Yerel Haberler
Muş
23 Eylül 2024 Pazartesi - 15:56 Şehit Piyade Sözleşmeli Er Abakay memleketi Muş’ta toprağa verildi Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay, memleketi Muş’ta son yolculuğuna uğurlandı. Sungu beldesindeki Merkez Camisi’ne naaşı getirilen şehit Abakay için cenaze namazı, öğle namazının ardından İl Müftüsü İbrahim Halil Demir tarafından kıldırılarak dua edildi. Şehit Abakay’ın naaşı, dualar ve gözyaşları arasında beldedeki mezarlıkta toprağa verildi. Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Elazığ 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, şehidin ailesine Türk bayrağı teslim ederek başsağlığı diledi. Şehidin silah arkadaşlarıyla telefonla görüntülü konuşan Alpay, “Hepimizin başı sağ olsun. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim ayağınıza taşa değdirmesin. Bu ülkenin ve milletin başında çok büyük felaketler var. Ama bu alçakların sonunu getireceğiz. Milletimize tuzak kurmak isteyenlere Allah fırsat vermesin. Hepinizi alınlarınızdan öpüyoruz, muhabbetle kucaklıyoruz" dedi. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Ali Müfit Aydın, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Heyelan sonucu kara yoluna inen toprak yığını kaldırıldı
16 Şubat 2024 Cuma - 17:17 Heyelan sonucu kara yoluna inen toprak yığını kaldırıldı MUŞ (İHA) – Muş’un Varto ilçesinde heyelan sonucu kara yoluna inen toprak yığını, Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri tarafından kaldırıldı. Muş-Erzurum kara yolunun 50. kilometresinde heyelan meydana gelmesi sonucu trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyordu. Bölgede çalışma başlatan Karayolları 113. Şube Şefliği Varto Şantiyesi ekipleri, iş makineleriyle toprak yığınını kaldırdı. Trafik akışının kontrollü bir şekilde sağlandığı bölgede, sürücülerin ve vatandaşların güvenliğini ve ulaşımın devamlılığını sağlamak için çalışmalarını hızlandıran ekipler, kısa sürede yoldaki tüm toprak yığınını kaldırdı. Açıklamalarda bulunan Varto Şantiye Şefi Mehmet Atıf Andiç, Muş -Erzurum yolunun 50. kilometresinde dağdan kayan toprağın yola gelmesi sonucunda çalışma başlattıklarını belirterek, “Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye 7-24 çalışıyoruz. Gelen heyelandan dolayı çalışmalarımızı başlattık. Karayolları olarak 7-24 hizmetteyiz. Yaptığımız çalışma ile Muş-Erzurum yolumuz şu an tamamen açıldı. Vatandaşlarımız rahat bir şekilde trafikte seyir edebilir” dedi. Karayolları çalışanı Muhammed Memiş ise araçların geçişlerini sağlamak üzere çalışma yaptıklarını söyleyerek, “Yola gelen heyelandan dolayı ekip olarak çalışmalarımız sabahtan beri devam ediyor. Bende yolun güvenliğini sağlıyorum. Araçlara güvenli olarak yol veriyorum” ifadelerini kullandı.
Muş’ta emniyet kemeri denetimi
16 Şubat 2024 Cuma - 13:31 Muş’ta emniyet kemeri denetimi Muş’ta jandarma ekipleri, şehirlerarası yolcu otobüslerinde seyahat eden yolcuların emniyet kemeri kullanımını denetledi. Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde, şehirlerarası yolcu otobüslerinde seyahat eden yolculara yönelik emniyet kemeri kullanımı kontrol edildi. Denetim esnasında yolculara emniyet kemeri kullanmanın önemi anlatılırken, bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Muş-Bingöl kara yolunun Yaygın beldesi bölgesinde yapılan denetime katılan jandarma personeli, yolcuları emniyet kemeri kullanmaları konusunda uyardı. Denetim sırasında yolculara yönelik yapılan konuşmalarda, trafik kazalarında emniyet kemeri takmayan sürücülerin otobüslerden fırlayarak ya da otobüslerin altında kalarak hayatlarını kaybettikleri vurgulandı. Yapılan araştırmalarda, emniyet kemeri kullanımının trafik kazası kaynaklı ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 60 oranında azalttığını ifade eden jandarma ekipleri, yolcuları emniyet kemerinin önemi konusunda bilgilendirerek trafik kazalarının önlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Jandarma ekipleri, benzer etkinliklerle kamuoyunu bilinçlendirerek trafik kurallarına uyumun artırılmasına katkı sağlamaya devam edeceklerini duyurdu. Yapılan denetimlerden memnun olduklarını söyleyen otobüs sürücüsü Yüksel Doğan, denetimlerin kendi güvenlikleri için yapıldığını belirtti. Yolcuları emniyet kemeri konusunda uyardıklarını ifade eden Yüksel Doğan, yolcuların uyarıları dikkate aldığını ve kemerlerini taktıklarını kaydetti. Ahmet Altıntaş isimli yolcu ise denetimlerin arttırılması gerektiğini belirterek, “Son zamanlarda otobüs kazaları artmaya başladı. Emniyet kemerine daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bütün halkımızın buna duyarlı olması gerekiyor” dedi.
Süphan Anadolu Lisesinin okul dergisi çıktı
16 Şubat 2024 Cuma - 10:50 Süphan Anadolu Lisesinin okul dergisi çıktı MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesindeki Süphan Anadolu Lisesi öğretmenleri, ‘Süphan’ isimli okul dergisi çıkardı. Süphan Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Muhammed Raşit Deniz’in genel yayın yönetmenliğinde, Okul Müdürü Tuncay Öğreten’in destekleri ve editör Çağlar Karakış, koordinatörler Muhammet Çukur ve Fatih Gökdemir ile redaktör Emre Yaydın ve Ekin Yıldırım’ın da katkılarıyla hazırlanan ‘Süphan’ dergisinin ilk baskısı yapıldı. Süphan Anadolu Lisesinin öğretmenlerinin hazırladığı ‘Süphan’ isimli derginin ilk sayısının konusu ise ‘Malazgirt ve Sultan Alparslan’ oldu. Süphan dergisinin tasarımını okulun öğretmenlerinden Muhammed Raşit Deniz yaparken, okuldaki tüm öğretmenler ise yazı, şiir ve resimlerle destek verdiler. Derginin içeriğinde okulun çalışmaları, elde etikleri başarılar ve öğrencilerin çalışmaları ön planda tutuluyor. Okul Müdürü Tuncay Öğreten, büyük emeklerle hazırladıkları Süphan dergisinin ilk sayısını çıkardıklarını belirterek, “Başta Kaymakamız Göksu Bayram olmak üzere Belediye Başkanımız Cengiz Altın’a, Milli Eğitim Müdürümüz Vedat Kaya’ya, okulumuzda görev yapan tüm öğretmen arkadaşlara, öğrencilerimiz ile öğrenci velilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi. Muhammed Raşit Deniz isimli öğretmen ise dergi için büyük emek verdiklerini söyleyerek, “Dergimize kolayca ulaşılması için Bilim Kırtasiyeye bıraktık. İsteyen Süphan adlı dergimizi oradan temin edebilir” ifadelerini kullandı.