SPOR - 28 Eylül 2024 Cumartesi 18:37

Fethiye’de Süper Enduro Şampiyonası, magazin startıyla başladı

A
A
A
Fethiye’de Süper Enduro Şampiyonası, magazin startıyla başladı

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nda 2024 yarış sezonu Fethiye’de düzenlenen final ayağıyla sona erecek. Fethiye’de yapılacak son yarış ise magazin startıyla başladı.



Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun yarış takviminde yer alan Fethiye etabı final ayağı için Beşkaza Meydanı’nda magazin startı verildi. Esenköy Mahallesi’nde bulunan Akdeniz Off-Road Park’ta gerçekleştirilecek olan yarışlar prestij, usta, hobi, gençler, veteran ve kadınlar olmak üzere altı farklı kategoride, 44 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Zorlu etaplar sonunda 2024 yılının şampiyonları belirlenecek. Final yarışları ise yarın saat 11.00’de başlayacak.



Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir, yarışlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Fethiye Orman Spor Kulübü Derneği, federasyonumuzun iş birliğiyle Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın final etabını düzenliyoruz. Sezonun son yarışı için 44 sporcu teknik kontrolleri tamamladı ve Akdeniz Off-Road Park’ta kıyasıya mücadele edecekler” dedi.



Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit ise, Fethiye’nin bir spor merkezi olma yolunda ilerlediğini vurgulayarak, “Fethiye, bir turizm şehri olmasının yanı sıra artık bir spor şehri olma özelliği de taşıyor. Enduro branşında bir marka haline geldik. Şampiyonanın ardından Fethiye Spor Festivali başlayacak ve Babadağ Ultra Yarışları’na da ev sahipliği yapacağız. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Fethiye’de Süper Enduro Şampiyonası, magazin startıyla başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Bakan Yumaklı, narenciye hasadında sezon açılışını yaptı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde narenciye hasadının sezon açılışını yaptı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Yumaklı, Dörtyol ilçesinde narenciye hasadının açılış törenine katılarak sezonun açılışını yaptı. Bakan Yumaklı, portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi narenciye ürünlerinin bu yılda en önemli ürünler arasında yer aldığını belirterek, geçtiğimiz yıl yaklaşık 8 milyon ton narenciye hasadı gerçekleştiğini bu yıl ise mevsim şartlarından ötürü bir miktar rekoltede düşüş beklediklerini belirtti. Yumaklı, "Narenciye üretimi özellikle bu bölge için, bizim ihracatımız için büyük bir önemi var. Ürünlerin ekonomik olarak daha katma değerde satılabilmesinin önündeki en önemli unsur bu ürünleri toplayıp, paketleyip pazarlara gereken zamanda ve soğuk zincir halkası içerisinde ulaşmasını sağlamak. Ben inanıyorum ki bu yıl geçtiğimiz yıl yaşanan sorunlar yaşanmayacak. Bakanlık olarak bu konuyla ilgili geçtiğimiz yıldan itibaren çeşitli çalıştaylar yaparak bazı tedbirler konusunda bazı kararlar aldık ve bunları uygulamaya koyuyoruz” dedi. Bakan Yumaklı, "Bugün buradan ürünlerimiz temiz, taze ve kaliteli bir şekilde üretilerek başta Avrupa ve diğer ülkelere tüketicilerin raflarına ulaşıyor. Ancak, tarımsal sanayi kısmı da bizim için son derece önemli, dolayısıyla bu bölgede özellikle tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere çok farklı yatırımlarında yapılasını sağlayacağız inşallah. Bu konuda sayın valimiz ve milletvekillerimizle bir çalışma yürütüyoruz. Sezonun bütün üreticilerimize, Hatay halkına ve ülkemizin tarımsal ekonomisine, sanayisine çok büyük değerler katmasını diliyorum" diye konuştu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dörtyol AK Parti İlçe Teşkilatının yeni merkezinin açılışına katıldı.
Uşak Erzincan’da meydana gelen Uşaklı ailenin kazasında ölü sayısı 4’e çıktı Uşak’tan kızlarının üniversiteye yerleşme işlemleri için yola çıkan aileyi taşıyan hafif ticari aracın, Erzincan’da arıza yapması sonucu emniyet şeridinde duran tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında tedavi gördüğü hastanede Ahmet Enes Ceylan hayatını kaybetti. Kaza, 26 Eylül günü Erzincan - Sivas kara yolu Refahiye ilçesi Kova köyü civarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Uşak’ta yaşayan Ramazan Ceylan (44), üniversiteyi kazanan kızının yerleştirme işlemlerini yapmak için ailesiyle birlikte 45 ALS 068 plakalı hafif ticari aracıyla yola çıktı. Seyir halindeki araç, Kova köyü civarına geldiğinde arıza yapması sonucu emniyet şeridinde duran Y.T. yönetimindeki 47 PU 521 plakalı tıra arkadan çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, AFAD, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Hafif ticari ticari aracın hurdaya döndüğü çarpışma sonucunda sürücü Ramazan Ceylan (44) ile kızı Huri Elif Ceylan (17) olay yerinde, eşi Melike Ceylan ise (39) kaldırıldığı Refahiye Devlet Hastanesinde hayatlarını kaybetti. Ağır yaralanan Semiha Ceylan (14) ambulanslarla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Ahmet Enes Ceylan (11) ise Elazığ’a kaldırıldı. Ahmet Enes Ceylan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken, Semiha Ceylan’ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan Ahmet Enes Ceylan’ın babası, annesi ve ablası dün Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Akarca köyünde kılınan cenaze namazlarının ardından sevenleri tarafından gözyaşlarıyla defnedilmişti.