SPOR - 28 Eylül 2024 Cumartesi 20:34

37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası basın toplantısı düzenlendi

A
A
A
37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası basın toplantısı düzenlendi

37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe ile A. Efes arasında oynanacak final karşılaşması öncesinde iki takımın başantrenörleri ve takım kaptanları basın toplantısında bir araya geldi.

Türk basketbolu için önemli bir tesis olacak olan Basketbol Gelişim Merkezi yarın saat 17.00’de görkemli bir törenle açılacak. Açılışın ardından oynanacak 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı öncesi bugün Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius ile takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ve A.Efes Başantrenörü Tomislav Mijatovic ile takımın ikinci kaptanı Rodrigue Beaubois katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Sarunas Jasikevicius: "Çok değerli bir karşılaşma olacak"

Sözlerine Türkiye Basketbol Federasyonu’nu kutlayarak başlayan Sarunas Jasikevicius, "Burada çok güzel, yeni bir salon var. Basketbol camiasının böyle güzel tesislere ihtiyacı var. Maça dönecek olursak çok iyi bir karşılaşma olacak; oldukça iyi bir rakibimiz var. Onlar da kadrolarını yaz döneminde oldukça değiştirdiler. Avrupa’nın en iyi kadrolarından biriyle karşılaşacağız. Bizim için de sezon öncesinde nerede olduğumuzu görme açısından çok değerli bir karşılaşma olacak" diye konuştu.

37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası basın toplantısı düzenlendi

Tomislav Mijatovic: "Bu kupayı kazanmak istiyoruz"

Mücadele öncesi görüşlerini aktaran Tomislav Mijatovic, "Rakibimiz için olduğu gibi bizim için de önemli bir maç olacak. Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlamak çok değerli. Yarın harika bir koç tarafından yönetilen çok dengeli bir takımla karşılaşacağız. Sahada en iyi oyunumuzu sergilemeli ve yüksek seviyeye çıkmalıyız. Tabii ki hedefimiz kupayı kazanmak ve taraftarımızı mutlu etmek. Sezonun başlangıcı için harika bir maç. Azami efor göstererek bu kupayı kazanmak istiyoruz" dedi.

Melih Mahmutoğlu: "Kupayı kazanarak sezona en iyi şekilde başlamak istiyoruz"

Fenerbahçe Beko kaptanı Melih Mahmutoğlu ise şunları söyledi:

“Bu salonda sezon boyunca harika bir atmosfer olacağı kesin. Yarın da her iki taraf için hedef, sezona iyi başlamak olacaktır. Biz de şimdiye kadar iyi hazırlandık; doğrular hatalar olacaktır elbet ama kupayı kazanarak sezona en iyi şekilde başlamak istiyoruz. Hem bütün takımlara hem de yarın oynayacağımız rakibimize başarılar diliyorum.”

Beaubois: "Harika bir takıma karşı sahada olacağız"

A. Efes ikinci kaptanı Rodrigue Beaubois ise, "Herkesin de bildiği gibi, çok zor bir karşılaşma olacak. Yarın harika bir takıma karşı sahada olacağız. Daha önceki yıllarda olduğu gibi kupayı kazanmak istiyoruz. Mücadelenin belirleyici olacağı bir maç bizi bekliyor" şeklinde konuştu.



