ÇEVRE - 09 Ekim 2024 Çarşamba 15:46

Oturma bankını söküp, ağacın üstüne koydular

A
A
A
Oturma bankını söküp, ağacın üstüne koydular

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan bir çocuk parkında, yere sabitlenmiş ahşap bankın kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zeminden sökülerek zeytin ağacının dallarının arasına konması şaşkınlık oluşturdu. Bank ağacın üstünden alınarak, Kuşadası Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından tekrar yerine monte edildi.



Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Davutlar Mahallesi’nde bulunan Satı Kadın Parkı’nda sabah saatlerinde bakım ve onarım çalışması başlattı. Bu sırada ekipler, parktaki ahşap banklardan birinin yerinde olmadığını fark etti. Parkın çevresini arayan ekipler, bankı bir zeytin ağacının dalları arasında buldu. Bank, yaklaşık 15 dakikalık çalışmanın sonucunda ağaçtan indirilerek tekrar yerine monte edildi. Herkesi şaşkına çeviren olay, kentin farklı noktalarında her gün zarar verilmiş oyun gruplarını ve kent mobilyalarını tamir eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine ‘bu kadarı da olmaz” dedirtti. Kuşadası Belediyesi yetkilileri, vandalların neden olduğu düşünülen olayın sorumlularının bulunması ve gerekli cezayı alması için konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.



