan kepçe operatörü Mücahit Yıldırım, etkili olan fırtına nedeniyle Kartal Deresi ve bağlı mezraların yolunda kar temizleme çalışması yaptıklarını belirterek, “Kar yağışı durdu ancak fırtına ve tipi nedeniyle yollarımız sürekli kapanıyor. Yer yer 3-4 metreyi bulan kar kalınlığında ilerlemekte güçlük çekiyoruz. Zor şartlarda görev yapıyoruz. Ancak vatandaşın ulaşımını sağlamak zorundayız. Bu açıdan 7/ 24 esasına göre görev yapmak zorundayız. Zaman zaman çığ tehlikesi de atlatıyoruz” şeklinde konuştu.
İglo kahvehaneye büyük ilgi
08 Şubat 2024 Perşembe - 09:21 İglo kahvehaneye büyük ilgi Muş’un Kültür Mahallesi’nde çay ocağı işleten Yılmaz Alak, kar yağışını eğlenceye dönüştürerek yaptığı iglo kahvehaneyle vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kardan yapılan kahvehane içerisinde müşterilerine çay, kahve ve sıcak süt hizmeti sunan Alak, kar yağışının etkisiyle dikkat çekici bir aktiviteye imza attı. İlk olarak yoğun kar yağışını fırsata çeviren Alak, kürek yardımıyla kar yığınlarını üst üste topladı. Daha sonra çeşitli araç ve gereçlerle kar yığınını şekillendirerek içerisini oyarak bir kulübeye dönüştürdü. İşletmesinden taşıdığı masa ve sandalyeleri kardan kulübenin içine yerleştiren Alak, böylelikle çevredeki vatandaşların ilgisini çekti. "Muş Otantik" tabelasını kardan yapılan kulübenin üzerine monte eden Alak, kenarına ise "Muş iglo ev - çay, kahve ve süt" yazılı bir tabela yerleştirdi. Bu özgün girişimle müşterilerine farklı bir deneyim sunan Yılmaz Alak, kar yağışının keyfini işletmesindeki misafirleriyle birlikte çıkarıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin yoğun yağış aldığını söyleyen Yılmaz Alak, kar yağışını eğlenceye çeviren yöntemler bulduğunu belirterek, “Şehrimize çok fazla kar yağdığı için bunu eğlenceye çevirdim. Kar yığınlarını kürek yardımıyla bir araya getirdim. Kardan iglo ev dediğimize benzer bir çay ocağı şeklinde yer yaptım. Hayatımıza keyif ve eğlence katarak, insanların dikkatini çekmek için bu iglo evi yaptım. Müşterilerimiz ve misafirlerimiz, bu kardan kahvehanede çay içmek istiyorlar. Bunun içerisinde çay içmenin tadının ve keyfinin farklı olduğunu söylüyorlar. Müşterilerimiz kardan kahvehanemizde fotoğraf çekiyor, muhabbet ediyor ve eğleniyor. Zaman zaman kendimizde burada çay içiyoruz. Kardan kahvehanede çay içiyoruz, muhabbet ve sohbet ediyoruz. İnsanlarımız bunun içerisinde çay, kahve ve süt içiyor” dedi. İglo kahvehanede arkadaşları ile çay içen Fotoğraf Sanatçısı Kenan Demir ise “Kahvehane işletmecisi ağabeyimiz kardan bir kahvehane yapmış. Hayatın ve insanların bizleri fazlasıyla yorduğu bu zaman diliminde üzerimizdeki ağırlıkları atmak adına, çok farklı ve bir o kadar otantik olan kardan kahvehaneye gelerek çayımızı, kahvemizi yudumlayarak üzerimizdeki negatif ağırlıklarımızı attık” diye konuştu.