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Boluspor - Manisa FK maçının ardından Trendyol 1.Lig’in 7. haftasında Boluspor sahasında karşılaştığı Manisa FK’yı 2-0’lık skorla mağlup etti. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu. Trendyol 1.Lig’in 7.haftasında Boluspor, sahasında Manisa FK ile karşı karşıya geldi. Maçın ikinci yarısında bulduğu 2 golle Boluspor, Manisa FK’yı 2-0’lık skorla mağlup etti. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu. Çağdaş Çavuş: “Oyun coşkusunu bugün ister istemez sahaya yansıtamadık” İstediklerini sahaya yansıtamadıklarını dile getiren Manisa FK Teknik Direktörü Çağdaş Çavuş, “Bu oynadığımız 7. maç ve şu ana kadar oynadığımız coşkusu en düşük maçlardan bir tanesiydi. Maç öncesi oyuncularımla Boluspor’un oyunu nasıl oynayabileceğini, sahadaki oyun sistemini veya savunmayı nasıl bir durumda yaptıklarını çok iyi analiz etmiştik. Fakat bunu maçın başında da bulduğumuz pozisyonla eğer değerlendirebilmiş olsaydık belki çok farklı bir saha içerisindeki durum oluşacaktı. Fakat bu gol pozisyonu değerlendiremedik ve bunun üstüne de şu ana kadar 6 haftada hem topladığımız puanlar hem oynadığımız oyun coşkusunu bugün ister istemez sahaya yansıtamadık. İster istemez içeride de bu oyuncu coşkusundan biraz uzak oyuncu sayısı fazlalaşınca sonuçta bir nevi bu şekilde oluyor. Fakat oyuncu grubum bunu zaten çok çabuk atlatıp ondan sonra tekrardan yeni bir maça yine konsantre olacaklardır. Biz bu oyun coşkusu ve oyun durumunu tekrardan yenileyip devam edeceğiz. Umut ediyorum ki de bir sonraki maçta bunu çok güzel yapacak oyuncu grubum” dedi. Ufuk Kahraman: “Galibiyet serisini taşımak istiyoruz” Galibiyet serisi yakalamak istediklerini ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, “Buraya çok formda gelen bir Manisa takımı. İlk önce ekibimi kutluyorum. Çünkü bütün hafta boyunca benim Manisa’yla ilgili bütün detayları bana çok iyi sundular. Hem güçlü yanlarına hem eksik yanlarının çok iyiyim bana ilettiler. Bütün antrenmanlarımızı bunun üzerine yaptık. Biz de ön tarafa süratli oyuncularımız koyduk, koşucular belliydi. Kazandığımız topları belki bir bağlantıyla ya kontra atak ya da hızlı hücum şeklinde yapmaktı. Evet ilk yarı bunu bir iki pozisyon yakaladık. Sadece biraz daha topa sahip olabilirdik kazandığımız toplarda. O da zamanla olacak. Çünkü daha üçüncü maçım takımın başına geldiğinden beri form yakalatmaya çalışıyorum. Çok iyi bir oyuncu grubuna sahibim. Ne verirsek almaya çalışıyorlar. Çok iyi mücadele ediyorlar. Bundan sonra da Erzurum maçıyla beraber bu galibiyet serisini taşımak istiyoruz. Milli takım arasına galibiyetle tekrar 6 puanla arka arkaya girmek istiyoruz” diye konuştu.
İstanbul Barış Kanbak: "İlk yarıda gol bulup içeriye girmek, bize umut oldu" Kasımpaşa Yardımcı Antrenörü Barış Kanbak, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, "İlk yarıda gol bulup içeriye girmek, bize umut oldu" dedi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Kasımpaşa deplasmanda mücadele ettiği Galatasaray ile 3-3 berabere kaldı. Müsabakanın ardından basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Yardımcı Antrenörü Barış Kanbak, "Oyunu iki bölümde değerlendirmek istiyorum. İlk yarıda hem defansif, hem de ofansif oyun planımızı sahaya istediğimiz gibi gerçekleştiremedik. Bunda rakibin iki santrforla oyuna başlaması da etkili oldu. Stoperlerimiz birebir oynamak zorunda kaldı. Soyunma odasına bizim yüksek şiddetli oyunu sahada göstermemiz gerektiğini konuştuk. Oyunu tempolu, uzun süre yukarıda tutmamız gerektiğini söyledik. Mertens’in oyuna girişi bizim de defansif anlamda daha güçlü olmamıza neden oldu. Defansif oyunumuzu güçlü kılmak istiyorduk, Gökhan’ı aldık. İlk yarıda gol bulup içeriye girmek, bize umut oldu. Bu umudun peşinden gittik. Oyunu son ana kadar tempolu tuttuk. İkinci yarıda oynadığımız oyunu, ilk yarıda oynayabilseydik belki 3 puanla da ayrılabilirdik. Herkesi tebrik ediyorum, güzel bir akşam oldu. Maç önce şunu söylemiştim, Galatasaray - Kasımpaşa maçları bol gollü geçiyordu. 3-3 oldu, seyir zevki güzel bir maç oldu. Gol sorunumuzu da çözdüğümüzü düşünüyorum. Belki 3 puan alamadık, Galatasaray’a karşı 3 gol bulduk" şeklinde konuştu. Maçın hakemi Oğuzhan Çakır’ın performansının sorulması üzerine ise Kanbak, "Bugün hakemlik çok da bir şey olduğunu düşünmüyorum. Olabiliyor, biz bile hata yaptık. Bariz hata hatırlamıyorum. Belki verilmeyen penaltı pozisyonunda ben nizamı olarak değerlendirmedim" diye cevap verdi.
