GÜNDEM - 04 Temmuz 2024 Perşembe 12:44

Akdeniz Kent Konseyi’nde görev değişimi

A
A
A
Akdeniz Kent Konseyi’nde görev değişimi

Akdeniz Kent Konseyi’nin 12’nci olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurul sonucu Mersin Üniversitesi eski akademisyenlerinden Prof. Dr. Atilla Güney, Akdeniz Kent Konseyi başkanlığına seçildi.


Akdeniz Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, konseyin bileşeni emek, meslek ve sivil toplum örgütü ile siyasi partilerden temsilciler katıldı. Divan heyetinin oluşmasından sonra yapılan konuşmalarda, Akdeniz Kent Konseyinin bundan sonraki hedef ve amaçları anlatıldı. Akdeniz ilçesinde yeni bir dönemin başladığına dikkat çekilen konuşmalarda, daha yaşanabilir bir kent ve ilçe için hep birlikte, kent dinamiklerinin katılımı ve işbirliğiyle kent sorunlarının çözüleceğine vurgu yapıldı. Genel kurulda Akdeniz Kent Konseyi Başkanlığına Prof. Dr. Atilla Güney, oybirliğiyle seçilirken, yine oybirliğiyle seçilen yeni yürütme kurulunda ise 30 STK temsilcisi yer aldı.



“Tüm bileşenlerden destek, öneri ve eleştiri bekliyoruz”


Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, kent konseyinde Akdeniz’in tüm renklerinin temsil edildiğini ifade etti. “Halkımızın karşısına çıkarken, Akdeniz’in bütün özgünlüklerinin, bütün renklerinin yansıtıldığı bir yerel yönetim sözünü vermiştik” diyen Sarıyıldız; “Akdeniz, her kesimden insanımızın, her inanç grubundan insanımızın yaşadığı, Türkiye’nin adeta minyatürü bir kenttir. Tabi bu yapı bizleri; kent konseyinin de aynı çeşitlilik ve aynı renklilikle şekillenmesi gerektiğine götürüyor. Kadınlar, siyasal gruplar, gençlik, çevreciler, emek örgütleri başta olmak Akdeniz’in tüm renklerinin burada olduğunu görmek mutluluk verici. Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Romanların, Alevilerin, Sünnilerin, Hristiyanların yaşadığı güzel kentimizde, barış, kardeşlik, demokrasi ve eşitlik adına güzel bir örnek ortaya çıkarabilirsek bu, genel anlamda ülkenin de özlemini duyduğu barışa vesile olacaktır. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Sizlerden de her türlü destek, öneri ve eleştirileri bekliyoruz” dedi.



“Akdeniz; Mersin ekonomisinin kalbinin attığı bir ilçe”


Akdeniz Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Sosyolog Prof. Dr. Atilla Güney ise yaptığı teşekkür konuşmasında, gerek kültürel ve sosyal yapısı, gerekse ekonomik varlıkları ve büyüklüğü ile Akdeniz ilçesinin, büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Kent konseylerinin karar alma yetkisinin olmadığına kaydeden Güney, karar alma aşamasında belediyelerin, konsey ve bileşenlerinin düşüncelerini dikkate alması adına kent adına bu görevi en iyi biçimde yerine getireceklerini söyledi, önceliklerinin ise kadın, çocuk, gençlik ve ekoloji olacağını sözlerine ekledi.



Akdeniz Kent Konseyi’nde görev değişimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Sağanak yağış Terme’yi yine korkuttu Samsun’da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve işyeri su taşkınlarına maruz kaldı. Meteorolojinin uyarıda bulunduğu Samsun’da sağanak yağış etkili oldu. Samsun’un Terme ilçesinde gece saatlerinde başlayan sağanak yağışta Samsun Ordu karayolu göle dönerken birçok ev ve işyeri su taşkınına maruz kaldı. Aniden başlayan yağmur, kısa sürede ilçede kot farkı olan noktalarda su birikintilerine sebep oldu. Önceki yıllarda sel felaketiyle karşılaşan vatandaşlar şiddetli sağanak yağış sonrası tedirginlikle taşkın nöbeti tuttular. Samsun- Ordu karayolunda su tahliye hattının tıkanması sonucu karayolu göle döndü. Su birikintisini fark etmeyen araç sürücüleri araçlarını suya kaptırarak zor anlar yaşadı. Aynı zamanda Terme Sanayi Sitesi’nde bulunan rögarların tıkanmasıyla oluşan su birikintileri SASKİ ve Terme Belediyesi ekipleri tarafından tahliye edildi. Terme’de ekipler teyakkuzda Meteorolojinin yaptığı sağanak yağış uyarısı sonrası Terme Belediyesi ekiplerinin çalışmalara başladığını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Sağanak yağış uyarısıyla beraber Terme Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hareket planımızı oluşturduk. Kot farkından dolayı su taşkınlığı yaşanabilecek noktaları tespit ettik ve ilk andan itibaren gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 1.5 saat süren ve aralıklı olarak devam eden yağış sürecinde Terme Belediyesi ve SASKİ ekiplerimizle sahada teyakkuzdayız” dedi.