ÇEVRE - 09 Ekim 2024 Çarşamba 13:30

Ortaca’da su kayıplarıyla mücadele sonuç verdi

A
A
A
Ortaca’da su kayıplarıyla mücadele sonuç verdi

MUSKİ ekipleri tarafından Ortaca’da yapılan su kayıplarıyla mücadele çalışmaları sonucunda ana depo su seviyesi yüzde 30’dan yüzde 80’lere yükseldi.


Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri içme suyunun korunması ve kaynakların daha verimli kullanılması için kayıp kaçakla mücadele etmeye devam ediyor. Özellikle fiziki kayıpların tespiti için önemli çalışmalar yapan ekipler hat taraması yaparak bu kayıpları tespit ediyor.


Hatlar üzerinde teknolojik dinleme


MUSKİ ekipleri tarafından 11 bin kilometre içme suyu hattı bulunan Muğla’da su varlıklarındaki kayıp oranlarını azaltmak ve kaynak verimliliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmalar yapılıyor. Depo seviyelerinin incelenmesi, mevcut su miktarı ve kullanılan su miktarı arasındaki tutarsızlık gibi tespitlerin ardından içme suyu hatları üzerinde incelemeler yapılıyor. Su kaybının yaşandığı ön görülen bu hatlar yerin 7 metre altına kadar dinleme yapabilen “Akustik Dinleme” cihazlarıyla taranıyor. Bu çalışmalar kapsamında içme suyu şebeke hatlarında yerüstüne çıkmayan sızıntılar tespit edilerek tamirat işlemleri yapılıyor. Böylece sızma nedeniyle boşa akan su şebekeye geri kazandırılıyor.


Depo seviyesi yüzde 30’dan, 80’e yükseldi


Son olarak Ortaca’da etkin şekilde yapılan kayıp kaçakla mücadele çalışmaları kapsamında ekiplerin kentin farklı noktalarında yapmış olduğu tarama ve hat müdahaleleri ile büyük miktarda su geri kazandırıldı. Böylece Ortaca merkez mahalleleri besleyen ana içme suyu deposundaki su miktarı yüzde 30 seviyelerinden yüzde 80’lere yükseldi. Hatların verimli şekilde çalışması ve su kaybının önlenmesi için 2024 MUSKİ ekipleri tarafından 1266 arızaya müdahale edilerek tamirat çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sonucunda ise Atatürk, Cumhuriyet, Karaburun, Beşköprü, Terzialiler, Bahçelievler, Dalaklı, Arıkbaşı, Çaylı, Gölbaşı ve Ekşiliyurt Mahallelerine yeterli miktarda su sağlanmaya başlandı.



Ortaca’da su kayıplarıyla mücadele sonuç verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da 2. Ulusal Kadına Şiddet Karikatür Yarışması başlıyor Aydın Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla ‘’2.Ulusal Kadına Şiddet Karikatür Yarışması’’ düzenleyecek. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadına yönelik şiddetin Türkiye genelinde ciddi bir sosyal sorun olduğunu belirterek, bu tür farkındalık oluşturan etkinliklerle toplumsal bilinci artırmanın önemli olduğunu vurguladı. Çerçioğlu; “Kadına karşı şiddetin her türlüsüne dur demek zorundayız. Yarışmamız, bu konuda sanatın gücünü kullanarak toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmayı hedefliyor” dedi. Başkan Çerçioğlu, kadına yönelik şiddetle mücadelede sanatın güçlü bir araç olduğunu vurgularken, herkesi yarışmaya katılmaya davet etti. Çerçioğlu; “Kadına yönelik şiddete karşı sanatın etkili bir dil olduğuna inanıyoruz. Bu yarışma, şiddetin karşısında duran çizgilerin sesi olacak. Tüm sanatçıları ve karikatüristleri, bu mücadeleye eserleriyle katkı sağlamaya davet ediyorum” diye konuştu. Eserler, 11 Kasım Pazartesi günü mesai bitimine kadar teslim edilebilecek, jüri değerlendirmesi ise 13 Kasım Çarşamba günü yapılacak. 18 yaşından büyük bütün vatandaşların katılabileceği yarışmanın sonuçları ise 15 Kasım Cuma günü kamuoyuna duyurulacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesini ziyaret ederek katılım şartlarını öğrenebilecek.