İstanbul Okan Buruk: "Puan kaybettiysek birinci sorumluluk benim" Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa karşısında puan kaybetmelerindeki sorumluluk kendisinde olduğunu söyleyerek, kendileri için önemli bir ders olduğunu ifade etti. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bir önceki maçtan 3 gün sonraya yeni bir maç koyuldu. Bir sonraki maça da 5 gün ara var. Biz yarın da oynayabilirdik. Bugün biz bir sakat verdik. Bu yapılan kötü planlama Galatasaray’ın en önemli oyuncularından birinin sakatlanmasına yol açtı. Sallai de sakatlandı, devrede iki değişiklik yaptık. Maça başlangıcımız iyiydi. 4-4-2 dizilişiyle çok pozisyon vermeden 3-0’ı yakaladık. İlk yarıda yediğimiz gol rakibimizin ikinci yarıya iştahlı başlamasını yol açtı. Yaptığımız 2 değişiklik olumsuz oldu. Hep giren oyuncuların verdiği katkıların altını çizerdik. Bugün tam tersini gördük. Oyuncu değişiklikleri bizi olumsuza götürdü. Maçın sonunda yediğimiz golle 2 puan kaybettik. Buradan maçı kaybetmek benim sorumluluğum. Yaptığımız oyun içerisindeki hamleler, diziliş, rotasyon bunların kararını veren benim. Puan kaybettiysek birinci sorumluluk benim. İkinci yarı ne atak ne defans yapabildik. Günün sonunda son dakika gelen top gol oldu. Baskı yemeden, saçma sapan bir gol yedik. Burada 2 puanı kaybettik, üzüntülüyüz. Bize ders olacak. Bazı oyuncularıma daha çok ders olacak bir gece olacak. Bununla ilgili kendi içimizde değerlendireceğiz. Üst üste maç oynayan takımı değiştirdik. Genel olarak maçın sonuna doğru daha iyisini yapmamız gerekirdi. Burada tam istediğimiz oyunu oynayamadık, gol yedik. Bizim için önemli bir ders" diye konuştu. İkinci yarıda topun tutamadıklarını ve rakip kaleye gidemediklerini ifade eden Buruk, "Topun bizde kalması önemliydi. Çok net pozisyonlar vermedik. Yaşadığımız sıkıntılardan biri, defans hattımızın geriye kaçmasıydı. Davinson’un olmadığı senaryoda bunu çok fazla yaşıyoruz. Bizim sıkıntılarımızdan biri önde baskıyı yapamadık hem top bizde kalmadı. 3-1 avantajını daha rahat daha güvenli ve rakip kaleye tehlike yapabileceğimiz bir oyun olabilirdi" şeklinde konuştu. "Davinson’un olmadığı senaryoyu ortadan kaldırmak için bugün onunla başlamadık" Davinson Sanchez’i yoğun fikstürde dinlendirdiklerini söyleyen sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Davinson’un olmadığı senaryoyu ortadan kaldırmak için bugün Davinson ile başlamadık. 4 maç üst üste oynadı, 5. maçı oynatmak istemedik. Osimhen sakatlandı. Bu senaryoda Davinson’u korumak istedik. Nelsson oyun içerisinde savunma anlamında çok iyi işler yaptı. Karar aşamasında bazen zorluklar yaşıyor. Rakip topu ona bıraktı. Bazen kaleye döndü. Oyun içerisinde belki Sara ve Yunus yorulduktan sonraki ondan sonra biraz daha zorlanmaya başladık, stoperlerin daha çok oyuna girmeleri gerekti. Bundan sonra daha da iyisi yapacaktır" ifadelerini kullandı. "Bence penaltı değil" Ismail Jakobs’un penaltı yaptığı pozisyonu değerlendiren Okan Buruk, "Bence penaltı değil. Çünkü havaya zıplıyor, arkası dönük, kolu tam açık değil. Buna penaltı diyecekler, eline çarptığı için penaltı olarak değerlendirecek. VAR’ın çağırması doğru mu değil mi onu bilmiyorum. Oyuncunun tamamen hazır ola durup, havaya zıplamasını bekliyoruz veya havadan düşerken kollarını tamamen kapatıp düşmesini bekleyeceğiz. Ellini kapatırken yakalıyor, arkası dönük. Bu pozisyonun penaltı olup olmaması tartışılacak bir şey. Bize karşı çok rahat bir şekilde bu penaltıların verildiğini haftalardır görüyoruz. Geçen hafta Fenerbahçe maçında da yüzde 100 yanlış bir penaltı verildi. Bugün VAR’ın etki ettiğini görüyoruz. Yeni bir hakem, ilk defa büyük bir maça çıktı. Bu da önemli bir şey. Genelde ilk defa büyük maça çıkacak hakemler bizim maça veriliyor. Bu sonucu hiçbir şekilde hakeme bağlamıyorum, penaltıya bağlamıyorum. Kendi yaptığımız hatalara bağlıyorum. Haftalardır süren bizim aleyhimize penaltı kararları var. Tabii penaltıysa penaltı verecek. Geçen hafta Yunus’un ayağına gelen darbe daha net penaltıydı ama orada VAR karışmadı. VAR protokolünün nasıl işlediğini öğreneceğiz. Çünkü bize gelip anlattıklarında farklı şeyler anlatıyorlar, maçlarda farklı şeyler görüyoruz. İnşallah bununla ilgili daha kafamızın soru işaretlerinin az olduğu bir yere gideriz” diyerek sözlerini tamamladı.