Oturma bankını söküp, ağacın üstüne koydular

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Türkiye’nin yardım elini sel felaketinden etkilenen Bosna Hersek’e uzattı Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için yerel yönetimlerle koordinasyon sağlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), insani yardım kolilerini felaketten etkilenen bölgedeki Bosna Herseklilere ulaştırdı. Bosna Hersek’te 4 Ekim tarihinde meydana gelen yoğun yağışlar birçok bölgede sellere neden oldu. Ülkenin Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kiseljak kentlerinde meydana gelen su baskınları ve toprak kayması sonucunda en az 20 kişi hayatını kaybetti. Söz konusu şehirler başta olmak üzere ülkenin güney ve orta bölgeleri sel felaketinden ciddi şekilde etkilendi. Çok sayıda ev yıkılırken, ülkenin güneyini kuzeyiyle bağlayan karayolu ve demiryolu altyapısında da büyük hasar oluştu. Arama kurtarma çalışmaları, TİKA tarafından daha önce eğitim verilen Bosna Hersek Federasyonu ve Sırp Cumhuriyeti Entitesi Sivil Koruma İdareleri ile dağ arama kurtarma birliklerinin de dahil olduğu ekipler tarafından yürütülüyor. TİKA ilk günden beri sahada TİKA, felaketin hemen ardından yerel yönetimlerle koordinasyon sağlayan ilk uluslararası kuruluş olarak sahada yer aldı. TİKA, Bosna Hersek İslam Birliği ve Merhamet Yardımlaşma Derneği iş birliğinde hazırlanan gıda, hijyen malzemeleri, çizme ve battaniye içeren 300 adet yardım kolisi, afetten etkilenen bölgelerdeki ailelere ulaştırıldı.
Düzce Çocuk Üniversitesi yeni döneme 20 farklı atölyede başladı Düzce Belediyesi Çocuk Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı derslerine başladı. Yeni dönem ile birlikte çocuklar istek ve yetenekleri doğrultusunda 20 farklı atölyeden faydalanacak. Düzce Belediyesi Çocuk Üniversitesi yeni döneme başladı. 5-6 ve 7-14 yaş grubu için farklı içerikli 20 atölye oluşturulan Çocuk Üniversitesinde kayıtlar devam ederken dersler de bu hafta itibarıyla başladı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Düzce Bilim Merkezinin üst katında hizmetine devam eden Çocuk Üniversitesinde görsel sanatlardan mutfak sanatlarına, fen ve teknolojiden müziğe ve jimnastik gibi spor branşlarına kadar her konuda çocukların yetenekleri geliştiriliyor. Yeni dönemin başlangıcı hakkında bilgiler veren Çocuk Üniversitesi Yetkilisi Sevinç Hızal yaptığı açıklamada, Çocuk Üniversitesinde eğitimlerin dönem boyunca belirli program çerçevesinde devam edeceği belirterek, "2024-2025 eğitim öğretim dönemine bugün itibariyle başladık. 20 farklı etkinlik atölyemiz var. Kayıtlarımız devam ediyor. 5-6 yaş ve 7-14 yaş gruplarında olan bütün çocuklarımızı bekliyoruz. Amacımız burada yaşıtları ile verimli vakit geçirmelerini, yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak. Çocuklarımız mutlu ise bizler de mutluyuz. Burada bizlerle birlikte olan yavrularımıza ve ailelerine teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Çocuk Üniversitesindeki eğitimlere katılmak isteyen 5-6 ve 7-14 yaş grubu çocukların aileleri Cumhuriyet Mahallesi 1933. Sokak No:17 adresinde yüz yüze görüşerek ya da 0 (380) 523 02 44 numaralı telefona ulaşarak gerekli belgeleri ve ayrıntıları öğrenebilecek.
Muğla Ziraat Türkiye Kupası’nda Muğlaspor kupaya veda etti TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Muğlaspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur karşılaşmasında Muğla Atatürk Stadyumu’nda 2. Lig ekibi Sarıyer’i konuk etti. Muğla temsilcisi normal süresi 4-4 biten maçta rakibine penaltılarda 4-2 mağlup olarak kupaya veda etti. Maçtan dakikalar 2. dakikada Sarıyer maça etkili başladı. Serbest vuruştan ceza sahası içine gelen ortayı Rahmi Salih Kaya değerlendiremedi. 7. dakikada ani gelişen atakta, sağ kanattan gelen orta sonrası Oğuzhan Sertakan kafa vuruşu ile kalecinin üzerinden aşırtarak topu ağlara gönderdi. 1-0 29. dakikada Mertcan Caner Öztürk’ün ara pası sonrası Onur Eriş sol kanattan orta yaptı. Mertcan Açıkgöz, gelişine vuruşu ile golü buldu. 1-1 33. dakikada Sarıyer gole çok yaklaştı. Ceza alanı dışından Mertcan Açıkgöz’ün sert şutu kalecinin müdahalesi ile üst direğe çarptı ve oyun alanına döndü. 45. dakikada Halil İbrahim Sevinç’in sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içinde karambol oluştu. Mertcan Açıkgöz’ün ceza alanı içinde sert şutunu Sırat Yeşilördek kale çizgisi üzerinden çıkardı. 45+1. dakikada Sarıyerli Onur Eriş’in sol kanattan ortasını Mertcan Açıkgöz gole çevirdi. 1-2 77. dakikada ev sahibi atağında Cemal Kızılateş’in sağ kanattan yaptığı ortada Yalçın Eycan Kaya, kale önünde boş pozisyonda topu dışarı gönderdi. 90. dakikada Muğlaspor Serhat Enes Çalışkanın ceza sahası içinden yaptığı vuruşta top ağlara gitti. 2-2 91. dakikada Hüseyin’in kaleciye geri pasında topu kontreol eden Furkan Demir, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 3-2 94. dakikada Sarıyerspor oyuncusu Taha Dönmez’in uzaktan şutunda top filelerle buluştu. 3-3 105. dakikada penaltı kazanan Muğlaspor’da Savaş Yılmaz’ın vuruşunda top ağlara gitti. 4-3 105. dakikada hızlı atağa çıkan Sarıyerspor’da, Mert Caner Öztürk’ün uzaktan şutunda topu ağlara gönderdi. 4-4 120 dakika 4-4’lük eşitlikle sonuçlanırken, penaltı atışlarında Sarıyer rakibine 4-2’lük üstünlük sağladı ve tur atlayan taraf oldu.