Yerel Haberler
Kütahya
Vali Musa Işın: "Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkacağız"
04 Ekim 2024 Cuma - 11:33 Vali Musa Işın: "Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkacağız" Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2024-2025 Akademik Yılı, Vali Musa Işın’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı. Törende, Vali Işın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrencilere akademik yılın ilk dersini vererek, "Bugünkü yapılanmasında Türk idare yapısı içerisinde mülki idare nedir? Kimlerden oluşmaktadır? Bunların görevleri nelerdir? Merkezi idare ile ilişkileri hangi boyuttadır?" konularına değindi. Yeni akademik yılın Kütahya’ya, üniversiteye ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Işın, öğrencilere seslenerek, “Kalabalıklar sizi korkutmasın. Kendi rakibiniz sizsiniz. Eğer iyi bir şekilde buradan çıkarsanız, donanımlı bir şekilde kendinizi yetiştirirseniz, gelecek ile ilgili endişeniz olmasın” dedi. Gençlerin, Türk kimliğine ve İslamiyet inancına sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Vali Işın, “Biz iki şeyimize sahip çıkacağız. Bir, iyi bir Türk şuuruna sahip olacağız. İkincisi, bizi biz yapan değerlerimize, dinimize, geleneklerimize ve inançlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu. Vali Işın, Türk kimliğini kaybetmenin ve İslamiyet’ten uzaklaşmanın tehlikelerine dikkat çekerek, “Eğer bu kahramanlık duygularımızı kaybedersek, vatanımızı savunmakta da eksik kalırız. O zaman bizim diğerlerinden hiçbir farkımız kalmaz” ifadelerini kullandı. Öğrencilere, Türk gençliği olarak değerlerini koruma ve bu değerlerle kendilerini yetiştirme çağrısında bulundu. Son olarak, gençlere bir tavsiyede bulunmak istediğini dile getiren Vali Işın, “Daha güçlü bir ülke ve toplum olmak adına daha çok çalışmalı, daha çok gayret göstermeli, üretmeli ve teknolojiye odaklanmalısınız. Unutmayın, biz batı gibi düşünmek zorunda" dedi.
DPÜ Pazarlar MYO’da Yöresel Gıdalar Çalıştayı
04 Ekim 2024 Cuma - 11:19 DPÜ Pazarlar MYO’da Yöresel Gıdalar Çalıştayı Dumlupınar Üniveristesi (DPÜ) Pazarlar Meslek Yüksekokulu, Yöresel Gıdalar Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Pazarlar Kaymakamı Hüseyin Safa Erdem, Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, Pazarlar MYO Müdürü Doç. Dr. Erdal Aday, akademik ve idari personeli ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan çalıştayda ilk konuşmayı yapan Doç. Dr. Erdal Aday, Kütahya’nın kültürel potansiyelinden yararlanılması adına önemli bir etkinlik düzenlediklerini kaydederek katılımcılara teşekkür etti. Kütahya Folklor Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşenur Sır Dündar, Belediye Başkanı Bilal Demirci ve Kaymakam Hüseyin Safa Erdem ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın teşekkür konuşmalarının ardından çalıştay kapsamında hazırlanan sunumlara geçildi. Pazarlar MYO akademisyenlerinden Öğr. Gör. Barış Burak Albayrak’ın Pazarlar’da Gıda Teknolojisi ve Aşçılık başlıklı sunumuyla başlayan bu bölüm, Öğr. Gör. Hilal Kılmanoğlu’nun Kütahya’ya Özgü Endemik Meyve Türlerinin Tanıtılması ve ardından Öğr. Gör. Yıldız Ünlü Duman’ın Pazarlar Mutfak Kültürü başlıklı sunumlarıyla devam etti. Araştırmacı Necati Gültekin’in Kütahya’da Üretilen Ürünlerin Coğrafi İşaret Süreci konulu sunumun ardından Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Kansu Gençer, Gastronomi Potansiyelinin Pazarlanması başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı. Son olarak Araştırmacı Ali Osman Gürcan, Pazarlar Kirazının Tarihçesi ile ilgili ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Çalıştay kaspsamında katılımcılar MYO bahçesinde hazırlanan stantta vişneli glütensiz tarhana, cevizli kekikli glütensiz ekmek, Pazarlar ekmeği, haşhaşlı pide, vişne reçeli, vişne kompostosu, hamursuz, meyve kuruları ve Pazarlar turşusu gibi yöresel ürünleri incelediler.